Konya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.48
  • EURO
    34.85
  • ALTIN
    2446.9
  • BIST
    9872.93
  • BTC
    64344.43$

ABD ve BOB (4)

31 Ağustos 2020, Pazartesi 09:10

Yakın tarihe kadar dünyanın tamamına film ihraç eden, bu husustaki ihtiyacın nerdeyse tamamını karşılayan ABD’nin 8 büyük film şirketinden 6 tanesi Yahudi serma­yesi ile kurulmuş müesseselerdir. Bunlar çocukluk yılları­mızda ve hala filmlerini seyrettiğimiz, reklâmlarını gördü­ğümüz, hiçte yabancı olmadığımız:  Universal Pictures, Metro-Goldwyn Mayer, Twentieth Century Fox, Paramounth Pictures, Columbia Pictures ve Warner Brothers isimli film şirketleridir. Bunlar tamamen Yahudi sermayesiyle kurulmuştur. Diğer ikisi, United Artists ve RKO (Radio-Keith-Orpheum Pictures'de ise bağımsız sermayenin daha ağır bastığı şirketlerdir.

1926 da kurulan ve halen etkili bir şekilde yayınlarını devam ettiren National Broadcasting System'i (Ulusal ya­yın sistemi) kuran  David Sarnoff isimli bir Yahudi’dir. Aynı kuruluş o kelimelerin baş harflerini ihtiva eden NBS ismiyle hala yayınına devam etmektedir. Yine ABD’nin en büyük ve en etkili yayın kuruluşu olan CBS (Colombia Broadcasting System)yi de William Paley isimli bir Ya­hudi 1930 yılında kurmuş ve hala yayınına devam etmek­tedir.

Halen 300 milyonluk ABD de, 10 milyon Yahudi var. Nüfusun %3. Buna karşılık ticaret, siyaset ve medya alan­larında bu orandan çok daha fazlası ile temsil edilmekte­dirler. Medya sahasında ise etkileri tahminlerin üstündedir. Yani ABD medyası hatta AB medyası onların elindedir. 

Bu yayın kuruluşlarının etki ve propagandaları neti­cesi, ABD kendisini doğrudan ilgilendirmediği halde, Al­manlar Yahudilere zulmediyor diye, 1. ve 2. Dünya sa­vaşlarına Yahudiler lehine müdahil olmuş, savaşların ka­derini değiştirmiş, ve Almanların yenilmesine, İsrail dev­letinin kurulmasına vesile olmuştur.

Hemen hemen tamamı mason olan ve Siyonist idealle­rin hizmetçisi olarak görev yapan ABD başkanları her za­man Yahudilerin karanlık emellerinin aleti olmuşlardır. ABD bağımsızlık bildirisini hazırlayan 56 kişiden 53 ma­sondur.(1) 

Acı tecrübelerle bunun çok iyi farkına varan Başkan John F. Kennedy: “ABD’yi başkanlar 4 yıl yönetirler ama basın sonsuza dek yönetir.” demiştir.(2)    

 “İsrail başbakanının, ABD’nin Ortadoğu’daki uygu­ladığı dış politikasına etkisi, kendi ülkesindeki etkisinden çok daha fazladır.”(3) ABD de en güçlü lobiler Yahudi lobileridir.

ABD de, İsrail isteklerinin Amerikan halkının istek ve menfaatlerinden önde geldiğine birçok delil vardır. 1973’de İsrail ABD ordusuna yeni katılan bir filo Moveick uçaklarını ister. Genel Kurmay Başkanı Thomas Moorer, bu ABD ordusunda tek filodur. Başka yoktur. İlerde vere­lim der. Ama yapılan baskılar neticesinde o bir filo uçak İsrail’e gönderilir.(4)

O kadar ki; ABD de 25 milyon evsiz varken,(5) bazı filmlerde de görüldüğü gibi, sokaklarda, karton kutuların içinde yatırken, karnına bir lokma indirebilmek için her türlü suçu işlerken hükümet onlara yardım etmiyor ve mil­yar dolarları İsrail’e yardım olarak gönderiyor.

İlluminati (Entrika Çemberi) isimli enteresan bir kitap yazan  Texe Mars, Yahudilerin ABD başkanları ve halkı üzerindeki etkilerini enteresan misallerle delilleri ile bera­ber açıklıyor ve bazı bölümlerde şöyle diyor: “Başkan Wilson 1917 yılında Lusitania gemisini içinde binlerce kişi ile batırtmış, ve bunu Alman denizatlılarının yaptığını söyleyerek savaşa bahane bulmuş, kamuoyunu bu şekilde kandırıp ikna etmiş ve savaşa müdahale etmiştir.”(6) 

7 Aralık 1941 de Japonların Pearl Habor’a saldıraca­ğını bildiği, Japonların şifreleri çözüldüğü halde başkan Roosevelt ve etrafındaki mason ve İlluminati elemanları bunu gizlediler ki, olay vuku bulsun ve savaşa girmek için yeterli bir sebep ortaya çıksın. Kamuoyu ikna edilsin ve Yahudiler kurtarılsın.(7) 

“Daha fazla savaş: 1964 yılının Ağustos ayında Baş­kan Lyndon B. Johnson, Kuzey Vietnam gemilerinin, Viet­nam kıyıları açıklarında ABD gemisini topa tuttuğunu id­dia etti. Kongre Başkan LBÖ’ye ve komünist düşmana karşı havadan ve karadan savaş açmak için sınırsız yetki verdi. Yıllar sonra Kuzey Vietnam’ın Amerikan yük gemi­sine hiç saldırmadığı ortaya çıktı. Bu olay trajik bir hile, uydurulmuş bir krizdi.” Savaşın çıkması, bol silah satıl­ması, silah fabrikalarının sahibi ve maliki olan Yahudiler bol para kazanması, İsrail devletinin kurulmasına bir adım daha yaklaşılması için, yine Yahudi etkisinin ağırlıkla ol­duğu FBI, CIA gibi güya güvenlik kuruluşları başkanları, başkanlarda ABD halkını kandırıyor ve Yahudi’nin sinsi plânları işliyor, karanlık emellere yaklaşılıyor ve binlerce masum ölüyor, yok oluyor.(8)

Dipnotlar:

1- Sur Dergisi, sayı 229, s.47.

2- “Savaşlarda Kamuoyu Oluşumu”, Dr. Mustafa Mutlu, Okumuş Adam Yay. İst. 2003, s.146. 

3- Roger Garaudy, a. g. e. s.183.

4- Roger a. g. e. s.201.

5- Türkiye, 14.01.1996

6- Texe Marrs, a. g. e. s.108.

 7- Texe Marrs, a. g. e. s.110.

8- Texe Marrs, a. g. e. s.110.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.