Konya
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    34.95
  • ALTIN
    2442.5
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63266.45$

1922 Konyaspor’a Yazık Oluyor!

04 Ekim 2023, Çarşamba 00:03
Altyapı..Dillerden düşmez, aslında maddi açıdan batık kulüplerimizin kurtuluş kaynağı..Üstyapıdan sıra gelmez ama, yukarıya saçılır, altyapı göze batar nedense. Konyaspor’a özgü değil bu, ülkemin genel durumu.
Akademi olduk, ilk kez Milli Takımlar altyapısında çok sayıda oyuncumuz bulunmaya başladı, sporcu fabrikası kent de olamayan scoutta adı da pek geçmeyen Konyaspor için umut verici adımlardı bunlar. U’lar liginde iyi sonuçlar alıyorduk. Türkiye 2. Liginde yarışmacı takımımız vardı. 2021-22 sezonunda önce küme düştük, artık Türkiye 3. Ligi takımıyız yani lig seviyemiz aslında 4. Lig. 3. Grupta mücadele ediyoruz altyapı destekli ekibimizle. 4 maçta sıfır galibiyet, sıfır beraberlik, 4 mağlubiyet, 1 gol atıp 7 gol yiyerek eksi altı averajla sıfır puanla sonun bir üstü sıradayız ve ben kahroluyorum.
Tesellimiz var ama, efendim takım lig başlamadan sadece 5 gün önce kuruldu ya, toparlanacaklar, alışacaklar, takım olacaklar ve puan alacaklar. Kimse sormuyor da bu takım kusura bakılmasın niye lig başlamadan beş gün önce oluşturuldu? Ligin başlama tarihi mi meçhuldu? Yönetim mi değişti, kongre mi beklendi mesela da zaman kaybettik koskoca ligin tatil aylarında ? Satılacaksa da atılacaksa da ki ben bunu da anlamıyorum karar niçin bu kadar gecikti ve içlerinde umut dolu, Konyaspor ve Türk futbolunun geleceği gençler belirsizlik içinde kaldılar?
Gençler oynayarak kazanılır, doğrudur, yarışmacı takımlar bunun için olmalıdır. Galatasaray Avrupa Şampiyonluğuna giderken genç Emre, Okan ve diğerleri Hagi ile oynuyordu, gelişmelerine katkıları oldu kuşkusuz. Hagi getirecek haliniz yok, bunu beklemiyorum da ama yakın tarihe gidelim. 2011-12 sezonu, küme düşmüş ve transfer yasağı almış Konyaspor çaresiz tüm gençleri A takıma almıştı. Recep Aydın, Selim Ay, 16 yaşındaki Abdülkerim Bardakcı, rahmetli Muhammed Yürükuslu, Abdullah Çoban, Tolga Ünlü, Rıfat Erdem, Serbay Yağız..Başlarında Osman Özdemir hoca ile “düşmeyelim yeter” diye başlanılan sezonda aslanlar gibi mücadele ettiler, 1.59 puan ortalaması ile gurur verdiler, play off oynadılar, şampiyonluk yaşadılar sonraki sezonlarda, Türk futboluna hizmet ettiler ama kadroda kaleci Pawelek, Mejla, Gökhan Emreciksin, Erdinç Yavuz, Hakan Aslantaş gibi ağabeylerde vardı ve hazırlık dönemi ciddi geçirilmişti. Şimdi kendinizi altyapı oyuncusu olarak düşünün; ağabeyleriniz yarışmacı takımlarda başarısızlık yaşıyorlar, eziliyorlar maalesef, inşallah toparlanırlar; yarışmacı takımınız var olacak mı olmayacak mı meçhul; A takıma alınan ağabeyleriniz süre alamıyorlar; gelecek görür müsünüz ?
Konya..Bu takıma sahip çıkmalı. Satılma konusunda bile sponsorluk yarışına girmeliydi satışı önlemek için kent aslında.. Öyle ya Konyaspor Konya’nın önemli markalarından ve biz spor kentiyiz değil mi? Anlamadığım Konyaspor yönetimi seçkin, başarılı insanlardan kurulu, bu arkadaşlar Konyaspor’a hizmet için geldiler, amaçları Konyaspor’u yok etmek değil daha ileriye taşımak, bunda da kuşkum yok; o zaman 1922 Konyaspor niye bu duruma düşürüldü? Değerli yönetim kafalarındakileri kentle paylaşsa da öğrensek, ama lütfen kentle paylaşın, kongre delegeleriyle değil. Yönetimin vaatleri arasında altyapı yarışmacı takımı satmak, kapatmak gibi maddeler var mıydı acaba? Son söz, gençlere kıymayın, destek olun, takviye yapın, umut olun ve bu takım bir kez daha küme düşmesin. Başarısızlığa alışan , özgüvenini yitiren gençleri tekrar kazanmak çok zordur zira. Konyaspor 1922 ekibi teknik adam ve futbolcuları, en masum sizlersiniz, terinizi ve yüreğinizi koyun sahaya ...

Yorumlar

  • yorum avatar
    ahmet öztemel
    06-10-2023 00:31

    Sn. Ölmez; teşekkür ederim.

  • yorum avatar
    ŞEMSEDDİN BEŞTAV
    04-10-2023 14:59

    SAYIN AHMET HOCAM 1922 KONYASPORLA İLGİLİ YORUMUNUZA VE TEMENNİLERİNİZE YÜREKTEN KATILIYORUM.ANCAK ON SENE EVVEL OYNAYAN FUTBOLCULARIYLA RECEP KONUK BAŞKAN TARAFINDAN KONYASPORA BEDAVA VERİLEN BU TAKIM MAALESEF 3.LİGE DÜŞÜRÜLDÜ VE HER SENEDE YAPILAN YANLIŞ HOCA VE YANLIŞ TRANSFERLERLE KONYASPOR KÜLÜBÜNE BÜYÜK MİKTARDA MALİ ZARAR VERİYOR. İLGİNÇTİR VERDİĞİ MADDİ ZARARIN DIŞINDA KONYASPOR A TAKIMINADA FUTBOLCU VEREMİYOR. KONYASPOR GENEL KURULUNDA YAPTIĞIM KONUŞMAMDA 1922 KONYASPOR PİLOT TAKIMIYSA NİYE FUTBOLCU YETİŞMİYOR? YARIŞMACİ TAKIMSA NİYE KÜME DÜŞTÜ? BU TAKIM KONYAYA VE KONYASPORA NE FAYDA SAĞLIYOR? KÜLÜBE BÜYÜK YÜK GETİREN MASRAFLI FAYDASI OLMAYAN KÜLÜBÜ NİYE ELİMİZDE TUTUYORUZ AYNI GÖRÜŞTEYİM.

  • yorum avatar
    Hüseyin Ölmez
    04-10-2023 07:27

    Çok doğru.. İş işten geçince toparlanmak zordur

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.