Konya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.49
  • EURO
    34.77
  • ALTIN
    2441.4
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63422.92$

19 Mayıs Gençlik Ve Spor Bayramı

18 Mayıs 2019, Cumartesi 08:26

19 Mayıs 1919 tarihi, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihindeki dönüm noktalarından biridir. Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı tarih olan 19 Mayıs aynı zamanda “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak kutlanmaktadır.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. yılını hep birlikte yaşamanın coşkusu içerisindeyiz. Tarihimizin, en önemli dönüm noktalarından olan 19 Mayıs 1919, büyük bir milletin, zulme karşı boyun eğmeyeceğini tüm dünyaya ispat ettiği ve İstiklal Mücadelesinin ilk kıvılcımının atıldığı gündür.19 Mayıs, milletimizin yeniden canlanışını, Atatürk ile şahlanışını simgeler. 19 Mayıs, Atatürk’ün doğum günüdür.

Büyük Türk Milletinin vatan sevgisinin, bağımsız ve özgür yaşama tutkusunu çok iyi bilen ATATÜRK, milletimizin kötüye giden yazgısının ancak milli birlik ve beraberlik sayesinde başarılabileceğine yürekten inanıyordu. Millî Mücadele, onun içindir ki, bağımsızlık ve özgürlüğüne sahip çıkarak, vatan ve bayrak sevgisini her şeyin üstünde tutan, esarete karşı koyan bir milleti birlik ve beraberlikle sergilediği bir destan ve onurlu bir mücadelenin adıdır. Bu büyük ve başarı ile çıkılan zorlu kurtuluş mücadelesinin ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti ile bugünkü güçlü Türkiye Devletinin temelleri atılmıştır. ATATÜRK, en büyük eserimdir dediği “Türkiye Cumhuriyeti” geleceğimizin teminatı gençlere emanet ederek onlara verdiği önemi, duyduğu güveni göstermiş, onurlu bir mücadelenin başlangıcı olan 19 Mayıs Gününü de Sevgili Gençlerimize de bayram olarak armağan etmiştir.

Milletimizin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, başta ATATÜRK olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Atatürk diyor ki;

“Ey yükselen yeni nesil!

Gelecek sizsiniz. Cumhuriyetimizi biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizlersiniz.”

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.