Konya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    62827.550$

Yeni düzenleme…

10 Temmuz 2021, Cumartesi 09:19

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen ve oy birliği ile geçen 4. Yargı paketi beraberinde birçok tartışmayı da getirdi.

Google abiye maddenin içeriği hakkında ne olduğunu sorduğumda haberi yapan siteler karşıma çıktı. Çıkan sitelerin yurt dışı menşeli Türkçe yayın yapan siteler olduğunu gördüm. İçeriğini okuduğumda da eleştirenlerin hep muhalefet parti vekilleri olması dikkatimi çekti.

Ve dedim ki, AK parti doğru yapmış. Bir tane AK Partili veya MHP’li eleştirmiş olsaydı bu yasada bir yanlışlık var derdim.

Sonrasında mevcut yasayı buldum ve okudum. Bir çocuk karşı komşu saçımı okşadı beni sevdi şeker verdi diye anne ve babasına anlatırsa, anne ve babada o karşı komşunun çocuklarını taciz ettiğini iddia eder ve şikayetçi olursa karşı komşu hapse giriyor.

Kendini kanıtlayamadığı zaman sabıkalı sapık oluyor. Kendini kanıtlasa da adı mahalle de ve yaşadığı bölgede sapık diye anılır oluyor. O şehri terk etmesi gerekir. Hani kimse sokakta çocuk sevemez duruma geldi diyoruz ya, işte bunun önünü açan bir mevcut yasa varmış da haberimiz yokmuş.

Yeni düzenleme ile artık hadi hapse denilmeyecek. Mağduriyet ortadan kalkacak. Birde düşmanına karşı çocuğunu öğretip şikayetçi olanlar varmış bunların şikayetleri de artık somut delil getir öyle bakalıma gidecekmiş.

Yani iftiranın önünü kesecek gibi. Birde bu durumu istismar edecek olanlar olabilir. Bunun önüne geçmek için yeniden bir düzenleme daha yapılabilir. Somutun içeriğini açılmalı.

Çocuğun beyanının yanında bir yetişkinin beyanını esas alacak mı? Kamera kaydımı istenecek. Somut nedir onun açılması gerekir. Hukukcular bu düzenlenen reform olduğunu söylüyor. Uluslar arası hukuku uygun olduğunu ifade ediyor fakat etkiyorlar somutun içeriği açılmalı.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.