Konya
02 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    34.73
  • ALTIN
    2398.0
  • BIST
    10207.61
  • BTC
    59200.5$

YAHUDİ DÜŞMANLIĞI-İSLAM DÜŞMANLIĞI

01 Kasım 2023, Çarşamba 00:00

“Filistinlilerin insan haklarını savunmanız Hamas yanlısı olduğunuz anlamına gelmez. “Özgür Filistin” demek, Yahudi düşmanlığı yaptığımız ya da tüm Yahudilerin ortadan kaybolmasını istediğimiz anlamına gelmez.

“Özgür Filistin”, Filistinlileri 75 yıldır temel insan haklarından mahrum bırakan İsrail işgalinden kurtarmak anlamına geliyor.

“Özgür Filistin”, yarısı çocuk olan 2,3 milyon Filistinlinin dünyanın en büyük açık hava hapishanesine kapatılmasına son verilmesi anlamına geliyor.

“Özgür Filistin”, İsrail hükümetinin dayattığı apartheid'in sona ermesi anlamına geliyor.

"Özgür Filistin", Filistinlilere ülkelerinin büyük altyapısının kontrolünü vermek anlamına geliyor."Eric Cantona,

Eric Cantona’yı seversiniz sevmezsiniz, çılgın ve kavgacı bir karakteri olan futbolcuydu. Ama olaylara bakışıyla nasıl bir entelektüel, insanlıktan nasibini almış, nasıl bir merhamet sahibi insan olduğunu gösterdi.

Peki, ülkemizde kendini entelektüel zanneden gezi zekâlı insanların, bu Filistin konusundaki tavrı nasıldı? Nasıl bir insanlık anlamıyorum, neredeyse oh çekercesine hepsi şunu söylüyorlar. “Kurtuluş savaşında bizi arkadan vurdular” bu doğrudur veya değildir, ama tam anlamıyla bir soykırım yapılmaya çalışılarak insanlık suçu işleniyor, siviller hedef alınıyor, hastaneler bombalanıyor, insanlar, çocuklar ölüyor.

"Bir çocuğun eline diken batsa, insanoğlu yanmalı." demiş Farid Farjad

Yanıyor mu insanoğlu, masum çocuklar için. Hayır, yanmıyor, tam aksine yakıyor insanoğlu. Çoluk çocuk demeden her şeyi yakıyor, bombalarla, acıtıcı sözlerle. Oysaki hayatı güzelleştirecek, çocuklara iyi bir gelecek verecek onca şey varken, dünyayı çirkinleştirmeye, yeryüzünü kana bulamaya, çocukları bile öldürerek soykırım yapmaya çalışıyor, insan olduğunu zannedenler. Onlar kadar bu soykırıma ses çıkarmayanlar da sorumludur, bu yapılanlardan. Dün Ukrayna’da kırk çocuk öldü diye dünyayı ayağa kaldıranlar, son bir ayda Filistin’de binlerce çocuğun ölümünü görmezden geliyorlar. İkiyüzlü olmamak lazım, zulmün her türlüsüne karşı çıkmalı insan, din, dil, ırk ayrımı yapmadan.

Maalesef hepimiz ikiyüzlüyüz. Kendi çocuğunu hastaneye götürdüğü zaman doktor bir dakika geç gelse kıyameti koparan insanlar, Filistinli çocukların ve masumların tedavi gördüğü hastanelerin bombalanmasını ve onların ölümünü mesnetsiz düşüncelerle görmezden geliyoruz. Amerika’daki hahamlar bile bu soykırıma karşı çıkarken, siz bahaneler üretmeye çalışıyorsunuz. Aslında bunun altında yatan, sizin tamamen İslam karşıtı düşünceye sahip olmanızdan, bunun başka bir izahı olamaz.

Peki, belki de Hitler ve Ermenilerden sonra tarihin en büyük soykırımına imza atan, bir halkı yok etmeye çalışan Netenyahu’nun İslam düşmanlığını körüklemek için Hitlere, “Yahudileri yakma fikrini” bir müftünün verdiğini öne sürmesini, kendi halkı ve siyasetçisi, İşçi Partisi lideri Isaac Herzog tarafından, “tarihin tehlikeli bir şekilde tahrif edilmesi” olarak nitelendirirken, bizim entelektüellerimizden ve siyasetçilerimizden “İslam düşmanlığı yapıyorsun” diyen kaç kişi çıktı? Tabii ki çıkmadı, ama İslam düşmanı olan onlar, her hangi bir eleştiride,” anti-semitizm yapıyorsunuz” diye dünyayı ayağa kaldıran demeçler veriyorlar.

Siyonistlerin baskı altına aldığı ve istedikleri gibi yanlarına çektikleri batı dünyası kadar ikiyüzlüsünüz. Düne kadar ve bugün bile çocuk ve masum insanlar demeden sivil halkın üzerine bombalar yağdıran İsrail’e karşı sessizliklerini korurken, hatta destek verirken bizim sanatçı zannettiğimiz, Atatürk filmini yayından kaldıran bir kanala karşı ses edemeyen ve bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığıyla siyonizme kulluk eden bu insanların vicdanları da aynı Netenyahu ve ikiyüzlü Avrupa gibi hiç farkları yok.

Tamam, siz de insansınız ama insanlığınız kalmamış. Tarihle yargılayıp, kendi çıkarlarınızı korumak için fırıldak olmanıza gerek yok, önce insanlıktan nasibinizi alacaksınız, kim olursa olsun önce masumların hakkını savunacaksınız. Savunamıyorsanız tepkinizi gösterecek, boykot ve protestonuzu yapacaksınız. Korkmayın, Filistinli masumları savunmanız sizi yıllardır Arap düşmanlığı yapmak için söylediğiniz “Arap sevicisi” yapmaz, bilakis, insan olma, ayırım yapmama ve ırkçı olmadığınızı gösterir.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.