Konya
28 Nisan, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63707.857$

VİCDAN SÖMÜRÜSÜNÜN YENİ MODELİNE KANMAYIN

24 Ağustos 2022, Çarşamba 00:00

Dün güne Uğur Başkan ve ekibi ile başladık.

Bu saatten sonra işimiz rast gider mi gitmez mi(!) bilemem ama (Şaka…şaka) Çatalhöyük’ün dünkü hali beni şaşırttı.

Hatta çok şaşırttı.

Buraya son geldiğim zaman oraya gelecek olan konukların tuvalet ihtiyaçlarını giderecek bir yer dahi yoktu.

Dönüştü bunları tek tek yazmıştım.

Ama dünkü görüntüler daha işin yarısına gelinmeden nasıl devasa bir şeyin ortaya çıkacağının işareti idi.

Uğur Başkan Çatalhöyük’e yapılacak olan sergileme merkezi ve orijinal eserlerinde yer alacağı alan için açıklamalar yapsada aklında hep Konya’nın turizmine yepyeni bir halka takmanın hesabı vardı.

Hacı Başkan ahşaptan 24 metre yüksekliğindeki kulenin yanı sıra bölgenin bulutlardan da izlenebilmesi için Konya’da yine bir ilk olacak balon serüvenin de denemelerinin başladığını cümlelerin arasına sıkıştırıverdi.

Başkan artık Konya’nın sadece Hazreti Mevlana ile anılmasının yetmediğini görmüş ve merkezde farklı farklı tarihi destinasyonlar zinciri kurmaya çalışıyordu.

İlk aşamada balon turizminin Kapadokya bölgesinde ki kazancını düşünürsek Konya yepyeni bir turizm penceresi açacak oluyordu.

 

 

İşin özü dün sabah tozun toprağın içerisinde sıcağın altında tahta parçalarının üzerinde cambazlık yapsak da Çatalhöyük’ün yeni yüzünün ön penceresini yerinde görmüş olduk.

Uğur Başkan yeni tarihi bir eko sistem kuracak.

Bu şehir merkezinden başlayarak ilçe ilçe yayılacak.

Ve bu iş tutarsa Konya Türkiye’nin deniz kum güneş turizminden sonra inanç turizminde ötesinde çok güzel bir zincir oluşturacak.

BEN SİZE “BAŞKAN UÇTU” DİYORDUM DA

SİZ BANA KIZIYORSUNUZ YAAA

Bu sütunlarda zaman zaman Başkan Uğur İbrahim Altay’ın bakanlarla olan özel samimiyetini dile getiriyorum.

O zaman siz bana kızıyorsunuz.

Bana da kızsanız başkana da kızsanız gerçek bu işte.

Artık Konya meseleleri için Uğur Başkan direk bakanlarla temas kurup sorunları çözüyor.

Hatta Sayın Cumhurbaşkanımızın özel hattı bile Başkanda var.

Neyse dün Uğur Başkan Çatalhöyük’te tam basın açıklaması yapıyordu ki.

Telefonu çaldı.

Gazetecilere dönerek “Sayın Varank Bakan arıyor bir dakika” dedi ve mikrofondan ayrılarak bir köşeye gitti ve görüşmesini yaptı.

Dönüşte de Sayın Bakanın sizlere selamı var diyerek gönlümüzü aldı.

Yani bizim dediklerimiz Başkanı uçurmak için değil sizlere dün olduğu gibi gerçekleri ilk ağızdan aktarmaktı.

ŞEFİK CAN SAKİNLERİNİN

ULAŞIM İSTEĞİ

Birkaç gündür Şefik Can’a takıldık.

İzninizle bugün Şefik Canın bir başka sorunu ile yine yetkililere seslenelim.

Malum bu bölge şehrin en yoğun ikamet edilen bölgesi olmuş durumunda.

Daha da inşaat işi bitmedi.

Bittiği zaman Bosna’da ki bazı bölgeleri geçme ihtimali yüksek.

Burada ki esnaflardan ve oturanlardan bize yeni bir istek oluştu.

Mahalle sakinleri otobüs ve dolmuş gibi toplu ulaşım araçlarından faydalanmak istiyorlar.

İşyerlerinde çalışan kesim ise aynı sıkıntıdan mustaripler.

Durumu yetkililere iletiyoruz.

VİCDAN SÖMÜRÜSÜNDE

AHLAKSIZLIK DİZ BOYU

Bir duyarlı dostumuz çektiği fotoğrafları bizimle paylaşıyor

Ve şöyle diyordu;

“Abi şimdi bu yeni moda sanırım.

Çöpün önünde bir şeyler yiyerek duygu sömürüsü mü yoksa gerçekten aç mı?

Normal bir insan açta olsa çöp konteynerinin önüne oturup bir şeyler yer mi?

Çocukları alet ederek dilenenlerin elinden Devlet çocuğu alsa bir daha böyle bir şeye insanlar tevessül eder mi?

Vicdanımla aklım arasında gidip geliyorum yemin ederim.

Duygu sömürüsü de olsa bir insan çocuğunu bu tür bir duruma alet etmemeli.

Bu çocuklar büyüyünce nasıl bir psikoloji ile yaşayacaklar?”

…………..

İşte vicdan sahibi bir babanın üzüntüsüydü bu cümleler.

Vallahi taaa Sille yolu boyunca yani bilenler için söyleyeyim kanalı geçtikten sonraki çöp konteynerlerinin dibinde bile böyle görüntüleri görmek mümkün.

Bu moda önce İhsaniye Caddesinde, ardından eski Askeri Hastane civarında başlamıştı.

Bunu ilk kez gören insanlarımız o trafik yoğunluğu içerisinde arabalarından inip yardımda bulunuyorlardı.

Biz alıştık ama bu görüntüler hala bazı güzel insanların vicdanlarını sızlatıyor.

Elbette bunlar ana baba filan değil.

Bunlar bir nevi mafya.

Bir çeşit çete.

Allah bu minik yavruları bunların ellerinden kurtarsın.

Ama naçizane siz siz olan bu vicdan sömürüsü yapanlara alet olmayın.

Yardımda da bulunmayın.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Yetenek sizi zirveye koyabilir. Ancak zirvede kalabilmek için sağlam bir karakter gerekir.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Şu sıcakların iyiden iyiye bastırdığı şu günlerde toplu taşıma araçlarında klima işine bir kesin çözüm bulduğumuz zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

Yorumlar

  • yorum avatar
    Meram'lı
    24-08-2022 21:54

    Madem Konya'nın turizmini konuşuyoruz. Mevlana Müzesi ile başlayalım. Mevlana Müzesi bir Louvre, bir Van Gogh müzesi gibi kaliteli ve para basan, kurumsal kimlikli bir yapı haline getirilsin. Alaeddin Tepesi; Koruma şemsiyesi kalktıktan sonra tüm asaletini kaybeden saray kalıntıları üzerine konan peynir taşı görünümlü komik yapı görüntüsünden kurtulsun ve eteklerinde örtü altına alınan ve kazı yapılıyormuş görüntüsü ile çalışmalar devam ediyor gibi gösterilen kazılar neyapılsın ne edilsin bir an önce sona erdirilsin. Şato form da bulunan 400 gün de bitirilmek üzere tadilata başlanan ancak 400 gün geçmiş üzerine bir üç yüz gün daha geçmiş ancak herhalde bir üç yüz gün daha geçmesi gereken Hoca Hasan Mescidi tadilatı bir an önce tamamlansın. Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü bu komedi hakkında bir açıklama yapar inşaallah. Takkeli Dağ - Gevale Kalesi burada da yine en az 3 senedir devam eden kazı çalışmalarının bir önce bitirilerek Sarayköyden yukarıya yapılacak teleferikle hem kale hem tepe hem de Konya seyri yapılacak şekilde burasının da şehir merkezinde önemli bir destinasyon haline getirilmesi sağlansın. Kılıçarslan şehir meydanını beton diyarı olmaktan kurtarmak, beton üzerine plastikten yapma çiçeklikler konularak çözülemez. Burası bir an önce cıvıl cıvıl bir kent meydanı haline getirilmeli kafe, sokak lezzetleri, vb. ile uygun kent mobilyaları ile donatılsın. Yap yap bitmeyen payitaht müzesi bir an önce tamamlansın. Maalesef yine yoğun beton görüntüsü içinde olan mevlana meydanı düzenlemesi ile Meram son durak ta yapılan düzenlemelere biraz ruh katacak bir şeyler düşünülsün. Konya merkezde bu kadar yapılacak şey varken Kars'da , Van'da bile şahane müzeler yapılmışken yıllardır yapılmayanları görmeden sürekli şov peşinde yapılan işlerle kimse bizi avutmasın. Büyük düşünelim.

  • yorum avatar
    meczubun biri
    24-08-2022 17:32

    yahu muhterem abilerim kardeşlerim büyüklerim.devlet adına şu şehirde kamu görevi ifa eden sorumlu ve yetkililer.güvenlikten sorumlu kamu personelimiz.bu plakasız ışıksız olarak gezen gece gündüz demeden her sokakta caddede dolanan araca benzer nesneler hakkında hiçmi bir şey gelmez elinizden.bunların denetimi kontrolü bir kayıt altına alınmaları çokmu zordur.Allah muhafaza hakikaten tehlike arz etmekte bunlar.Lütfen istirham ediyoruz bir aciz vatandaş olarak.Görevinizi yerine getirmenizi arz ediyoruz efendim.

  • yorum avatar
    ŞEMSEDDİN BEŞTAV
    24-08-2022 12:06

    UĞUR BEY ÖZKAN ''SÜMER'Lİ SAFFET SANCAKLI GÜNLERDEN BUGÜNE KONYASPOR!'' YAZINIZDAKİ HASAN AL ADLI YAZARIN KENDİNİ YARATAN ADAM ÖZKAN SÜMER ADLI KİTABINDAN ALINTI YAPMIŞSINIZ.BU KİTAPTAN YAPTIĞINIZ ALINTILARIN KULAKTAN DOLMA BİLGİLERLE YAPILAN YORUMLAR, HİÇ BİRİNİN DOĞRULUĞU VE TUTARLI BİR TARAFI YOK.BEN 1987-88 YILINDA KONYASPOR'UN İLK SÜPERLİGE ÇIKTIĞI SEZONUN FUTBOL ŞUBE SORUMLUSUYUM.ALINTILARDA KONYASPORLU YÖNETİCİLERİN ÖZKAN HOCAYA 1988 YILINDA ULAŞTIĞINDAN BAHSEDİLMEKTE.BEN 3 ARKADAŞIMLA BİRLİKTE 1987 YILINDA DAHA ÖNCE MAÇKA DA ÖĞRETMENLİK YAPAN KONYALI ÖĞRETMEN ARKADAŞIMIZ ARACILIĞIYLA GÖRÜŞME SAĞLADIK.ÖZKAN HOCA KONYA'YA KESİNLİKLE GELMEYECEĞİNİ BİLDİRMESİNE RAĞMEN GÖZYAŞLARIMIZA DAYANAMAYIP BİZİ KIRMADI O ZOR ŞARTLARDA KONYA'YA GELDİ.İKİNCİ OLARAK YANLIŞ BİLGİ ÖZKAN SÜMER HOCA EDİRNE DEPLASMANIN DA YĞUN BEL FITIĞI RAHATSIZLIĞI ÇEKİYORDU SAHAYA SEDYE İLE GELDİ SIRT ÜSTÜ YATARAK MAÇI YÖNETTİ, BÖYLE BİR DURUM KESİNLİKLE OLMADI. O MAÇTA YEDEK KULÜBESİNDE ANTRENÖR SADİ TEKELİOĞLU VE BEN VARDIM.ZATEN MİLLİ TAKIM VE GALATASARAY'DA TEKNİKDİREKTÖRLÜK YAPMIŞ ÖZKAN SÜMER SAĞLIK YÖNÜNDEN KÖTÜ BİR DURUMDA SEDYEYLE YEDEK KULÜBESİNDEN MAÇI YÖNETEBİLİR Mİ? AYNI ŞEKİLDE YAZAR KONYASPOR AKSARAY DAKİ NAZAR OTEL DE KAMPDAYDI SAATLERCE SOHBET ETTİK DİYOR.O AKŞAM DA ÇOK ÖNEMLİ ERTESİ GÜN KARAGÜMRÜK MAÇI VARDI DİYOR.KONYASPOR OLARAK O SEZON HİÇBİR ZAMAN AKSARAYA GİDİP BİR OTELDE KAMP YAPMADIK.ŞU DA BİR GERÇEK Kİ KAMPDA ÖZKAN HOCA HİÇBİR ZAMAN HİÇ KİMSEYLE SAATLERCE SOHBET YAPMAZ O GECE TAMAMEN MAÇA KONSANTRE OLUR.BU KİTABI YAZAN YAZARIN KEŞKE ÖZKAN SÜMER İLE GECE GÜNDÜZ BERABER OLAN BENLE DİYALOG KURUP GÖRÜŞLERİMİZİ ALSAYDI.KENDİSİNE TRABZON SPOR KULÜBÜNÜN YAZAR İHSAN ÖKSÜZ KANALIYLA 2018 YILINDAKİ KENDİNİ ARAYAN ADAM ÖZKAN SÜMER KİTABINI OKUMASINI TAVSİYE EDERİM.BENİMDE O KİTAP DA 3 SAYFALIK ÖZKAN SÜMER İLE İLGİLİ YORUMUM VAR.

  • yorum avatar
    Emekli bürokrat
    24-08-2022 11:58

    Sayın Özteke, Sizin uçan hacı başkana söyleyin de yere konunca kokan kanalizasyonlara da bakıversin bir ara. Zira yaz gelince Konya b.k kokuyor

  • yorum avatar
    bir bilen
    24-08-2022 09:54

    maksadım kimseyi icitmek değildir lakin bu yönetim ve idare nin ne tarihe ne şehrin dokusuna ne şehrin hatıralarına ne bu payitahtın kültürel mirasına sahip çıkma yaşatma gelecek nesillere aktarma gibi bir gayreti yoktur.dükkan arsa konut kafe gibi etkinlikler daha cazip olup özellikle sosyal medya ve yerel basın aracılığıyla oluşturulan bir koca kağıttan kaplan mevcuttur.esasen yapılan bir şey yoktur ve kimsenin sevmediği tahirin mirasını yiyen bir güruh mevcuttur.

  • yorum avatar
    kenan usta
    24-08-2022 09:45

    hz mevlana der ki:suskunluğum asaletimdendir.her lafa verilecek cevabım var ama bir lafa bakarım lafmı diye bir de söyleyene bakarım adam mı diye.burada özne yerine istediğinizi koyup istediğiniz yere çekin.sonrası yoruma açık isteyen istediğini anlasın.

  • yorum avatar
    KONYALI HASAN
    24-08-2022 09:40

    YÜKSEK FİYATA ARSA SATMAKTAN BAŞKA, YENİ YOLLAR, YENİ KÖPRÜLER NEDEN YAPILMIYOR. TRAFİK GÜNDEN GÜNE ÇEKİLMEZ HAL ALIYOR. "YARIN" OKULLAR AÇILDIĞINDA SERVİS ARAÇLARINIDA TRAFİĞE DAHİL ETTİĞİMİZDE BU DURUM DAHA VAHİM OLACAK. ÇOK BASİT YERLERE YAPILACAK KÖPRÜLER KAVŞAKLARI BÜYÜK ORANDA RAHATLATACAK. ÖRNEĞİN ZAFER SANAYİ ÇIKIŞINA YAYA GEÇİDİ YERİNE ARAÇ İÇİN KÖPRÜ YAPMIŞ OLSA, ÇIKAN BÜTÜN ARAÇLAR OTOGAR KAVŞAĞINDA BİRİKİR. BASİT BİR ÇÖZÜM ÖNERİSİ...

  • yorum avatar
    ahmet öztemel
    24-08-2022 08:47

    Değerli abim, Konya potansiyellerini adeta saklayan bir kent. Yıllarca bu duyguları yaşadım üzülerek. Şimdi sanki kabuğumuzdan sıyrılıyoruz. Yıllarca ön tarafı Çatalhöyük, o zaman yirmi kilometre ötesi lale bahçeleri olan alanı yurtdışına tanıtsanız oradan bile turist akar dedim hep. Tur rehberleri " Çatalhöyüğe gidip ne tanıtacağız, eserler Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde, biz orada anlatıyoruz" dediğinde kahrolarak dinledim. Şimdi içimde umut. Gelin Sn. Başkanım bir hayalime el atsın, Meke Gölü Jeoparkı. İnanın küsen Meke Gölü, dünyanın nadir harikası dirilir .

  • yorum avatar
    Erkan
    24-08-2022 08:01

    Uğur bey siz gazeteciliği bırakın akparti basın sozculugu yapın inanın daha faydalı olursunuz çünkü hergun birilerine saygılar sunmakta kolay değil Allah kolaylık versin ekmek parası

  • yorum avatar
    Oguz Oguz
    24-08-2022 00:15

    Yav halâ 1.sanayi devriminden kalma malları üretiyoruz. Bakan bey başkanı neden aradı acaba ? Çıkartacam diyip uzerine yattıkları kripto para işiyle ilgili olabilir mi acaba.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.