Konya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63827.657$

Veli Çömçe hatırasına…

20 Şubat 2020, Perşembe 09:07

Allah’a hamd  Hz. Muhammed’e (s.a.v.) salât ederim.

Fani dünyanın  kader birlikteliği dediğimiz çalışma arkadaşlığı yaparken dostluğumuzun ilerlemesiyle birlikte unutulmaz hatıralar bırakan Emekli Müftü Veli Çömçe’yi rahmetle anıyorum.

Bozkır İlçe Müftülüğünden emekli Müftü Veli ÇÖMÇE tedavi gördüğü Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde  9 Aralık 2019 Pazartesi günü vefat etti.

İlk tanışmamız rahmetli Niğde Bor İlçe Müftüsü iken oldu. Niğde de  3 günlük bir seminere katılmıştım. Bizlere ev sahipliği yaptı. Zaman içinde Bozkır İlçe Müftüsü olarak tayin olduğunu duydum. Şahsım da o sıralar  Ahırlı İlçe Müftüsü idim.Bozkır’lı  olmam hasebiyle kendisine yakın

oldum. Bozkır İlçe Müftülük binası’nı Bozkır’a kazandırdı. Tevfik Bilge K. Kursu’nun yerini gezdirmişti. Bozkır İlçe Müftülük binası ilçe merkezinde müştemilatında cami olan güzel bir bina oldu. Emeği geçenlere destek verenlere gönülden teşekkür ederim.Üniversitenin olduğu hastaneye yakın yeni yerleşim yerine güzel bir cami kazandırdı. Açılışında bulunmuştum. Bozkırlı bir hayırsever tek başına yaptırmıştı Allah kendilerinden razı olsun. Bozkıra kısa zamanda pek çok eserler kazandırdı. Sadakayı cariye olarak sebep olanlardan destek verenlerden Allah razı olsun. Beraberce bir seminere katılmıştık. Mütevazi hali hala gözümün önündedir. Bazen beraberce namaza camiye giderdik.Namazı kıldırır, namaz bitip duayı yaptıktan sonra ayağa kalkar cemaate kısa bir Hadis-i Şerif  okur, cemaati bilgilendirirdi. Emekli olduktan sonra Hacc-Umre’de Ravza-i Mutahhara’nın önünde çekindiği bir fotoğrafı WhatsApp’tan göndermişti. Onunla beraber bende orada bulunmanın heyecanı yaşamıştım.

Bor İlçe Müftüsü iken hatırası olanlardan paylaşmak isteyenlerden yazı istedim. Şahin Ceylan isimli İmam-Hatip’de onunla ilgili hatırasını yazıp verdi. Bir kısmını sizlerle paylaşmak istiyorum.

“Kıymetli Müftümüzün vefatını duyunca çok üzüldüm. Hemen resmini telofondan bularak eşimede gösterdim. Onu evimize ziyarete geldiğinden dolayı eşimde tanıyordu o da üzülüp rahmet diledi ve ruhuna ‘FATİHA’okudu.

2006-2007 yıllarında hastalanıp ağır bir karaciğer ameliyatı geçirdim. Tam kırk gün Ankara Araştırma hastanesi yoğun bakım servisinde yattım. Geçen zaman içerisinde biraz iyileşir gibi olunca en az 6 ay kalmak üzere yan tarafımdaki akıntı direniyle beni evime gönderdiler.

Vefakar,gönüller eri Müftümüz, yanında şöförü- ve de iki imam arkadaşlarla birlikte Kaynarca Köyündeki baba yadigarı dar-köhne eski evimize ziyarete geldiler. Fakir hanemizi gönüllerimizi neşelendirdiler şereflendirdiler 2 ayrı zamanlarda 2 defa ziyaret ettiler.

Bor Müftülüğünden tayininin üzerinden 7-8 yıl gibi bir zaman geçtikten sonra ilçe Müftülüğümüzü ziyaretlerinden yine beni oradaki arkadaşlardan sormuş fazla zamanı olmadığından dolayı ziyaretime gelememiş ve arkadaşlarla selam bırakmıştı. O vefakardı, dost canlısı, gönül ehli, idiki benim gibi bir acizi unutmamış ‘’Şahin CEYLAN Hocam nasıl iyileşti mi?’’ diyebilmişti.

Camimizi denetlemeye gelmişti. Yine bir gün ben Niğde, Bor, Çukur kuyu Kasabası Hamzalı Camiisin de imam hatip olarak görev yaparken öğle vaktinde camimize geldiler camimizde öğle namazı kıldırdı. Cemaatle hal hatır yaptıktan sonra camimizin eksiklerini denetlediler.

Camimizde gördüğü eksiklikleri, bir amir edasıyla değil de yumuşak, saygılı, hoşgörülü, nazik, kibar, kardeş, abi veya abi, kardeş gibi bir şekilde tarif etti.

Ömür ise; belirsiz meçhul bir ecel anı.

O gönüller yaptı gönüller yıkmadan sakındı. Allah’da gerçek alemde onu yüce makamlara çıkarsın Peygamberlere Sıddıklara Salihlere ve de Ömer Halisdemirlere komşu eylesin Allah ondan ve cümle müminlerden razı olsun. Ruhuna hayatım boyunca Fatihalar İhlaslar Yasinler okumayı Rabbim nasip eylesin Ruhu şad olsun Amin. Şahin CEYLAN Niğde Bor Kemerhisar kas. Vunak başaran camiİmam Hatip “

Hoca efendinin dualarına can-u gönülden katılıyorum. Allah’tan yakınlarına sabr-ı cemil niyaz ediyorum.

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.