Konya
28 Nisan, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63885.104$

UĞUR BAŞKANIN KÖPEK SAMİMİYETİNİ TROLLER BECEREMEDİ

28 Kasım 2022, Pazartesi 00:00

Uğur Özteke

 

 

Cumartesi günü Konya olarak Sayın Cumhurbaşkanımızı dolu dolu konuk ettik.

Cumhurbaşkanımıza Konya olarak sanayisinden ulaşımına, savunma sanayiinden enerjiye şehrin cömertliğine yakışır programlar sunduk.

Genel olarak Sayın Cumhurbaşkanın hal ve hareketlerinden mimiklerinden Konya programından mutlu olduğunu söyleyebiliriz.

Ama kapalı kapılar ardından hava nasıldı elbette onu bilemeyiz.

……………………..

Sayın Cumhurbaşkanımız toplu açılış töreninden milyonlara seslenirken “Konya'daki köpek katliamına” sert sözlerle tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan barınaktaki görevlilerin köpekleri öldürülmesiyle ilgili iki kişinin tutuklandığını hatırlatarak "Takipçisi olacağım" dedi.

“Burası çok hassas, ekranları başında bizi izleyen milletime sesleniyorum” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan;

“Belediyemizin hayvan barınağında, orada görevli 2 vicdansızın sebep olduğu görüntüleri ne yazık ki biz de üzüntüyle takip ettik.

Haklarında hemen adli ve idari takibat başlatılan sorumlular tutuklanmış, bir daha benzeri görüntülerin yaşanmaması için gereken tedbirler alınmıştır.

Dünyamızdaki canlı ve cansız tüm varlıklar gibi hayvanlar da bize Allah'ın bir emanetidir.

Onlarda elbette istifa edeceğiz ama asla eziyet etmeyeceğiz, zulmetmeyeceğiz, kötü davranmayacağız.”

……….

Cumhurbaşkanımız böyle resmen yüksek ses tonu ile bunları söylediğine göre, Cumhurbaşkanı Konya’ya gelmeden Cuma Akşamı Emine Erdoğan hanımefendi sosyal medya paylaşımı ile;  

"İnsanı insan yapan vicdanı ve merhametidir.

Aynı dünyayı paylaştığımız canlıları korumakla mükellefiz.

Şiddetin ne dinimizde yeri vardır ne de fıtratımızda.

Konya'daki hepimizi derinden üzen hadiseyi şiddetle kınıyor ve cezasız kalmayacağına inanıyorum”

…………….

Dediklerine göre bizde nasıl olsa bize de terör suçlaması(!) yapılmaz diye düşünerek bazı acı gerçekleri sizlerle paylaşmak istiyorum.

Çünkü dün sabah bile hala ulusal haber kanallarında “Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde ki katliam” diye haber yayınları vardı.

Terör suçlaması için şöyle bir küçük hatırlatma yapayım.

Dün aynı zamanda bu olayla ilgili hala paylaşımlar yapılırken bir kişinin de köpekleri savunup barınak hakkında açıklamalar yaptığı için gece terör suçlaması ile polis tarafından kendi ifadesi ile ters kelepçe ile göz altına alındığı ve ifadesine başvurulduktan sonra Adliyeden serbest bırakıldığını anlatıyordu.

…………………

Şimdi biraz vicdanınız varsa Allah’tan biraz korkuyorsanız, biraz vicdan ve utanma duygunuz varsa gelin

İş bu taaaaa bu kadar KANLANINCAYA kadar olanları sizlerle küçük paylaşımlar yapalım. Olaya adım adım gidelim.

Haaaa Uğur Özteke madem bunları çok önceden biliyordun da niye yazmadın çizmedin demeyin.

Dahası diyemezsiniz o zaman bizi ayaklarımızdan asarlar.

…………………

Bu olay ayyuka çıkmadan 7 gün önce Türkiye’nin farklı illerinden oluşturulduğunu sandığım bir watssap grubuna bende dahil edilmişim.

Buna da UĞUR İBRAHİM ALTAY’A TEPKİM başlığını koymuşlar.

Burada sadece bir köpeğin kafasına kürekle vurularak öldürülmesi, ya da iki köpeğin açlıktan bir köpeği yemeleri gibi insanlık dışı korkunç vahşet boyutunda görüntüler ve iddialar vardı.

Eski Uğur Özteke olsa bunu Pazar akşamı yani o Pazar akşamı bu olaydan 7 gün önce Başkan Uğur İbrahim Altay’a görüntüleri ile iletirdi.    

Ama bizim Başkan artık Konya dışında ki Türkiye’deki Dünya’daki görevleri nedeni ile çok yoğun olduğu için kendisini rahatsız etmiyoruz.

Zaman zaman mesela bu barınak ile ilgili son iki kıştır ulaşabildiğim yetkililere görüntüleri ve durumu bildirmeye çalıştığım zaman da bu işlerin provokatörlük olduğunu söyleyip kafalarını çeviriyorlardı.

Şimdi siz olsanız olaydan 7 gün önce yine aynı hassasiyetini gösterir misiniz?

…………..

Pazardan beri yazılanları görüntüleri ve iddiaları sadece sessizce takip ediyordum.

Derken bu sosyal medya paylaşımları başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin pek çok şehrine ulaştı ve bomba(!) patladı.

…………..

Başkan Uğur İbrahim Altay olayın ulusal kanallarda haber olmasının ardından arka arkaya yaptığı gerçekçi, akıllı ve vakar sosyal medya paylaşımları ile durumu idare ediyordu.

…………….

Uğur Başkanı, Uğur Başkanın hayvan sevgisini, hatta köpek beslediğini (Yakın zamana kadar ki bölümü biliyorum son durumdan ise haberim yok) bilen bir insan olarak görüntüleri asla kabul etmesem de Uğur Başkanı ve samimiyetini bildiğim için içim rahattı.

Bu iş burada kalmayacaktı.

Başkan burayı sıfırdan temizleyecekti.

Ta ki yanılmıyorsam Cuma günü belli bir saatte trollerin bir merkezden düğmeye basılmasının ardından önce;

“CUMHURBAŞKANIMIZIN ÖRNEK GÖSTERDİĞİ KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDRİYE BAŞKANIMIZ VE BAŞKANIMIZ SAYIN UĞUR İBRAHİM ALTAY’ PLANLI BİR ŞEKİLDE YIPRATILMAYA ÇALIŞILMAKTADIR.

OLAYIN SORUMLULALRI CEZALARINI ÇEKECEK

ORGANİZE SALDIRI ŞEHRİMİZİ VE BAŞKANIMIZI YIPRATAMAYACAK” paylaşımlarının ardından yetkili etkili ve son derece aklıselim diye bildiğim insanların 

“PROVAKOSYAN KOKAN ÜZÜCÜ OLAYDAN SONRA KONYALI HEMŞEHRİLERİMİZ BİR KEZ DAHA ASALETİNİ GÖSTEREREK HAKSIZ YERE SİYASETEN LİNÇ EDİLMEK İSTENEN UĞUR İBRAHİM ALTAY’A SAHİP ÇIKTI BAĞRINA BASTI.

KONYALI HER ZAMAN HAKTAN YANADIR” “

………………….

Ya Allah aşkına bırakın Allah’tan korkmuyorsanız bile gerçekten yürekten ve samimi olarak Uğur Başkanı seviyorsanız bu sosyal medya paylaşımları ile Başkana zarar verdiniz.

Ne provokasyonu yahu?

Yıllardır bİrike birike gelen kangren olmuş bir durum var ortada.

………….

Kim bu vahşeti Uğur Başkan mı yaptı deniyor?

Bu işi Uğur Başkanın güvendiğinin, güvendiğinin, güvendiğinin yani sonunda sizin sebep olduğunuz dıdısının dıdısının marifeti olarak patlıyor.

O köpeğin kanı da ne yazık ki Uğur Başkanın paçasına sıçrıyor.

Bu acı durumu değil 6 lı masa 16 lı masa olsa beceremezdi.

Bu durum sizin gibi sosyal medya şakşakçıları yüzünden mızrağın çuvala sığamaz hale gelmesini sağladı.

Şunu unutmayın ki bunu lafa şak şaka dalkavukluğa geldiği zaman en iyi sizler bilirsiniz;

“ALLAH der ki;

Hayvanlar benim sessiz kullarımdır. Şimdi zulme susuyorlar ama hesap günü konuşacaklar”

…………………..

Bu kötü ve Konya adına KARA hatta KAPKARA olarak tarihe geçen durumda keşke sizde Uğur Başkanın duygularının binde birini yazıp trollik yapabilseydiniz.

Başkan açıklamalarında paylaşımlarında sizin gibi suçu hemen karşı tarafa yüklemek gibi karalama mı yapıyordu?

Uğur Başkan bunu PROVAKATÖR ler yaptı mı diyordu?

Yoksa;

“Bu menfur olay bizi çok üzdü. Bu yapılanlar Konya'ya mal edilemez. ANLAŞILAN O Kİ KONTROLÜMÜZDE BAZI EKSİKLERİMİZ VAR. BU VESİLEYLE BUNU DA ÖĞRENMİŞ OLDUK."

……………….

“Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi'nin Türkiye'nin en modern hayvan barınağı olduğunu söyleyen Başkan Altay, "Bunu iddia ile söylüyorum. Biz bugüne kadar çok önemli çalışmalar yaptık. Hem hayvan barınağımızın fiziki yapısı hem de hayvanlarla ilgili yürüttüğümüz projeler tüm Türkiye'ye örnek oldu. Hayvan barınağımızda; ameliyathanelerin, röntgen cihazlarının, laboratuvarların, hatta küvözlerin bulunduğu bir ameliyat sistemine sahibiz. Bugüne kadar 6 binin üzerinde hayvanı sahiplendirdik. Türkiye'de sadece sahiplendirdiği hayvanlar için aylık bedel ödeyen şehir Konya'dır.

BİZ BUNLARI YAPARKEN BİRİNİN ZORLAMASIYLA, BİRİNİN DAYATMASIYLA YAPMADIK. BİZ BUNU İNSANLIK GÖREVİ OLARAK GÖRÜYORUZ. KONYA BU KONUDA HASSAS OLMASI GEREKEN EN ÖNEMLİ ŞEHİR. Hazreti Mevlana'nın şehrindeyiz. 'Yaratılan her şeyi Yaratan'dan ötürü seviyoruz. YAŞANAN BU MENFUR OLAY BİZİ DE ÇOK ÜZDÜ AMA BU OLAY BU KONUDAKİ AZMİMİZİ VE KARARLILIĞIMIZI ASLA ORTADAN KALDIRMAZ. ORTAYA ÇIKAN DURUMDAN ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ. Özellikle sokak hayvanları için bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

………………….

“"Bunu bir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak değil; bir insan olarak, bir Konyalı olarak söylüyorum. BU KABUL EDİLEBİLİR BİR OLAY DEĞİL. VAHŞİCE BİR OLAY. BÜTÜN BU YAPILANLARIN GÖLGELENMESİNE DE İZİN VERMEMEK LAZIM. Sokakta çocuklarımızın güvenli bir şekilde hayatlarına devam etmeleri ve onların hayatlarını korumamız için belediyelerin bütçe harcaması gerekiyor, BELEDİYELERİN BAZI ZORLUKLARI YENMESİ GEREKİYOR. BİZ BU KONUDA DA AZİM VE KARARLILIKLA ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ. Hem sokaklarımızı çocuklarımız için güvenli hale getireceğiz hem de barınaktaki hayvanlarımızı önce sahiplendirmek için çaba sarf edeceğiz. SONRA BARINAKTA EN İYİ ŞARTLARDA YAŞAMLARINI SÜRDÜRMELERİ İÇİN DERSLER ÇIKARARAK YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ."

………………….

İşte bu samimiyeti için 10 küsur yıldır Uğur Başkanı seviyorum sayıyorum. 

Hatayı eksiği noksanı yanlışı kabul ediyor.

Bunu yapabilmek bir erdemliliktir.

Ama erdemlilik duygusunun E sine bile sahip olamayan malum troller PROVAKATÖRLÜK diyor ve utanmıyorlardı,    

Yahu bari sözde yanında olduğunuzu söylediğiniz Uğur Başkanın paylaşımlarını paylaşın.

Yani Konya’da yapılan her şey haşa eksiksiz noksansız kusursuz mudur?

………………..

Uğur Başkan ve ekibinde A takımında bu duygular olabilir.

Ama duygular düşünceler niyetler tepeden aşağılara inerken işin içine bin türlü akka tokka partizanlık falancalık filancılık girince asla olmaması gerekenler olunca bu işler böyle patlar.

Uğur Başkanın ekibi yine itfaiyecilerimizin kedi köpek kuş eşek her türlü canlıyı canlarını ortaya koyarak nasıl kurtardıklarını biliyoruz.

Ama malum yerde bir sorun vardı ve bu yeni bir sorun değildir.

Görüntüyü biraz dikkatli izleyenler 6-7 kişinin önünde yaşanan olaya diğer işçilerin nasıl tepkisiz kaldıklarını ve bu durumun onlar için nasıl sıradan bir olay gibi izlediklerini görüyorsunuz değil mi? 

Haaa bunu çeken işçiyi de işten atabilirsiniz

Niye çektin diye? Ayağından da asabilirsiniz.

Hepsini de atabilirsiniz ama samimiyet duvarlar örmek teller çevirmek parmaklıklar yapmak değildir.

Binim tanıdığımı sandığım Uğur Başkan bundan sonra burayı didik didik eder mi?

Eder.

Belki bir musibet bin nasihatten evladır dedikleri de buydu.

…………….

Üzülerek ifade edeyim ki Uğur Başkana burada en büyük küreği yine en güvendikleri ve yanında yürüyor sandıkları vurdu.

(NOT: Bu kargaşada hayvan barınağına sahipsiz hayvan getiren aracın içinde torbalara poşetlere konulmuş kedilerin görüntüsünü de poşetlemeyin haaa)

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

 

Bundan sonra kalpleriniz yine katılaştı da taş kesildi, hatta taştan daha katı oldu. Çünkü öyle taşlar vardır ki bağrından ırmaklar çağlar. Öylesi de vardır ki, çatlar da arasından sular akar. Bazısı da Allah korkusundan yuvarlanıp düşer. Allah, yaptıklarınızdan habersiz değildir.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

 

Şu grip mevsiminde ulu orta yere tükürüp burnumuzu temizlemediğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Yorumlar

  • yorum avatar
    Dost acı dir
    28-11-2022 11:23

    Kimse kusura bakmasın. Konyamız müdafaa etmek zorundayız. Zorundayız da bu işte bütün eksik ve yanlış işte sorumlu bellidir. Malesef liyâkatli ve tecrübeli insanlar küstürülmüş, itilmiş, işe aldığı memuru başına amir yapılmış ezilmiştir. Hafıza gitmiş ne oldum delisi idareciler ahkam keser olmuştur. Bütün yanlışlıklar ve beceriksizlikler bundandır.

  • yorum avatar
    Ordan Şuradan taaaa Ordan
    28-11-2022 10:18

    Fırsatın kenarında kuzuyu kurt kapsa....

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.