Konya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63028.020$

UĞUR BAŞKANIN HAYALİNDEKİ KONYA İÇİN HAYALPEREST OLMAK YOK

02 Ekim 2023, Pazartesi 00:00
Ekim ayı sonbaharı hatırlatan adeta filmlerdeki gibi yaşatan dökülen sararmış yaprakları arada bir ıslatmakla kalmayıp zaman zaman da üşüten havası ile bize resmen kış mevsiminin havasına girmemizi sağlıyordu.
Elbette mevsimler oldukları gibi yaşanacak.
Keşke şu iklim değişikliği küresel tehlike filan olmasa da bizde insanoğlu olarak mevsimleri mevsimlerinde tam anlamı ile yaşayabilsek.
Neyse bu güzel sonbahar havasında yazımıza Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Uğur İbrahim Altay’ın dost sohbetinde şehir için söylediği bazı özel ve samimi düşünceleri ile başlamak istiyorum.
Tabi şunu da biliyorum ki Sayın Başkanın Konya ile ilgili olarak ulaşımdan tanıtımına ne kadar güzel projeler düşünceler ve çalışmalardan söz ettikçe siz de bizi dövmeye devam edeceksiniz.
Olsun yeter ki Cenab-ı Allah’ım bizi yazdıklarımızla yaptıklarımızla mahcup etmesin.
Çünkü Sayın Başkan ile ilgili düşüncelerimizi ve duruşumuzu 15 yıldır bozmadan saf değiştirmeden sürdürmeye devam ediyoruz.
…………
Hafta sonunda bizde tarihi Ayasofya meydanında muhteşem bir İstanbul akşamında doyumsuz saatler yaşadık. 
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Konya Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile organize edilen Hz. Mevlana’nın 750. Vuslat Yıl Dönümünde yurt içinden ve yurt dışından gelen 750 semazenin icra ettiği Sema Ayin-i Şerifi izledik.
Bu semazenlerden 250 tanesi de Konya’dan idi.
Tarihi Sultanahmet Meydanı’nda Ayasofya-i Kebir Camii önünde gerçekleştirilen sema programı öncesi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Başkan Uğur İbrahim Altay’ın kameraların arkasında protokolün olmadığı alanda Başkan Altay’ın Sayın Bakan ile samimiyetine tanıklık ettim.
 
 
Uğur Başkanın resmi açıklamalarında özel sohbetlerinde Konya için yapılacak projelerde Bakanlar ile ilgili birebir çalışmalarını anlattığında Bakan Ersoy ile ilişkisini üç aşağı beş yukarı tahmin edebiliyorduk.
Ama bu kez gözlerimizle tanıklık ettiğimiz bu dostluk Konya’nın kültür ve turizm alanındaki önemli adımların nasıl geliştiğinin en canlı göstergesi oluyordu.
………….
Uğur Başkan törenler sona erdikten sonra biz gazetecilerin Ayasofya meydanında tarihi çınarların altındaki çay kahve sohbetimize katıldı.
O andan sonraki Başkanın tamamen içinden geldiği gibi sohbeti idi.
Bunların pek çok kısmının yazılmasını kamuoyunda paylaşılmasını Başkan istemedi.
Çünkü haklı idi.
Bu çalışmaları ve projeleri zaman içerisinde adım adım kendileri aktaracaktı.
Ama Başkanın “bunu sakın yazmayalım” dediklerini dışındaki birkaç konuyu sizlerle ilk defa paylaşmak istiyorum.
 
 
Uğur Başkan trafik konusunun nasıl hızlı ve kalıcı gittiğini devam etmekte olan köprülü kavşaklarla alternatif güzergah çalışmaları ile istimlak edilecek bölgelerle bir bir anlattı.
Mesala Fatih Caddesinden gelen o güzelim trafik akışının Yaka bölgesinde nasıl duvara tosladığını bizler o yolu kullananlar hep kahır ile dile getiriyorduk değil mi?
Uğur Başkan Yaka bölgesi inanılmaz istimlakler ile bu yolun önce Meram Yeni Yola ardından Eski yola oradan da Antalya yoluna kadar çıkacağını bir kez daha ifade etti.
Bakın o güzergah o zaman adeta bir şehir içi çevre yolu konumunda olacaktır.
Sonra KonyaRay gerçekleşeceği zaman da metronun güzergah alanlarındaki çalışmaları tek tek bizlerle paylaşan Sayın Altay bizim ya da bu milletin yaşadığı trafik sorununu kendisinin de nasıl yaşayarak konunun hakimiyeti olduğunu gösterirken biz demeden kendisini anlatıyordu.
 
 
Turizm konusunda ise Uğur Başkanın köklü kalıcı ama zaman alabilecek projelerini ilk defa bu kadar mantıklı açık net vizyoner olarak işitiyordum.
Uğur Başkan bu şehrin kültürünün turizminin gerçek anlamda yaşanabilmesi bu alanda sözde değil icraatta çağ atlamamız gerektiğini söylerken Büyükşehir’in icraatları ile ama Konyalının da bunu yaşayarak yaşatarak el birliği ile olacağını bir bir anlattı.
Başkan mesela tarihi Buğday Pazarı’nın otantik havasının tam ortasında şehre Palize isminde marka bir kahvaltı salonunu kazandırırken bunun türbe önündeki yeni tarihi yaşanan marka mağazalar ve isimlerle şehrin turizmine tarihine ve finansına küçük bir halka olduğunu buradan Şems bölgesi
Mevlana Caddesinde eski Tekel Binası restorasyonunun tamamlaması ile Depo No 4 oradan Darü’l-Mülk Sergi Sarayı meydan meydandaki tarihi evlerin yeniden şehre renk katacak şekilde düzenlenmesi oradan yeni yıkılan Belediye binası yerine yapılacak olan orijinal kütüphane ve Larende tarihi surları ile kapısı….
Düşüne biliyor musunuz?
Gözlerini kapatın nasıl tarihi bir Selçuklu şehrinde dolaştığınızı canlandırabiliyor musunuz?
Başkanın “BENİM ŞEHRİM” dediği Konya için nasıl bir hayal kurup bunu ilmik ilmik işlediğini gözlerinizle görebiliyor musunuz?
…………
Ne yalan söyleyeyim Güzel bir İstanbul gecesinde yıldızların altında tarihi Ayasofya meydanında sırtımızı Ayasofya camisinin duvarlarına dayayıp Başkanla çaylarımızı yudumlarken Allah şahit biz bu Selçuklunun Başkenti bir şehirde tarihi tünelde adımlıyorduk.
……………..
Bakın buralar sadece turistler için gezip görecekleri etkilenecekleri birer tarihi değerler olarak kalmayacak.
Başkanın dediği gibi Konyalı babalar anneler dedeler nineler çocuklarının torunlarının ellerinden tutup şehrin neresinde oturuyorlarsa otursunlar bu tarihi tünele girip yaşayacaklar.
Uğur Başkanın anlattıkları ile şimdilik bu kadar yazacağım.
Bazı konulara sonra gireriz inşallah.
KOP BAŞKANI
KARAKOYUNLU
VE EKİBİNİ AYAKTA
ALKIŞLIYORUM
Geçtiğimiz hafta içerisinde tesadüfen Beyşehir’deki tarihi bir ana tanıklık etmek nasip oldu.
KOP’u, MEVKA’yı zaman zaman buradaki dostlar sayesinde daha yakından tanıma fırsatını bulurum.
İşte buda böyle bir şey oldu.
KOP Başkanı Sayın Dr. Murat Karakoyunlu Beyşehir Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar ile bana göre Beyşehir için Huğlu için tarihi projelere imza attılar.
Bu protokol anlaşmalarında Beyşehir Huğlu Mahallesi'nde yer alan Tekstil Atölyesinin kabiliyetini ve kapasitesini artırmak amacıyla "KOP ile Huğlu’da Tekstil Gelişiyor Projesi" imzalanan protokol ile hayata geçiriliyordu. Proje kapsamında mevcut ekipmanlara ilave 18 kafa ve 9 iğne nakış makinası alınarak Outdoor tekstil ürünlerinin üretimine hız kazandırılması hedeflenmiş.
Bir diğer protokol anlaşmasın da ise Beyşehir İlçesinde yer alan Kamu Kurumlarının mevcut aydınlatma ve ısıtma sistemlerinin revizyonun yapılması amacıyla "KOP Aydınlatma ve Isıtma Sistemi Revizyon Destekleri Projesi" imzalandı.
Bu proje kapsamında mevcut eski nesil sistemlerin revizyonu ile enerji verimliliğinin sağlanması hedefleniyordu.
İmza törenine Huğlu Av Tüfekleri kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Naci Tanık ile eğitim temsilcileri de katıldı.  
Vallahi bu projelerin detaylarını öğrendikçe heyecanlanıyordum.
Bu vesile ile KOP u Başkan Sayın Karakoyunlu ve ekibini bir kez daha yürekten tebrik ederim.
 
GÜNÜN OKKALI SÖZÜ
Sen çare arıyorken o bahane arıyorsa bırak salıver gitsin
 
NE ZAMAN ADAM OLURUZ?
Yağışlı havalarda trafikte yayalara karşı biraz daha saygılı olabildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Yorumlar

  • yorum avatar
    Mahmut çakır
    03-10-2023 07:46

    Konyalı olmasam şunların hepsine inanacam hata diyecem busehir uzaydami. Orenek. Hocacihan sayraycd veya Erenköy 5yuz evler. . Sıtat arkası. Uzunharmanlar kurtuluş. Hasankoy. Çevre yolu saysay bitmez sayın bsk buralar veyabunabenzer yerler akpli.bld yeler veya başkanlar hepsi yalan gizboyama işler arkaları boş gidin Güneysınır diye bir ilce var güya yarım yapiyorlar akp den 22yildirda akp yönetiyor 10yildirda aynı bsk kan guneybag MH sinde durayda CD var yolda 50 le gidemem. Niye hertaraf çukur Gostermelik .Mevlana MH de CD herzaman asvat gidin arka şokaklar yolyok .kaldrim yok. Hata guneybag MH bunların bsk 2015 buyana SK yolunu açacak 1./1000 lik şimdide imartadilatinagidiyirmus. Niye acmadigida belli sayin bsk akrabalarivar parselleri den yola gidiyor ondan açmıyor. Akp li Bld .bsk dahil yalan onlara soruyorum allah kaç 2diyorlar tamam gerisi yalan. Gidin görün madem gastecidiniz çekin yayınlayın göreyim Güneysınır ilcedegil bence köy

  • yorum avatar
    galip tırmıkçı
    02-10-2023 15:13

    şu şehiri bu hale getirenlerin bu şehrin problemlerine çözüm getireceğini sanmak buna dair umut beslemek bununla ilgili şu kelimeleri kaleme almak en hafif tabiriyle aşırı iyimserlik halk tabiriyle saflıktır.

  • yorum avatar
    Oguz Oguz
    02-10-2023 10:30

    Yav arkadaş, ben kimin parasıyla Istanbul'a mitil atılıyor, hangi semazenler getiriliyor, götürülüyor bilmem. Aksam Necmettin Erbakan Universitesi Tip fakultesine gittim. Memleketin gali icler acısı. Yağan yagmurda, hastane girişine yanaşmak, hasta indirmek mümkün değil. Mimarı ve hastane yonetimini anlamak mümkün değil.Tum engelli arabaları su içinde, engelli hastanı indirip, otoparka arabanı götürüp, hasta beklerken, geri gelmek mümkün değil..Oluk oluk yagmur altında çimlerin fıskiyeleri açık, çimlere degil milletin üzerine uzerine fışkırıyorlar, kantin acil bölumünde, birinci kata cıkmadan ve yagmura tutulmadan kantine ulaşılamıyor. Neyse bir diger onemli sıkıntı vezneler. Resmen nakit para kabul etmiyorlar. Zaten vezne camlarına " Lutfen kredi kartı ile ödeyin" yazıları asılı cooook uzun zamandır.Sebep para üstü veremiyorlar. Sebep hastane yönetimi vezne sorumlularina bozuk para temin edemiyor. Kart tasimayan, para getiren yaşlılar iayan halinde..ama vezneci haklı olarak çalışamıyor. Sebep merkez bankası resmi kurumlara bozuk para veremiyor. Sebep ozel ve kamu bankları tüm bozuk paraları emiyor. Konya kimin hayali bilmiyorum ama düzen düzen değil... giristeki sembolik, show amaçlı gostermelik tutulan, kapalı kütüphaneyi saymıyoruz bile..

  • yorum avatar
    KONYALI HASAN
    02-10-2023 08:29

    BENİM ANLAMAKTA ZORLANDIĞIM BİR KONU VAR; BU KÖPRÜLER VE AÇILACAK YOLLARIN HEPSİ, KAMYONLAR VE KEPÇELER İLE YAPILMIYOR MU? UZAYLILAR MI YAPIYOR. SONRA BU YOLLAR AÇILINCA NEDEN BELLİ SAATLERDE KAMYONLARIN GİRİŞLERİ YASAKLANIYOR. ŞİMDİ YAPILIRKEN DE BU SAATLER UYGULANSA VE ACABA YOLLARIN BİTİM SÜRESİ NE OLUR? HİÇ Mİ DÜŞÜNMEZSİNİZ. TRAFİK İLK SIKIŞTIĞINDA SUÇU KAMYONLARA ATARSINIZ. BİRAZ DÜŞÜNÜN DERİM.

  • yorum avatar
    Dağlı
    02-10-2023 05:53

    Uğur Ozteke seçimler yaklaştıkça başladın Akparti sözcülüğüne şaşırdık mi hayır samimi değilsin bunu yazmazsak olmaz inan sen Ugur ibrahim Altay beyi övmesen daha faydalı olursun bu yazilarinizda alenen yağcılık yaptığın için herkesten tepki alıyorsunuz baska konular yaz ama sizin misyonunuz bu anlaşilan ama gazetecilik bu değil inan değil Akpartide siyasete gir daha faydalı olursun böyle gazetecilik mi olur Allah aşkına

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.