Konya
28 Nisan, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63694.158$

UĞUR BAŞKANADA CEM ZORLU HOCAMADA VALLAHİ HEP EMPATİ YAPIYORUM

19 Ocak 2023, Perşembe 08:59

Her gün ama Allah’ın her günü yerel yazı yazmaya çalışan bir gazeteci olarak iyi ya da eleştirici her yazımızın her kelimemizin her yorumumuzun nasıl bir vebal taşıdığını çok şükür biliyorum.

Her cümlenin sorumluluğundan korkuyorum.

Bizleri yönetenlere, siyasetçilere karşı maddi ve manevi bağımlılığımızın(!) yanı sıra korkumuzu da buna ekleyerek her gün oldukça iyi şeyleri görmeye çalışıyorum.

Eğer sizlerden gelen sıkıntılı, eksik ya da noksan bilgiler belgeler fotoğraflar gelmez ise ben her gün çiçek böcek yazarım.

Sizi her gün aya pardon marsa gönderirim.

Ama sizden gelen bilgiler ve fotoğraflar var ya vallahi benim ayarlarımı bozuyorsunuz.

Kayışı kopartıyorum.

Suyu kaynatıyorsunuz.

Motoru yakıyorsunuz.

Sizden gelenleri yazmaz isek büyük vebal altında olduğumu bildiğim içinde kenarından köşesinden kırparak bu sütunlara taşıyoruz.

……………

Ve bu yüzdende her Allah’ın günü belki sizler dua ediyorsunuz teşekkür ediyorsunuz ama başta siyasiler olmak üzere bürokratlar seçilmişler atanmışlar ve maalesef ki siyasete dayalı şehri yöneten sermaye tarafından tek kelime ile MUHALEFET ilan edilip tuuu kakaaa oluyoruz.

Yahu yazdıklarımızda yanlış varsa düzeltin.

Yalanımız varsa asın.

Zaten bizim asın dememize gerek yok ayaklarımızdan asarsınız.

Yalan ve yanlışımız yoksa niye bize kızıyorsunuz.

Niye bizi öteliyorsunuz.

……………….

Şehir sizin olduğu kadar bizim.

Ülke sizin olduğu kadar bizim.

Ve yaşımız itibari ile yaptığımız görev sebebi ile sizleriniz yaşı kadar kendi dünyamızda bu ülkeye hizmet etmeye çalışmışız.

Başka ne yapmışız?

Ne yapıyoruz?

Ne yapabiliriz ki?

Okuyucularımız kabul etsin etmesin.

Siyasiler sevsin ya sevmesin.

Bürokratlar bizim gözümüz ile baksın ya da bakmasın.

AMA MESELA ŞEHİRDE HAVANIN KİRLİLİĞİNDEN PARK SORUNUNA, EĞİTİMDEN SPORA, KÜLTÜR SANATINDAN ETLİEKMEĞİNE SORUMLU OLARAK GÖRDÜĞÜM ŞEHRÜL-EMİNİ SAYIN UĞUR İBRAHİM ALTAY’I ALLAH ŞAHİT SİZLERDEN DAHA ÇOK SEVİYOR, SİZLERDEN DAHA ÇOK SAYIYOR VE YİNE SİZLERDEN DAHA ÇOK KENDİSİNE İNANIYORUM.

Siz severken sayarken ya direk ya da endirekt nemalanıyorsunuz.

Sizin para pul servet ev araba dükkan fabrika maaş koltuk gibi pek çok hesabınız var.

Eeeee bugün Uğur Başkan dün Sayın Tahir Akyürek’ten bu fani şahsına 1 kuruş para mı almışız?

Yoksa ev araba dükkan arsa mı almış?

Acı ama gerçek eğer bu işler karşılıklı ise bugün için konu Uğur Başkan ise bu dünyada da öbür dünyada da ben Uğur Başkandan alacaklıyım.

Haaa bundan da hiçbir rahatsızlık duymuyorum.

Bugün Uğur Başkana helali hoş olsun.

Dün için Tahir abime helali hoş olsun.

………….

Eğer bu iş şehri sevme ise kimse kusura bakmayacak herkesten de çok bu şehri seviyorum.

………….

Mesela yeniden bir dönem için Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından atanan Sayın rektörümüz Prof. Cem Zorlu hocam beşinci basın toplantısında konuşmasını yaparken 50 gazetecinin içinde haklı olarak bana bakarak bir gönderme yaptı;

“Âbi sen sık sık yazıyorsun yaaa. Bizim Tıp fakültesinin park ve yol sorununu Uğur İbrahim Altay çözüyor” müjdesini verdi.

Ama ben pazartesi günü bu konuya şöyle bir dokununca o gün Uğur Başkanı eleştiren HAİN olmuştum.

Bakın Cem Hocanın dünü bugünü yarını beni hiç ilgilendirmez.

Eeee hocam dün tıp fakültesi dedi oto park dedi.

Mesela Tıp Fakültesinde 20 kişilik denilen onlarca asansörün hiçbiri 15 kişiyi bile almıyor çekmiyor.

Şimdi bunu yazınca ben Cem hocaya muhalif mi oluyorum?

Düne kadar vekil iken de bugün Rektör iken de Sayın rektörümüz Cem Zorlu Hocama saygım çok büyük.

Cem hoca dün basın buluşmasında tüm yöneticilere siyasetçilere bürokratlara örnek olacak şekilde 8.30 dedi.

8.30 da salonda tek tek tüm basın mensuplarına “Hoş geldiniz” dedi.

Saat 09 da toplantıyı başlayacaktı hoca dakikti ama bizim bazı gazeteci arkadaşlarımız 9 da salona yeni girdikleri için hoca yine tevazu gösterdi ve “Bazı arkadaşlar trafikten geciktiler bir 10 dakika daha bekleyelim” diyordu.    

Bizde yeni dönem için başta Rektör hoca olmak üzere sıfırladığı ve sıfırlayacağı yeni yönetimi ile yeni dönemin şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz.

………………..

Girişimizi toparlayacak olursak yazı konusu eleştiri bile olsa muhatabımız yerine kendimizi mutlaka koyuyorum ve empati yapıyorum. 

Çünkü her gecen gün mesleğin vebalinin ağırlığı altında eziliyorum.

REİSCİLER BİLE

VEKİLLERE

BU ADALETSİZLİKTEN

DOLAYI ÇOK ÖFKELİ

Pazartesi günü korkumdan iki satır ile geçiştirmiştim.

Bugün burada ismini yazmayacağım.

İyi mi iyi AK Partili ama hala bir kısım tanıdığımız insan gibi hala AK Partili mi bilemiyorum.

Ama hala çok iyi ve sıkı Reisçi olan değerli bir büyüğüm bu konuda bakın ne yazmış;

“Selamümaleyküm

Uğur bey,

Gününüz hayırlı bereketli olsun.

Tabi kardeşim emekliye 2000 lira verilir’de milletvekili kardeşlerimizin maaşlarına zam olmaz mı? Kimsenin maaşında gözümüz yok.

Ama yine de bir nebze olsun sıkıntılı dönemde bizler fark almadan bu yılı atlatalım dense idi inanın vallahi bu millet takdir ederdi alkışlardı.

Ama olsun nelere katlanmadık ki buna katlanmayalım.

Kime kalmış bu dünya vekil kardeşlerimize mi kalsın?

Emekli + vekil = 155 milyar olsun demek ki onlara yetmiyor…

Bize 5.500 yeter Allah bundan da geri koymasın.

Yetireceğiz başka çare var mı?

Allah yar yardımcımız olsun

Selam dua ile…”

……………

Son dönemlerde hak hukuk adalet bir yana ekonomide geldiğimiz noktada sayın Cumhurbaşkanımız için ölümüne kendisini sayan bir insanın ve bu insanların bu hale gelmesinin tek bir müsebbibi var o da Sayın Cumhurbaşkanımızın sayesinde buralara gelmiş fanilerdir.

Bu fanilerin ne bu dünyada ne de öbür dünyada inşallah yatacak yerlerinin olmadığını da hep birlikte göreceğiz. 

KONYASPOR CEOSU

MUSTAFA GÖKSU’YU

YÜREKTEN KUTLUYORUM

Dünkü şehir turumuzda son durağımız Konyaspor Kulübü idi.

Bir gün önce Konyaspor’u yazdığım için buraya mutlaka gitmeliydim.

Giderken de böyle bir toplantı yapılmasına izin verdiği için Başkan Fatih Özgökçen’i kutluyordum.

Basın toplantısını baştan sona izledim.

Toplantıda performansı nedeni ile önce Sayın Göksu’yu yürekten kutluyorum.

Eeeee ne de olsa kökeni gazeteci bir dostumuzdu.

Bizim meslek böyledir işte.

“Olacak oğlak” deriz yaaa.

…………

Sayın Göksu basın toplantısı süresince genç meslektaşlarımızın sorularına cevap verirken bile o kadar olgun o kadar net açıklamalar yaptı ki.

Hele hele sporda bu tür değişikliklere “aşk evliliği olarak” değil “mantık evliliği olarak bakılması” örneği ayakta alkışlanacak bir tespit idi. 

Konya spor basının son gelişmelerle ilgili olarak bilgilendirilmesi nedeni ile Konyaspor Kulübünün tüm yetkili ve ilgililerine teşekkür ederim.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Gönlü geniş insanları seviyorum, vefakar insanları kusur kapatanları ve de başkası olmayanları seviyorum

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Meram Tıp fakültesinin girişindeki tek yönlü yola tersten gelip yol vermemekte direnmediğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

Yorumlar

  • yorum avatar
    ŞEMSEDDİN BEŞTAV
    19-01-2023 16:43

    KONYANINI YİRLİSİ ARKADAŞA CEVABIMDIR BU YÖNETİM SEÇİLMİŞ AMA ATANMIŞ YÖNETİMDİR.TABİKİ İŞLERİNDE TECRÜBELİ YÖNETİCİ OLMADIĞINDAN ACEMİ YÖNETİMDİR.ŞEMSEDDİN BEŞTAV 1987 1988 SEZONUNDA KONYASPORUN İLK DEFA SÜPER LİĞE ÇIKTIĞI SEZONUN KÜLÜBÜN GENEL KAPTANIDIR.2002 YILINDADA KONYASPOR KAPANMA AŞAMASINDAYKEN 4 KONYASPOR SEVDALISI ARKADAŞIYLA KAYYUM BAŞKANLIĞI YAPARAK 26 GÜN KONYASPORU YÖNETEN ADAMDIR.NOKTA

  • yorum avatar
    MERAM EŞRAFI
    19-01-2023 16:34

    Sayin Ozteke, gecen gun yazmis oldugunuz "Ugur Baskan Ucsun, ama siz ucmayin cuvalliyorsunuz" yaziniza yorum yazdim yayinlamadiniz. Bu yuzden son bir kez daha yaziyorum, umarim bunu yayinlarsiniz. Daha onceki hafta baska bir yazinizda Ugur Baskan'in, 2023 yili Konya yatirimlariyla ilgili olarak sorulan Konya Metro'su sorusuna "2023 yilinda iyi gelismeler olacak' seklinde cevap verdiginizi belirtmistiniz. Acaba gecen hafta sonu resmi gazetenin mukerrer sayisinda aciklanan Turkiye 2023 Yili Yatirim Programi'na baktiniz mi? Konya Metro'suna 2023 yili yatirim tutari rakam ile "0", yazi ile sifirdir. Ama onun yerine ne olmus, sefikcan caddesine yapilacak tramway projesine yatirim ayrilmis. Simdi diyorsunuz ki; baskan ucacak, yanindakiler yaya kaliyor. Bence baskan da, yanindakiler de, Konya'li milletvekili ve burokratlar da hepsi birden yaya kalmislardir ve olan yine Konya'ya olmustur. Hayaller metro, gercekler tramwaydir. Akli, izani olan bir kisi 1 hafta sonra yayinlanacak olan yatirim programindan nasil haberi olmaz? veya Konya'liyi mi kandirmak istiyor? Simdi soruyorum: kim ucacak, kim yaya kalacak veya hangi iller yatirim aliyor? Cevap basit; acip yatirim programi bir okunsun.

  • yorum avatar
    Gonyanın Yirlisi
    19-01-2023 16:01

    Sayın 001 Şemsettin Bey; hiç bir başkan ya da yönetici anasının karnından tecrübeli olarak doğmuyor bir şeyler öğreniyor kendini geliştirmeye çalışıyor, seçim zamanı hiç kimse elini taşın altına koyup Başkanlık için aday olmamıştı ama şimdi seçilmiş Başkana acemi diyebiliyorsunuz tecrübeli ve 001 numaralı delege olarak keşke Başkan adayı olsaydınız da bizde tecrübenizden istifade etseydik... Bu arada Uğur abi: İlhan Palut ve menajerinin Valerian Ismael gideceği vakit Beşiktaş ile görüştüğü ve Beşiktaşta çalışmak istediği söyleniyor bu konu hakkında ne diyeceksiniz

  • yorum avatar
    deli osman
    19-01-2023 14:16

    hay güzel şemsettin abim sende pasolig almıyon orda soru soruyon.oysa sana paso lig soran kardeşimiz başkan olana kadar konyaspor tesisi nerde desen bilmezdi.napacan bu devran böyle dönüyor.hay abim sen benden de büyüksün bu şehirde adam yerine konmak için ya paran çok olacak ya yüksek mevkilerde dostun olacak başka türlü sokakta selamda veren çıkmaz.sende kızıyon uğur abeme uğur abem şurda değirmeni döndürme derdinde içinden geçeni söylese yazsa ta dokuzun beline kadar taşlar kovarlar.napsın bu düzende hepimiz aynı durumda değilmiyiz.hadi buyuralım doğruları söyleyip yazalım ülen valla sopayla döverlerde kimin dövdüğünü bile bilemen.

  • yorum avatar
    ŞEMSEDDİN BEŞTAV
    19-01-2023 12:36

    GÖKSU KARDEŞİMİNİN BASIN TOPLANTISINI ÇOK BEĞENMİŞSİNİZ.HOCA DEĞİŞİKLİĞİNE MANTIK EVLİLİĞİ OLARAK BAKILMASI GEREKTİĞİNE ALKIŞ TUTUYORSUNUZ.OLAYA TEK TARAFLI BAKMA YANLIŞLIGINA SİZDE DÜŞÜYORSUNUZ UĞUR BEY GEÇEN SENE ACEMİ YENİ GELMİŞ BİR YÖNETİMLE LİĞ ÜÇÜNCÜSÜ YAPMIŞ HALENDE BAŞARISI DEVAM EDEN BAŞARILI BİR HOCAYI BÖYLR ACIMASIZ ŞEKİLDE GÖNDERMEK KONYASPOR KULÜBÜNE YAKIŞTIMI.KONYASPORUN KURUMSAL BİR KURUM OLDUĞUNUDA BÖYLECE ÖĞRENMİŞ OLDUK.

  • yorum avatar
    ŞEMSEDDİN BEŞTAV
    19-01-2023 12:29

    UĞUR KARDEŞİM ÖNCELİKLE SİZDEN OLUP BİTTİYE GETİRİLEN TARAFIMDAN SORULAN SORULARA CEVAP VERİLMEYEN KONYASPOR KONGRESİNİN AÇIKLAMALI YORUMUNU BEKLERDİM.BAŞLANGIÇTA SPOR YAZARLIĞIDA YAPTINIZ.ORDAN BÜYÜK TECRÜBENİZDE VAR.AMA HERHALDE SİZİDE KONUŞMAMANIZ YORUM YAPMAMANIZ İÇİN SİZİDE UYARDILAR HERHALDE.DOĞRULARI KONUŞMAK HER BABAYİĞİDİN HARCI DEĞİL

  • yorum avatar
    ŞEMSEDDİN BEŞTAV
    19-01-2023 12:29

    UĞUR KARDEŞİM ÖNCELİKLE SİZDEN OLUP BİTTİYE GETİRİLEN TARAFIMDAN SORULAN SORULARA CEVAP VERİLMEYEN KONYASPOR KONGRESİNİN AÇIKLAMALI YORUMUNU BEKLERDİM.BAŞLANGIÇTA SPOR YAZARLIĞIDA YAPTINIZ.ORDAN BÜYÜK TECRÜBENİZDE VAR.AMA HERHALDE SİZİDE KONUŞMAMANIZ YORUM YAPMAMANIZ İÇİN SİZİDE UYARDILAR HERHALDE.DOĞRULARI KONUŞMAK HER BABAYİĞİDİN HARCI DEĞİL

  • yorum avatar
    cemalettin
    19-01-2023 12:17

    merakımdan soruyom bir rektör ne demeye zırt pırt basın toplantısı yapar.hele üniversiteler bu haldeyken neredeyse hiç matematik sorusu çözmeden gençler mühendis mimar öğretmen yapılırken üniversite olsa ne olur olmasa ne olur.laf olsun diye açılan bu üniversiteler acilen azaltılmalı ve liyakat esaslı tekrar yapılandırılmalıdır.aksi halde rektör çok basın toplantısı yapar.

  • yorum avatar
    Oguz Oguz
    19-01-2023 10:45

    EYT lilere ve emeklilik dilekçesini 2023'e bırakan emekli adayalrına da iyi geçirdiler. EYT yasasını bile isteye 2023 e iteleyerek, 2022 de emeklilik dilekçesi vermelerini engelleyip, 30% emeklilik maaş zammından yararlandırmamak için ellerinden geleni yaptılar. Ocak 2023'ten itibaren emekli olacaklar Aralık'ta emekli olacaklara göre ömürleri boyunca 13-14 % daha az maaş alacaklar. Evet evet 10.000 TL ve üzerinde emekli aylığı bağlanacak bir vatandaş ömür boyu 1500 + TL eksik maaş alacak..Yapımda ve yayında emeği olanlar, madem öbür dünyada hesap sorulmayacak, yada sorulsada kimse görmeyecek ! diyenler, bir daha, bir daha, beşinci defa, altıncı kez... aday olurum, cayır cayır mevcut maaşımla birlikte emekli milletvekili/başkan/müşavir/ rektör/ genel müdür maaşıı alırım diyenler ! hesap günü yaklaşıyorrrr..

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.