Konya
28 Nisan, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63725.673$

Türk Kahvesinin Giremediği Zincir Kahve Firması Hangisi?

16 Ağustos 2023, Çarşamba 00:01

Geleneksel tatlarımız küreselleşen dünya gerçeğiyle yok oluyor, bazı kentler Gastronomi Kenti olmayı çalışmalarıyla, tescilleriyle başarıyorlar o kadar. Biz Konya olarak yıllardır konuşsak da yol alsak da hedefe ulaşmış değiliz tabii bence.

Kentim Konya da ulusal ve uluslararası tatların sunulduğu bir şehir kuşkusuz. Konya Büyükşehir Belediyesi Kafem’lere Fera Markasını ekledi ve dünyaca ünlü kahve markalarına meydan okuduğu açıklandı. Hayırlı olsun.”Asırlık tarihe dayanan şehri yenilikçi ve modern kahve tatları ile buluşturuyoruz” iddalı slogan. İçeceklerdeki iddia atıştırmalıklarla da devam ediyor. Buraya kadar güzel. Kentime lâyık özel bir mekanda güzel çalıştırılan bir nezih marka değer katar elbette kentime.  Ben ilk fırsatta tanışacağım da ilk izlenim şaşırtıcı. Gözlemine, damak tadına ve zevkine güvendiğim bir  arkadaşım misafirleriyle gittiği mekanda işletme ve hizmet kusurlarına rastlamış, olabilir , yenidir daha ama “Türk kahvesi” siparişine “burası yeni nesil kahve zinciri, yok bizde” cevabını almasına şaşırdım. Fera,barista yetiştirme, çikolata ve tadımlık/atıştırmalık üretme çalışmalarına önderlik yapabilir hatta bu konularda çalışma yaparsa çok da iyi bir uygulama olur ama ulusal /uluslararası zincir markaların bile dışlamadığı, menülerinde yer verdiği hatta paket satış da yaptığı Türk kahvesini dışlamak Belediyemize yakışmaz. Belediyemiz bizim tatlarımızı yok etmeyi değil korumayı hedeflemeli. Yenilikçi ve modern sunum ve tat çalışmaları yapılabilir Türk Kahvemize, güzel de olur ama yok saymak yakışmamış. Sn. Uğur İbrahim Altay başkan farkındadır inşallah yanlış uygulamanın. Saygıyla

 

Yorumlar

  • yorum avatar
    AHMET ÖZTEMEL
    16-08-2023 10:40

    Sn. Sayı, Sn. Ünal, Sn. Kalaycı<; çok teşekkür katkılarınıza. Maalesef Türk kahvesiz kahve, otoparksız pazar yeri, engelli düşünülmeyen tesis yarım oluyor, emeklere yazık oluyor. Saygıyla

  • yorum avatar
    Hasan Basri Sayı
    16-08-2023 10:02

    Eski köye yeni adetler getirmek meziyete dönüştü. Ben klasik Türk kahvesi olmayan mekâna adım atmam. "Aslını inkâr eden haramzâde" diyenlerdenim. Bu yazıyı hazırlayanların emeğine sağlık.

  • yorum avatar
    Fahrettin ÜNAL
    16-08-2023 09:24

    Ahmet Bey ellerinize sağlık.Yeri gelmişken bir başka konudan da bahsetmek isterim.Aynı bölgede, Osmanlı Kahvesi adı ile bir mekan daha var.Teras tarzı yapılmış.Türbeyi tam karşıdan gören bir mekan.Ancak mekanın terasta olması sebebi ile, mecburen merdiven ile çıkılan bir yer.Önemli konu, buraya yaşlı,engelli veya bebek arabası olan insanların da oraya gelebileceği düşünülmeli ve en azından bir asansör yapılmalıydı.Sanırım sadece merdiven çıkabilenler için düşünülmüş bir mekan sanki.Hala ben yaptım oldu zihniyetinden maalesef vaz geçemedik.

  • yorum avatar
    Bülent Kalaycı
    16-08-2023 09:17

    Sevgili yazar kardeşimÇok güzel bir yazı olmuş kısa ve özlü. Bazıları değerlerimize dönelim desende bunu başarmıştır. Bence çok güzel bir mekanda asırlık tatlarimizi tattırmak görev olmalı. Gençleri buralara yönlendirmeli diye düşünüyorum. Daha güzel yazılara.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.