Konya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63976.378$

TARİHTE YAHUDİLER (3)

28 Şubat 2019, Perşembe 08:53

Evanjelizm:

Kutsal kitaba dönmek ve yönelmek manasına gelen Hıristiyanlığın bu mezhebi, Protestanlığın yani Luther’ciliğin devamıdır. ABD yi Avrupa’dan göçüp gelen  ve bu mezhebe mensup olan insanlar kurmuşlardır. Bugün ABD halkının ekserisi ve tutucu kanadı bu mezhebe mensuptur. Jimmy Carter, Ronald Reagan ve Baba Bush'un döneminde evrimini tamamlayan Evanjelizm, Oğul Bush döneminde ve 11 Eylül'den sonra en güçlü dönemini yaşamaktadır.

Evanjelistler Eski Ahit'te bahsedilen Yahudilerin, “Tanrı'nın seçilmiş halkı” olduğuna inanmaktadırlar. Ayrıca Yahudilerin Arz-ı Mev’ud’a toplandıktan sonra İsa Mesih’in ineceğine, bütün Yahudilerin Hıristiyan olacağına inanmaktadırlar. Bugün Siyonistlerin yaptıkları her türlü zulüm ve katliamları, her şeye rağmen, kayıtsız şartsız desteklemelerinin sebebi budur.

Evet; Protestan mezhebinin kurucusu Alman Rahip Martin Luther, Yahudiler aleyhine kitap bile yazmış ama, onun mezhebinin içinden çıkan başka bir mezhep, Yahudi’nin en büyük koruyucusu durumunda! Tarihin garip cilvelerinden biri olsa gerek. Yani onlarda bu soykırıma duyarsız davranmakla, inandıkları batıl dinin emirlerini yerine getirmiş oluyorlar(!)

Nitekim ABD eski başkanlarından Jimy Carter, Sn. Elizabeth Sinagogunda yaptığı bir konuşmada şöyle de­miştir: “Biz Yahudilerle aynı kitaba ve aynı Tanrı’ya ina­nıyoruz. Bundan dolayı bizim için İsrail’i korumak politik değil, dini ve ahlâki bir görevdir.”(1) 

Bu başkanlar Yahudi milletini o kadar düşünürler, o kadar onlara bağımlılar ki; yine Başkan Kartır Suudi Ara­bistan’a sattığı savaş uçaklarının yakıt depolarını İsrail’e varıp dönemeyecek şekilde küçülttürüp, yani özel küçük depolar yaptırıp sonra satmıştır.(2) 

2-Bu iki din mensubu insanlar sömürgeci, menfaatçi, kendinden başka kimseyi düşünmeyen ve kimseye acıma­yan kimselerdir. 19. asır da sömürge ve zulüm asrıdır. 1. Dünya savaşının çıktığı yıllarda dünyanın

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.