Konya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    62827.550$

Takdir topladı

21 Mart 2020, Cumartesi 09:34

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Wuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla dünyaya yayılan yeni tip coronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bin 200'ü, bulaştığı kişi sayısı 126 bini geçti. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) koronavirüs için ilk defa pandemik ifadesini kullanmaya başladı. Bir çok Batı ülkesi tedbir almada başarısız örnekler sergilerken Türkiye'nin geldiği nokta ve özellikle Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve ekibi büyük övgü topluyor.

Dünya Sağlık Örgütünün acil durum ilan etmesinden önce Türkiye'de havalimanlarında termal kamera ve karantina uygulaması başlatılmıştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 11 Mart'ta Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının tespit edildiğini üzülerek söyledi.

İlk vaka ile ilgili açıklama yapan bakan Koca, hastanın yaşına ve bulunduğu şehre dair bilgi vermeyerek o şehirde paniğe ve endişeye yol açmadı. Hastanın yüksek ateş ve öksürük bulgularının araştırılması sonucu teşhisin konduğunu bu kişinin ailesinin ve yakın çevresinin de gözetim altında olduğunu bilgisini paylaştı. Daha sonra virüsün görüldüğü yüksek riskli ülkelerle uçuşları durdurdu, İran ve Irak’la kara sınırlarını kapattı.

Yurt dışından son 14 gün içinde Türkiye'ye dönenlerin, ilk 14 günlerini evlerinde geçirmeleri gerektiğini söyledi. Sağlık personelinin merkez ve taşra teşkilatında çalışan tüm personelin ikinci bir emre kadar yıllık izinleri iptal etti.

Türkiye'nin kriz yönetimi Batı'yı Sınıfta Bırakarak Sağlık Bakanlığı bünyesinde Bilim Kurulu oluşturuldu. Konuyla ilgili uzmanlarla istişare toplantıları yapıldı. Saat kaç olursa olsun salgınla ilgili yaşanan gelişmeler hakkında Sağlık Bakanı Koca ve ekibi toplumu bilgilendirdi ve bilgilendirmeye devam ediyor.

Türkiye'nin başarıyla yürüttüğü yeni tip koronavirüs salgını ile mücadele konusunda 26 ülke Sağlık Bakanlığından bilgi ve tecrübe paylaşımı yapıyor.

CHP bile, bile diyorum çünkü her şeye muhalefet etmeye çalışan Chp, Tüm sağlık çalışanlarına ve Sağlık Bakanlığına teşekkür etti.

Diğer muhalif kaanatlarda Sosyal medyadan, Okulların tatil edilmesi, doğru. Pilot hastanelerin seçimi, doğru. Bilim kurulunun oluşumu, doğru. Bazı etkinliklerin iptali, doğru. Kamu spotları ve bilgilendirmeler, doğru. Anlık bilgilendirmeler, doğru. Bir muhalif olarak Sağlık Bakanlığını kutluyorum. Hiç fena değiller.''

Bir başka sosyal medya kullanıcısı,

''Alkışlanacak hareket işte bize böyle olgun ve babacan politikacı lazım seni çok sevdik doğruya doğru Allah milletimizin ve tüm sağlık personellerimizin yardımcısı olsun'' ifadelerini kullandılar.

Sağlık Bakanı süreci öyle bir yönetti ki ve hala yönetmeye devam ediyor, tüm dünyanın takdirini kazandı. Türkiye'de muhalif kesimin dahi övgüsünü alan ve toplumun güvendiği isimlerin başında gelen Koca, naif kişiliği ile de ön plana çıktı.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.