Konya
28 Nisan, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63165.971$

SÜREÇ ÖDÜLDÜR

12 Haziran 2023, Pazartesi 00:00

Yaratılan evrende en bilge olan kimdir? Eminim cevapların içinde olgun, yaşlı, tecrübeli, yaşanmışlığı çok, adil olabilen, birikimi olan, deneyimli gibi bir kişiliği tarif edersin, değil mi? Bilgelik bunları gerektiren bir süreci barındırır.Kimdir o bilge? Tabiki ZAMANDIR.

‘’Zaman her şeyin ilacı, akışa bırak, iyiyi kötüyü zaman gösterecek‘’diye zamanın bilgeliğine teslim oluruz. Bir çok bilgece sözü zamana atfederiz. Çünkü zaman her şeyi bir sürece yayar.İşte modern zamanın dervişleri serisinde  ruhun yasası olan üçüncü madde SÜREÇ yasasıdır.Her şey vaktini, zamanını bekler, sabır önemli ama emeksiz sabırdan bahsetmiyorum. Çünkü emek olmadan madde dünyada tutunamayız.

Her ruh bir amaç için doğar. Amaca ulaşmak için ilk adımı atmak ve sonraki adımlar bizi sonuca götürür. Emin adımlarla ilerledikçe, ne kadar büyük olursa olsun, her amaç ulaşılabilirdir ve her şey zamanını bekler. Ne biraz geç ne biraz erken, evren öyle bir muhteşemlikte ilerler ki, vakti gelmeyen çiçeği açtırmaz. Zihin çok önden gidebilir ama bu dünya, madde alemi bi takım kurallar ile ilerler ve belli döngülerle zaman olgusunda var olabilir.

Her amaç; kendi adımlarını, emeğini ve içinden geçilen süreci doğurur. Süreçsiz bir amaç ve zafer olmaz. Ulaşılan amaçta ise hem ulaşılan yer, hem de geçilen yollar ödüldür. Çünkü süreç bilgelik yoludur. Varoluşta ki her zerre  kendi sürecini yaşayarak olur. Vakti gelmeden tohum çatlamaz, ağaç olmaz; yaratılanların kendi yaşam sürecine ihtiyacı vardır. Süreç yasası olmadan ruh ilerleyemez. Amacına ulaşamaz, hakikatle buluşamaz bu dünya döngüsünde. Hakikati için sürecini yaşaması, bilgeleşmesi ve pişmesi gerekli. Adım atmak, ısrarla adımlara devam etmek, sabırla ilerlemek ve geçilmesi gereken evrelerden geçmek ruhsal yasadır, çünkü yaşam denenmesi, yürünmesi, bilinmesi, büyünmesi gereken bir yoldur.

Hepimiz birbirimizin aynısı deneyimleri yaşamadan bu dünyadan geçmeyeceğiz, o yüzden kendi sürecine de başkasının sürecine de saygı duymak, süreç yasasını anlamak demektir. Herkesin zamanı vardır o vakit gelinceye kadar en iyisi olmak için emek veren ruh,  zamanı gelince işte hayat amacını gerçekleştirdim diyebililir. Hayat amacını keşfetmemiş, süreç yasasını çiğnemiş ruhlar ise ah vah ile, pişmanlıkla, kendine haram ettiği hayatla boğuşur. Haram önce kişinin kendi hakkından çalmasıyla başlar. Haram olan hayat harab olur. Umarım bi nokrada hayat amacını düşünmene katkı sağlamışımdır, diğer yasada görüşmek dileği ile…

https://www.selcukikolonya.com

http://www.eminebaransifamerkezi.com

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.