Konya
28 Nisan, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63694.158$

SÜLEYMAN TEMİZCİ, ARMAĞAN GÜLEÇ KORUMAZ VE ŞÜKRÜ DOĞAN…

12 Ocak 2023, Perşembe 00:00

Dün bu satırları yazabilmek için öğle saatlerinde gazeteye girdiğim zaman çok mutlu huzurlu ve heyecanlı idim.

Neden niye olduğunu hemen yazarak sizlerle paylaşmak istiyorum.

SÜLEYMAN TEMİZCİ’NİN

ASALETİ VE TURİZMDE

HEYECAN VEREN

YENİ YÖNETİM

Güne 40 yıldır bir abi, gerçek bir beyin, yürekli bir mühendis ve iş adamı olarak tanıdığım saygı duyduğum Sayın Süleyman Temizci abimin daveti ile sabah 9 da bir araya geldik,

Süleyman abi Konya turizminde yeni bir pencere yeni bir heyecan olabilme adına “KONYA KARAMAN OTELCİLER BİRLİĞİ” ni kurduklarını açıkladı.

Konya turizmi için niye bunu yaptıklarını tek tek anlattı.

Konya’da turizm adına yatırım yapanların otelcilerin hedeflerini açıklarken ilk defa yüksek sesle TGA’ya sürekli para verdiklerini ama Konya’nın bunun karşılığını alamadığını resmen söyledi.

20 bin yatak kapasitesi adına cesurca konuşan Sayın Başkanın hedeflerini gazetemizde internet sitemizde genişçe takip edebileceksiniz.

Ama burada bir şeye özellikle dikkatinizi çekmek istiyorum.

Dün sabah orada Konya basınında genç meslektaşlarımın ilk defa şahit oldukları belki de farkına dahi varamadıkları bir durum vardı.

Süleyman abimiz konuşmaya başlarken eline mikrofonu aldı ve ayağa kalktı.

Konuşması boyunca ayakta durdu.

Konuşmasını bitirdi basın mensuplarının soruları alıp cevaplandırırken bile hep ayakta idi ve hiç yerine oturmadı.

Bugün bu davranışı siz bile sıradan karşılayabilirsiniz.

…………..

Hayır…Hayır… Hayır…

Bu hareket sıradan değil günümüzde sıra dışı örnek ayakta alkışlanacak bir harekettir.

Maalesef geldiğimiz noktada artık konuşmacılar sunucular sunum yapanlar başta siyasiler olmak üzere basın toplantılarında kameraların karşısında oturdukları yerden bazen de bacak bacak üstüne demeç üzerine demeç verdikleri için Süleyman abimizin kendisi ve döneminin en normal hali inanın içimi yaktı.

Hani önce insan olabilmek birbirimize sevgi saygı göstermek dediğimiz olayın özeti idi bu duruş.

………….

Süleyman abimiz yönetiminde ki genç vizyonlu duruşla yol arkadaşları Başkan yardımcısı Recep Altınok,

Başkan yardımcısı Murat Abdo Peksomlu, Başkan yardımcısı İbrahim Kaynak ve Muhasip üye Ali Rıza Dolapoğlu, Mustafa Büyükerkek ile bana göre bu işi çok farklı yerlere taşıyabilirler.

………….

Süleyman abimizin asaletinden söz ederken siyasi zekasından da iki cümle etmek isterim.

Süleyman abimiz yeni yapılanmada ki hedeflerini izah ederken sık sık iki cümlesinden birinde Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Uğur İbrahim Altay’a teşekkür ediyordu.

Oysa Başkan Altay ile Süleyman abimizin samimiyeti dostluğu Büyükşehir hatta Selçuklu belediye Başkanlığından çok daha öncesine dayanıyordu.

Süleyman abi o kadar akıllı ki sürekli Uğur Başkanı övgü ile öne sürerken bu işin ne kadar ciddi olacağının da adeta sinyalini veriyordu.

Allah kolaylık versin Süleyman abicim.

Siz güvenerek yola çıktığınız genç tecrübeli yol arkadaşlarınızla inşallah Konya’nın turizminin gel - geç işinden gel-yat-gez-gör moduna geçmesine vesile olursunuz.     

Yolunuz açık olsun.

ARMAĞAN BAŞKAN

VE MİMARLAR

ODASININ YENİ VİZYONU

Mimarlar Odası Başkanı Dr. Armağan Güleç Korumaz ve ekibi ile Mimarlar Odası yeniden yerel bazda kendi gücünü hissettirmeye başlamıştı.

Armağan hanımında dün bir basın toplantısı vardı.

Armağan Hanım toplantıyı bilerek bilinçli olarak Çalışan Gazeteciler Bayramının ertesi gününe rast getirdiklerini belirtti.

Bu nazik düşünceleri için kendilerine teşekkür ederiz.

Sayın Başkan 2022 faaliyetlerini özetlerken özellikle Beşinci Mimarlık Festivali, Edebiyat mimarlık oyun tasarımları, yapay zeka deneyi, tasarım oyun sektöründe Mimarlığın önemi, Oryantiring, kitap tanıtım programı, 1950 sonrası Çağdaş yapılar, Alaaddin Tepesi’ndeki yapının çalışmasına katkı, kent diplomasisi , şehrin geleceğim, Sportif faaliyetler, iklim değişikliğine uyum Sitesi serbest çalışan mimarlar,

İkinci Kılıçarslan bölgesinde ulusal çalışma, Yapı denetim yasası çalıştayı, Kentsel dönüşüm strateji, belgeseli Birleşmiş Milletler Çevre programı sıfır atık projeleri gibi çalışmaları özetledi.

2023 de ise mevcut çalışmaları ulusal ve uluslararası arenaya taşımak istediklerini ifade eden Başkan toplantıya katılan meslektaşlarımı gerektiği şekilde bilgilendirmiş oluyordu.

ŞÜKRÜ DOĞAN

ABİMİZİN TECRÜBESİ

VE DERİN SİYASETİ

Bu şehrin pek ortalıklarda görünmeyen, görünmek istemeyen ve sürekli olarak manşetlerden görüntülerden kaçan “kara kutu” larından birisi de yerel siyasetçi iş adamı Şükrü Doğan abimizdir.

Şükrü abinin mevcut unlu mamuller gıda sektöründeki marka işlerine yeni yeni vizyoner çok daha yüksek kapasiteli alanlarda adım attığını ve bu adımları da başta İstanbul olmak üzere harekete geçirdiğini öğrendik.

Konyalı insanların Konya dışında başta da İstanbul’da bu tür hamleleri bizler için gurur kaynağıdır.

Bu vesile ile de Şükrü abinin şimdilik yazılmasını istemediği konularda ki hamlelerinden çok büyük keyif alarak dinliyor öğreniyordum.

Şükrü abi ve evlatlarına yeni çalışmalarında başarılarının devamını diliyoruz.

VALİMİZ CÜNEYİT

ORHAN TOPRAK

BİZİ HİÇ YANILTMADI

Konya dışında olup ve bundan sonra ki yaşamlarında da Konya’dan belki sadece birer yolcu olarak geçecek olan gönül büyüklerimizden Sayın Valimiz Cüneyit Orhan Toprak Bey Çalışan Gazeteciler Gününde günümüzü kutlayan büyüklerimizden idi.

Çok mutlu olmuştuk.

Dün bu konuda daha da mutlu olduğum bir şeyi öğrendim.

Sayın valimiz sadece bizi kutlamamış ki.

Kendisi ile çalışan güvendiği gazetecileri bizim gibi tek tek kutluyormuş.

Sağ olun Sayın Valim.

İyi ki varsınız.  

ALİ BİTİM HOCAMI

YÜREKTEN KUTLUYORUM

Din görevlilerimiz arasında taaa yılar öncesinden Zafer meydanından tanıdığım bildiğim Ali Bitim HocamDin-Bir-Sen Konya İl Başkanlığı seçimlerinin ardından yeniden Başkanlık görevine seçilmiş.

Ali Hocam yüzlerce belki binlerce din adamımız arasında sosyal yönü ile çok farklı bir değerdir.

Bu vesile ile kendisine bir kez daha yürekten başarılarının ve dualarının devamını dilerim.

BU AY İÇERİSİNDE

KONYA’DA KİMSE

KALMAYACAK

Malum bu günlerde Meram Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Kavuş kutsal topraklarda.

Yine iki gün önce kutsal topraklardan yazıştığımız Sayın Hüseyin Üzülmez Başkanımız oralarda.

Ve bir süre daha Sayın Üzülmez oralarda ikamet edecek.

Suudi Arabistan ile yapılan son resmi görüşmelerin ve imzaların ardından birkaç gün sonra Konya’da pek çok üst düzey yönetici kısa süreliğine kutsal topraklara gidecekler. 

Biz şimdiden kendilerine Allah kabul etsin diyoruz. 

SARIKÖSE, NÜKTE VE

AYHAN TEKİN’E

BAŞSAĞLIĞI DİLEKLERİMİZİ

İLETİYORUZ

Hafta sonundan bu yana pek çok dost ismin yakınlarını kaybettiklerinin haberlerini alıyoruz.

Çök sevdiğim sayın iş adamı Konyaspor’un eski yönetim kurulu üyelerinden Hüseyin Sarıköse abimiz annesini kaybetti.

Konya Ankara ve İstanbul olmak üzere bu şehrin en köklü ailelerinden Nükte ailesi babalarını kaybetti

Teknik Üniversitesi’nin üst düzey yöneticilerinden Ayhan Tekin babasını kaybetti.

Merhum ve merhumeye Allah rahmet yakınlarına ve sevdiklerine de baş sağlığı dileriz.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Aslında her şey tükenen bir kaleme tükenmez dedikleri kadar yalan

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Şeker Tekke bölgesinde ki yeşil ve kırmızı ışıklara iki, üç ve dört tekerli tüm araçlar uydukları zaman daha iyi ADAM oluruz.

Yorumlar

  • yorum avatar
    Oğuz Oğuz
    12-01-2023 11:16

    Uçan başkanlar 45% Koski su su zammını geri çeksin. Aralık 2022 fiyatından sabit fiyat ile peşin olarak 15 senelik su satın almak istiyorum. Enflasyonun belini kıranları görelim.

  • yorum avatar
    Oguz Oguz
    12-01-2023 09:08

    Süleyman Temizci amcayı tebrik ederim. 50 yıllık ticari tecrübe ve deneyimi ile önemli ve zor bir yolda hem sektörleri, hem de şehir için önemli bir adım atmışlar. İnşallah Antalya, Nevşehir hızlı tren hatları ile de sıcaktan bunalan, seyahat etmek istemeyen, otelden ayrılmak istemeyen turist ve yerliler için de Konya turizm ve ticarette önemli bir konuma yükselir. Bu konuyu okurken nedense Memiş Kütükçü başkanın " Özel ihtisaslı Tarımsal Organize Sanayi Bölgeleri" hayali/hedefi aklıma geldi... Tohum, fide, bitki besleme, zirai ve veteriner ilâçları, organomineral ve biyolojik gübre, dijitalize akıllı tarım, tarımsal mekanizasyon.. Abd de Toronto'nun 33 mt altında bitki, sebze yetişiyor da dünyanın en güzel coğrafyası ve ülkesi olan Türkiye'de ve Konya'da neden olmasın..

  • yorum avatar
    Ahmet oztemel
    12-01-2023 01:56

    Abi, kaybettiklerimize rahmet dilerim. Yeni atılımlar hayırlı olsun. Konya herseyin en iyisine layık. İlgisiz bir konu gerçi ama transfer harcama limitlerini konyaspor, fenerbahce ve Galatasaray'daki sonra Trabzon ile birlikte en bol rakama sahip. Yönetimi kutlarım demek malı portre fena sayılmaz. Umarım iska transfer yapmazlar.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.