Konya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63850.246$

SON DURUM (BİLEN BİRİSİ)

12 Aralık 2018, Çarşamba 08:25

Üç merkez ilçenin belediye başkan adayları önemli bir  aksilik olmadığı takdirde hafta sonuna kadar açıklanmış olacak. Adaylarla ilgili her türlü araştırma,soruşturma tamamlanmış durumda.Nihahi kararı sayın Cumhurbaşkanı verecek.

Peki kim ne kadar şanslı?

Hangi aday ipi göğüslemeye daha yakın?

Belirtmiş olalım. Adı herhangi bir ilçe belediye başkan adaylığı için kesin gözüyle bakılan isimler var.

Bu  konuları ve gelişmeleri “bilen birisi”yle konuştuk. Bilindiği üzere Serdar Kalaycı ismi son günlerde çok konuşuluyordu. Onun Külliyedeki görevinden istifa etmesinden sonra, Meram Belediye Başkan adaylığı’na kesin gözüyle bakan bir çevre vardı. Kalaycı’nın istifası sanki bir talimattan sonra gerçekleşmiş ve o da Konya’ya gelerek adaylığını açıklamıştı.

Peki böyle mi olmuştu?             

Böyle değilse, gerçek neydi?

“Bilen birisi”ne, sordum ilk önce bu konuyu.Sonra diğer merkez ilçe belediye başkan adaylarını konuştuk kendisiyle.               

İşte o konuşmanın soruları ve cevapları..

SORU : Serdar Kalaycı Külliyedeki görevinden istifa etti ve Meram Belediye Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı. Bu arada Kalaycı’nın istifasını sayın Cumhurbaşkanının istediği konuşuldu. Böyle bir şey olabilir mi? Sayın Cumhurbaşkanı Kalaycı’ya “İstifa et.Konya’ya git.Aday ol”  şeklinde bir talimat vermiş olabilir mi”

CEVAP : Sanmıyorum. Sayın Cumhurbaşkanının bugüne kadar kimseye taahhüdü olmadı.Önceden “bu isim uygun olur” demedi. Olsa olsa Serdar Kalaycı izin talebinde bulunmuş olabilir. Sayın Cumhurbaşkanı hiç bir zaman "Git,çalış,adaysın” demez. Adaylarla ilgili değerlendirmeler  önce yetkili kurullarda yapılır. Sonra da sayın Cumhurbaşkanımız nihai kararı verir.

SORU : Peki Meram Belediye Başkanlığı için kim aday olabilir? Hangi aday daha şanslı?             

CEVAP : Üç dönem kuralında esneme yok. Ancak bulunduğu ilçede üç dönemini tamamlayan bir başkan, farklı bir ilçede değerlendirilebilir. Bunda  fayda görülüyor. Şayet Meram’da değişiklik olacaksa oraya en uygun isim Mehmet Hançerli olur. Hançerli’nin  Karatay’da yaptıkları  herkesin takdirini kazanmış durumda. Tabi mevcut başkanın şansı da var. Ben değişikliğe gidilmesi durumundaki ihtimalden söz ediyorum, Mehmet Hançerli   ismini verirken. Araya üçüncü bir isim daha girer mi, bu zor görünüyor. Değerlendirmeler bu  istikamlette ve üstelik çalışmalar tamamlanmış gibi.

“Bilen birisi”ne, Karatay’ı sordum.

SORU : Karatay’da durum ne? Nasıl olur?

CEVAP : Üç isim öne çıkmış vaziyette. Ahmet İzi, Veli Tolu ve Hasan Kılca. Bu arkadaşların artıları var, eksileri var. Mesela Veli Tolu iyi bir siyasetçi. Fakat onun karşısında Hasan Kılca’da tecrübeli bir belediyeci. Kendisi Büyükşehir Belediyesi’nde yirmi sene çalıştı. Belediyecilik anlamında bu az bir tecrübe değil. Mutlaka dikkate alınacaktır bu husus. Ayrıca Hasan Kılca’nın en az Veli Tolu  kadar önemli destekçileri var Ankara’da. Tekrarlayacak olursam: Burada belediyeciliği bilmek ciddi bir avantaj. Dolayısıyle Hasan Kılca’nın eli daha güçlü görünüyor. Bir şey daha söyleyim sana. Kılca, Karatay için uygun bir profil olarak görülüyor. Mevcut  yönetime yakın bir profile sahip kendisi. Fakat sonuçta kararı verecek olan sayın Cumhurbaşkanı’dır.

Son olarak Selçuklu’yu sordum, “Bilen birisi”ne.           

SORU : Selçuklu için ne diyeceksiniz? Orda da adaylar var. Ne  olur?

CEVAP : En rahat ilçe. Kendi çapında iddialı olan  arkadaşlar var. Faruk Şekerci gibi. Fakat    Selçuklu’da mevcut başkan Ahmet Pekyatırmacı ile devam etme ihtimali çok yüksek. Şu anda Selçuklu’da yeni bir isim arayışı görülmüyor. Ahmet Pekyatırmacı en güçlü aday.

Üç merkez ilçede belediye başkan adaylıklarında son durum böyle. “Bilen birisi”durumun, bu istikamette olduğunu söyledi , bizde yazdık.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.