Konya
28 Nisan, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63688.203$

ŞİMDİ DAİMA EN İYİ ZAMANDIR

22 Temmuz 2023, Cumartesi 00:18

Ruhsal  yasalardan bilmen gerekenlerden en önemlisi  ŞİMDİ yasasıdır ve bunu anlatan ‘’AN’’ kavramıdır. Her şey anda yaşanır.An  hakikatine uyanamamış bir bilinç aslında yaşamı anlayıp çözemez.Uyanmamış bilinçler için fiziki ölüm gereklidir, şarttır! Oysa uyanmış bir bilinç  ölümeden önce ölmeyi başarmıştır ve her şeyin tek bir an’dan ibaret olduğunu görür ve anda yaşam tamamen bunun idrakinde olmaktır.

Zaman düşüncelerin, dillerin ve toplumların geliştirdiği bir örgüde sıkıştırılmış bir alandır. Biz ona var dediğimiz için varolan bir olgudur, bizim bilincimizin gözünün önünde geçen tren vagonlarıdır,onu gören bilinç tamamen anda var olabilendir . Hayatının başrolünde olduğun bir filmi düşün, sen geçmişi ve geleceği düşüncende tekrar edebilirsin ama hakikatini sadece o anda deneyimleyebilirsin.

Zihin geçmiş veya geleceği bir kare olarak sana sunar üzerine bi çok yargı yorum endişe veya neşe besleyebilirsin ama hakikat ve gerçeklik sadece anda vardır.An ne ise hakikatin odur o anda onu yaşıyorsundur ve yaşam tamda anın aynasıdır.Şimdi sor kendine tamda şimdi şu AN anda mısın? Heyyy burada mısın? Diğerlerinin hepsi bir rüya, varlığını ancak şimdide deneyimlersin. İçine girdiğin an hakikatindir. Diğerleriyse senin için yaratılan film kareleri, oysa değişim ancak şimdide olabilir.

Şimdi de olduğuna uyanmak seni iç huzura, sadeliğe, berrak saf bilince, neden burada olduğuna uyandıracaktır. Şimdide olmak hakikatinden sana uzanmış bir ip gibidir, simülasyonun içinde  kendine uyanman için. Gerçekten anda olmak sürekli bir meditasyon halidir. Ana girmeden ve anın içinde varolduğunu idrak etmeden varlığını anlayamazsın, diğer hepsi; düşünce, zan, hayal  sadece bir görüntüden ibarettir.

Şimdiyi ıskaladığın her an; geçmiş veya gelecek yanılsamalarında kaybolmaktır. Zihinsel ve ruhsal problemin kaynağı kendinden kopmuş olmandır. Kendinden ayrı düşen, anda olamayan bilinç, bastıramadığı hasretlik duygusu ile AN’a  dönmek için çabalayacaktır. Şimdi yasası ile; oyalayıcı, seni gurbette hissettiren, gerçekliği olmayan, varlığından ayrı düşüren her şeyi aşabilirsin.

An hakiki olandır ve objektif, zaman ise yanılgı getirir ve subjektiftir. En kutsal zaman tamda bu AN’dır. Gerçeğini gör ve sarıl, şimdi şu ana dön, ancak bu iple hakikatine uzanabilirsin.Dönmekte zorluk çekiyorsan fazlaca zanların ve duygu yüklerin var demektir. Yüklerinden kurtulmak ve ana uyumlanmak tek başına ulaşılabilir değildir çoğu zaman.Zihnini parlatmak yüklerinden özgürleşmek; bu yollardan geçmiş, kendini eğitmiş olan hakiki rehberlerle ilerlemenle mümkündür.

 Şifa olsun.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.