Konya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63866.941$

ŞİKAYETLER VAR

27 Temmuz 2019, Cumartesi 09:11

Hava sıcaklıklarının artmasıyla şikayetlerde arttı. Özellikle toplu taşımada her gün bindiğim otobüslerde insanların isyan etmesi homurdanması ile karşılaşıyorum. Tabi hak da veriyorum çünkü gerçekten dayanılacak gibi değil. Yaz aylarında en büyük sıkıntımız sürekli arızalı olan klimalar ve kilitli olduğu için açılmayan camlar. Hali hazırda birde agresif şoförler olunca tartışmalar, kavgalar bitmek bilmiyor. Yolculuk mu yapıyoruz harbemi gidiyoruz belli değil. Hem kalabalık hem havasız hem sıcak otobüsler insanlara resmen sauna hizmeti sunuyor gibi. Tek farkı otobüste geçirilen süre farkı. Otobüsten inan insan yaşadığı için şükrediyor derin derin ciğerlerine nefes çekiyor ardından da otobüstekilere Allah kurtarsın bakışı atıyor.

Özellikle karaman yolu hattındaki otobüslere anlam veremiyorum. Ya bu karaman yoluna belediye çok gıcık hiç sevmiyor arızalı tüm otobüsleri o hatta veriyor ya da elinde ki arızalı tüm şoförleri bu hatta verip sesiz sakin halkın üstünden idare ediyor. Çünkü başka anlam veremiyorum. Binilen tüm otobüslerde klimalar arızalı konuşulan her şoförde freni patlamış kamyon edasıyla bir sinir bir öfke hakim. Birkaç örnekten bahsedeyim. Teyzenin biri düğmeye bastı şoför durmayınca teyze bağırdı nere giden durak nerde kaldı diye. Şoförden hemen cevap durağı geçtikten sonra bastın ya da düğmeye basmadın ses tonu da oldukça sert. Oysa ki hayır teyze bastı kapı yakın bütün yolcularda gördü ama kaptan şoför abimiz öyle bir hışımla bağırıyor bir taraftan da gazı köklüyor ki bir Allah’ın kulu da hayır kardeşim teyze bastı diyemiyor. Çünkü biri konuşsa kavga çıkacak garanti şoför sinyalini başta verdi. Yaşlı teyze bir durak sonra söylene söylene inip geri yürümeye mahkum. Başka bir yolcu kardeşim klima bozuksa camları bari aç diyor. Başka asi şoför kilitli görmüyor musun açabiliyorsan sen aç diyor. Sanki camların o küçücük anahtarları yolcuların boynunda altın madalya edasıyla asılı da biz zevkine sen aç diyoruz. Gerçi şoförde haklı solundaki camı sonuna kadar açmış zaten içeridekilerin ne hissettiğini nereden bilsin. Camı açmadıysa ön kapıyı açıp estire estire seferini tamamlıyor. Olan tıklım tıklım dolmuş havasız kalan otobüste yolculuk yapanlara oluyor. Kimi şoförler de var şimdi hakkını verelim etliye sütlüye karışmaz sesini çıkarmaz ağız dalaşı etmez. Ama anladığım kadarıyla böyle davranan şoförlerin de tek derdi seferi bitirmek . Çünkü öyle bir otobüs kullanıyorlar ki sanırsın ralli yapıyoruz topluca. O kadar kalabalık otobüste onlarca ayakta olan yolculara yakından bakınca aslında ayakta olmadıklarını ve ayakta kalabilmek için büyük savaşlar verdiklerini anlamak mümkün. Anlaşılan şoför bas gaza bas gaza, kalan sefer süresinde yasla sırtı bak keyfe modunda.

Yani işin özü biz toplu taşımada özelliklede otobüslerde maruz kaldıklarımızdan topluca şikayetçiyiz. Bu sorunlara bir an önce bir çözüm bulunsun istiyoruz. Ne kadar sesimiz duyulur bilemiyorum. Çünkü daha bugün sırf bu konu için belediyenin şikayet sayfasına baktım. Yüzlerce şikayet var ama bir tane bile geri dönüş yok. Günlük hayatta da bir değişim göremeyince otomatikman aklıma gelen bu şikayetler okunmuyor bile. Okunsa bir dönüş yapılır yada dönüş yapılmasa da yapılan şikayet üzerine bir düzenleme yapılır. Bakınca ikisini de göremedim. Bende kendimce ya bu şikayet sayfası sadece görsel olarak var ciddiye alınmıyor ya da sayfa başında ki çalışanlar işini iyi yapmadıkları için şikayetler ciddiye alınmıyor ve yada şikayet sayfası aktif sayfa görevlileri de işini yapıyor gelen şikayetleri bildiriyor ama belediye vatandaşı umursamadığından salla geç yapıyor.

Yani ne oluyorsa oluyor ama hiç biri vatandaşın yararına olmuyor….

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.