Konya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.9
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63025.689$

Senatörümüzün ‘emir erleri’

29 Aralık 2018, Cumartesi 09:10

Sevgili dostlar Kenan Sofuoğlu’nu hepimiz tanıyoruz. Kendisi defalarca göğsümüzü kabartmış milli bir sporcumuz. Motosiklet yarışlarında defalarca dünya birinciliği olan Sofuoğlu artık milletvekili biliyorsunuz. Hatta meclisin ilk günü ultra lüks otomobiliyle gündem olmuştu. Geçtiğimiz haftalarda ise Kenan beyin kartviziti olay oldu. Kendisini olmayan Senato’nun ‘Senatörü’ ilan ettiği kartvizitine tepkiler gelmişti.

Bugün ise sayın vekilin bambaşka bir olayı yine gündem. Meclisteki odasında çekilen fotoğrafta Kenan Sofuoğlu'nun ayaklarını masasına koyduğu gözlenirken, yardımcıları için 'Emir erlerim' demesi tepkiye yol açtı.

Nasıl yol açmasın ki, Sayın vekilin partisi "tasarruf" diyor; vekil meclise lamborghini ile geliyor. Partisi "milli ve yerli" diyor; adam kartına "senatör" yazıyor. partisi "tevazu" diyor; adam ayağını masaya koyup önünde duranları "emir erlerim" diye etiketliyor.

Fotoğraftaki danışmanların Kenan Sofuoğlu'nun arkadaşları olduğu ve şakayla karışık bir paylaşım yaptığı ifade edildi ancak Sofuoğlu gelen tepkiler üzerine paylaşımını sildi.

Fotoğrafta ayaklarını masaya uzatan ve iki yardımcısını masanın yanında ayakta bekleten Sofuoğlu, çok ağır tepkiler gelince yine sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaparak fotoğrafı, 'siyasete espri katmak için' paylaştığını söyledi ve 'Hususen yanlış anlama kastıyla gelen eleştirileri milletin vicdanına havale ederim' dedi.

Sofuoğlu yaptığı paylaşımda aynen şu cümleleri kullanıyor, "Siyasete biraz espri katmak amacıyla yapmış olduğum paylaşım kastının ötesinde anlamlara taşınmıştır. Tabi ki bunu kesinlikle doğru görmüyorum ancak lüzumsuz tartışmalara sebebiyet vermemek için bu paylaşımı 4 dakika içerisinde kaldırdım. Yanlış anlama üzerinden gelen eleştirilerin başımın üstünde yeri var. Hususen yanlış anlama kastıyla gelen eleştirileri milletin vicdanına havale eder, saygılarımı sunarım."

Ayaklar masada, masanın ucunda iki kişi ve el pençe divan, üzerinde ise ‘Emir erlerim’ yazısı. Sonrasında ise ‘Siyasete espri katmak’ açıklaması. Ne bileyim esprili bir siyaset istemiş olsa idik Cem Yılmaz var hepimizin, seven-sevmeyen hepimizin güldüğü bir espri makinesi, onu yapardık vekil.

Atatürk ne demişti, ‘Ben sporcunun zeki çevik ve ahlaklısını severim…’ Kenan bey meclise Türk Sporunun daha iyi yerlerde olması için çalışacağı sözü vererek girmişti yanlış hatırlamıyorsam. Ahlaksızca bir espri yapmak için değil. Sayın vekil siyasete espri haricinde katabileceği başka bir şey olmadığını falan mı düşünüyor?

Bu dünyada herkes kendi işini yapacak, yapmalı. Demek ki sayın vekilde siyaset gömleği yok. Vekilin espri anlayışı da nedense bu ülkenin insanlarını aşağılıyor. Ne diyelim sayın vekilde suç yok, onu kendi vekili seçen asilde aramak lazım suçu…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.