Konya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    62798.224$

Seçim ve geçim derdi

05 Mart 2024, Salı 00:01
Seçimler için geri sayım tüm hızıyla devam ediyor. Son 25 gün! 25 gün sonra sandık başına gidip oyumuzu kullanacağız ve bize önümüzdeki 5 yıl yerel de yönetecek isimleri seçeceğiz. Bu 25 gün içerisinde neler yapacaklarını anlatacak olan başkan adaylarının çok iyi proje sunacaklarını tahmin ediyorum. Ama hiçbir siyasi partinin adayından seçim sonrası kazanırsak şunu yapacağız, bunu yapacağız bir gibi açıklama gelmiyor. Ya da ben duymuyorum.
Adaylar sadece aday olmak için mi çıktılar? Partimiz bir aday çıkarmak zorundaydı bizde aday olduk. İsmimiz yürüsün diye mi düşünüyorlar acaba? Hiçbir siyasi partinin adayının elinde çok ciddi projeleri olduğunu sanmıyorum. Nasıl olsa kazanamayacağız birde proje mi üretelim der gibiler…
Sadece sokağa çıkıp filan partinin adayı filan kişi deyip tokalaşmak mı adaylık. Sokak sokak gezerek projeleri anlatamazsınız. Buna zamanınız yetmez. 5 ay öncesinden başlasanız bile zamanınız yetmez. Adaylara soruyorum Konya’nın merkez nüfusu kaç? Hangi ilçede kaç kişi yaşıyor? Bunun için derslerine çalışmış olabilirler ama, gelecek vaat eden projelerini söyleyemiyorlar ya da yoksa çok yazık aday olmak için aday olmuşsunuz diyebilirim.
Birde sokaktaki vatandaşın derdi seçim değil. Geçtiğimiz hafta gençlerle oturuyorum seçimlere de az bir zaman kaldı muhabbetinin içinde ne seçimi var diye soranlar oldu. Gençlerin seçim çok umurunda değil, orta ve ileri yaş gruplarının derdi de geçim olunca, seçim kendi arasında seçim yapacak gibi görünüyor. Ulaşılması zor olan bir başarının bu kadar ucuz satılıyor olması da ayrıca bir dert…
Kim kime verir bilmiyorum ama birilerini birilerine oy verecek! 1 Nisanda şaka yaptık diyenlerde olacak, oyumu verdim rahatladım diyende olacak.
Adayların anlatacakları bir şey yok il başkanlarının bayrakları da mı yok. Yani sokaklarda bayraklar yarışsa bari. Her yerde seçim havası olsa… Yasaklanmış da olabilir partilerin asılması bilmiyorum ama eski seçimler gibi değil günümüz seçimleri. Sosyal medyada da yoklar.
Mevcut belediye başkanları bu konuda çok şanslı. En azından 5 yıldır yaptıklarını anlatıp hemen arkasından şunu da yapacağız diyebiliyorlar. Yaptıklarımız yapabileceklerimizin teminatı da diyebiliyorlar. Bunun için bana göre istikrar çok önemli, en azından mevcut isimlerle devam edilsin ve şehir kazansın. Bu şehir kazandıkça bu halkın refah seviyesi artacak, yaşam kalitesi artacak.
Bir tek geliri artmayacak. Onu da zaten çalışırsan artırabilirsin. Çalışmaz isen gelirini artırmak hayal gibi bir şey…
Bu arada son dönemde altındaki otomobili değişen, kılık kıyafeti değişin, yaşam biçimi değişen bir arkadaşım ile bir araya geldim. Dedim nedir bu akan suyun akıbeti. Dedi ki, yüzde 53 faiz veriyor bankalar. Evi sattım bankaya yatırdım gelen faiz ile kredili ev aldım. Üstünü de yiyorum. Evin kredisini ödedim halen para gelmeye devam ediyor. Yani 3-5 milyonu yatırıp faize gelirleri ile ev alan, araba alan ve artanı ile keyfini süren arkadaşa faizin haram olduğunu anlatmaya bile çalışmadan çay parasını da ödeyip oradan ayrıldım. Para kazanmak bu kadar kolay ise insanlar niye çalışsınlar ki? Ellerindeki parayı çoğaltıp yiyebiliyorlar. Aman bize ne?

Yorumlar

  • yorum avatar
    AKAL AY
    06-03-2024 10:05

    Emekli maaşını 66 liradan 10 bin liraya getirdik, nereden nereye... Asgari ücreti 184 liradan 17 bin liraya çıkardık. Her anlamda milletimizin refah seviyesini katladık. (Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan)

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.