Konya
02 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.52
  • EURO
    34.85
  • ALTIN
    2412.0
  • BIST
    10045.74
  • BTC
    57005.63$

SAĞLIĞIN KOÇ’U

16 Nisan 2020, Perşembe 08:54

Sağlığınız yerinde ise her işin üstesinden gelebilirsiniz. Sağlığımızın da iyi olması için önleyici tedbirlerin alınmasında çok büyük fayda olduğunu bu süreçte çok daha iyi öğrendik.

Sağlığımızı kaybetmeye başladığımız da ilk olarak uğradığımız kişiler sağlıkçılardır. Hekimlerdir onlardan alırız sağlıkla ilgili bilgilerimizi ve kendimizi onlara teslim eder, sağlıklı günlerimize geri döneceğimiz günü bekleriz. Sağlımızı kaybetmeden değerini bilmeyiz. Sağlıkçının değerini de hastalanmadan bilmiyoruz.

***

Bu günlerde işimiz gücümüz sağlık. Yatıyoruz sağlık, kalkıyoruz sağlık. Kendimizi dinliyoruz acaba bizde bir şey var mı? Her hangi bir konuda ufak bir şüphemiz olsa hemen bir sağlık kuruluşuna gidiyoruz. Tedavimiz bitince de sağlık çalışanlarının varlığını dua ederek anıyoruz…

Korona Virüs salgının Türkiye’ye gelmesiyle birlikte Türkiye’de hemşerimiz olmasından dolayı iki kat gurur duyduğum Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın fizik kurullarına aykırı üstün başarısına şahit olduk. Sadece bizler değil, dünya Koca’nın çalışmasını takdirle karşıladı. Kaçışın olmadığı virüs bir şekilde ülkemize gelmiş oldu. Gelmeden alınan önlemler gelir gelmez alınan tedbirler yapılan çalışmalar kahraman sağlık çalışanlarımızın gayretleri takdire şayan…

***

Biraz Konya milliyetçiliği yapacağım bugün. Kimse darılmasın. Bunu hak eden bir sağlık ekibinin Konya’da olduğunu biliyorum. Lideri de Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç… Kişiliği mütevazılığı, kriz yönetimi hakikaten mükemmel bir duruş sergiliyor Koç… Sayın Koç, Konya’da virüs öncesinde de sağlık alanında yaptığı çalışmalarla takdir toplamış, şeffaflığı ile dikkat çekmişti. Çok fazla medya da görünmek istemese de, tüm basın kuruluşları ve çalışanları Sayın Koç ile ilgili yanlış bir cümle kurmaktan kaçınır.

***

Sayın Koç, soy isminden de açıkça ortada olduğu gibi bu alanda Koç’luğu da en iyi yapan kişidir.  Kendine çok iyi bir ekip kurmuş ve kurduğu ekibin meyvelerini de alıyor. Örneğin, Numune Hastanesi Başhekimi Süleyman Dönmez. Mersin’li ve Konyalıdan daha fazla Konyalı gibi duran ve Konya’nın sağlığı için çalışan bir isim. Takdir etmemek elde değil. Yardımcıları da aynı takdiri hak ediyorlar. İnsan merkezliler. Kibirli insanlardan değiller. Uzun bir süre bir yakınım Numune Hastanesi’nde yattı. Ve neredeyse her gün iki kez uğradım. Hatta gece hastanede gündüz işimin başında oldum. Hastane’nin içini çok iyi biliyorum. Çalışma sistemlerini, doktorlarını ve hemşirelerini biliyorum, tanıyorum. Hepsi birbirinden değerli insanlar. Allah onlara güç kuvvet versin.

***

Beyhekim Devlet Hastanesi Başhekimi Celil Kalem… Bende ayrı bir yeri var. Sayın Kalem, sağlık sektöründe tanıdığım ve tanımaktan onur duyduğum isimlerden birkaç tanesinden biri. Kişiliği ve mütevaziliği, yöneticilikteki başarısı her zaman göz doldurmuştur. Sayın Kalem ve ekibinin başarılarını da takdir ediyorum. Onun da çok güzel bir ekibi var. Zaten başarı tek kişilik değildir. Ekip işidir ve Sayın Kalem’de çok iyi bir ekip kurmuş sağlık sistemi deyim yerinde ise Beyhekim de tıkır tıkır işliyor.

***

Asıl yere gelelim. Meram Eğitim Araştırma Hastanesi’nin Beyhekim de bulunan bölümüne… Salgının başlangıcında da referans hastane olmuştu. Daha önce de tedavisi zor olan hastaların gittiği bölümlerden oluşan bir hastane. Burada da bir isim var. Doç. Dr. Mehmet Ali Eryılmaz… Yanlış hatırlamıyorsam 2016 yılından buyana Eğitim Araştırma Hastanesinde başhekim olarak çalışıyor. Daha önce de bu hastanede çalışan bir sağlık kahramanı… Bugün dünyaya diz çöktüren Korona Virüs hastalarının gittiği hastanede burası. Testleri pozitif çıkan hastalarımızın gittiği hastanede. İnanılmaz bir ekip var burada. Gece gündüz, dur durak bilmeden çalışan sağlık ekibi… Buradaki insanların hepsinin neredeyse aylardır evine gitmediğini ve ailesinden uzakta olduğunu biliyorum. Neden biliyor musunuz? Bu insanlar bizim sağlığımız için gelecekte sağlıklı nesillerin büyümesi için canla başla çalışıyorlar da ondan!

***

112 ve ekibi… Biliyorum yıllardır tanıdığım bir isim var başında. Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Ahmet Ergin. Benim çocukluğumu bilir diyebilirim elinde büyüdük. Haber için birçok kez farklı birimlerde bile çalışırken kapısını çaldığım insan. Değerli başarılı ve özverili insan bir ağabey…

***

Ve unutmadığım unutamayacağım; biz basın mensupları ile sağlık kuruluşları arasında köprü görevi yapan, bir dönem memuriyetinden önce de meslektaşım olan Barış Şayir. Doğru ve hızlı bilginin akışını sağlayan kişi. Her zaman, gece gündüz arasak, haber olmasa bile başka problemlerimiz için bile arasak bizleri kırmayan ve elinden geleni yapan değerli kardeşim.

***

Allah hepinizden razı olsun. Her insan doğar, yaşar ve ölür. Önemli olan geride bir iz bırakabilmektir. Sağlık alanında Türkiye başta olmak üzere, Konya çok ama çok iyi bir kadro ile yönetiliyor. Bu yönetimin gelecekte Konya için çok şey bırakacağını biliyorum. Hepsini kutluyorum. İsimlerini bilmediğimiz kahramanların ordusu sağlık çalışanlarını bu zorlu süreçte destekliyor ve kalbi duygularımla destek olmaya söz veriyorum…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.