Konya
28 Nisan, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63688.203$

REKTÖR METİN HOCADAN MESAİ TALİMATI, UĞUR BAŞKANDAN EKMEK HAMLESİ

29 Kasım 2023, Çarşamba 00:01
Bugün önce Selçuk Üniversitesi’nden gelen bilgiler ile yazımıza başlamak istiyorum.
İki gündür Selçuk Üniversitesi’nin akademik personeli isyanlarda(!)
Hayırdır ne oldu demeye kalmadan Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy hocanın içinde akademik personelin de bulunduğu üniversite personeline mesai saatlerini 08-12 ve 13-17 hatırlatma talimatı idi.
Akademik personel iki gündür hop oturuyor hop kalkıyor.
Biz idare personel değiliz diye haykırıyorlar.
Rektör Metin hoca bu mesai talimatını idare akademik personele hatırlatırken herkesi uyarırken “Şehir içi trafiğini de göz önüne alın” diyor.
Yani “Hocam trafik yoğundu.
İstanbul yolu sıkışıktı” …. Gibi bahanelerle amirlerinize yalan söylemeyin diyordu.
Bu talimat zaten dekanlarımızın hocaları ile birlikte oluşturdukları whatsApp gruplarından da hocalara tekrar duyurulmuş.
Vallahi durum vahim.
Artık hocalarımız üniversiteye ders saatlerine göre gitmeyecekler.
Kendilerini de başta dekanlar olmak üzere amirleri kontrol edecek.
Bundan sonra Selçuk Üniversitesi akademik personelin mesai durumu ne olur?
Sistem nasıl işler?
Bilemem.
Ama Rektör Metin Hocam ve ekibi bu işleri sıkı tutacak gibi.
Benden söylemesi.
UĞUR BAŞKANIN
EKMEK HAMLESİ
Selçuk Üniversitesi bilgisi daha önceden gelmişti.
Dün sabah da güne Uğur İbrahim Altay’ın Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra yakın çevresine sözünü ettiği vatandaşa sağlıklı ve ucuz ekmek projesinin artık icraata geçtiğinin kamuoyu ile paylaşılma bölümüne gelelim.
Evet Türk insanı bu memleket insanı sadece Konya değil Türkiye’de ekmek tüketimi ile Avrupa’nın değil dünyanın en çok ekmek tüketen milletiymişiz.
Biz Türk insanı olarak bir günde 4 Almanın tükettiği ekmeği tüketiyormuşuz.
Bende eksiden babamdan çevremden duyduğum kadarı ile işte ne diyeyim erişte ile ekmek yeme, pirinç pilavı ile bulgur pilavı ile ekmek yeme işinin bir yemek adedi usulü olduğunu sanırdım.
Yaş ilerledikçe gözümüz biraz açıldıkça görüyorduk ki bizim bu kadar ekmek yememizin nedeni yokluk imiş.
Yokluk olunca yaşamak için karnımızı doyururken abanıyorduk ekmeğe.
O yokluk yıllarından AK Parti iktidarları ile bir varlık dönemi gördük.
Ardından o günlerden bu günlere geldiğimiz zaman belli bir kesim için yeniden o yokluk günlerinin başlangıcındayız.
Yine ekmeğe banma dönemi başlıyor.
Bunun en basiti biz başkanla Avrupa standartlarındaki Fenni Fırın’ı görmeden önce bize yine belediyenin ucuz ekmeği ile ilgili şöyle bilgiler ve fotoğraflar geliyordu.
…………..
Gödene Toki'de 6 bin hane ve 17 bin kişiye tek fenni fırın satış büfesi ekmekler kaliteli ve hesaplı olduğu için yoğun ilgi görüyor.
Ayrıca yetersiz geliyor, büfe önünde her gün sabah ve öğlen uzun kuyruklar oluyor.
İzdiham nedeniyle ve zaman zaman dağıtımda oluşan gecikmeler nedeniyle soğuk ve yağışlı havalar ise kuyrukta bekleyen kişiler için endişe veriyor.
Gödene sakinleri bölgeye iki satış büfesi daha açılmasını ve daha çok ekmek gönderilmesini, somun ekmek çeşidinin kişi başı 3 ekmek şeklinde yapılan satış kotasının kaldırılmasını, büfede visa kart ile ödeme imkanı sağlanmasını da talep ettiler.
Servis gecikmelerinde büfe satış elemanına bilgi verilmediğini, bu yüzden muhatap telefon veya Whatsap danışma hattının açılmasını istediler, günde iki kez yapılan ekmek sevkiyatında yaşanan gecikmeler nedeniyle her gün 2-3 saat boşuna beklediklerini, gecikme olmadan ekmek servisi yapılmasına özen gösterilmesini vurgulayarak ekmek geleceği zaman sıraya girmelerinin daha makul olacağını dile getirdiler.   
Dün (Önceki gün) 13.30' da gelmesi gereken ekmek sevkiyatı gecikti ve ekmek satışına ancak 15.20 civarı başlanabildi,
Hava soğuk olunca çoğu erkek emekliler konağında bekliyor ve satış başlayınca sıraya girme yöntemini kullanıyor.
Dün bu şekilde 1 saat emekli konağında bekledim ve satış başlayınca da sırada önümde epey kişi vardı ve 40 dakika da sırada bekledim,
Benim gibi şeker ve kalp hastası biri için çok riskli bir durum, kadınlar, yaşlılar ve çocuklar da aynı durumda.
Büfede tek eleman satış yaptığı için de kuyruk uzuyor, para alma, poşetleme ve fiş kesme zaman alıyor, ikinci bir personel daha satış yaparsa, sırada bekleme süresi kısalır.
Normalde günlük 3-4 ekmek alacak iken böyle soğuk ve rüzgarlı havada her gün sıra beklememek için mecburen azami satış kotası olan 10 ekmek aldım.
Birçok kişi de böyle davranınca ekmek bu sefer erken bitiyor, tartışmalar yaşanıyor.
Yörenin Konya'dan 300 m. daha yüksek olması nedeniyle Konya'dan daha fazla yağış aldığı, çok yağmur ve kar yağdığı, yolların uzun süre karla kaplı kaldığı, 3-4 derece daha soğuk olduğu, rüzgar fırtınası yaşandığı bu bölgede bu şartlarda ekmek sırası beklemenin dezavantajlarını belirten Gödene Toki sakinleri kış mevsimi nedeniyle nezle, grip ve öksürük gibi hastalıklara maruz kalmaktan ve mağdur olmaktan endişe ettiklerini belirterek ekmek sevkiyatının zamanında ve gecikmeden yapılmasını talep ettiler.”
…………….
Evet vatandaşımız kendi açısından haklı.
Hatta yerden göğe kadar haklı.
Ama gelin şimdi bir empati yapın.
Kendinizi Uğur Başkanın yerine koyun.
Şimdi 10 ekmek niye?
Bu sınırlama niye?
Çünküüüü ucuz diye diğer esnafımız buradan ekmeği sınırlanma olmaz ise kasalarla alıp götürüp kendi dükkanında satıyormuş.
Dahası tostçu ekmek arası işi yapan esnaf buradan alıp kendi dükkanında satıyormuş.
Bu işin bir başka yönü.
Uğur Başkan normal bakkalın esnafında bu konuda mağdur olmaması içinde kılı kırk yarıyor.
Yani bir taraftan ihtiyaç sahibi insanlarımıza ucuz aynı zamanda en sağlıklı hijyenik ekmeği sunarken belli bir kesim esnafında belini kırmamak için direniyor.
O yüzden sade vatandaş haklı olarak ucuz ekmek peşinde
Yani bizim insanımız için artık sağlıklı ekmek peşinde filan değil.
Acı ama gerçek ucuz ekmek istiyoruz.
Ucuz ekmek için insanlarımız yaşlılarımız kadınlarımız çocuklarımız hastalarımız engellilerimiz yağmurun karın altında soğukta sağlıklı hijyen değil ucuz ekmek peşinde ucuz ekmek.
Uğur Başkan günde 50 bin ucuz ekmek satarak çok dua alıyor.
Bu ekmek sayısı önümüzdeki günlerde daha da artacak.
Bu gidişle Uğur Başkan her gün 150 bin ekmek de satsa satılacak.
Herkes bunu çok iyi biliyor.
 
GÜNÜN OKKALI SÖZÜ
Hayatta en güzel hediye sağlıktır. En güzel tavır sabırdır. En iyi ilişki sadakattir.
 
NE ZAMAN ADAM OLURUZ?     
Sabah saatlerinde adeta durma noktasına gelen İstanbul yolunda araçlar birbirlerine çok yakın tampon tampona takip yaparlarken bazı araç sürücülerimiz sinyalsiz şerit değiştirmedikleri zaman daha iyi ADAM oluruz.

Yorumlar

  • yorum avatar
    Medeni
    29-11-2023 22:17

    Memur zihniyetiyle bilimsel çalışma olmaz. Eğer memur zihniyetiyle 8-5 mesai iyi olsaydı Türkiye bugün dünyaya hükmediyor olurdu. Akademisyeni üniversiteye memur zihniyetiyle bağlayınca ne olacak aceba. Sadece Selçuk üniversitesine özgü değil, birçok taşra üniversitesi de aynı uygulamaya başlamış. Bilimde akademisyene memur zihniyeti getirmekle ilerleyeceğiz! Gel de üstad Necip Fazıl Kısakürek'i anma.

  • yorum avatar
    Haklı
    29-11-2023 20:22

    sevgili ugur abi gecenlerde şahit oldum selcuk tıptan meram tıpa günde 3 veya 5 defa arac gidiyormus nedeni hastaya veriecek kanı ışınlatmak ve bazı hastanede calışılmayan tahlilleri meram tıpta calısmaya götürmek icin meram tıpta bu cihazlar varda neden selcuk tıpta yok sn rektör birde bu konuyla ilgilense

  • yorum avatar
    Gazi
    29-11-2023 13:51

    Uğur başkanın bunca zaman beklemiş beklemişde secim yaklaşıncami fenni furun aklına gelmiş mansur yavaş i takip etsin yeter başka birşey yapmasına gerek yok bizimkisi sadece tribünlere oynar

  • yorum avatar
    abuzer
    29-11-2023 10:08

    REKTÖR ÖNCE ÜNİVERSİTE ÇATISI ALTINDA BAŞKA İLLERİN İLÇELERİNDE SİYASET YAPAN, KONYANIN İMKANLARINI KENDİ SİYASİ İKBALLERİ İÇİN KULLANAN AYRICA BEN BİLİM ADAMI DEĞİL FİLİM ADAMIYIM DİYEN MALUM ŞAHISLARLA GÜCÜ YETİYORSA UĞRAŞSIN.SEN DÖRT YILDIR SOMUT HANGİ PROJELERİ ORTAYA KOYDUN? GEÇMİŞTEN GELENLERİ DEVAM ETTİRMEK YERİNE..MESELA HASTANEDE GECE GÜNDÜZ FEDAKARCA ÇALIŞAN GECE SAAT ÜÇTE AMELİYATTAN ÇIKIP EVİNE GİDEBİLEN HOCAYA SABAH SAAT 8 DE NİYE GELMEDİN DİYE SORUŞTURMA MI AÇACAKSIN....REKLAM KOKAN HAREKETLER BUNLAR...

  • yorum avatar
    bir bilen
    29-11-2023 09:49

    bunlar boş beleş işler yapılan hizmete kızılmaz ama sen ucuza ekmek yap sat sonra onun zararını koskiye yükle suya zam yap olmadı arsa sat kafana göre 36 ay vade ordan öde.uncuya tarla ver benzin aldığın adama arsa ver herkese borç tak ama ekmeği 5 e sat.bunlar garip işler ama halk seviyor garip işi.

  • yorum avatar
    Oguz Oguz
    29-11-2023 09:45

    Yav, universiteliyi, üniveristeliden koruyan sistem mi olur yav.. 40 yıllık, 50 yıllık hocaların hocası, Tuba uyesi üstadlar dururken, saray danışmanının köylüsınden Rektör-Vektör mü olur yav... Vallahi univesitenin hali harap Konya'da. Aile sirketi, kumelesme olmasını bir kenara bıraksak bile, makina, kimya, elektrik ne mezunu olursa olsun, firmaların personel ihtiyacına cevap veremiyor. Hocalar istekleri görmezden, duymazdan geliyor. Çunkü ogrencileri tanımiyorlar artık, görmemişler, ilgileri kalmamış, referans olabilecegimiz bir genç yok malesef diyorlar.. Neyse madalyonun öbür tarafında Belediye muhteşem baskanları var galiba bugünkü yazıda... Başkanlara tavsiyem, hemen bi kripto para çıkarsınlar, belediyenin ve şehrin borçlarını kapatsınlar. Yandaş, candaş iş adamı, müteahhit, futbolcu ve yöneticilerle bir olup hemen bi Fena Siterim fonu kursunlar.. para böyle kazanılıyor günümüz duzeninde... Aman geri kalmasınlar..

  • yorum avatar
    Doğru Davut
    29-11-2023 00:55

    Uğur abi, vatandaş kısaca köprüde tek görevli olduğu için sıra oluyor , bir kaç kişi olsun sıra olmasın demiş abi benim anladığım o fıkradaki gibi anladım ben

  • yorum avatar
    Oguz Oguz
    29-11-2023 00:50

    Yav kardeşim, milletin bu hale düşmesini bırakın bir kenara, 50 bin ekmek nedir kardeşim. Hadi diyelim, yaptın ettin, fırıncı esnafının da önüne geçtin, 2 TL gayme ucuza verdin, ne yapar günde 100 bin TL gayme, ayda ne yapar 3 milyon TL gayme, yılda ne yapar 36 milyon TL gayme tasarruf mu sağlamış oluyor şimdi Konya'lıya. Yav 1 makam arabası alamzsınız bu paraya. Koski'nin yakıt hariç 2022 araç kiralama bedeli bu kadar. 2,5 miyarda borc yapmışlar, 1.6 milyar bütceyi harcadıktan sonra.. geçen sene yillık 300-400 TL pesin ödedigimiz su bedelini bu sene 1 ayda ödüyoruz. Valla bu işler anlaşilır gibi değil. Allah akıl, fikir versin...

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.