Konya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63290.548$

PARA YOKSA HİÇBİR ŞEY YOK

05 Eylül 2022, Pazartesi 00:02

Siyasetçiler bürokratlar seçilmişler atanmışlar hiç kimse kusura bakmayacak gittikçe sıkıntılı bir döneme doğru gidiyoruz, onun içinde okurlarımızın dostlarımızın sesi kulağı gözü olma yolunda adımlar atmaya devam edeceğiz.

Tabii ki becere bildiğimiz kadar.

Konya dışından ülke dışından pek çok dost hem tebrik ediyor, hem mutlu olduklarını söylüyorlar ama söylemeden yapamıyorlar.

Son dönemlerdeki yazılarımız sertmiş sitem karmış.

Doğrudur ama hep diyoruz ya biz okurlarımızla varız, değilse kendi halimizde yaşayacak olursak, evimizde bahçemizde yaşarız. Millet gibi ya da birileri gibi sokakta caddede gezer kafelerde hava atarız.

Olay ben biz değil, hepimiz için.

Haftanın ilk yazısında kusura bakmayın yoldan kökten çevreden sıkıntılardan söz etmeyeceğim, sadece sizlerden gelen ama tekrar söylüyorum sadece sizin yazıp fotoğrafını çekip dile getirdiğiniz bu zıkkım paradan ekonomiden söz etmeye çalışacağım.

Birilerinin yanlış anlamaması için yani şöyle söyleyeyim özellikle gözüne perde inmiş Ak Partililerin görebilmeleri için yazacağım.

Sözüm asla Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsı ile ilgili değil, sözüm asla Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bugün dünya konumundaki yeri ile alakalı değil, ben de biliyorum ben de söylüyorum ben de yazıyorum.

Sayın Cumhurbaşkanımız tartışılmaz, şu anda en başarılı lider Sayın Cumhurbaşkanımız şu anda Dünya liderlerine yeri geldiği zaman sesini yükseltebilen bir isim. Türkiye Cumhuriyeti devleti bugün doğuyla batı arasında kuzey ile güney arasında en avantajlı en huzurlu en rahat köprü.

Son olarak Dünya’nın tahıl da, gıda da, nefes alan borusunu biz açmadık mı.

Kimse bunlara haksızlık edemez.

Bunlar inkar da edilemez gerçekler.

Yalnız bugün insanımız, Ak Partinin kaymağını yiyenler hariç, ekonomik yönden gerçekten çok zor durumda.

Zor durumda olanlar sadece sabit gelirliler, dar gelirliler, emekliler işsizler değil, durumları çok iyi olan işverenler de de gelecek kaygısı var.

O insanların gelecek kaygısı ne?

Onar’da Doları kaç ile çarpacaklarını bilemiyorlar yani önleri karanlık önleri flu.

Evet en iyimser Ak Partilinin dediği gibi, Karadeniz doğal gazı bu kış evlerimize girerse hiçbir sıkıntı yok.

Evet kısaca dolar 10 TL olursa yine eskisi gibi mutlu olacağız.

İnşallah ta olur.

Peki ya olmazsa.

Vallahi o zaman çuvalladık, millet olarak çuvalladık, Ak Parti çuvallamış, Gök Parti çuvallamış, MHP araya bıçak arası olmuş hiç kimse dönüpte bu işlere bakmaz. İnsanlar için can kadar canan önemli. İnsanlar için sağlık kadar özgürlük kadar karınlarını rahatça doyurabilecekleri para önemli.

Diyelim ki bizim nesil alışık, kuyruklarda büyüdük, yokluklarla yaşadık, ekmeği aş yapmayı bildik.Bir zeytini iki lokma da yemek kültürünü biz biliyoruz.

Ya çocuklarımız ya torunlarımız bunlara bu durumu asla anlatamazsınız asla asla asla…

Gerçek bir dost o üç harfli marketlerin birinin sosyal medya paylaşımını bize göndermiş.

Bir naylon terlik 500 TL.

Naylon terliğin en kalitelisi olsa ne yazar. Allah aşkına işte adı üç harfli adı ucuz diye milletin beynine girenler insanlarımızı böyle kandırıyorlar böyle yolluyorlar.

Mesela Sayın Cumhurbaşkanımızın Avrupa’da raflar boş, marketler boş, sözüde de boş değil.

Niye Cumhurbaşkanımıza takla atmak adına yalan yanlış bilgiler sunanlar, Avrupa’dan boş rafları fotoğrafını beyefendinin önüne koyarlarsa beyefendi de bunu çıkar söyler.

Peki bu doğru mu?

Bu gerçekten doğru değil. Cuma günü 33 yıldır Almanya’da çalışan bir dostumla sohbet ediyorduk.

Ben Rusya’nın Avrupa’ya uygulayacağı doğal gaz ambargosundan başlayıp bir şeyler öğrenmek istedim lafta döndü dolaştı marketlerin boşluğuna denk geldi.

Bu evin dışındakilere söylenmez ama beni daha iyi anlayabilmeniz için söylüyorum bu dostum yaklaşık 6500 Euro maaş alıyor.

Ben marketleri sorunca iyi bir Türk milliyetçisi yakın zamana kadar da fanatik bir Ak Partili olan Türk kökenli Alman vatandaşı üşenmedi beni kırmadı birle üç arası göçmenlerin Almanların alışveriş yaptığı ayrı ayrı dört mağazayı dolaştı oradan fotoğraflar çekti bizimle paylaştı.

Buyurun onlarca fotoğraf karesinden bazıları

 

 

 

Yine Almanya’da yaşayan bu güzel insan gönderdiği fotoğrafların ardından şu kısa bilgiyi de verdi.

Şu anda marketlerin kasaların rafların en boş hali çünkü ben bu fotoğrafları 13 ile 15 arasında çektim.

Raflar bir sabah dolarmış, bir de ikindin, gözünün önüne böyle getirebilir misin?”

……

Şimdi beyefendiye Almanya’da Avrupa’da enflasyon var kıtlık var yokluk var marketler boş diyenler Allah sizi bir değil, her gün beter etsin emi.

…..

Mesela Almanya’da yaşayan bu mühendis arkadaşıma kışın, dev Alman sanayisinin Rusların ambargosu ile ne yapabileceğini de sormuştum.

Bana gülüyor ve şöyle diyordu

“Abi almanlar alternatif ve kullanmadıkları bütün enerji kaynaklarını devreye soktular.

Almanya’da para var sende çok iyi biliyorsun ki parası olan basar parayı istediğini istediği zaman alır.

Hele hele ikinci Dünya Savaşı sonrası o yokluğu gören ve bugün Almanya’da üçüncü nesil olarak yaşayanlar asla bir daha ikinci Dünya Savaşı sonrasını yaşamazlar”

….

Dostum yakın zamanda Türkiye’de izindeydi ve tekrar Almanya’ya dönmüştü ben konuyu döndürüp dolaştırıp Türkiye Almanya kıyaslaması yapıp para meselesini sordukça herhalde bana kızdı sinirlendi ve daha net konuşmaya başladı

Uğur abi biliyorsun yeni Almanya’ya döndüm. Türkiye’deki durumu gördüm, dahası Türkiye’den yurtdışına çıktık turizm amaçlı tekrar Türkiye’ye döndük ve Almanya’ya geldik, yaşadıklarımla, gördüklerimle söylüyorum. Gürcistan’daki durumu gördüm o insanları analiz ettim.

Edirne’den giriş yapıp alışveriş çılgınlığı adı altında mağazaları yağmalayan, Bulgar vatandaşları ne Türk basınından izliyorum.

İçim yanıyor, canım yanıyor, kahroluyorum ama neyin nesini konuşuyoruz ki.

Sen eğer burada bizleri düşünüyorsan rahat ol.

Bunun en güzel yorumu değerlendirmesi şudur.

Sen hiç Almanya’da yaşayıp da, Türkiye’deki akrabasından borç emanet isteyen gördün mü duydun mu?

Vallahi ben Türkiye’deki yakınlarıma her ay biner Euro yardım yapmak istiyorum onun için koşturuyorum başkada bir şey söylemek istemiyorum”

……

Durum bu kadar net bu kadar açık kimse kimseyi kandırmasın. Avrupa’da enflasyon varmış Dünya’da ekonomik kriz varmış şuymuş buymuş kendinizi kandırırsınız, bizi yöneten yönetmek isteyen güzel yürekli insanları kandırırsınız.

Yahu Rusya savaşta, Rusya dünya tarafından sözüm ona kilitleniyor, nefes almaması için bütün kapılar kapanıyor. Akdeniz’e inen bizim dahası bizden çok denizden güneşten kumdan yararlanan Rusları sayılarını hiç mi okumuyorsunuz.

….

Şimdi siyasilere söylüyorum, kimse kimseyi kandıramaz, mızrak çuvala sığmıyor. Söylediğiniz yalanlarla boğulursunuz. Gerçekçi olun, döküm zamanı domatesin, meyvenin, fiyatı ortada karpuz, kavun, fiyatı ortada daha ne konuşuyorsunuz.

Şimdi okul masrafları başladı.Ardından ısınma derdi başlayacak bu doğalgaz fiyatları bu elektrik parasıyla asgari ücret 10.000 TL olsa emekli 3500 TL alsa ne olacak ne olacak bu milletin hali?

Hiç olmazsa utanın utanın siz gerçekten krallar gibi Sultanlar gibi paşalar gibi hanımefendiler gibi yaşıyorsunuz ama bu Türkiye’de yüzde kaç.

Konya’mızda durumu çok iyi olan elleri değil ayakları yağda balda olan insanlarımız güvenlikli sitelerde oturmuyorlarsa yarın arabamızdan indiğimiz zaman evimize nasıl gideceğiz sizin endişesini yaşıyorlar. Benden bu kadar, ama siz daha da rahat yaşasanız milletten utanın, yalan söylemekten utanan, bu Dünya geçer, toprağın altına hiç unutmayın Allah’tan korkun.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Paranla şeref kazanma Şerefinle para kazan ki paran bittiği zaman şerefin olsun.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ

Özellikle bayanlar hanımefendiler aile boyu kaldırımı kapatıp yürürken sohbet etmedikleri zaman daha iyi adam oluruz.

Yorumlar

  • yorum avatar
    Aydın aydın
    07-09-2022 11:49

    Sitemkar birleşik yazılır. Ayrıca şapkalı a ile.

  • yorum avatar
    Oguz Oguz
    05-09-2022 16:53

    Ragıp abi bu köşe hepimizin, ne güzel imkân tanınmış. İsteyen kimliği ile, istemeyen, çekinen sahte isimlerle, rumuzlarla istediğini dile getirebiliyor. İyi niyet temennileri ile dost sohbeti olsun yazışmalarımız. daha ne olsun. Saygılarımla...

  • yorum avatar
    Ragip
    05-09-2022 14:42

    Say in OztekeBu Oğuz Oğuz isimli arkadaşa gazetenizde bir köşe verin bari, millet faydalansın

  • yorum avatar
    ulusalcı kemal
    05-09-2022 12:51

    hadi söyleyen söylüyorda inanan nasıl inanıyor anlamadım.almanya seni niye kıskansın gurban oluyum kişi başı geliri 45 bin doları geçmiş ilk 5 ekonomi arasına girmiş 100 yılı geçmiş onlarca markası var bir tek genç nüfus yok onuda istese kapıyı açsa 3 ayda halleder.ya bize ne demeli gençlerin %25 i işsiz.devlete kapak atmayı marifet sanan bir nesil.kazancı yok harcaması bol bir toplum.ülkede her gün gürültü patırtı.sokaklar teksas.kanun yok kural yok resmen ortaçağı yaşıyoruz burada tek fark avm ler lokantalar bindiğimiz arabalar lüks.almanya bizi kıskanıyorsa eğer Allah kıskanan almanlara burada yaşamayı nasip etsin.

  • yorum avatar
    Oğuz Oğuz
    05-09-2022 12:20

    Milletvekili, bakan, işçi, memur, emekli, doktor, öğretmen, belediye, kamu iktisadi teşebbüsü çalışanı vb kişilerin aldıkları promosyonlar maaşlarından kesilsin, devlete gelir olsun, yada TCMB den yasa çıkartılarak özel sektör dahil tüm çalışanlara verilsin ve doğrudan çalışanın hesabına yatırılsın. Çalışan istediğinde e-devlet üzerinden maaş alacağı bankayı değiştirebilsin. 25 bin TL Adliye çalışanları, 43 bin TL Anadolu Üniversitesi çalışanları, 45-50 bin TL TCMB vekil ve çalışanları derken bugün gazetelerde 100 bin TL ye varan rakamlar konuşulur oldu. Hiç biri özel sektörde çalışan ve devletin tüm yükünü omuzlayan bir işçiden, asgari ücretliden daha öncelikli değildir. Ben bu işin abartılmasını sermaye yeterlilik ve nakit dengesi bozulan kamu bankalarının yine kamu kurumları yoluyla ucuz yoldan desteklenmesi olarak görüyordum ama özellerde işin içine girip, yarış kızışınca işin şekli değişmeye başladı.

  • yorum avatar
    Vatandaş
    05-09-2022 11:36

    Biz birey olarak veya ülke olarak kendimizi düşünmek ve başkalarının eksiğiyle veya sıkıntısıyla keyflenerek kendimizin bulunduğu durumu görmezlikten gelemeyiz. Yani "Ayranı yok içmeye ...... "yapmamalıyız. Bir an önce Merkezi ve yerel yönetimler tasarruf tedbirleri ve durum tespitini doğru yaparak hareket etmeliler. Ama nerde çünkü biz üretmekden ziyade tüketme üzerine kurulmuş ve tükettikçe yaşayan bir Ülke durumuna gelmişiz. Vergilerimizin tamamı tüketim üzerinden. Alman başı sıkışınca kendine bir çıkış yolu bulabiliyor. Biz başımız sıkışınca Bekaa meselesi diyerek başımızı kuma gömüyor ve tamamen eyyamcılık yapıyoruz. Bir de boğazları açarak buğday koridoru oluşturuyoruz diye hava yapıyoruz. Sıkıysa yapma bakalım medya olarak her yerimiz algılarla olgu oluşturmak olduğu için festival, mestival gırla devam ediyor. Haydi bakalım Valilik Kamu kurumlarına, AVM lere, sitelere şöyle bir yazı yazsın. Bu kış kaloriferlerin dereceleri 19 dereceyi geçmeyecek desin. Ben de gerekli kontrolleri yapacak ve gerekirse yanlış yapanları gözünün yaşına bakmadan cezalandıracağım desin. Ve gerçekten caydırıcı kontrol ve cezalandırma yapsınlar Kışı kış gibi geçirelim gerekirse kazaklarla battaniyelerle oturalım. Özellikle sitelerde Üç - beş kişinin param var arkadaş tüketirim diyerek caka satması nedeniyle tüm sitelerde yüksek derecede yanan kaloriferlerin dereceleri düşürülsün. O caka satan haramzadeler de nasıl yazın kilima çalışıtırıyorsa kışın da ya klima ile yada elektrikli başka cihazlarla ekstra ısınmalarını yapsınlar. Ancak biraz giyinerek daha az ısı da yaşamak isteyenleri de terörize etmesinler. Gösteriş budalalığı zamanı değil. Bu yıllar ar yılı tasarruf yılları olarak değerlendirilsin.

  • yorum avatar
    Oğuz Oğuz
    05-09-2022 11:29

    Enflasyon ile birlikte büyüme ayağına ücretli kesmin kazancı, alın teri, cebindeki para zenginlerin/yandaşların cebine transfer ediliyor. Altlarına araba, çocuklarına ev, fabrika, para olarak istifleniyor. Tarihin en büyük hırsızlığına tanıklık ediyorsunuz. Yanında 3-5 kişi çalıştıran ticarethaneler ve orta/büyük işletmeler kâr patlaması yaşıyor. Nasıl oldu da millet ekmek, gaz, elektrik parası ile cebelleşirken holdingler, fabrikalar tarihinde görülmemiş şekilde kârını 8'e 10'a katladı ? Görmüyor musunuz. Enflasyon devletlerin borcunu kapatması, piyasadan parayı toplaması için, halkın sürünmesi pahasına büyük bir araçtır, nimettir. 30 TL olan benzin 18-19 TL ye düştü, 1650 dolar olan demirin tonu 590 dolara düştü, petrol ürünü hammaddeler üç te bir firytına geriledi, iğneden ipliğe, tekstilden, nakliye ve servis araçalarına, belediye otobüslerine, patatestes maydonosa kadar bir tane fiyatını geri çeken ürün gördünüz mü ? Fırıncılar bile halâ 200 TL denaldıkları indirimli unu kullanırken, sanki 500 TL'den un alıp ekmek yapıyormuş gibi maliyet çıkartıyorlar. Hırsızlık ve yolsuzluk arsızca siyasetin her kademesine işlemişken, halâ yüzsüzce bizim abdestimizden şüphemiz yok diyebiliyorsak bunlar bize müstehak. Daha iyi günlerimiz.. Her yerden para fışkırıyor, ama Türk Lirası işte, basıp pompalamaya devam...Kaynak Linki = https://www.konyapostasi.com.tr/makale/para-yoksa-hicbir-sey-yok-99130

  • yorum avatar
    Dagli
    05-09-2022 10:29

    Uğur bey hayırlı haftalar Enflasyon rakamları açıklandıTÜİK'e göre tüketici enflasyonu ağustosta yüzde 80,21'e yükseldi. ENAG ise enflasyonu yüzde 181,37 olduğunu hesap Allah sonumuzu hayr etsin

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.