Konya
28 Nisan, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63552.290$

O OKULDA “MİDE BULANDIRAN YENİ DETAYLAR”

31 Aralık 2022, Cumartesi 00:00

Haftanın hatta yılın son günüde olsa Allah’ın izni ve siz gönül dostlarımızın destekleri ile biz yine Konya’mızı yazmaya devam ediyoruz.

POLİSİ ORADA

GÖRÜNCE ÇOK

ŞAŞIRDIM

Malum milyonların heyecanla hatta hayatlarının geleceklerini bağladıkları şu EYT işi Sayın Cumhurbaşkanımızın müjdesi ile gerçekleşti hayat buldu vücut buldu.

Milyonlar milyonlar artık çok mutlu.

Ve anladığım kadarı ile bu insanlar pazartesi günü yapılacak olan aleyhlerine bir zamdan da etkilenmemek için SGK önlerinde şubelerinde uzun kuyruklar oluşturuyorlar.

Perşembe günü öğle saatlerinde BÜSAN a girerken her zamanki yolda bir gariplik vardı.

Kaza filan var sandım.

Meğer SGK ya araçları ile giden sürücüler araçlarını yolu engelleyecek şekilde hatta bisiklet yollarının üzerine kaldırıma park edip gitmişler.

Ve polis hemen devreye girmiş bu araçların kurallara uyması için çapalayıp didiniyordu.

İŞİTTİKLERİME

İNANMAKTA

GÜÇLÜK ÇEKİYORUM

Önce izninizle bize yazılan ve fotoğraflanan yeni bir durumu size ve yetkililere iletmek istiyorum.

“Merhaba Üstadım,

İnşallah çeşme hayatiyet kazanır.

Fotoğraftan yola çıkarak çeşmeyi yıkan veya yeniden yapmış gibi gözüken ve kırık mermer taşta ismi geçen bir …… .....kişisi var.

Fotoğrafçı Ahmet Kuş Beyin dikkatini çekmiş.

Bende farkındaydım, ama yazmanın anlamı olmazdı,

Muhtemelen o tarafta hobi bahçesi olan biri yaptı,

Çeşmeye yakın bir han da yok edilmiş,

Cambaz Osman Ağa hanı gibi bir ağıl/hayvan ve insan konaklama, dinlenme yeri.

Köy Derneği Başkanı 2014 de yıkıldığını belirtti, yıkıntı fotoğraflarını çekmiş

Çeşmenin yönü de aslında değişmiş, yıkıntı halinden tekrar yapılmış gibi, yapan/yıkan ……….. o civarda hobi bahçesi olan biri olmalı.

Gödeneliler Dernek Başkanı ile görüştüm, isim vermedi, ama çeşmenin harabiyetini, hemen yakınındaki bir devşirme ağıl/han/ cambaz Osman hanına benzer olanı ise yerel yönetimin/yönlendirilen kişilerin bir gecede yıkıp kaldırdığı rivayeti ve fotoları var/yıkıntının”

………….

Bize bu bilgileri ulaştıran dahası bizi ve kamuoyunu bilgilendiren dostlarımız gerçekten Konya ve ülke sevdalısı başarılı bürokratlar.

Bu insanların şehir ve ülke adına akıllarından dahi bir kötülük çirkinlik geçmez.

Ama bu insanlar şehrin tarihine ve geleceğine sevdalılar.

Bizde bu durumu gündeme getirmek amacı ile köşemize taşıyoruz.

İyi ki varsınız güzel yürekli gönlü zengin dostlarımız büyüklerimiz.

“MİDE BULANDIRAN YENİ DETAYLAR”

Bu başlık asla bana ait değil.

Çünkü bugünlerde sadece bu okuldan dolayı okulda yaşanılanlardan dolayı son derece üzgün olduklarına şahit olduğum Sayın Valimiz Vahdettin Özkan Bey İl Milli Eğitim Müdürümüz Murat Yiğit Bey artık biliyorlar ki böylesine şehir adına hele hele eğitim öğretim adına sıkıntılı bir işi bu kadar açık ve net yazmam.

Yazamam.

Ama ulusal bir haber ajansının haberi ve şehrin en çok tıklanın haber sitesinden aldığım cümleleri olduğu gibi sizlerle paylaşmak istiyorum.

“MİDE BULANDIRAN YENİ DETAYLAR”

Konya’da liseli genç kıza cinsel istismar iddiasıyla biri okul müdürü 2 kişinin tutuklandığı olaya ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. Tutuklu zanlılardan A. M’ın, başka okuldaki uygulama sınıfında da G.A’ya istismarda bulunduğu öne sürüldü.

KAMERA KAYITLARININ OLDUĞU DİSK BOZULMUŞ!

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirilen müfettişlerin olayla ilgili soruşturmaları sürerken yeni delillere ulaşıldı. Tutuklanan okul müdürü H.A’nun öğrencisi G.A, A. M’ın dini nikahlarını kıydığı Özel Eğitim İş Uygulama Okulu güvenlik kameralarını incelemek isteyen polis ekipleri görüntülerin kaydedildiği sabit diskin bozulduğunu belirledi.

Aynı okulun giriş kapısını gören başka bir güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen ekipler, okul müdürü H. A, A. M, G.A., A.S.K.’nın eşi M.K.’nin okula giriş çıkış görüntülerini elde etti. G.A.’nın okul müdürü A.S.K.’nin odasında dini nikahının kıyıldığı gün ise, girişte başının açık, çıkarken başörtülü çıktığı kayıtlara geçirildi. Bunun üzerine ailenin avukatı Mehmet Onur Güleç, daha önce serbest bırakılan A.S.K., eşi M.K. ile A.A. hakkında tutuklama talebinde bulundu.

OKULUN UYGULAMA SINIFINDA İSTİSMAR İDDİASI

Soruşturma kapsamında zaman zaman ifadesine başvurulan G.A’nın okulda dini nikahının kıyılmasından sonra da Özel Eğitim İş Uygulama Okulu’nda 2 gece cinsel istismara uğradığını anlattı.

G.A, "A. M ile dini nikahımın kıyılmasından sonra, ‘okulda kalmamız gerekiyor’ diyerek beni aynı okula götürdü.

Burada bulunan 1+1 ev gibi döşenmiş, içinde yatağı, mutfağı olan uygulama sınıfında kaldık.

Burada kaldığımız 2 gece cinsel istismara maruz kaldım.

A.S.K, akşam okuldan ayrılırken bize ‘kapıyı içeriden kilitleyin, ben gelene kadar çıkmayın’ diyordu.

Sabah geldiğinde de kahvaltı hazır diye bizi çağırıyordu" dediği öğrenildi.”

………….

Polis olayı araştırdıkça okulda özel sınıfta iki gece gündüz nelerin olduğu anlatılıyor.

Sadece ve sadece La havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim diyorum.

Ve de dudaklarımı ısırıp ne diyeceğimi bilemiyorum.

Yeni yılda Allah’ın izni ile inşallah yeniden birlikte olmaya devam ederiz.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Salıverin dua kuşlarını mazluma “rahmet” zalime “azap olsunlar”

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Hastanelere sağlık ocaklarına maskesiz girmemeyi becerebildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz

Yorumlar

  • yorum avatar
    Vatandaş
    31-12-2022 11:58

    Herkese sağlıklı ve keyifli bir seneler diliyorum. 1-Han ve çeşme yıkılırken ve tüm bunlar olurken bugün konuşanlar o gün gördüklerine karşın neden susmuşlardır. Neden sadece cemaat olanlar hem cami içinde hem de cami dışında olan tüm kötülükler karşısında cemaat olamamaktadırlar. Safları sıklaştıralım demekle olmuyor. Cami içinde safları sıklaştıranlar cami dışında param parça ve her türlü oyunun için de ve dışındalar. Ancak Her iki durumda da sesleri solukları çıkmıyor. Ve birileri de her zaman olduğu gibi işini hallediyor.Malum "Atı alan Üsküdar'ı geçti" diyenlerin sonra da bu oldu bittiyi maharetmiş gibi Millete sunmamaları, kendini mütedeyyin diye anlatanların da bu oldu bittiye ne oyunun içinde ne de oyunun dışında olsalar bile rıza göstermemeleri seslerini zamanında yükseltmeleri gerek... Unutmayalım kul hakkı yemek domuz eti yemekten içki içmekden faize bulaşmaktan daha kötü. Yüce Yaradan Kul hakkı ile geleni Affetmem demiş. Aman ha aman......

  • yorum avatar
    Oguz Oguz
    31-12-2022 10:23

    Insallah 2000 de guncellenen emekli aylığı baglanma oranlarida iptal edilir de eskiye dönülür emekliler hak ettigi, gasp edilen edilen eski aylıklarına kavuşur. 2000 den once 4900 TL, 2000 den sonra 2900 TL emekli aylıği ne demektir yahu, ne kadar utanç verici... herkes yatırdığı primin karsılığinda hak ettigi aylıği almalı ve kesinlikle asgari ucretin en az 20% uzerinde olmalı. Bir makam arabasinin 5 milyon TL oldugu ulkede halkin en gariban kesminin alacaği 5 bin 10 bin TL konusulmaz bile...calısanlarda ulke sartlarina uygun olarak en geç 50 yasinda emekli olacak sekilde is hayatı duzenlenmelidir. İşıni cok seven sagda solda adam aramasın, buyursun kendisi çalışsın.

  • yorum avatar
    Oguz Oguz
    31-12-2022 09:40

    EYT cumhuriyet tarihinde ilk kez geriye doğru işletilerek, çalışanın lehine olan bir hak gaspıydı. Hakkın iade edilmesi iyi oldu. Firmalar ve işverenler içinde iyi bir ders oldu. Pandemi ve EYT doneminin de sona ermesi ile tüm dünyada olduğu gibi ulkemizde de iş hayatinda insani değerlerin on plâna çıktığı yeni bir donem başladı. Ozel sektör banka maaş promosyonları, 3-4 net maaş ikramiyeler, yılbaşı,bayram,kışa hazırlık, egitim, öğretim yardımları, 8-10 ay düzenli yakacak yardımları, kira odemeleri, mesai saatlerinin 4 güne indirilmesi, hediye kutuları, cay, çorba, sandwich saatleri vb.. eski Turkiye'nin hayal bile edemeyeceği uygulamalar basladı. Linkedin'de çalışanına xeger veren firmalar diye bir sayfa oluştu. Takip etmenizi tavsiye ederim. insanları köle haline getiren sanayilesme ve Kapitalizmin olumsuz etkilerini bir sekilde yenmek zorundayız. Baskasını ezerek para elde etmek is degildir. Döner sistemi vurur. Haksız kazanç elde edenin, cebinde daha cok parası olanın, daha cok para harcayanın daha cok itibar kazandırcağını zanneden sapkın bir toplum olustu. Kazanç varsa ortak olmalı, çalışanlarımızla ve sosyal cevremizle paylaşmayı bilmeliyiz. Cinde yeni kurulan firmalarin karını zorunlu olarak calısanları ile paylasmaya basladığını, kazanclarinin bir kısminı bulundukları yerel yonetim ve beldelere harcama zorunlulugu geyirildiginide daha once yazmıştım.Kaynak Linki = https://www.konyapostasi.com.tr/makale/o-okulda-mide-bulandiran-yeni-detaylar-99422

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.