Konya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.9
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63025.689$

Ne zaman adam oluruz?!

14 Kasım 2020, Cumartesi 09:39

Kendi çıkarları ve menfaatleri için toplumun temel taşlarını hiçe sayan ve çıktığı yolda, yoldan çıkan onlarca insanın bulunduğu bir ortam da sorulacak en önemli sonunun Ne Zaman Adam Oluruz olduğunu tekrarlamak gerekir.

Bencilliğin verdiği ego, hırsın verdiği vurdumduymazlık, inançsızlığın verdiği cahillik gibi birçok konu başlığını ardı ardına sıralayacak olursak, makama koltukla gelip, koltuksuz kalanları görmeye devam ederiz.

İnsanın insan olduğu için değer görmesi dileğiyle çıkılan yolda, aşağılayıcı tavırları ile toplumdan seni dışlayan kulaktan dolma bilgilerle ahkam kesen Ümit Yaşar Oğuzcan’ın söylediği gibi Kadın gibi Erkekleri görmek mümkün.

Sistemin içerisinde var olmak adına tüm toplumu dışlayan çıkar ve menfaatlerini ön planda tutan, kaybetmeye başladığında salyalarını akıtan, fütursuzca konuşmalar yapan alkış almadığı zamanda onların bile ardından atan sıkı tutulmuş yaratık gibi olmamalıyız.

İnsanı dinleyen, sorunlara çözüm odaklı yaklaşan, sahip olduğu değerleri hiçbir zaman satmayan satmadığı gibi sahiplenen, uykusundan besmele ile uyanan, ayakkabısını besleme ile giyip dışarı çıkan doğru yoluna ilerleyenlerin sayısındaki düşüş ne zaman adam oluruz sorularına çok yanıt arayacağımız günlerin devam edeceğini ifade eder.

Boş olan koltuğa, adamsızlıktan adam gibi göründüğü için oturtulan ve sonrasında baktığınız da hiçte öyle biri olmadığınız da düştüğünüz kuşku korkutmasın sizi.

Değer verdiğiniz ve o koltuğuna oturduğunuz patronun bir gün kuklası olduğunuzda anlarsınız adam olmadığınızı. Eskimiş bir mendil gibi sokağa atıldığınız da, yaşlanmış bir köpek gibi yalnız kaldığınız da sistemin içerisine girmek için, geçmişte eleştirdiğimiz insanlara aynı ortam da bulunmak adına yaparsınız yalakalığınızı.

Sonra. Kabul edilirsiniz fakat bir kenara çekilip, toplumun içine giremezsiniz. Ne zaman adam oluruz sorusuna cevap veremezsiniz. Çünkü,  olduğunuzu sandığımız adam olamadığınızı anlar izler durursunuz.

Sağlıkla kalın. Adam gibi kalın

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.