Konya
28 Nisan, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63694.158$

MUSTAFA AKIŞ’A BİLE VEFA GÖSTERMEDİKTEN SONRA

17 Temmuz 2021, Cumartesi 08:20

Evet, bugün bayram sonrasına kadar son kez siz değerli okurlarımızla birlikteyiz. Yani bir yerde arife yazısı gibi bir yazı yazmalıyım. Ama öyle ilginç ve can sıkıcı dahası acı gerçeklerle karşılaşma günümdeyim ki kusura bakmayın bayram arifesi gibi mübarek bir yazı yazabilme durumunda değilim.

Ve ne acıdır ki hiçbir şey de bayram gibi güllük gülistanlık bir durumda değil.

Haaa gündem yalan dolanlarla işi, günü ve g… kurtarma ise o kolay.

Yaz şimdi satır yalaka yazı.

Sosyal medyadan da salla.

Ohhh hayat muhteşem.

Bizim zamanımızda bir “LÜKÜS HAYAT” filmi dahası oyunu vardı.

Şarkının sözleri hala kulaklarımda.

Bu oyun 1933 yılında bestelenmiş.

1950 yılında da bir Türk filmi olarak sahnelenmiş.

Şu anda PKK’sıydı, FETÖ’ süydü vallahi birileri kendini parçalıyor ama yine en üstten en alta yalandan Lüküs Hayat oyununu oynuyor.

…………..

Dünya yıkılsa, şehir yansa bu yalan hayatı oynayanlara iki gündür çok öfkeliyim.

Niye öfkeliyim?

Biri bana bir şey mi yaptı?

Yoooo.

Bana bir şey mi dediler?

Yooooo.

……….

Zaten sıkıntı bu Konya’nın ve bu şehrin insanların hep üç maymunu oynamasından kaynaklanıyor ya.

Şehrin felsefesi hayat tarzı çok net;

“YİYELİM, İÇELİM, KONALIM GÖÇELİM”

……………

Fazla derinlere inersem çok kalp kırarım.

Hemen öze dönüyorum.

Sayın Cumhurbaşkanımızın tasarrufları ile TRT yönetiminde birtakım değişiklikler yapıldı.

Bu doğrultuda TRT Yönetim Kurulu üyesi olan Sayın Mustafa Akış’ın görevi de sona erdi.

Kararname gece Resmi Gazetede yayınlandı.

Şehirden bana ulaşan tepkiler şöyle idi

“Akış görevden alınmış”

…………..

Bana böyle yazanlara çizenlere ve söyleyenlere tek cümle ettim;

“Bana ne? Siz şimdi ne kazandınız?”

……………

Yahu Allah aşkına bir anlayın artık.

Bir; Ben AK Parti’nin gazetecisi değilim.

İki; AK Parti’den maddi manevi nasiplenen gazetecilerden hiç değilim.

Üç; AK Parti’den şu vekil, bu danışman. Şu Belediye, bu vekil hiçbirinin savunucusu değilim.

Dört; yazdıklarımız ortada. Konu yerelde AK Parti ise kırmadan, hakaret etmeden, belgeli örnekli, fotoğraflı en çok eleştiren yerel gazeteci benim.

Sayın Akış TRT’deki görevinden ayrıldı ise hangi Konyalının şimdi yeri bolardı?.

Yahu Allah aşkına Mustafa Akış, TRT yönetim kurulu üyesi olarak Konya için ne yaptı?

Bilmeyeniniz var mı?

Bu sorum vatandaşa değil şehri yönetenlere.

Şehrin AK Partililerine.

Sayın Akış’ın TRT yönetim kurulu üyesi olarak bu şehre kazandırdıklarını unuttuysanız mesela birini sadece birini, bununda haber olarak kamuoyuna yansıyanını size hatırlatayım.

“TRT, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Meram Belediyesi tarafından Meram Karahüyük Mahallesi’nde inşa edilecek “TRT Uluslararası Konya Film Platoları” protokolü imzalandı.

PROJE DÜNYA ÇAPINDA SES GETİRECEK

Dünya çapında ses getirecek bu proje için Meram İlçemiz sınırları içindeki Karahüyük Mahallemizde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan 390 bin metrekare alan TRT’ye tahsis edildi. Platoda ilk etapta 50 dönümlük alana 13. yüzyıl Konya şehrini inşa ediyoruz. Platoda çekilecek ilk proje ise, Hz. Mevlana’nın hayatının anlatılacağı bir dizi film olacak.

İLK OLARAK HZ. MEVLANA DİZİ FİLMİ ÇEKİLECEK

Hz. Pir’in himmetiyle inşallah sadece diziyi çekmiyoruz; Konya’nın tanıtımına çok büyük katkı sağlayacak ve başka tarihi yapımların yapılacağı çok önemli bir platonun başlangıcını yapmış olacağız.

KONYA’NIN TURİZMİNE ÖNEMLİ KATKI SAĞLAMIŞ OLACAĞIZ

Plato sayesinde Konya’ya gelen ziyaretçilerin 13. yüzyıl Türkiye Selçuklu Devleti Başkenti Konya’nın, gerçek yapılarının küçültülmüş hallerini, sosyal hayatını görebilme ve yaşayabilme imkanına kavuşulacak. Bu platoda yapılacak bütün filmler; Konya’mızın, ülke tarihimizin ve medeniyet tasavvurumuzun aynası olacak. Bu vesileyle; Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, Genel Başkan Yardımcımız Leyla Şahin Usta Hanımefendiye, Konya Milletvekillerimize, Meram Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Kavuş’a, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanımız ve TRT Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Mustafa Akış’a ve TRT Genel Müdürümüz Sayın İbrahim Eren’e şehrimiz adına teşekkür ediyoruz

KONYA’YA VE MERAM’A BÜYÜK DEĞER KATACAK

Film platosu Konya’ya ve Meram’a büyük değer katacak. Gerek yatırımın mahiyeti gerekse büyüklüğü tüm Meram’ı heyecanlandırıyor. Dutlu Caddesi’nde bulunan gastronomi mekanları, Türkiye’nin ikinci en büyük Türk-İslam Minyatürk Parkı, Millet Bahçesi ve bu projeyle gerçekleşecek film platosu hem şehrimiz için hem de dışarıdan gelecek yerli-yabancı ziyaretçiler için çok ciddi bir turizm bölgesi olacak. Bu yatırımı Konya’ya ve Meram’a kazandıran her kuruma şükranlarımızı sunuyoruz

FİLM PLATOSU KONYA’YA ÇOK YAKIŞACAK

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, Türk-İslam tarihinde müstesna bir yere sahip olan Konya’nın; binlerce yıllık zengin birikimini genç nesillere aktarımı için çok büyük bir projeye ev sahipliği yaptığına dikkat çekerek, “Konya; özellikle ilim, kültür ve tasavvuf alanında yetiştirdiği isimler ve ürettiği değerlerle tarihimizde kendine kıymetli bir yer edinmiştir. Bu sebeple imzasını atacağımız film platosunun Konya’ya çok yakışacağına inanıyorum. Platomuzda 13. yüzyıl Konya’sı ile birlikte Asr-ı Saadet döneminde Mekke ve Medine şehirleri de olacaktır. Yani, Peygamber Efendimizin yaşadığı 6. ve 7. yüzyıldan itibaren 13. 14. ve 15’inci yüzyıla kadar yaşamış olan ilim, kültür ve tasavvuf insanlarının hem hayatları hem öğretilerini izleyenlerle buluşturabileceğimiz dünya çapında bir proje olacak. TRT Uluslararası Film Platoları projelerinde ilk günden itibaren bizlere çok büyük destek veren Sayın Cumhurbaşkanımıza, hem İstanbul hem Konya’daki film platolarında önümüzü açan Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’a ve uzun süredir bu projelerinin hayalini kurduğumuz Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a da verdiği maddi ve manevi destek için çok teşekkür ediyorum.” açıklamasını yaptı.

……………….

TRT Uluslararası Konya Film Platoları’nın ilk etabının 2021 yılının Nisan ayında tamamlanması planlanırken; tüm alanın kullanıma açılması ise 2023 sonu olarak hedefleniyor.   

…………….

Bunu uzatır giderim haaa.

Yahu Allah aşkına bir taneniz bir taneniz en güzel yaptığınız iş olan sosyal medyadan bir kelime yazıp “Hayırlı olsun. Bugüne kadar ki katkılarınız çabalarınız için teşekkür ederiz. Minnettarız” diyemediniz mi?

Bu platonun şehre değer katacağını söylediniz ama platonun şehre kazandırılmasında büyük emeği olan Sayın Akış’a emekleri için cılız da olsa bir teşekkür dahi etmediniz.

Kamu yatırımlarının şehrimize kazandırılmasının önemini ve zorluklarını hepimiz biliyoruz.

Platonun temelini attık, tanıtımını yaptık, hatta bazı idarecilerimiz inşaat alanını dahi gezdi.

Ancak bu emeğin baş mimarı olan Mustafa Akış’ın TRT’deki görevinden ayrılmasından dolayı bir teşekkür bile etmedi!!!

……………

Yazık çok yazık, çok çok yazık.

…………..

Hepiniz iyi hatırlarsınız ki geçen sene Sayın Akış, CNN’de FETÖ ile alakalı devletin yaptığı çalışmaları anlatmıştı. Bu program FETÖ ile alakalı o zamana kadar anlatılan en kapsamlı ve detaylı programdı diyebilirim.

Belgelerle, şemalarla, grafiklerle yaklaşık 4 saat anlattı.

Yani diyeceğim sizin bu adam özellikle FETÖ operasyonlarına hakkaniyet ölçüsünde gövdesini koydu. Yine siz bilmiyorsanız (ki çok iyi biliyorsunuz) ben bile yani sizin mahalleden olmayan, öteki mahallenin insanı olarak, yerel bir gazeteci olarak Sayın Mustafa Akış’ın TRT’de ki “Mahrem İmam” dizisinin fikir babası olduğunu ve bu konuda senaryoya kadar dahil olduğunu biliyorum.

……………

Bu da mı yetmedi.

Hain FETÖ kalkışması sonrası Sayın Cumhurbaşkanımızın Başkanlığında ve bizzat Sayın Akış’a FETÖ’nün askeri yapılanmasının çözülmesinde birinci derecede görev yaptığını da mı unuttunuz.

………………

Vallahi bugün dünya yarın ahiret.

Sayın Akış orada ben buradayım.

Akış’ın başta TRT olmak üzere vekilliğinden bugüne şahsıma bir tek kuruş katkısı olmamıştır.

Şahsıma, şahsıma iğne ucu bir dokunuşu olmamıştır.

Haaaa nerede daralan sıkışan, haksızlığa uğradığına inanan Konyalı varsa hepsinin işi için telefon etmekle kalmadı, atla arabasına konunun peşine düştü.

Konya adına Konyalı adına Sayın Mustafa Akış’a şahsım adına minnettarım.

Çünkü Allah şahit.

Sayın Akış bana göre AK Parti’nin kuruluşundan bugüne görünmeyen gücü idi. Hala da öyle. Sadece yaptıklarının reklamını yapmak istemiyor.

Allah yolunu açık etsin.

AMA BU ŞEHRİ YÖNETENLERE DE HİÇ DEĞİLSE SOSYAL MEDYADAN İKİ SATIR YAZMA CESARETİNİ VERSİN.

(AMİNNNNNNNNNNNNNNN)

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Her zaman ara. Bir gün altın ararken bakır bulursun. Yarın bakır ararken altın bulursun.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Gurbetçilerimiz geldikleri Avrupa ülkelerinde trafik ışık ve levhalarının burada da geçerli olduğunu idrak edebildikleri zaman daha iyi ADAM oluruz.

Yorumlar

  • yorum avatar
    Ahmet kadici
    18-07-2021 11:09

    Bizim parti kime vefa gösterdi ki uğur bey selamlar

  • yorum avatar
    Yücel Kemandi
    17-07-2021 21:56

    Uğurcuğum TRT ye yeni atanan hanımefendiyi gördükten sonra Mustafa Akış ın suçunu anladım. Ermeni soy kırımında milli düşünmek. Fetö konusunda milli düşünmek. Birde ayin törenlerine katılmamak. Çok suçlu çoook

  • yorum avatar
    Ali Demirhan
    17-07-2021 15:13

    Konya da kime vefa gösterildi ki Mustafa Yakış a gösterilsin örnekleri çok Konya bir değirmen iyi olanı öğütür kötü olanı baş tacı yapar

  • yorum avatar
    ahmet öztemel
    17-07-2021 12:31

    Sn. Uğur abi; Konya'ma kalıcı eser bırakanlardan Allah razı olsun. Bu kişileri özel yere koyup kadrini kıymetini bilmezsek ayıbımız olur. Marifet iltifata tabidir. Uzayan kollarımızın kıymetini bilmek zorundayız. Benim hicranım da Konyaspor'a sponsor olmayan dev firmalarımız. Yapanla yapmayan birse niye uğraşsınlar ki.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.