Konya
28 Nisan, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63579.263$

MHP’Lİ KONUR ALP KOÇAK’TAN YERİNDE BİR SORU ÖNERGESİ

28 Temmuz 2023, Cuma 00:00

Bugün yine şehrin birkaç yerel konusuna değinmeye çalışacağız. Yazımıza tarım, sulama ve şehrin geleceğinde çok önemli ve hassas yer alan bir konuya parmak basarak sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir soru önergesi ile Tarım Bakanlığı’nın gündemine getiren MHP’nin genç ve istikbal vadeden vekilin mevzusu ile başlamak istiyorum.

Konya Milletvekili Konur Alp Koçak TBMM'ye sunmuş olduğu “Konya Ovasının Tarımsal Sulama İhtiyacının Karşılanması” hakkındaki soru önergesi ile yıllardır gündeme getirilmeyen belki de getirilmek istenmeyen aksaklıklara değinmiş.

Sayın vekil ile daha aday adaylığı söz konusu iken hem kendisi hem siyaset hem Konya hem de MHP için görüşlerimizi dile getirmiştik.

Vekilliğinden sonra Ankara’dan aldığımız duyumlara baktığımızda bizim düşüncelerimizden çok daha ötesinde güzel istihbaratlar geldi. Sayın vekil için hem Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin hem de genel merkezin gelecek vadeden beklentileri varmış.

Konya tarımının sulama sorunlarını meclis gündemine taşıyan sayın Koçak’ın Tarım Bakanına yönettiği soru önergesinde sulama yatırımlarının daha ciddi ve acil bir ihtiyaç haline geldiğini savundu. Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından kanallar, barajlar ve göletler ile tarımın su ihtiyacının giderilmeye çalışıldığını ve bu açıdan önemli başarılar sağlandı.

Sayın Vekil, “Mavi Tünel’in ve Apa-Hotamış İletim (AHİ) Kanalı’nın henüz beklendiği şekilde çalıştırılamadığı ve sulama ihtiyacının giderek arttığı yönündeki endişe ve şikayetleri var” demiş.

İnanın bu konunun hükümet ortağı MHP’li bir vekil tarafından gazi meclis çatısı altında yüksek sesle dile getirilmesi bizim tutumlarımızda korkarak yazdığımız gerçeklerin ta kendisiydi.

Biz de bu soru önergesinin inşallah yetkilileri ve siyasetçileri harekete geçirerek sorunların giderilmesi konusundaki fitili ateşlemesini diliyoruz ve genç vekilimize teşekkür ediyoruz.

DUYARLI YÖNETİCİLERİMİZE VE GÖREVLİLERE TEŞEKKÜR EDERİZ

Bizim sıkı takipçilerimizden aynı zamanda şehir sevdalısı şehri koklayan okurumuz Abdurrahman Bey çektiği fotoğraflarla ve paylaşımı ile bakın ne diyordu:

“Sevgili Uğur Abi.

Bu sabah günlük köşe yazınızı okurken tesadüfen NEÜ Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gitmek üzere Köyceğiz-Hocafakıh otobüsüne binmiştim.

Otobüsten inip hastaneye doğru yürürken otopark girişi yanındaki taksi durağı önünde Konya BŞB’nin Trafik Zabıta aracını gördüm. Ardından hastane önü yaya giriş kapısı önündeki araç ve yaya trafiğini izleyen trafik zabıtası ve polisinden oluşan 3’lü bir ekip gördüğümde yazınızın istenen etkiyi yarattığını memnuniyetle görerek ve ekteki fotoğrafları da çekerek durumu sizinle paylaşmak istedim. (Saat 09:45)

Umarım hayırlı bir işe vesile olur, araç ve insan trafiğini tehlikeye düşürecek durumları engelleriz.

Sevgi ve saygılarımla,

Abdurrahman Özkaynak”

………

Artık şehri yönetenler, görevliler, resmi ya da özel kişiler ve okurlarımızla bütünleştik. Çok şükür maksat hasıl oluyor. Bazı art niyetli kişiler ve görevliler tarafından muhalefet olarak damgalansak da şunu çok net iddia ediyoruz ki parayla ya da makam için oralarda değiliz ve şakşakçılık yapmıyoruz.  Allah için şehrimize ve ülkemizi onlar gibi menfaat karşılığı değil karşılıksız yürekten seviyoruz. Onun için bu köşeden yaptığımız, dikkat çektiğimiz konulara hassasiyet gösteren ve gereğini yapan yetkililere bir kez daha teşekkür ediyor saygılarımızı sunuyoruz.

*****************

KIZLAR KAYASI’NI KOLAY BULALIM

Bu sütunlarda gazetemizin manşetinde Meram Belediye Başkanı Sayın Kavuş tarafından şehre ve Meram’a kazandırılan yeni cazibe merkezi haline getirilmek için uğraş verilen Kızlar Kayası’nı gündeme taşımıştık.

Dün bizi arayan bir bürokrat dostumuz bu yerin nerede olduğunu, buraya nasıl ulaşıldığını bize sorarken özetle şöyle diyordu

“Uğur bey çok teşekkür ederiz. Sizin yazdığınızdan sonra hemen burayı görebilmek için navigasyonumuzu açtık ama burayı gösteren bir adres çıkmadı. İnternette yazdığımız zaman da karşılığını yani yol güzergâhını gösteren bir bilgi yoktu. Buradan bir şeye dikkatinizi çekmek istiyorum sizin yazdıklarınızla çok güzel bir gelişme yapanlara teşekkür ediyoruz ama biz buraya nasıl gideceğiz bir de bunu bize yazar mısınız?”

……

Ben de inanıyorum ki bugünden itibaren Meram Belediyesi yetkilileri bilmeyenler için ki bilmemek son derece normal tüm vatandaşlarımız için sanal ve sosyal medya haritaları ile burayı bilinir hale getirecekler. Kara yolu ile yönlendirme levhaları ile de Meram ve Dere Bölgesi’ne kadar giden insanlarımız Kızlar Kayası’na rahatça ulaşacaklardır.

Meram Belediyesi ve Başkan Sayın Kavuş demişken dikkatli sıkı okurlarımızdan Muammer Yıldız Bey de bize şöyle bir notu iletiyordu:

“Selamünaleyküm

Uğur bey hayırlı günler kolay gelsin.

Sayın Meram Belediye Başkanı için görünen ikinci dönem devam edeceği,

Bundan önce seçilen başkanlar tek dönem ne hikmetse de yüksek oyla seçildi.

Gelen başkanı bilmediğimiz halde yüksek oyla seçtik, değişim Meram’a yaradı doğru isabetli bir karar Mustafa bey de görünen uyum sağladı. Devamı isabetli olur hayırlısıyla inşallah.

Selam dua ile…”

…….

Yarın kaldığımız yerden devam etmek ümidiyle bugünlük hoşça kalın

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bazı insanlar aynı şeyi istemelerine rağmen anlaşamazlar, bunun nedeni beklentilerin aynı fedakârlıkların farklı olmasındandır.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ

Kurumların, kuruluşların büyük ve rahat otopark alanlarında aracımızı çizgilerin içine park etmeyi becerip bir aracı iki araçlık park etmediğimiz zaman daha iyi adam oluruz

Yorumlar

  • yorum avatar
    Rgndgd
    28-07-2023 09:52

    Meram belediye başkanı sn Mustafa Kavuş mütevazi dürüst sevecen kişiliği ile Meram ı hak ediyor Meram lılarda kendisini seviyor daha büyük daha aktif yerlerde istifade edilebilir akp li yetkililer düşünün kuskanmayın sayın Mustafa Kavuş tan Konya Konya'lı daha fazla hizmet alabilsin

  • yorum avatar
    selami
    28-07-2023 04:54

    ağbim sayın vekilim bide şu emeklilerin durumunu gündeme getirsin... sayın bahçeliye bi deyiversin gari... biz cumhurcuyuz emme halimiz perişan... şimşek çakıyor zam yağıyor üstümüze ağbim... hep bu fayizin yüsünden ağbiyim hayırlı cumalar ağbi

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.