Konya
28 Nisan, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63165.971$

Konyalı için İşkence ve Acı dolu Günler başladı

17 Kasım 2023, Cuma 00:01
Bugün yine sizlerden gelen şehrimiz ve şehrin insanları adına üzücü, can sıkıcı bir konuyu dile getirerek başlamak zorunda kalıyorum.
Evet kış mevsimi ile birlikte Konyalılar ve Konya’da yaşayanlar için ulaşımda çile günleri çile saatleri başladı.
Şehrin karayolu sorununda çevre yolu meselesi yılan hikayesine dönüp bize kaderimizle baş başa bırakıyor malumunuz.
Ak Parti iktidarları ulaşımda karayolunda Türkiye’yi adeta uçurdu.
Doğuda güneydoğu Anadolu bölgesinde Karadeniz’de sahil şeridinde Ak Parti iktidarları sayesinde dağlar delindi, ovalar açıldı, zirveler düz hale geldi insanımız rahat etti.
Bizim bildiğimiz Konya ise 20 yıldır çevre yolu masalı ile uyumaya uyutulmaya devam ediyor.
Yine Ak Parti iktidarları sayesinde Konya’nın Konyalının kızıl elması olan hızlı tren devreye girdi. Konya Ankara Konya İstanbul hızlı tren seferleri ile 100 yıllık tarihimiz taçlandırdı.
Yüksek hızlı trende tek sorun tren seferlerinin artık yeterli olmaması.
Hiç kimse istediği zaman için bilet bulamıyor.
İnsanlarımız için hızlı tren çok büyük bir nimet.
Ama bu nimetten şanslılar faydalanabiliyor.
Konyalı ve Konya’da yaşayanlar için geriye ne kaldı?
Hava yolu.
İşte havaların soğuması yağış sis kar don buz derken bir de Konya’nın sahipsizliği nedeniyle uçak yolcularımız perişanlar.
Üç gün önce yaşanan konunun onlarca videosu bize ulaştı.
Olayı şöyle birkaç cümleyle özetleyelim.
Akşam uçması gereken uçak ertesi gün sabah yedide uçar mı?
Uçar uçar niye uçmasın
Çünkü burası Konya. Uçacak olanlar da Konyalılar ile Konya’da yaşayanlar.
İşte bu durumun 5-6 video görüntüsünden birkaç kare
Yüzlerce insan mağdur oldu saatlerce uçamadılar.
Bu insanların üzüntüsü ve öfkesi asıl ne?
Bunu biliyor musunuz?
Hiç bunu düşündünüz mü?
Uçaktır rötar yapabilir.
Uçaktır aksamalar olur.
Bu işin güvendiğinden tutun da teknik pek çok sorun olabilir.
Konyalılar buna katlanır.
Hem biz buna alıştık.
Bizim için normal karşılanır.
Ama bu konuyu yaşayan insanların gerçek öfkesi bir tek yetkilinin çıkıp gelerek özür dilememesi.
Devriye polisler güvenlik güçleri girinceye kadar yetkililer neredesiniz?
Yazık değil mi bunca insanı birkaç görevli ile baş başa bırakıyorsunuz!
Tamam Konyalı mazlumdur,
Konyalı masumdur,
Konyalı kavga etmeyi sevmez,
Konyalı kanaatkardır,
Ama bu kadarına da pes değil mi?
Neyse bu insanlarımızda alışacak burası Konya. Bize ne yapılsa biz hak ediyoruz çünkü.
Biliyorum birkaç
Gündür okurlarımızı
İhmal ettik
Şimdi de iki değerli okurumuzun ekmek ve zenginlerin mutluluğu ile ilgili bizlere yaptığı yorumu sizlerle paylaşmak istiyorum.
Fikri rumuzlu okurumuz şöyle diyor:
“Köşe yazınızdan bağımsız olarak, zamlardan etkilenen bir vatandaş olarak ekmek zammını savunacak değilim ama sizler de farkında mısınız veya gözlemleriniz de dikkat çeken artık eskisi gibi çöp konteynırlarının kenarları ağaç diplerinde atılmış ekmek eskisi kadar görebiliyor musunuz..”
…..
Değerli okurumuz oğuz oğuz ise hem nalına hem mıhına arada da bize şöyle gönderme yapıyordu:
“Allah iyiliğinizi versin abi. Bakmayın siz o akademik çalışmalara. Onlar biraz daha ham verilere dayanan, yoruma açık olaylar. Her tezin, bir anti tezi, her teoremin bir ispatı ve çürütümü olabilir. Bilimin güzelliği budur...Bilimin kendi kendini yenileyebilir, bundan gocunmaz. Bir hipotez, bir teorem yanlış çıktı diye bir bilim adamının dünyası kararmaz. Bilim adamı rüyamda gördüm, seni sırtımda taşıyordum diye etrafını kandırmaz, yalanı ortaya çıkınca topuklayıp, kaçmaz. Falan feşmekan, her neyse, bunlar bizim konumuz değil, değil mi ? Dogmatik olaylar dedikleri bunlar olsa gerek.. Diğer yandan, bilimsel gerçekler ortaya çıktıkça, meraklısında daha çok çaba, gayret, dikkat gerektirir. Sevinç ile mutluluğu iyi ayırt etmek gerekir. Para mutluluk getirseydi, zenginler mutluluktan ölürdü...... Siz hiç mutluluktan ölen bir tane bile zengin ( Goca Gonya'lı !!! puhahaaaa :)) ) gördünüz mü ? tanıyor musunuz ? veya duydunuz mu ? Parası çok olanın, siyaset yapanın, millet vekili, bakan, belediye başkanı kardeşi, eniştesi, kayını olanın, rızkının da bol olduğunu, daha rahat yaşadığını, diğer çalışanlardan daha akıllı olduğunu, daha da çoğunu hak ettiğini, hadi açıkça söyleyelim, mutluluktan öldüğünü veya mutluluktan öleceğini, kim iddia edebilir ? İnsanın, çevresi, soy adı, hamili kart yakını, makam, mevkii, koltuk, para verebilir ama, akıl, mantık, mutluluk verebilir mi ? Doğru yolu bulabilir mi? Neyse, zaten siz iyi manevra yapıyorsunuz, ama okuyucu kitlenizin bunları yemediğini de çok iyi biliyorsunuz. Bizim derdimiz kimsenin parası değil, tepeden inme, çarpık ilişkilerle, suistimallerle, milletin hakkını ve geleceğini gasp eden, tehlikeye atan müptezellerle..2023 hedeflerinin bir masal ve yalan olduğunu anlayan kitle, şimdi memlekette 600 milyar dolarlık altın olduğuna inanmaya çalışıyor. Bu kitle güzel kitle, ne yüklersen alıyor. Suriye'ye geçer 2 füze atarım diyen adamlar, şimdi Filistin’e atılan füzeler için gık diyemiyor. Zannediyorum, herhalde yer yüzünde bir Israil vatandaşı için, vizesiz, pasaportsuz, elini kolunu sallayarak yalnızca kimliğiyle girip, kullanabileceği Türkiye dışında bir ülke de bulunmuyor. Duseldorfu ben begendim. Zannediyorum 3 kez bulundum. TV kulesi, zoo museum, alt stadth ta istasyon karşısından Türk yemekleri yapan küçük bir restoranı hatırlıyorum. Bonn’daki kilise de malum, çok güzel. Güzel haberlerinizi bekliyoruz. Kasım ayı size uğurlu geliyor, yeni yaşınız, iş yerinizin kuruluş yıl dönümü vesaire, yazarlarınızla güzel yediniz, içtiniz, ama bizi çağırmadınız. Alacağımız olsun inşallah. Gerçi bizim kimsenin parasında, yediğinde, içtiğinde de gözümüz yok. Hamd olsun, Allah, hak etmediğimiz halde hep, kat kat fazlasıyla verdi, şükürler olsun.
Saygılarımla..”
……
Okurlarımız velinimettir, bize kızsanız da sitem etseniz de biz sizleri çok seviyoruz.
Günün okkalı sözü
Kararsız kalırsam kuralsız oynarım.
Ne zaman adam oluruz?
Her köşede bizlerin pisliklerini arkamızdan temizlemeye çalışan temizlik görevlilerine karşı biraz saygılı olmayı becerebildiğimiz zaman daha iyi adam oluruz.

Yorumlar

  • yorum avatar
    Abdurrahman
    17-11-2023 17:41

    Kara, hava ve Deniz taşımacılığında her zaman gecikme ve iptaller olabilir. Ancak bir YOLCU - TÜKETİCİ olarak haklarımızı biliyor muyuz? Gelin hep birlikte Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan "Yolcu Hakları Yönetmeliğine" bir bakalım; Uçuşunuz belirlenmiş-planlanan hareket saatinden itibaren; -1500 Km. den daha kısa ve iç hatlardaki uçuşlar için 2 saat veya daha fazla, -1500 ile 3000 Km. arası uçuşlar için 3 saat veya daha fazla, -3500 Km. den daha uzun uçuşlar için 4 saat veya daha fazla Tehir edilmesi beklenildiğinde ilgili havayolu işletmecisi yolculara ikram ve haberleşme hakları teklif etmek zorundadır. Buna göre;>> 2-3 saat arası gecikmelerde, makul ölçüde sıcak ve soğuk içecekler,>> 3-5 saat arası gecikmelerde, sıcak ve soğuk içecekler ile günün zamanına göre kahvaltı veya yemek, >> 5 saat ve üzeri gecikmelerde, sıcak ve soğuk içecekler ile günün zamanına göre kahvaltı veya yemek, ilave sıcak ve soğuk içecekler ile ilave hafif ara yemeği. >> Bir veya daha fazla gece konaklama gerektiğinde, otelde veya uygun bir konaklama tesisinde konaklama, >> Havaalanı ve konaklama yeri arasındaki ulaşım, >> Süre kısıtlaması olmaksızın iki telefon görüşmesi, faks mesajı veya e-posta hizmeti. Uçağa kabul edilmeme, iptal ve her türlü tehir söz konusu olduğunda;hareket kabiliyeti kısıtlı kişiler ve refakatçileri ile tek başına seyahat eden çocuklar ihtiyaçlarının karşılanması sırasında özel ilgi gösterilme ve en kısa zamanda hizmet alma hakkına sahiptir. Hava taşıma işletmesi, uçağa kabul edilmeme, iptal ve en az iki saatlik bir tehirden etkilenen her yolcuya, tazminat ve yardım kurallarını belirleyen yazılı bir bildirim sunmakla yükümlüdür. Yolcuların söz konusu hakları hiçbir şekilde sınırlanamaz ve Yolcu haklarına aykırı davranılması halinde, yolcuların kanun yollarına başvuru hakkı saklıdır. SONUÇ; Kanun ve yönetmeliklerle belirlenmiş olan Yolcu haklarımızı sadece Hava yolu seyahatlerinde değil Deniz, Kara ve Demir yolları ile seyahatlerde de güvencemiz olarak bilmeli tabii ki haklarımız kadar sorumluluklarımıza da yerine getirmeliyiz. Herkese hayırlı ve güvenli yolculuklar dilerim

  • yorum avatar
    Abdurrahman
    17-11-2023 17:14

    Dün yazmıştım. Bana göre yayınlanmaması için bir sebep yoktu atlandı herhalde. Önemine binaen yeniden yazayım istedim. Birçoğumuzun bildiği bir bölge olan Yeni Meram Cad. Şehir Cad. ve Sivaslı Ali Kemal Caddelerini birbirine bağlayan kavşakta trafiği tehlikeye düşüren ve basit bir sağa dönülmez levhasıyla sona erdirilebilecek bir öneri yapmak istiyorum. Konya UKOME ve Konya BŞB yetkilileri mutlaka bir çözüm bulacaklardır. Şöyleki; Şehir Cad.sinden (Tankın oradan) ve Meram dan şehir yönü istikametindeki Yeni Meram Caddesinden Sivaslı Ali Kemal Cad. sine geçişlerde kavşaktan 15 metre sonra sağa Melikşah caddesine olan dönüşler, hem sağdan gelen hem de kavşak geçişinde olan diğer araçlar için önemli ölçüde tehlike oluşturmaktadır. Hele hele Kavşaktan 25 metre sonra özellikle hafta içi günlerde bir banka şubesine gelen araçlarında park etmek için yavaşladığı, durduğu ve çıkış yaptığı bu bölgedeki trafik keşmekeşi daha da artmakta hem can hem de mal güvenliği tehlikeye atılmaktadır. Yapılacak olan çok basit hem "Sağa dönüş yasak" levhasıyla hem de trafik lambasının bulunduğu yandan gelen yol ile ana yolu birbirinden ayıran yay görünümlü adanın Sivaslı Ali Kemal Caddesi istikametindeki kenarının 2-3 metre uzatılmasıyla bu sorun çözülebilecektir. Bu kapsamda Bisiklet yollarıyla övünen haklı olduğu taraflarda olduğunu düşündüğüm sevgili Belediye ve Tarfik yetkililerimizin özellikle yine (Şehir Caddesi'nden) Tanktan itibaren Sivaslı Ali kemal Caddesi başındaki malum banka şubesinin sonrasına kadar olan bölge ile yaklaşık 500 metre ilerideki bir marketin önünden geçen bisiklet yolunun araç istilasından kurtarılması gerektiğidir. Benzer başka yerler olsa da özellikle belirttiğim bu yerlerde bisiklet yolları sanki araçlar için yapılmış park alanı olarak kullanılmaktadır. Bisiklet yolları ile ilgili övünülen uzunluklar bir NİCELİK olmakla birlikte bu yolların bisikletler tarafından bisiklet yolu olarak kullanılabilmesi yani NİTELİK kısmının da mutlaka dikkate alınması gerekiyor. Bu arada Sn. Özteke'den başta Düsseldorf ulaşımı ile ilgili bilgiler vermesini isteyen Sn. Oğuz Oğuz kardeşim gibi ben de Bilbao, Amsterdam, Kopenhag, Stockholm, Hamburg, Berlin gibi olduğunu düşündüğüm Düsseldorf'daki bisiklet yolları ve bisiklet kullanımından da bahsedilmesini rica ediyorum. SON OLARAK Konya Ulaşımı ile ilgili olarak başta bu köşeyi takip eden değerli okuyucular olmak üzere söyleyecek sözü olan herkesin "KONYA AKILLI ULAŞIM SİSTEMLERİ HİZMETLERİ KULLANICI DENEYİM ANKETİ" ni doldurmalarını rica ediyorum. https://mapalyse-dev.netlify.app/survey/PL9ZXa42Gl4Mej4h52Z3

  • yorum avatar
    Güccük esnaf
    17-11-2023 13:46

    Arkadaşlar üst düzey yetkililerle konuştum yerel seçimde yüzde 95 oy verirsek çevre yolu bitecekmiş

  • yorum avatar
    nuri
    17-11-2023 09:26

    4 bakanınız var thy yönetim kurulu desen konyalı bakanın ağbisi oy oranı desen patlıyor siz hala uçak geldi gelmedi diyorsunuz ayıp ayıp.nankörlük etmeyin bak uçakları kaldırırız olur biter.durmak yok yola devam.

  • yorum avatar
    Oguz Oguz
    17-11-2023 09:21

    Uğuer abey; Düseldorf'tan dönüşte al Uğur başkanı konuş lütfen. Düseldorf'u ağnat. Çektiğin fotoğrafları göster. Hava alanından belediye otobüsüne binip, Messe-Duseldorf'un altında indiğini göster. Messe-Duseldorf'tan metroya, trene binip nağıl Bonn'a, nasıl yini ve eski şehir merkezine indiğini, istersen Brüksel'e kadar uzanabildiğini ağnat, sokak, sokak, bina bina krokileri, durakları, güzergahları, tertemiz otobüsleri ağnat. İstasyonda'ki demir yolu hatlarını, normal tren, hızlı tren, yüksek hızlı tren'ler ile nağıl ülkenin diğer şehirlerine uzandığını ağnat. U-Bahn, S-Bahn, Cart-Bahn, Curt- Bahn nasıl kurmuş adamlar. Şehirde düzenlenen periyodik ticari fuar ve halk festivallerini ağnat abe.. Hatta, al başkanları bir gün Düssedorf'a götür abe... Ben ilk gidişimde kaldığım evin önünden bindiğim otobüs ile fuar alanına günlük gidip, gelebilmeme çok sevinmiş ve şaşırmıştım abe... Saniyesinde durağa gelen otobüs, ve internetten indirdiğim güzergah tarifleri, fuar yönetiminin ev, ev, sokak sokak otel ve pansiyonlara ulaşım sitematiği beni çok şaşırtmıştı. Gonya'yı düşündüm, o günden beri hiç bir gelişme yok. Bırak fuara, havaalanına ulaşımı, evinden işyerine bile gidemiyor insanlar, çocuğunu okula değil, bakkla bile gönderemiyor. Ne iş yeri, sokakta yürümek, ailecek hafta sonu bir parka inmek bile çok böyük tehlike... Dünya belediyeler başganı olmak ta kolay deil zaar.. Ama ben inanıyorum, düşünsenize, seçime 4 ay kala 4 tane alt geçid yapan belediye, dağa dağa neler yapmaz.. deel mi ?

  • yorum avatar
    Salih hoca
    17-11-2023 07:52

    Konya da yaşayan insanlar şanslı insanlar aslında Mevlana gibi dunya ya mal.olmuş bir degerimiz var söylediklerini bütün dünya anlamış bizim insanımızda anlamis fakat bencil egoist nemalazimcilik tavırlar yüzünden işlerine gelmediği için anlamıyorlar Konya mizda dini siyasete malzeme yaparak kendine çıkar sağlayan sözde o kadar cok müslüman gözüken samimi olmayan insanlar varki malesef dolayısıyla Konya insanın önce kendini bir öz-eleştiri yapıp hepimizin yaşamını tekrar gözden geçirmesi lazım günlük hayatımızda en basit trafikte bile hergun yaşıyorsunuz onun için mümkün olduğu kadar toplu ulaşım kullanıyorum daha mutlu oluyorum obur türlü belâ hazır gerçekten ayrıca Ak parti Türkiye de ulaşımda yaptığı yatırımlar dunya da eşi benzeri yok ama Konya bu Konuda sınıfta kaldı Ugur ozteke bey KBB Baskani Uğur ibrahim altay beye toz konduramaz isenizde malesef başarılı değil iyi insan olabilir popülist gözükebilir dunya belediyeler birliği başkan olabilir bunlar kendine bir fayda sağlayabilir ilerde ama bu şehrin yıllardır ne trafiğini çözebildi ne diğer sorunlarını Malesef bunlar gerçekler artık bunları hergun siz yazsanizda değişen birşey olmayacak aynı tas aynı hamam gelen ağam giden paşam Sağlıcakla

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.