Konya
28 Nisan, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63852.630$

KONUT PROJESİ İLE YİNE PARA HESABI BAŞLADI

17 Eylül 2022, Cumartesi 00:01

Sayın Cumhurbaşkanımızın yeni konut projesini açıklaması ile bu millette para var mı yok mu tartışması yine hepimizin ağzına sakız oldu.

Niye şunu kabul etmiyoruz ki, para olan da çok olmayan da hiç yok.

Türkiye’yi bilmem ama Konya’mızda para olmayan da da var.

Olmayanın da eşi dostu akrabası çevresi var insanlar birbirlerine destek olarak yokluğu en az seviyede hissediyorlar.

Aslında çaktırmayın iyi bir sıkıntı var. Ekonomik bir kriz var ama dayanışma ile bunu sürdürmeye yetiştirmeye çalışıyoruz, tabi bir yandan da alıştık alışmaya devam ediyoruz.

Hafta sonra sizleri pek yormak istemiyorum canınız da sıkmak istemiyorum onun için sizden gelen iki farklı konu ile yazımıza devam edelim derim. 

SU..SU…SU

Bugün sıkı bir okulumuzun kendi açısından su ile sorununu açık ve net olarak dile getirirsiniz sizlerle paylaşmak istiyorum

Aslında su sorunu, ekonomik kriz gibi içimizde içimiz de yaşıyor ama sağ olsun hiç kimsede kafasını döndürüp bakmıyor. Yeni oluşan o gruplara ne olur bakın deyip okulumuzun yazdıklarını sizlerle paylaşıyoruz

İyi günler…

Koski’nin durumu bugün sizin paylaştığınız durumla örtüşür mü inanın hem de nasıl örtüşüyor bir bakalım.

Rahmetli babam tarafından 1957 tarihinde açılan kuyumuz kurudu. Aymanas mah (1946’dan beri ikamet etmekteyiz)Abdurreşit cad no.139 da bir miktar bahçemiz var dedik ağaçlar susuz kalmasın ayrı çevre sulama talebinde bulunduk dediler müstakil tapu olacak dedik. Burda 18 çalışması var imar netleşti ama bitmediği için müstakil tapu getiremeyiz ama askıya çıktı netleşir bitince getirelim dedik, olmaz veremeyiz dendi, yapacak bir şey yok dediler.

Bu arada bitişik komşumuz arada duvar bile yok Ali amca diye hitap ederiz.

Kendisi biz aldık dedi nasıl oldu, gittik müracaat ettik verdi dedi. Nasıl olur bize vermediler. Tapu verdiniz mi yo vermedik.

Nasıl olur bu iş Koski’ye gittik. Abone işleri müdürü şefine durum böyle böyle vermişsiniz bizde istiyoruz aynı şartlardayız buyurun size emsal diyoruz ikisi birden olamaz olamaz dedikleri bu.

Arkadaş bakın adres bu yer bura bitişik komşu arada duvar yok ne desek bildiklerini okuyorlar.

Abone işlerinde sağ olsun Şükrü bey çapta götürmüştük baktı. Evet abi verilmiş, şef yok siz o varken gelin ona izah edin, ertesi gün büroya vardık aynı yine olmaz. Bak bakalım şu çap aç bilgisayarı ne oldu evet verilmiş o zaman bizde istiyoruz. Şube abone işleri izinde 31 Ağustos’da gelecek değerlendirelim. Bu arada Şube Müd. yerine bakan Turgut beye bu konuyu ilettim sağ olsun müdürü aradı bilgi verdi ben gelince bakalım dendi.

Arkadaş geldi kendi de baktı verilmiş hani verilmezdi, verilmiş ne olacak biz bir değerlendirelim sizi ararız bekle bekle tabiri caizse ipe un serme.

Abone işleri daire müdürü İsmail beyden randevu talebimiz oldu bir iki gün içinde randevu verildi. Abimle İsmail bey’in yanına gittik. Durum bu şube müdürü de var açtılar bilgisayarı. Ali amca adına yok, ara tara İsmail bey bulamıyor işin garabetine bakın. Şimdi tapu isteyen bu arkadaşlar Ali amcanın yanında oturan oğlu Mahmut Özbağcı'yı nüfus cüzdanı ile çevre ayrı sulama abonesi yapıyorlar. Mahmut’un üstünde ne hisseli ne müstakil 1 cm kare tapu yok İsmail beyde şaşırdı. Bu durum düzeltilecek abone iptal edilecek. Şube Müd. hemen gerekeni yapalım düzeltin 2 hafta oldu devam ediyor bu kurum inanın çok düzensiz karmakarışık aradığınız kişiyi yerinde bulamazsınız yakışmıyor

Genel Müd. Ahmet beyden randevu istedim henüz dönülmedi.

Sanki TBMM yasa kanun geçireceğiz değerlendirilecek vallahi böyle bir şey olamaz.

Konya’da yaşayan bir vatandaş olarak Sayın Uğur İbrahim Altay başkanım ve Koski Genel Müdürüm karmakarışıklığı adam kayırma uygun olmayan işlerin önüne geçmek için kurum içinde yeni bir değerlendirme yapacaklarını umut ediyorum.

Uğur bey,

Sizleri meşgul ettiğim için özür dilerim sizin bu şehir için hasasiyetlerinizi bildiğim ve sizi günlük takip eden okuyan bir hemşehriniz.

Kolay gelsin

Selam dua ile…

Muammer …..

MERAM BİZİM

Konya’mızı konuşurken Konya’mızı gezerken Meram demeden olur mu?

Belli bir kesimin doğup büyüdüğü belli bir kesimin romantik anlar yaşadığı belli bir kesimin de eğlence mekânı olarak gördüğüm her an bugünlerde yenilendi yepyeni bir şekil aldı

Büyükşehir Belediyesinin bölgede yaptığı çalışmayı bizzat gördüm söz konusu tepelerden aşağılara indim elbette artık Eski Meram yok ama eski Türkiye’de yok”. Türkiye’de yeni Meram son haliyle böyle ama bakın.

ZİYA BEY MERAM İÇİN NE DİYOR;

Hanımla Meram Tavus babaya gidelim dedik, yeni düzenlemeler nasıl diye öyle bir merdiven yapmışlar ki Tavus Baba Camiine çık çık bitmez buraya yaşlı da engelli de nasıl çıkacak bir de Meram'ın doğal yeşilliği ve çayın özelliği tamamen kaybolmuş taş yığını haline gelmiş çayın etrafında oturacak kamelya kalmamış Konya Merkez'de ağaç mağaç kalmadı. Bir de bu Saray kalıntısı ben ne olduğunu çözemedim herhalde oraya gördüğüm kadarıyla kalktı seni öncenin parasıyla 600 milyona yakın para harcandı. Konya’nın sucu ne’.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Kendimizle mutlu olmayı öğrenmeliyiz kendimizde mutlu olamazsak başkasıyla mutlu olmamız mümkün değil.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ

İstanbul yolunda yani özellikle kampüs bölgesinde yayalar ya üstgeçitlerini kullanmayı tercih ettikleri zaman özellikle de hava karardığı zaman kurallara uyarsak daha iyi adam oluruz.

Yorumlar

  • yorum avatar
    Oguz Oguz
    17-09-2022 14:00

    Yav he he.. Enflasyon gölgede 80 . TL bazlı hazine tahvili ile Döviz bazlı hazine tahvili Eurobond faizleri aynı, tam komedi. TL işte, basıp pompalıyorlar, TL fışkırıyor, basınç yüksek...

  • yorum avatar
    Vatandaş
    17-09-2022 10:58

    Binalı Yıldırım Konya'daymış... Sanki Konya'nın AKP lileri yetmezmiş gibi İstanbul seçimlerinde seçimin üzerinden daha 3-4 saat geçmeden AA nın yanlı haberleri ve yandaş medyanın karartmalarıyla ben kazandım, ben kazandım, ben kazandım diyerek, teşekkürler İstanbul" afişleriyle her tarafı pankartlarla doldurarak, yalan dolan, hile ve gaspla seçim kazanmaya çalışanlardan da medet umuluyor ya YAZIK, YAZIK... Al, Al, Al ... Ver gazı, Ver gazı, Ver gazı ...

  • yorum avatar
    Vatandaş
    17-09-2022 10:44

    KONYA BŞB nin 60.000 11 ve 12. sınıf öğrenciyi İstanbul'a götürme projesinden beklenen ne ECDAT ne de öğrencilere tarih bilgisi vermek. Olsa olsa gelecek sene yapılacak seçimler için beyin yıkama ve algı oluşturma faaliyetlerinde gelinen noktayı göstermektedir. Bununla birlikte oy kullanma adayı bu öğrencilerimiz; Tarihi yarımada, Taksim, İstiklal Caddesi, vb. yerlerde azınlığa düşen Türk nüfusuna biraz da olsa katkı yapar, Başta İstanbul olmak üzere kontrolsüz sığınmacıların ne büyük bir sorun olduğunu yerinde tespit eder. Bir de bitli turist dediğimiz aslında kendi ülkesinde ağzı kokan yabancıların ülkemizin tarihi ve turistik yerlerinde nasıl da krallar gibi tatil yaptıklarını da görürler de içinde olduğümuz günleri daha iyi anlarlar....

  • yorum avatar
    Abdurrahman
    17-09-2022 10:35

    Konya'nın taş ve betona boğulmuş taşın emdiği ısı ile etrafına daha da fazla ısı yaydığı Alan ve meydanlar; Mevlana Meydanı, yeni yapılan Mevlana Katlı otopark alanı düzenlemesiyle ortaya çıkacak olan yoğun taş ve beton binalar, Kılıçarslan Meydanı, Meram Son durak, Meram Tavusbaba Türbe ve Camisinin bulunduğu alan, vs. Lafa geldi mi İklim değişikliği, iklim bakanlığı bla, bla, bla. Uygulamaya geldimi TAŞ ve BETON... Bu arada Taş ve Betona boğulmuş bu alanlara koyulan dev b..u görünümündeki plastik saksılardan sarkan bitkilerin kurumasıyla ortaya çıkan görüntü kirliliği de işin cabası ...

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.