Konya
28 Nisan, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63240.264$

KILIÇDAROĞLU’NA ALLAH AKIL SAĞLIĞI VERSİN

04 Eylül 2023, Pazartesi 00:05

Her gün yerel yazı yazmaya çalışan bir basın mensubu olarak bilenler bilir ki asla Ankara siyasetine girmem.

Ve haddimi bilirim boyumu aşan konularda yorum yapmam.

Derin sulara girmem.

Ama yeni ayın ilk haftasında, ilk haftanın ilk gününde CHP’nin Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili küçük bir yorum yapmazsam karnımın şişini indiremem.

Biliyorsunuz daha ülkede yerel seçim için resmen düğmeye basılmazsa da siyasetçiler hayal satmaya aday, ya da mevcutlar da çaktırmadan çalışmaya devam ediyorlar.

Bir süre önce CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, yerel seçimlerle ilgili iddialı bir çıkış yaparak "Yerel seçimlerde tarihi başarıya imza atacağımıza inanıyoruz. Bu sefer Bursa, Balıkesir ve hatta Konya’yı bile alacağız. Göreceksiniz!" demişti

Bu kez Sayın Genel Başkan “Alınmayacak yer değil, iyi bir aday bulursak başarabiliriz” demiş.

CHP ve Konya için Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir numarasının böyle yorum yaptığı için gerçekten üzüldüm.

Elbette siyasetçi her şeyi tam olarak bilemez normaldir ama bu kadar seçim eziği olan bir liderin yaklaşık 2.500.000’u ilgilendiren bir şehir için böyle yorum yapması kendisi adına büyük talihsizlik olmuş.

Konya’yı değil Ankara’dan tanıyıp bilmek Konya’da yaşayanlar bile çözemez iken işkembeden atmak diye sadece buna denir işte.

Bugün yazımıza böyle küçük bir giriş yaptıktan sonra sizden gelen birkaç notla devam etmek istiyorum

***********************

SÜRÜCÜ KURSLARININ EĞİTMENLERİ İLGİ BEKLİYOR

Hiç tanımadığım bir sürücü kursu eğitmeni okurumuz şöyle bir istekte bulunup durumlarını hatırlatıyordu:

“Günaydın abi. Bizler sürücü kursu eğitmenleri olarak Parkmahalin orada eğitim yapıyorduk. Temmuz ayında Karahüyük mezarlığı yanında bulunan parkın orayı başlangıç noktası yaptılar. Burada kullanılmayan mahalle muhtarlığını bir arkadaşımız çay, sandalye temin ederek gelen öğrenci ve hocalara hizmet veriyordu.

Bu hizmeti nedeniyle Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’a teşekkür ederiz. Ama bu hafta gelen bir haberle buradaki kulübeyi kaldıracaklarını söylüyorlar. Burada bulunan hoca ve kursiyerler düşünülmüyor mu? İlgilenirseniz memnun oluruz teşekkür ederim.”

……

BİR TURİZMCİ ABİMİZİN FERYADI

Öyle sosyal medya manyağı olmasam da mesleğim gereği küçük küçük sosyal medyada da olmamız gerekir diye düşünüp bu çamurun kenarında kıyısında dolaşıp dururum.

Hafta sonu çok sevdiğim saydığım bir turizmci büyüğümüz bakın sosyal medyada zaman zaman sizlerden de gelen şikayeti nasıl haykırıyordu:

“PTTBANK diye bankası bir yer var …

Niye var kimse bilmiyor.

Bugün bana gelen bir Euro havaleyi almaya gittim.

1200 Euro. Euromuz yok dediler.

Düşük kurdan TL’ye çevirdiler. Sonra TL’miz de yok dediler. Hesabınıza EFT yapalım dediler.

Tek seferde 35000 gönderemeyiz dediler.

İkiye böldüler.

Her EFT için 132 TL EFT ücreti aldılar.

Kısaca parayı kuşa çevirdiler. PTTBank B.D.D.K. BAŞKANLIĞI Hazine Bakanlığı.”

…….

Demek ki bazı kurumlarda hala böyle küçük ama üzücü aksaklıklar olmaya devam ediyor.

Bu SORULAR bu sıkıntılar kafa karıştırıcı ama her zaman için okurlarımıza saygı duyarız.

İşte yine sizlerden gelen kafa karıştırıcı iddialı SORULAR

Onun için okuyucumuzun da hakkına gelmeden noktasına virgülüne dokunmadan bu yorumu sizlerle paylaşıyoruz:

“Son zamanlarda sıkça duyduğum ve sizin de desteğini beklediğim sorunları aşağıya yazıyorum:

Selçuklu ilçesinde bulunan Seyit Ulugülyağcı İmam Hatip Ortaokulu’na kayıt olmak milletvekili olmaktan zormuş.  Nedeni ise bu okul öğrencileri içerisinde bazı büyükşehir belediyesi ve bazı siyasilerin çocuklarının öğrenim görmesi deniliyor.

Yanında sadece arada duvar bulunan Rebii Karatekin Ortaokuluna kayıt yapmak daha kolay.

Seyit Uluğülyacı İmam Hatip ortaokuluna kayıt yaptırma ücreti 40.000,00 TL’ye kadar çıkıyor.

Zorunlu bağış almıyoruz deniliyor, dedikleri bir nevi doğru. Veliler banka hesabına gönderiyor ve zorunlu bağış olmaktan çıkıyor.

Bu okulda 20 kişilik sınıflarda öğrenciler okurken yanında bulunan diğer okulda sınıflar 35 hatta 40 kişilik.

Bu okulun sürekli bahçe peyzaj çalışması belediye tarafından yapılırken yanında bulunan Rebii Karatekin Ortaokulu ile karşısında bulunan 15 Temmuz İlkokulu’nun bahçesine bakan yok.

Sorum şu;

1-Bu yazdıklarım yanlış ise ilk önce Milli Eğitim Bakanlığı ve belediye başkanlarımızdan cevap bekliyorum.

2-Bu okulun Okul Aile Birliğine yıllık ne kadar bağış yapılmıştır?

3-15 Temmuz İlkokulu’nun sürekli başvurmasına rağmen okula belediye tarafından neden hizmet verilmiyor?

4-Duyduklarım ve buraya aynen aktardıklarım doğru ise okul müdürü hakkında bir soruşturma açılacak mı?

5-Duyduklarım yanlış ise ben yarın gideyim benim çocuğumu (adresim de bu mahallede zaten) okula kaydını gerçekleştirsinler.

Kamuoyuna açıklanmasını istiyorum…”

……

Evet veliler için de öğrenciler için de zorlu bir dönem başlıyor ama doğruyu söylemem gerekirse bu konuda en zoru en büyük sıkıntıyı milli eğitim camiası, okul yöneticileri ve öğretmenler yaşıyor. Çünkü bu artık sadece bugünün sorunu ya da yöneticilerin hatası değil birikmiş birikmiş birikmiş dağlar gibi değil dağları aşmış bir eğitim sorunu var karşımızda.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

TARİH TEKERRÜR EDER. TARİHTE YANLIŞ OLAN ŞEYLERDEN BİRİ BUDUR …!

NE ZAMAN ADAM OLURUZ

Lalebahçe hatip bölgesinde özellikle hafta sonları yoğunlaşan kilitlenen trafikte sabırlı olmayı öğrenebildiğimiz zaman daha iyi adam oluruz.

Yorumlar

  • yorum avatar
    Hacıkaymaklı
    04-09-2023 14:42

    Okul kaydı için Devletin okuluna 40.000 TL zorunlu bağış. Ne için ?Devletin defteri kitabını ücretsiz verdiği okulda okumak için. Devletimizin Valisi ve İl Milli Eğitim Md. konu ile ilgileniyorlardır,kısa zamanda vatandaşların lehine durumu düzelteceklerdir. Düzelmez ise haber verin okul müdürüne tabi olalım.

  • yorum avatar
    bedestenden mustafa
    04-09-2023 14:42

    abi ben bu şehirde rant ve güç odaklı bir çıkar şebekesi olduğundan şüpheleniyorum.gazete alıyom elime hepsi uçtuk kaçtık diyor valla sağıma bakıyom uçan yok soluma bakıyom kaçan yok bu durumda kim uçmuş len diyom uçanlar sen ben bizim oğlan.komşum ali ihsan dertleniyor depo 2000 e doldu diye oğlum ev yakın binmeyiver diyom olmaz abi diyor belediye başkanına gidiyom bir iki sorun var çözün diye abi para yok bu sene yapamayız diyor sonra belediyeye adam alınacak diyor amerikaya şu kadar kişi gidecek diyor bilmem ne toplantısına business class uçmamız lazım diyor audisine binip zavadanak gidiyor o audinin deposunuda bizim komşu ali ihsan dolduruyor amma safın haberi yok.fırıncı vehbiye soruyom valla abi satış düştü diyor amma kemal kılıçdaroğlu yüzünden diyor.kelikçi abdullah desen oğlan istanbula okumaya gidecek yurt 300 bin olmuş nörecez diyor sonra dönüvürüyor aslımdan 5 e aldığı dükkana 20 vermişler onu anlatıyor.kafalar çok karışık abi bence millet ne halt ettiğini filan bilmiyor.şehrin 11 gazetesi belediye ve iktidara yanlamış oradan değirmeni döndürüyor bu müsiad tiksiat miksitat gibi örgütler kendi işlerine ne geliyorsa onun peşinde gidiyor bide vakıflar varki onlar zaten belediyelere kene gibi yapışmışlar yiyip içip takla atıyorlar.bence vatandaş kendi paçasını kurtarsın yoksa kimsenin tırığında değil vatandaş.

  • yorum avatar
    Hacıkaymaklı
    04-09-2023 14:15

    Ekonominin yerle bir olduğu bir dönemde Belediye başkanlarının mutlu mesut,her şey yolunda ,Fırat'ın kenarındaki kuzular bile memnun görüntüleri vermesi ,halka itici gelir.sosyal medyalarına baktığımızda sanki dünyanın en mutlu şehri Zürih'te yaşıyoruz. Vatandaş olarak tavsiyem sıkıntıda olanları ziyaret edin,elinizi omuzlarına koyun,dertleriyle dertlenin.

  • yorum avatar
    Daglı
    04-09-2023 13:37

    Konya BŞBB lığı tarafından başlatılan yık yap projelerinin en başında gelen ve bugüne kadar ne olacağına tam karar verilemeyen ve başından geçmeyen de kalmayan Kılıçarslan Meydanındaki Darü’l-Mülk Sergi Sarayı misafir kabulüne başlamış. Çorak bir beton ve taş alanda beton ve mermer kütle şeklindeki bu sarayı sen ben bizim oğlan ziyaret ederiz artık.Ha bu arada Kılıçarslan meydanındaki diğer ikişer katlı binalar da yeniden yık yap döneminde olup burada bir de bisiklet müzemiz olacakmış. Langır langur giden Bisiklet tramvayının günlük bisiklet taşıma sayısı acaba kaçtır. Şehir merkezinde düzenlenmemiş olan bisiklet yolları yanında düzenlenmiş bisiklet yollarının da otopark kullanımı acabe ne zaman halli yoluna gidecektir. Lütfedip bu sütunlarda bu sorular cevaplanırsa sevinirim

  • yorum avatar
    Daglı
    04-09-2023 13:22

    Evet KK boyundan büyük bir laf etmiş olabilir. Ancak Saadet Partisi Ahlaklı, Dürüst ve liyakat sahibi bir BŞBB adayı ve İlçe ŞBB adayları çıkarır öyle veya böyle bu adaylarla muhalefet hatta iktidar partilerine oy verenlerin de seçmenlerin teveccühü alınırsa Konya belediyelerinin AKEPE den alınması çok da zor olmasa gerek. Haaa bu arada belediyenin kafasına göre ürettiği arsaların satışıyla finanse edilen, birileri zengin edilirken teşkilatın da sebeplendiği arsa satışlarıyla festival, şölen, açılış, vb. etkinliklere ve yık yap anlayışıyla rant üretmeye çalışan belediyeler ve bunların başkanları köpeksiz köyde çobanlık yapmaktalar bunları da kimse unutmasın.

  • yorum avatar
    Oguz Oguz
    04-09-2023 11:49

    Enflasyonu emekliye ezdirmeyeceğizz... Hüloooggggg.. Yav, 60 tanesi 50 saniyelik şivlilik videosu olmak uzere toplam 94 videosu ve hepi topu 767 !!!! :) takipçisi olan SelcukluTV -youtube kanalının yonetimine bir seferde tamm 1 milyon 375 bin TL yonetim ucreti odeyen belediyede bu işi yapabilecek, aklı başinda hiç mi adam yoktur. Burada calışan işçi-memurun kac yıllık maaşıdır bu para. Yoksa seçimler yaklaşirken, başka şeyler mi var. Ugur abeyyy...

  • yorum avatar
    şahlanan vatandaş
    04-09-2023 11:38

    kılıçdarın verilmiş sadakası varmış kazara seçilmiş olaydı bu memleket karışırdı hele bu zamlardan sonra iyice karışırdı şimdi ne güzel oy verenler elim kırılaydı diyor vermeyenler pek iyi oldu diyor böylece durmak yok yola devam projesi uygulanıyor memleket şahlanıyor. bak ne güzel her şey zaten bu kılışdaroğlu bence ikditarın projesidir.o olmasa 20 yıl kafana göre nasıl memleketi yönetecen.

  • yorum avatar
    Dağlı
    04-09-2023 10:11

    Kılıçdaroğlu saçmalamış saçmalamisinada onu boşver yerel seçimler yaklaşıyor Konya ilgili verilen sözler Metro çevre yolu trafik hala sözde çözüm yok Uğur Başkan tribünlere oynuyor hala Bosna Hersek e gidiyor Belediyemiz okul yaptırıyor Cuma günleri Cami önlerinde selamlaşmakla bu sorunlar çözülmüyor artık millet bıktı bu tür duygu sömürülerinden ugur kardeşim geçen gün bir haber okudum çok üzüldüm yeni yetişen nesil Malesef bu tür dini duyguları siyasete alet ettiğimizden dolayı dinden uzaklaşmışlar bunları yaz biz emekliler zaten açlığa sefalete alıştık ikinci bir işimiz yok senin gibi 4 teneke pekmez kaynatıp satarak açıklar kapanmıyor Uzun lafın kısası Akparti Konya da yerel seçimleri kazanabilir ama bakalim yeniden Refah Saadet iyi aday çıkarırsa şartlar değişir Uğur Ibrahim Altay yerine daha iyi bir aday olmasında fayda var Konya daha iyisini hak ediyor

  • yorum avatar
    Oguz Oguz
    04-09-2023 09:53

    Rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan da yıllarca yenildi. Girdigi secimlerin ve aldığı mağlubiyetlerin sayısını unuttu. Ne oldu bir şey mi kaybetti. Demokrasinin güzel tarafı hükumeti kontrol edecek muhalefetin , kurtuluş icin her zaman bir umudun olmasıdır.

  • yorum avatar
    yerli
    04-09-2023 09:31

    Abi zorunlu eğitimle ve her ilçeye açılan fakultelerle eğitim bitti,plandemi ile ekonomi bitti şimdi küresel ısınma ile hayvancılık ve tarım bitiriliyor.Belediye kentsel dönüşüm yapılan yerlere inşaat izni vermiyor hatta keyfi kendilerine otopark yapıyor kiralık ev yok ama her taraf branda ile çevrilmiş boş arsa dolu.neymiş imar tadilatı varmış yan tarafa ve karşı tarafa izin veriyor gıcık olduğu müteahhite vermiyor.milletin çok ahını alıyorlar

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.