Konya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63307.599$

KEFEN PARAMIZ YOK YALANINA BEN DE İNANMIYORUM…

03 Eylül 2022, Cumartesi 00:00

İçimizi rahatlatacak sizleri mutlu edecek hafta sonu yazılarından birini yazamayacağım için özür dilerim.

Son açıklanan dahası yapılan elektrik ve doğalgaz zamları üzerine her kafadan bir ses çıkıyor herkes kendine göre yorum yapıyor şikâyet ediyor

“Kefen paramız kalmadı” diyen siyasilerden tutunda, Son derece iyi niyetli devletçi yapısı ile tanıdığım bildiğim dostlarımın.

 “Elektrik Mesken tarifesi %20 zamlandı demek yetmez;

Sanayi, Ticarethane ve Tarımsal sulama ya gelen zamlarla birlikte tüm piyasalardaki mal ve hizmet fiyatlarında yeni bir zam dalgalanması olur” yorumlarını ibretle izliyorum dahası korkuyla izliyorum.

Buna bir de sanayici şimdi nasıl üretecek diye endişe eden güzel insanlar var.

İsterseniz şöyle başlayalım.

Türkiye’de artık kefen param yok diyen İnsan kalmadı diyen varsa da inanmayın.

İyi niyetli dostlarımızın dediği gibi yani bu doğalgaz ve elektrik zammı sadece orada mı kalacak, ekmek, peynir, domates, yoğurt, aklınıza ne gelirse yüzlerce kat oranı ile bizlere geri dönecek.

Haaaa ya sanayici şimdi nasıl üretecek diyenlere ne demeli.

Bizim sanayici dostlarımız bu hızla bir üretiyorlarsa üç üretecekler.

Tabi bize dönüşü de onüç misliyle olacak.

Siyasetçiler ya da siyasetçi gibi düşünen insanlarımız oturduğumuz zaman, kimimiz dünyada böyle biz de az diyecekler, diğer kesimde dünyada böyle de dar gelirli emekli sabit gelirli ile biz dünyada kaçıncı sıradayız, Afrika’dan bile geriyiz diyecekler.

Sonuç mu bir hafta on gün daha birbirimizle vıdıvıdı yapıp kendimizi kandıracağız, sonra elimize yeni bir oyuncak verecekler önümüze yeni bir tabak koyacaklar bu kez onunla oynayıp onunla doyacağız. Sistem bu çok şükür maşallah şakır şakır işliyor.

Böyle bir genel giriş yaptıktan sonra şimdi gelelim yerel konularımıza.

MEDAŞ BENİ ŞAŞIRTIYOR

Önce cep telefonuma Medaş‘ın şu saatlerde elektriğimiz kesilecektir uyarısı geldi.

Ardından da o saatlerde elektrik kesildi ve belirtilen saatten önce elektrik kesintisi bitti.

Vallahi helal olsun diyorum ve bu vesile ile başta Sayın Genel Müdür Erol Uçmazbaş’ı ve mühendisinden işçi kardeşlerimize kadar herkese teşekkür ediyorum.

Emniyet Müdürlüğü bölgesindeki esnaflardan şikayet var.

İl Emniyet Müdürlüğü bölgesinde bulunan esnaf dostlarımız bu hafta içerisinde çektikleri sıkıntıdan dolayı perişan olmuşlar.

Telefonla durumu izah edenlerin dışında bir de böyle yazanlar vardı.

“Uğur abi,

Sabah 5.45 te arızaya geçen interneti çalıştıran terminal. Sabah saat 9 civarında Telekom’dan bir arkadaşımız geldi. Buraya park etti. Cihazda arıza var dedi. Mepaş kaynaklı, sayaç arızasından dolayı Mepaş’ı bekliyorum dedi. Saat şu an 15.45 ve hala Mepaş gelecek sayaç getirip bağlayacaklar burada koordinasyon denen bir şey yok.

 

 

Türk Telekom koymuş telefonun diğer ucuna papağanı hep aynı şeyleri tekrarlıyor.

Ne Mepaş nede ttelekom kalite sıfır.

Bunlar yaprağı görünce gıpır gıpır  ya. … gelince meee.

Nasıl düzelecek bu işler abi.

Şimdi sen bunu yazarken bir Ak Partili İlahiyatçı dostum diyeceksin abi sen de bil artık.

Ben Ak Partili değilim bu arada istifa ettim Ak Partilikten”

……

Esnaf kızdı mı böyle diyor işte ne diyim. Ben biliyorum geçen günkü hocamın dediği gibi biz kızsak da Konyalılar ve Konya’da yaşayanlar olarak sandığın başına gittiğimiz zaman her şeyi unuturuz.

Unutacağız da…

Neyse boş verin siz bazen bana da bakmayın, ben de zaman zaman gaza geliyorum, kahrediyorum, kızıyorum, sonuçta öfkem gitti mi hastanede ve hapishanede değilim diye halime şükrediyorum, haydi sizde şükür etmeye devam edin,

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Üzgün olmak istiyorsanız geçmişte yaşayın. Endişeli olmak istiyorsanız gelecekte yaşayın. Huzurlu olmak istiyorsanız şimdide yaşayın.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Çay kahve ve su içtiğimiz pet bardak ve şişeleri yere atmadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz

Yorumlar

  • yorum avatar
    müşür
    04-09-2022 14:43

    2023 seçimini belirleyecek iki önemli kriter var : 1- suriyeli,afgan göçmenleri inanılır ve uygulanabilir planla gönderen. 2- gece polisin yakalayıp sabah savcının serbest bıraktığı çar çakal hırsız tiplerin , belediyede temizlikle, kar kürümede, parklarda ceza düzenlemesini yapan.. bu iki konuyu dile getiren + %10 alır..

  • yorum avatar
    Oğuz Oğuz
    03-09-2022 13:27

    sanayici bu ülkenin sırtında yüktür, tam bir yalama takımıdır. Her olayda timsah gözyaşı dökerler. Üretimde, hizmette kullanılan girdinin, enerjinin,suyun, doğal gazın, işçiliğin, maliyeti ödeyecen her zaman halktır, son kullanıcıdır. Sanayici dediğiniz adam bahçesindeki kaçak kuyudaki suyun kimin hakkı olduğunu bilmez, kullandığı elektriğin, doğalgazın, hammaddenin, çevreye saldığı atığın, emisyonun zararını hesap etmez, çalışanın ailesinin kullandığı ilâcın, protezin devlete ne bedelle getirildiğini hesap etmez. Maliye, vergi, kayıt içi ticaret zaten umurunda olmaz. Kendi özsermayesi ile ayakta duramayan, kendi dövizini getiremeyen, normal şartlarda rakipleri ile rekabet ederek ayakta duracak gücü bulunmayan, kurum içinde farkındalık, eğitim, akıl ve zekâ gelişimini sağlayamayan, marka değerini oluşturamamış veya kaybetmiş özel ve kamu teşekküllerinin bir an önce devletin sırtından indirilmesi gerekir. İmtiyazlı hisselerle şirketin tüm gelirlerini ve kaderini elinde toplayan büyük firmalar, kasada dövizi duruken bankalardan ucuz kredi peşine düşüp sene sonunda da tüm kârı yurt dışına transfer eden, devlet desteğiyle oluşturdukları fabrikaları satarak bedelini yine yurt dışına götüren yabancı sermayeli şirketler hepsi çözüm bekleyen, halkın sırtına yük sorunlardır. Bir de bunların devamı devlet ve belediye ihalelerine, bakanlıklara, danışmanlara, medya ve gazetecilere bağlı olan hortumcuları vardır ki tam başa bela, her gün basından dökülen yenilerini izliyoruz.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.