Konya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    62944.748$

KAYSERİ VEKİLİ HULUSİ AKAR, ADANA VEKİLİ AYYÜCE TÜRKEŞ, KONYA VEKİLİ KONUR ALP KOÇAK ….

24 Ağustos 2023, Perşembe 00:00

Bizim bugün başlığı okuyan dikkatli, duyarlı ve hassas okurlarımız diyebilir ki “Hayırdır Uğur Özteke? Sıcaklar kel kafanda su mu kaynattı?

Hani sen yerel gazetece idin?

Hani sen her gün yerel yazı yazıyorum diye gubuzluk yapıyordun.

Kayseri Vekili Sayın Akar’dan sana ne?

Adana İYİ Parti vekili merhum Alparslan Türkeş’in kızı Ayyüce hanımdan sana ne?

……….

Haaa Konur Alp Koçak.

MHP Konya vekili tamam da diğerlerinden sana ne?

Balataları mı yaktın? diyeceksiniz.

Diyebilirsiniz.

……………

Önce biraz sonra TBMM’nin resmi tutanaklarından paylaşacağım satırları dikkatlice okuyun.

Bu satırlar herkese açık ve herkesin istediği zaman kelime kelime okuyabileceği toplantıların resmi tutanakları, cümleleri.

Bugün özünde yıllardır; dahası benim aklımın erdiği 40 küsur yıldır Konya-Kayseri çekişmesinde Konya’nın Savunma Sanayisi’nde 10-0 önde iken değerli Kayserili komutanımızın ilk işaret fişeğini atması ile Kayseri’nin bu konuda nasıl gaza bastığının içimdeki sıkıntılarını sizlerle paylaşmak istiyorum.

Bizim özellikle AK Partili vekiller ile AK Partili üst düzey yöneticilere dikkat çekmek istiyorum.

…………………

Haaaa bu arada burada yazamayacağım çok daha acı bir durumu da şehrin 1 numarası Sayın Uğur İbrahim Altay’a bizzat aktaracağım.

……………

Şimdi gelelim sadede…

Lütfen birlikte ama dikkatlice okuyalım

………………

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ

MİLLÎ SAVUNMA KOMİSYONU

TUTANAK DERGİSİ

2’nci Toplantı

14 Temmuz 2023

BİRİNCİ OTURUM

Açılma Saati: 11.29

BAŞKAN: Hulusi AKAR (Kayseri)

BAŞKAN VEKİLİ: Refik ÖZEN (Bursa)

SÖZCÜ: Saffet SANCAKLI (Kocaeli)

KÂTİP: Mehmet Ali ÇELEBİ (İzmir)

…………….

DURSUN ATAŞ (Kayseri) – Savunmaya yönelik de ben bir önceki dönemde hep Kayseri’nin-biraz önce Aşkın Vekilimin söylediği gibi savunma sanayisinde çok ileri gidebileceğini, altyapısının olacağını hep söyledim. Bunu belki de siyasi olarak yapıyor zannettiler ama değil; jeopolitik olarak da baktığımızda, altyapı olarak da baktığımızda, biraz önce siz de ifade ettiniz, sadece Ankara Kazan gibi bazı bölgelerden alıp o bölgelere de savunma sanayisini… “Alıp” derken “Oradaki tesisleri götürelim.” manasında değil, başımıza gelecek her türlü şeyleri düşünerek...

Nasıl ki Atatürk Ankara işgal edildiğinde Kayseri’yi ikinci bir başkent olarak belirleyip o yana doğru yöneldiyse bizim de bazı şeyleri o taraflara doğru, daha güvenli yerlere doğru da kaydırmamızda yarar var diye düşünüyorum.

BU ALTYAPI HER ZAMAN VAR KAYSERİ’DE, BİLİYORUM BAZI ŞEYLERİN BAŞLADIĞINI. O FABRİKALARDA GÖREV YAPTIM, FABRİKA BAKIM SEVİYESİNİN NE DEMEK OLDUĞUNU VE O ALTYAPININ ORADA OLDUĞUNU BİLİYORUM.

Oralara, biraz daha yatırımın İç Anadolu’ya doğru kaydırılmasını ben de bekliyorum;

HEM DE BURADA MADEM BU KADAR KAYSERİLİ VAR BİR FAYDAMIZ DA OLSUN DİYE DÜŞÜNÜYORUM HEM ŞEHRİMİZE HEM ÜLKEMİZE.

Ben tekrar herkese başarılar diliyorum.

İyi bir dönem geçireceğimizi umuyorum, birlik beraberlik içerisinde.

Bu Komisyon sıradan bir Komisyon değil bana göre, burada birliği beraberliği Sayın Bakanımın ilk başta söylediği gibi sağladığımızda, millete verdiğimiz bu mesajla emin olun ki daha fazla güven sağlayacaktır milletimize diyorum.

Hepinize saygılar sunuyorum. Önümüzdeki dönemin iyi geçeceğine inanıyorum.

…………………….

BAŞKAN HULUSİ AKAR ;

– Çok teşekkür ederim, sağ olun.

Yani burada gerçekten, bütün samimiyetimle söylüyorum, KAYSERİCİLİK DEĞİL AMA GENEL PRENSİP, BU HASSAS SAVUNMA SANAYİ TESİSLERİNİN, BİRLİKLERİN, KONUŞLARININ ÖNCELİKLE TOPÇU MENZİLİNİN DIŞINDA OLMASI LAZIM, ÖNCELİKLE ROKET VE FÜZE MENZİLİNİN DIŞINDA OLMASI LAZIM, MÜMKÜNSE UÇAKLARIN MENZİLİ DIŞINDA OLMASI LAZIM. BURADA GENEL PRENSİP BU.

Yani öbür türlü, bizim şimdi İzmir’de SOCAR’a, Aliağa’ya, Allah korusun, bir şey olduğu zaman… Trakya’daki tesislerimiz... Bunlar, tabii, hep hassasiyet doğuruyor. E, bir şey olur olmaz ama olursa… Baktığımızda işte Avrupa’da, Amerika’da, şurada burada genel prensip olarak...

NİTEKİM CUMHURİYETİN KURULUŞUNDA DA HEM İŞTE DURSUN KARDEŞİMİN SÖYLEDİĞİ GİBİ BAŞŞEHİR OLARAK KAYSERİ DÜŞÜNÜLMÜŞ HEM DE BU SAVUNMA SANAYİSİNİN KURULUŞU KONUSUNDA BU TOP VE TAYYARE FABRİKASI ORADA KURULMUŞ. BU BAKIMDAN ONU DA DEĞERLENDİRMEK LAZIM, COĞRAFİ KONUM OLMAK ÜZERE.

…………………….

Evet, Sayın Türkeş, size de hayırlı uğurlu olsun

BEN AYYÜCE TÜRKEŞ TAŞ. ALPARSLAN TÜRKEŞ’İN KIZI OLMAMIN YANI SIRA EKONOMİ UZMANIYIM DİYEYİM, EKONOMİ DOKTORAM VAR.

……………………

BEN DE KAYSERİ KÖKENLİ BİR AİLEDEN GELİYORUM, PINARBAŞI. BU TAKIMDAYIM.

İnşallah çok güzel kararlar alınacağına ben de inanıyorum.

Saygı ve sevgiyle hepinizi selamlıyorum.

………………

BAŞKAN HULUSİ AKAR – Ayyüce Hanım, çok teşekkür ediyorum, sağ olun. Hayırlı uğurlu olsun.

…………………….

KONUR ALP KOÇAK (Konya) – MHP Konya Milletvekili Konur Alp Koçak. Benim milletvekili olarak ilk dönemim dolayısıyla Komisyonun yeni üyelerinden birisiyim.

BAŞKAN HULUSİ AKAR – “BURALARIN YABANCISIYIM.” diyorsun.

KONUR ALP KOÇAK (Konya) –

ANCAK ON BEŞ YILDIR MECLİSTEYDİM EFENDİM. YASAMA UZMANLIĞI, İDARECİLİK, EN SON DIŞ İLİŞKİLER VE PROTOKOL BAŞKAN YARDIMCILIĞI YAPMIŞTIM. MECLİSE YABANCI DEĞİLİM AMA YASAMA FAALİYETLERİNDE HEP MASANIN DİĞER TARAFINDA BULUNMUŞTUK, ŞİMDİ, TARAF DEĞİŞTİRMİŞ, MASAYA OTURMUŞ OLDUK.

Efendim, Kayseri’den bahsettiniz, Kayseri’nin savunma sanayisi potansiyelinden bahsettiniz.

TAHMİN EDİYORUM KAYSERİ’NİN EN BÜYÜK RAKİPLERİNDEN BİRİ KONYA.

Özellikle Konya’da ASELSAN’ın Silah Sistemleri Fabrikasının kurulmasından sonra Konya sanayisinde de savunma sanayisine yönelik bir ilginin arttığını görüyorum. Hatta ASELSAN’ın Konya’da 24 tane ortağı var, biliyorsunuz yüzde 49’una sahipler. O firmalar Millî Savunma Komisyonu üyesi olmamın ardından benimle görüşme taleplerinde bulunuyorlar.

Zannediyorum Konya sanayisinde, işte otomotiv sanayisi, döküm sanayisi gibi savunma sanayisinde rol alabilecek firmalar savunma sanayisine yatırımlarını artıracaklar. Öyle bir beklenti oluşmuş Konya’da çünkü ASELSAN’ın bulunduğu bölge, biliyorsunuz, teknoloji ve endüstri bölgesi olarak ilan edildi. Oranın ciddi bir potansiyel taşıdığını düşünüyoruz.

……………

Sayın GENEL BAŞKANIMIZIN da “KONYA SAVUNMA SANAYİSİNİN MERKEZ ÜSSÜ OLMALI.” gibi bir düşüncesi, fikri vardı.

Onu da aklımdan çıkarmayarak savunma sanayisinin Konya’daki yatırımları, Konya’nın bu konudaki ilgisi, alakası ve yatırımları konusunda özel bir çalışma, ilgi içerisindeyim. Muhtemelen Kayseri’deki çalışmalarınızın benzeri, oradaki, sanayideki dönüşümün bir benzeri konusunda Konya da belki başladılar,

belki başlayacaklar ama-bu alanda öne çıkacak şehirlerimizden biri olacak.

BAŞKAN HULUSİ AKAR – Doğru.

KONUR ALP KOÇAK (Konya)- Ben de Konya Milletvekili olarak bu konuları özellikle yakından takip ediyor olacağım.

BAŞKAN HULUSİ AKAR – Tabii, savunma sanayisi olduğu için tabii burada Kayseri mevzu oldu ama-İster doğuda ister güneydoğuda ister ortada ister kuzeyde, nerede olursa olsun oradaki durum ve şartlara uygun şekilde işin optimizasyonu yapılmış; etkin, caydırıcı, orduya katkısı olacak ne varsa onların hepsini desteklemek boynumuzun borcu.

…………….

Bu kadar paylaşım yeter mi?

Bu konuda yorum yapmak istemiyorum.

Önce savunma sanayisinin, ülke savunmasının Konya’sı Kayseri’si olmaz.

O yüzden de değerli komutanımıza katılıyorum.

Ama cümlelerin satır aralarında ki KAYSERİCİLİK işi çok da net okunmuyor mu?

…………..

Siz ya da sizleri yönetenler “Hadi canım sende” diyorsanız özür dilerim.

Ama sağ ve sağlıklı olursak SAVUNMA SANAYİNİN merkezi olma yolunda rakamlarla, yatırımlarla zirvede olan Konya yakında çok yakında Kayseri’den çataldan bir gol yiyecek gibi geliyor.

Bu da benim görüşüm.

………….

Peki 40 küsur yıllık yaşanmışlıkla sonuç ne mi olur?

Bence KAYSERİ kazanır.

Bunu da büyüklerimize birebir anlatacağım.

Çünkü devletin bazı hassas ve stratejik konuları burada yazılamıyor.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Eğer kendinizi bir çukurda bulursanız yapmanız gereken ilk şey çukur kazmayı bırakmaktır. Hayatta ne kadar dibe inerseniz inin her zaman bir çıkış yolu vardır ve bu yolun ilk adımı her zaman çukur kazmayı bırakmaktan geçiyor.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Ülkenin ormanlarının cayır cayır yandığı şu günlerde tarlalarda piknik alanlarında ateş yakarken keyif yaparken sonunda çok daha dikkatli olduğumuz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Yorumlar

  • yorum avatar
    Milli yerli
    25-08-2023 21:23

    Konur Alp Bey pırlanta gibi vekil tek başına Konya’nın derdini omuzluyor yalnız etrafında halkla arasına duvar örenler var gözünü açmazsa diğerleri gibi sistem körlüğü yaşayacak

  • yorum avatar
    Meram Baglar
    24-08-2023 18:29

    Cok güzel bir yazi olmus ve Konya'li milletvekillerin durumunu ortaya koymus. Eger Konya'li milletvekillerin (Konur Alp Kocak haric) girdikleri komisyonlari gorurseniz inanin sinir krizi gecirirsiniz, özellikle Ak Partili milletvekillerinin ve hicbiri icraci komisyonlarda degiller. Isler TBMM komisyonlarinda bitiyor, ancak bizim vekillerin öyle bir dertleri yok maalesef.

  • yorum avatar
    Dağli
    24-08-2023 16:33

    Uğur bey hemsehrim yere göğe sigdiramadigin konyalı vekilin zaferde toptancılarda milletle çay kahve muhabbeti yapıyor etliekmek kebab muhabbeti yapıyor konuştuğu tek Şey Reisimiz her şeyi çözecek inşallah Sabr edin diyor Kardeşim zaten Reis çözüyor her şeyi senin demenlemi olacak siz aylık 100 bin tl yakın maaş alıp geziyorsunuz milletle şakalaşarak yemek içmek muhabbeti yaparak vekillik yapıyorsunuz bumu yani vekillik ondan sonra Kayseri öyle Kayseri böyle diyorsunuz geçin bunları Konya Refik Tuzcuoglunun bile kıymetini bilemedi Adam Kayseride belediyecilik yaptı kayseri yi ihya etti şimdi Geldiği makama görünce mi kıymete bindi cuma günleri cemaatle buluşup belediyecilik olmuyor icraat lazım icraat

  • yorum avatar
    Bir diğer bilen
    24-08-2023 14:02

    Bu mesele, Konya'nın geleceği için çok ama çok önemli ve sahip çıkılması bir meseledir. Yetkililerin bu meseleyi bir an önce lobileşerek Ankara'da çözmesi gerekmektedir.

  • yorum avatar
    bir bilen
    24-08-2023 11:51

    sgk verilerine göre gerek memleketimiz gerek antep gerekse kayseri emeğin en ucuz olduğu kayıtdışının alabildiğince başıboş bırakıldığı o bakımdan yatırım için en müsait yerlerdir.burda 15 e işçi 20 ye mühendis 30 a müdür bulun onlarında maaşını elden öden asgari ücretli gösterin hiç korkmayın kimse bakıp çekmez.ancak buralarda arsa fiyatı yatırım fiyatını geçtiğinden arsa işini çözerseniz gerisini merak etmeyin gelin yatırımınızı yapın.savunma bizim işimiz her türlü hallolur.patronlar her gün ağlar öldük bittik diye sakın kanmayın çoğu zaten hobi diye işe gider gelir aylık kiradan faizden bonodan tahvilden 3 er 5 er milyon gelirleri vardır.5 e dükkana girseniz 6 taksidi ödemeden 15 e satma imkanıda burda mevcuttur.vergiyi algıyı düşünmeyin kimse ödemez ödeyene saf gözüyle bakılır.zaten zırt pırt af çıkar meraklanmayın.herkesi şehrimize yatırıma bekleriz.

  • yorum avatar
    Oguz Oguz
    24-08-2023 09:29

    Valla Konya vekili, belediye başkanı nireeeee, Kayseri vekili nire.. Komiksiniz yav, çok komik, Bırakın daha da komik olmayın. Tutanaga bakın, Konya vekilini konuşturmamışlar bile, dogru düzgün. Hiç bir sey ifade edememiş. Zaten konu nedir bu bile belli değil... Kayserili komutan uyanık adam. Amerika'da 1 sene Biyoloji okuyan kızını Hacettepe Tıp'a yatay geçiş ( boyle bir denklik yok ve kimseye boyle bir imkân tanınmamıştir, ve sıradan vatandaş için birakın Biyolojiden Tıpı, Dış hekimliginden Tıp Fakultesine gecmek bile mümkün değildir ) hekim yapan tek Türk büyüğümüzdür. Universite ve fakulte yonetimi usulsüzlükle ilgili defalarca soruşturma gecirmesine ragmen, olay zaman aşımindan kapanmıştır. Kaynak gazetelerdir ve herkesin erisimine açıktır. Neyse konumuza donelim. Konu güvenlik ve savunma galiba.1970 ambargoları ile Turkiye cesur adımlar atarak Roketsan, Havelsan, Aselsan ve Tubitak'i kurmuştur. Ve kendi ucağını, roketini, bilimini yapar hale gelmiştir. Konuya az cok, her Turk evladı hakimdir.Akabinde generallerin isteği ve talebi dogrultusunda 1980 lerde insansız hava aracları gelistirilip, uretilir hale gelmiştir. Ancak 3. Dunya savaşının kazananı ya fikri ve sinai hakların korundugu bilimsel ve teknolojik gelişme ile kontrollü bir sekilde olacak, yada yine bilimesel gelişime bağlı nukleer bombalar vasıtası ile her sey bir kaç saat içinde gelişerek tüm dunya yada o günün şartlarında konuşlanılan mekan da yok olup gidecektir. Bir sehre yeni bir sektör getirmek, aynen is yerine yeni bir personel almak gibi, bunyeye organ nakline benzer. Yanlış insanlara ayrılan onem ve vakit, dogru insanların hakkından calmaya benzer. Konya'li olarak once sehrimiz egitimde, turizmde, is hayatinda, sosyal hayatta neden tercih edilmiyor, uyumsuz noktalarımız nedir? Once bunları tesbit edip, uygun adımları atacağız. Gelişim tabandan olacak. Ufürükten vekillerle, başkanlarla, bu işler olmaz. Once egtimle, zihniyetimiz değisecek, hedefler belirecek. Sonra sehir cazibe merkezi haline gelecek. istihdam, yatırım, turizm, kultür, sanat kendiliginden gelisecek. Bakın Konya'ya doktor gelmiyor.. universitelerin , Tıp fakultelerinin, ilk okul ogrencilerimizin bile hali ortada.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.