Konya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.9
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63025.689$

İyi yoldayız

27 Ocak 2018, Cumartesi 09:28

Türkiye Basketbol 1. Ligi’nde mücadele eden bir takımımızın olması belki de bu yılın en önemli olaylarından birisiydi. Geçtiğimiz yıllarda tamamen basketbola küsen bir şehir olarak bu yıl Selçuklu Belediyespor olarak 1. Lig’de yer alabilmek gerçekten güzel. Her ne kadar Konya’nın bir spor şehri olduğuna kendimizi kandırmaya çalışsak da henüz bu seviyeye gelebildiğimizi söyleyemeyiz.

Her spor dalında istikrardan bahsediyoruz. Sporda olmazsa olmazlardan. Geçtiğimiz yıllara baktığımızda da basketbol takımı için de aynısından bahsedebiliriz. Evet, hala o istikrarı yakalayamadık. Her ne kadar basketbolu seven bir şehir olmamız rağmen. Bu konuda da gerçekten çok şaşırıyorum. Basketbol sever kitlesi oldukça fazla bu şehirde ancak henüz destek anlamında gelişim gösterememesi üzücü.

Bu yıl Selçuklu Belediyesi’nin büyük bir çalışmasıyla 1. Lig’e kazandırılan Selçuklu Belediyespor Basketbol Takımı, oldukça şaşırtıcı bir grafik yakaladı. Henüz çok yeni kurulan bir takım olmasına rağmen, alınan sonuçlar sevindirici. Sezonun en geç kurulan takımı olmasına karşın rakiplerinin yüksek bütçeler harcadığı dönemde bu denli başarı yakalanması gelecek için de umut veriyor.

Ligde şuana kadar 19 haftayı geride bırakan Selçuklu Belediyespor, play-off yolunda da emin adımlarla gidiyor. Sezona ligde kalma hedefiyle başlayan ve şuana kadarki noktada önemli adımlar atan mavi-beyazlı temsilcimiz, iyi yolda olduğunu gösteriyor. Belki en üst lig için biraz daha zamanı olabilir ama bahsettiğimiz istikrar devam ettiği sürece Konya basketbolda hep en üst seviyede olabilir.

Bunu hak ediyor…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.