Konya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63098.151$

İnsanlık Ölmesin!

22 Eylül 2018, Cumartesi 09:24

Sevgili dostlar, bugün siyasetten, gündemden, dövizden ve ekonomiden uzak bir yazı yazmak istedim. Dün televizyon kanallarında dolaşan bir haber vardı muhtemelen denk gelmişsinizdir. Konya’da 73 yaşındaki bir kadının 4 yıldır beslediği köpeğini oturduğu evin bulunduğu apartman sakinlerinin dava açması üzerine tahliye edecek olmasıyla ilgili bir haber.

Kadının feryadı gerçekten üzdü beni; “O benim çocuğum gibi. 4 yıldır biz onunla yaşıyoruz. Eğer onu elimden alırlarsa ben yaşayamam. Beni ondan ayırmasınlar.”

Bir insan bir hayvana bu kadar bağlanabilir mi demeyin. Bir canın başka bir cana bağlanamaması gibi bir durum söz konusu olabilir mi? Hayvanları sırf bizimle aynı ırktan değil diye görmezden gelip, yok sayıp, onlara sahip çıkanlara düşmanlık etmeyelim.

Site sakinlerine karşı hırçın davranmış mı diye merak ettim, değilmiş. Acaba geceleri havladığı için komşuları rahatsız mı olmuş diye merak ettim, hayır oda değil. O zaman neden site sakinleri köpeği istememiş; Site protokolünde yokmuş hayvan beslemek. Biz sokaktaki canlara sahip çıkılsın istersek, sahip çıkılan canların sokağa dönmesini istemek vicdansızlık değil mi?

Hadis-i Şerifte der ki;" Yerdekilere merhamet edin ki, göktekiler de size merhamet etsin"

Önümüz kış, hoşgörü şehri Konya sokaklarında, barınakta hayata tutunmaya çalışan dört ayaklı dostlarımız için bir şeyler yapalım.

İmkanımız varsa, şartlarımız el veriyorsa, bu konuda gönüllüysek kimsesiz bir hayvanı sahiplenelim. Sizin için çok küçük bir adım olabilir ama sokaktaki dostlarımız için hayat kurtarıcı olan bu eylemle kendinize de büyük bir iyilik yaparsınız. Sabahları sizi sevgiyle uyandıracak, her fırsatta size minnetle bakacak, sıcacık bedeniyle yanınıza sığınıp sizi ısıtacak. İnsan daha ne ister ki?

Sahiplenmeniz mümkün değilse barınağa özellikle kuru mama yardımında bulunabiliriz. Her ne kadar barınaklara karşı olsam da Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ciddi anlamda fiziki şartları düzgün hayvanlara çok iyi bakıldığı bir barınak var, orayla iletişime geçip imkanlar doğrultusunda yardımda bulunabilirsiniz.

Soğuk günlerde sokakta yaşayan hayvanlar sığınacak yer bulamazlar, üstelik yiyecek bulmak da neredeyse imkansızdır. Bu nedenle çevrenizin de desteğiyle kedi-köpek evleri hazırlayabilir, onları besleyebilirsiniz.

Çevrenizdekilere rol model olun, sevginiz ve şefkatinizle bir canın nasıl kurtarılacağını gösterin. İlk zamanlar insanlar dalga geçse de zamanla nasıl bir iyiliğe ve güzelliğe vesile olduğunuzu anlayacaklar. İlham kaynağı olun ve herkesi kendi tarafınıza çekmeye çalışın.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.