Konya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63850.246$

İLK SINAV TEMAYÜL

21 Kasım 2018, Çarşamba 08:29

Ak Parti’de Pazar günü yapılan temayül yoklaması, ilk virajdı.

Teşkilat mensupları aday adayları arasında tercih yaptı. 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere hangi adayla gidileceğinin tespiti bakımından yapılan temayül yoklaması şüphesiz ki çok önemli. Bilindiği üzere bu nihai karar değil. Sırada başka süreçler var.Sonra  nihai kararı Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan verecek. Dolayısıyle Pazar günü yapılan adı üstünde bir yoklama. Biraz da aday adayları noktasında belli bir kanaat hasıl olmuş olacak.

Belediye başkan adaylarını belirlemede yavaş yavaş  sona gelinirken,başkan adaylarında aranan özellikler de belli olmaya başladı.

Partinin yetkili kurulları daha önce  ilke kararı aldı ve bunu kamuoyu ile paylaştı.

Buna göre başkan adaylarının yeni isimlerden meydana gelmesine özen gösterilecek. Çok gerekli görülmediği durumlarda sadece üç dönemlikler değil, bir kaç dönemdir başkan olanlar da kenara çekilecek ve dinlendirilecek. Seçimlere  yeni isimlerle gidilecek büyük ihtimalle. Bu görüşün partide ağır bastığı biliniyor.

Bir yerde gösterilecek adayın Ak Parti’den güç alan değil, Ak Partiye güç veren ve katkı sağlayan isim olmasına dikkat edilecek. Bir çok yerde parti seçimi nasıl olsa  kazanacak.Önemli olan seçimin mümkün olduğu kadar en yüksek oyla kazanılması ve partinin oylarının artırılması.

Büyükşehir Belediye Başkan  adayı ve ilçe belediye başkan adaylarında aranan  başka özellikler de sözkonuisu.

Başkan adaylarının tanınır olması,

Başkan adaylarının halk içinde muteber olması,             

Başkan adaylarının halkın içinde olması,             

Başkan adaylarının halkı,esnafı,tüccarı,sanayiciyi,işçiyi,memuru,çiftçiyi, emekliyi tanıması ve gerektiğinde onlarla oturup,kalkması.

Ak Parti halktan güç alan ve halkla büyüyüp, gelişen bir parti. Gerek Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve gerekse ilçe belediye başkan adayları, bu gerçeğin farkında olan isimler arasından belirlenecektir.

Pazar günü yapılan temayül yoklamasına dönelim.

31 İlçe belediye başkan adaylığı için tam 219 aday yarıştı.

Aday adayının çokluğu partiye olan ilgi ve teveccühü göstermesi bakımından önemli. Bir kere daha görüldü ki partiye ilgi artarak devam ediyor. Bazı çevrelerin iddia ettiği gibi parti açısından önümüzdeki yerel seçimlerde herhangi bir sıkıntı sözkonusu dahi olamaz.

Temayül yoklaması her ilçe için önemliydi. Mevcut başkanlar doğal aday  oldukları için temayül yüklamasına katılmadı. Katılanlar yeni isimlerdi.Üç merkez ilçe belediye başkan adaylığı için Meram’da on iki, Karatay’da on bir ve Selçuklu’da altı olmak üzere 29 aday adayı yarıştı. Sayı bir hayli fazla olunca, teşkilat mensupları sıralama yaparken zorlandı. Konuştuğumuz bir teşkilat mensubu dedi ki “Hepsi değerli arkadaşlar.Aday adayının çok olması bizim işimizi zorlaştırdı. Şahsen kimi hangi sıraya koyacağım noktasında zorlandım.Bizler için kolay olmadı tercih yapmak.Sonuçta hepsi de tanıdığımız ve bir birinden değerli arkadaşlar. Gene de ben en doğru ve en uygun ismi yazdım.”

Sonuç itibariyle Pazar günü ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesinde ilk viraj geçildi. Sırada yeni süreçler var. Başkan adayları genel merkezde bir komisyon tarafından  değerlendirilecek ve üzerinde çalışılan isimler sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın masasına geldikten sonra, nihai kararı o verecek.

Belediye Başkan aday adaylarının sınavı temayülle bitmedi,daha sürecek.

Parti, Ak Parti olunca  her konuda olduğu gibi aday belirleme  konusunda da her ayrıntıya dikkat ediliyor. Başarılı olmanın sırrı da bunda galiba. Yani ayrıntılardaki hassasiyette.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.