Konya
02 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.52
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2421.7
  • BIST
    10045.74
  • BTC
    57368.16$

HASAN ANGI İLE SOHBET

01 Mayıs 2019, Çarşamba 08:30

Ak Parti İl Başkanı Hasan Angı  ve gazetemizin yöneticileriyle  oturmuş, konuşuyorduk.

Bizim yaptığımız, yerel seçim sonuçlarından dolayı bir “Hayırlı olsun” ziyaretiydi.  Dolayısıyla biz ziyaretimizin kısa süreceğini düşünmüştük. Fakat öyle olmadı. Başkanla bir saatten fazla sohbetimiz oldu.

Hasan Bey bizim Lise yıllarımızdan beri tanıdığımız bir insan. Aynı yıllarda ve aynı Lise’de okuduk. Siyasi görüşlerinden ve çizgisinden hiç taviz vermedi. 40 yıl önceki Hasan neyse, bugünkü Hasan’da o. Eğilmedi, bükülmedi. Ne dönemin adamı oldu, ne de “Adam sende” dedi. Olduğu yerde ve durduğu yerde, adam gibi durdu. Siyasi mücedelesini de farklı yaptı. Gelecek hesabı yapmadı. Dün nerdeyse, nerde durduysa hep orda kaldı.                                                                                                                       

Genç yaşta Konya Sanayi Odası Başkanı oldu. Genç diyebileceğimiz bir yaşta Ak Parti kadroları içinde yer aldı. İl Başkanı oldu. Milletvekili oldu. İki dönem de milletvekilliği yaptı. Ak Parti’den ne önce ne de sonra milletvekili olabilmek için parti parti dolaşmadı. Farklı parti genel merkezlerini aşındırmadı. “Aman bir milletvekili oluyum da, hangi parti olursa olsun” demedi. CHP,MHP,DYP,ANAP,DP gibi partilerde aday olmayı denedikten sonra, Ak Parti’nin kapısını açmaya çalışan insan olmadı. Yani o değerlendirilmediği dönemlerde bile çark etmedi, dümen kırmadı. Davasına, dava arkadaşlarına ve arkadaşlık hukukuna bağlı kaldı. Partisi ondan ne istiyorsa, onu yaptı. Hasan Beyin çizgisiyle ilgili bahsi kapatalım ve başa dönelim.

Başkanla 15-20 dadika derken, bir saaten fazla  sohbetimiz oldu.

Gazetemizin sahibi Hasan Hüseyin Kara’nın, başkana soruları oldu.

Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Murat Dönmez’in başkana soruları oldu.               

Gazetemizin Yazı İşleri Müdürü Zekeriya Sağlık’ın başkana soruları oldu.           

Tabi bizim de sorularımız oldu.

Başkan biz ne sorduysak hepsine  açık yüreklilikle ve samimiyetle cevap verdi..

Sorularımızdan kaçmadı. Yazılmamasını istediği konu da olmadı.

Peki neler konuştuk?

Önce şunu söyleyim. Ak Parti İl Başkanı Hasan Angı bir  hayli keyfliydi. Hem keyfli hem de mutluydu.

Yerel seçimlerle ilgili görüşünü sorduk. “ Önemli bir yerel seçimi geride bıraktık” dedi. Sonra şehrin bütünlük içinde yönetileceğini söyledi. Yani merkezi idareyle, yerel idarelerin hizmetler noktasında aynı  anlayış içinde olacağını ve hizmetlerin süratli bir şekilde yapılacağını söyledi. Eski dönemlerde böyle değildi. Ankara farklı, yerel farklı düşünürdü. Bakanlıklara bağlı kurumların bir  hesabı, yerel yöneticilerinde bir hesabı olurdu. Tabi işler sürüncemede kalırdı. Çoğu zaman da biri yapar, birisi bozardı. Hasan Bey işte bu anlayış ve yönetim tarzının gerilerde kaldığının altını çizdi.          Yeni dönemle ilgili olarak başka neler söyledi Hasan Bey?

Meram Yeni Yol’daki Ana Tamir Bakım Tesisleri’nin, şehir dışına taşınacağını söyledi. Nereye diyeceksiniz. Muhtemelen Lojistik Tesisleri’nin yapıldığı bölgeye taşınacak Ana Tamir Bakım Tesisleri. Mevcut yere daha önce de açıklandığı üzere Millet Bahçesi yapılacak.

Sadrettin Konevi Türbesinin etrafı açılacak.

Şehir Hastanesi 2020 yılında hizmete girecek.

Pınarbaşı-Kaşınhanı arasında Banlöyo yapılacak.

Metro Hattının ihalesi yapılacak.

Hasan Angı daha başka şeyler de anlattı. Biz önemli bulduklarımızı yazdık.O arada belediyeleri de konuştuk. Mesela, belediyelere üst düzey yöneticilerin atanmasında teşkilatlar müdahil olacak mıydı? Başkan, bu konunun tamamen belediye başkanlarının inisiyatifinde olduğunu söyledi. Yani atamalara müdahil olmayacak teşkilatlar.. Belediye başkanları neyi, nerde gerekli görürse onu yapacak.

Son olarak şunu söylemeliyim.. Ak Parti İl Başkanı olarak Hasan Angı “ben” hesabı içinde değil.Belediye başkan adaylarının belirlenme sürecinde de “ben” hesabı olmamıştı başkanın. Onun için önemli olan “en iyi” olanların göreve gelmesi. Sonra partinin başarısı. Hasan bey “ben,ben” demeyen bir il başkanı profiline sahip.  Başkanın özellikleri şehrin bütünlük içinde yönetilmesi bakımından önemli.

Başkanla  bir saati aşkın  sohbetimiz  keyfliydi. Sadece konuşmadık, güldük d e.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.