Konya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63028.020$

GÖRÜNMEYENİ GÖRME KAPASİTEN

13 Ocak 2023, Cuma 05:15

Ümit kelimesinin sözlük anlamı; beklenti içinde olma, ummak, olasılıklar olabileceğini bilmektir.Olasılıklar sıfıra indirgendiğinde, konu ve durumlarda yokluğa düşmemek imkansız.Gelecekten beklentiyi kesmek dolayısı ile içindeki durumun değişmeyeceğine dair keskin bir inanç geliştirmenin gerçeklikle uzak yakın ilişkisi yoktur.

 

Ümitsizliğin temelinde yatan şey nedir? İnançsızlık!!! Tek kelime ile, katıksız gerçek bu. İnanç eksikliği ümitsizliğin, acının görünmeyen sebebidir.

İnanç görünene değil görünmeyene iman etmekten ileri gelir. İnsanı, insani tarafı ile tek bir varlık olarak ele alacak olursak gördüğüne inanması normal, görünmeyeni görebilme kapasitesi ruhun işidir. İnsan kendini ruhani bir varlık olarak kabul ettiği takdirde inanç ve iman kendiliğinden akacaktır. Dolayısıyla dünya hayatı kısıtlı ve madde olarak  görünebilir. İçinde olduğumuz şartlarda bu durumda bakılacak pencere hangisi, kısıtlı, ömürlü son kullanım tarihli bir beden mi yoksa sınırsız Allah’la sürekli bağlantılı ve bi  sürü olasılığı içeren bir ruh mu?

 

İnsanın iki penceresi vardır madde ve mana olarak, şunuda belirtmek isterim ki ikiside önemli ve kıymetlidir. Birisi eylemde olan, diğeri yaratıcı ile bağlantıdaki yaratıcı tarafımız. İnanç ikisinin birlikteliğinde muhteşem bir şeye dönüşür. Ama başlı başına inanmak Ruhun hakikatidir.

 

Yeni yıla girerken; kendine inancın,  Yaradan’dan aldığın ilahi gücün, ilhamın ne durumda? Yepyeni bir yılda kendini hangi mucizelere açmak istersin, Hayalinde vizyonunda neler var? Neleri eklemek istersin? Kul olmanın özelliği istemek, Yaradan’ın özelliği vermek. Özelliklerini kullanmadığın bir uçak uçmaz, araba ilerlemez.Yeni yılda kendine yeni sayfalar açman, inancın ve ümidinin bolca olması dileği ile…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.