Konya
28 Nisan, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63809.241$

FİLİSTİN SAMİMİYETİ VE BİZİM KONYA

20 Ekim 2023, Cuma 00:00
Bu zıkkım satırlarda, sütunlarda eskisi gibi hür ve özgür olamadığımız için kıvırıp duruyoruz ve en sonunda bir cümle kurup oradan kurbağaları ürkütmeye çalışıyoruz.
Bizi tanımadan yorum yapan değerli okurlarımız olduğu gibi hiç yüz yüze gelmesek de bizi okuyarak tanıyan değerli dostlarımız var.
Bakın bizi görmeden tanıdığına inandığımız okurlarımızdan birisi de FİKRİ rumuzlu okurumuz.
Bakın dün FİKRİ Bey ne yazmış;
“Uğur abı bugün ki yazınızı ve yorum yapan arkadaşları tebrik ediyorum..!
İki gün önce yazdığınızın köse yazısının cevabı bugün ki yazınızın içinde ..“
…………..
Sağ olun efendim
Teşekkür ederim.
Allah razı olsun.
Madem siz Filistin dediniz o zaman size bizim ve dünyanın bugünkü durumu dün bizimle paylaşan bir okurumuzun yorumu ile değerlendirmek istiyorum.
Bir başarılı bürokrat dostum dün sabah şöyle bir hatırlatma yapıyordu;
“1969’da İsrail askerleri Kudüs’te Müslümanların kutsal merkezlerinden Mescid-i Aksa’da büyük bir yangın çıkartıyor.
O sırada İsrail Başbakanı olan Golda Meir şunu söylüyor:
“O gece sabaha kadar korkudan uyuyamadım.
Sandım ki, Müslümanlar dört bir taraftan İsrail’e girecek.
Lakin sabah oldu ve korkulan olmadı.
İşte, o zaman idrak ettim ki, biz dilediğimizi yapabiliriz.
Zira bu ümmet uyuyan bir ümmettir”.
…………..
Peki yine Ankara’dan bir dostumun 1970 yılında çizilmiş bu karikatürüne ne diyorsunuz?
Allah aşkına tarihe bir daha bakar mısınız?
17 Mart 1970
………….
Tamam bizim yerel gazeteciyiz.
Biz çapımız kadar görür yazarız.
O zaman dün öğlene kadar gördüklerimi yazayım mı?
Önceki akşam tüm restoranlar, kafeler dolu.
Selçuklu eğlenmekten yıkılıyor.
Meram yiyor içiyor
Dün sabah bütün kahvaltı salonları dolu idi.
Dün öğlen en pahalı lokantalardan tutun sanayilerin salaş mekanlarında masa yok.
………….
Eeeee hani önceki gece millet olarak Zafer Meydanı’nda tekbirler getiriyorduk.
Boyunlarımızı başlarımıza sardığımız Filistin şalları ellerimizde Filistin bayrakları ile keleşlerle (!) Gazze’ye çıkarma yapıyorduk.
O gün Zafer’de kim kimin gazını aldı da biz yeniden yalan dünyaya dönüverdik.
………….
Tekrar söylüyorum klavye kahramanlarına, kaldırımlarda, caddelerde poz verip sosyal medya şovlarına asla pabuç bırakmam.
Kardeşim içinizden ağlayan yok ağlayan.
Şovda tamam maşallahınız var.
Namaz kılarken bile boy boy pozlarımızı paylaşıyoruz.
Ama kim Allah rızası için bunu yapıyor kim sosyal medya kahramanlığı için onu yüce Rabbim biliyor.
………….
O zaman bu dünyanın yarınını hiç mi hiç unutmayın olur mu?
………….
Gelelim Konya konularına…
SAYIN MUSTAFA KABAKÇI’YA
ŞAPKA ÇIKARTIYORUM
Bu memlekette AK Parti’nin A’sı yokken tanıdığım, bilgisine, becerisine, kültürüne ve ufkuna hayran olduğum isimlerinden birisi Sayın Mustafa Kabakçı idi.
Gel zaman git zaman Mustafa Abi’de AK Parti’nin suyuna dahil olunca muhteşem bilgili, kültürlü, birikimli Mustafa abi de siyasi oluvermişti.  
……….
O şaşalı dönemler bitti benim Mustafa abim yine gerçek kimliğine kavuşuverdi.
Ve dün sabah beynine ve yüreğine büyük saygı duyduğum Mustafa Kabakçı abiden çok güzel bir haber aldım,
Sayın Kabakçı, Akşehir Erkek İlköğretmen Okulu’nu bitirmişti
Ardından Anadolu Üniversitesi ön lisans programı mezuniyet diplomasını almıştı.
Gazi Basın Yayın Yüksek okulu bir yıl.
Daha sonra Selçuk Üniversitesi Alman Dili Edebiyatı Bölümünü yine 1 yıl okumuş ancak özellikle maddi zorluklardan nedeni ile üniversiteye devam edemeyerek okulu terk etmişti.
Almanya’da öğretmenlik yapan Sayın Kabakçı, dün sabah ise KTO Karatay Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunu olarak diplomasını alıyordu.
İşte benim beynimdeki, yüreğimdeki bir gerçek kültür adamı olan Sayın Mustafa Kabakçı abimizi bu başarısından, bu idealizmden, bu istikrarından dolayı yürekten kutluyorum.
Tebrikler sayın abim.
Sizin kıymetini siyasiler bilemedi ama biz sizi yürekten seviyoruz.
Sizinle gurur duyuyoruz.
TEKNİK ÜNİVERSİTE
İNŞAAT BÖLÜMÜNÜ
KUTLUYORUM
İki gündür bugün üçüncü Teknik Üniversite’nin İnşaat Bölümü hocalarına ve öğrencilerine, görevlilerine Konya adına özellikle teşekkür etmek istiyorum.
Çünkü 72 saattir benim eski mahallem olan Aşgan Mahallesi’nde benim tanıdıklarımın da oturduğu koskoca bir site kolanlarındaki sıkıntıdan dolayı boşaltı.
Bu büyük tehlike site sakinlerinin duyarlılığı ve en sonunda ki üniversitenin bilim adamları sayesinde yeni bir Zümrüt faciası yaşanmadan önlendi.
Tabii ki şimdilik.
Bu vesile ile bu grupta yer alan değerli dostlarım, hocalarım Prof. Dr. Mehmet Kamanlı, Prof. Dr. Ali Köken, Prof. Dr. M. Sami Döndüren, Prof. Dr. M. Hakan Arslan, Prof. Dr. Murat Öztürk, Doç. Dr. Alptuğ Ünal, Dr. Öğr. üyesi Atilla Demiröz, Dr. Öğr. üyesi Hakkı Erkan, Arş gör Dr. Murat Saydan ve Arş. Gör. Abdulkadir Solak’a teşekkür ederim.
MEHMET KALE’YE VE KALE
AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLERİZ
Evet iki gün önce sabah biraz geçte olsa samimi dostum Cihanbeyli Belediye Başkanı Sayın Mehmet Kale’nin babasını kaybettiğini öğrendim.
Bu vesile ile bir kez daha Sayın Kale’ye ve Kale ailesine en içten taziyelerimi iletirken Merhum Halil Kale abimize de Cenab-ı Allah’tan rahmet dilerim.
 
GÜNÜN OKKALI SÖZÜ
Belki aslan ve kaplan kurttan daha güçlüdür. Ama hiçbir kurt sirkte soytarılık yapmaz.
 
NE ZAMAN ADAM OLURUZ?
Borsa üst geçidinde trafik akışında araç sürücüleri biraz daha duyarlı ve dikkatli oldukları zaman daha iyi ADAM oluruz.

Yorumlar

  • yorum avatar
    Oguz Oguz
    20-10-2023 11:11

    Düşünen adam olaya biraz yaklaşmış. Akıllı insanı severim. Gazze MEB inde gaz var. Türkiye MEB inde gaz hidrat var. Gaz hidratı işleyip, doğal gaza çevirmek zahmetli ve masraflı. Doğal gaz fiyatları biraz artarsa , işlemek mümkün hale gelir. Gazze MEB indeki gaz sahası BP nin di. Gazı çıkartamayınca alan Shell'e satıldı. Afrika'da Rusya Wagner vasıtası ile hakim konuma geliyor. Mali ve Burkino Faso gibi ülke orduları Wagner den aldığı güçle harekete geçiyor, ülkelerini radikal islâmi terör örgütlerinden temizliyor, bağımsızlık, sınır ötesi harekat falan yapıyor. Karşılığında madenlerden elde edilen gelirler Rus devleti ve Wagner arasında pay ediliyor. Güney Kıbrıs ta İngiliz Üsleri var. İngilz istese bu ABD gemilerini batırır. Ama görünen yeni dünya liderliği için ABD-İngiltere iş birliği olacak gibi. Abd iki savaş uçağı gemisinin yanına 6. Filo kumanda gemisini de gönderiyor. Rusya'nın Türkiye'nin kuzeyinde saatte 12000 Km hız yapan 500 kg ağırlıklı başlıklara sahip süpersonic füze rampaları var. Türkiye'yi aşıp, Abd uçak gemilerine ulaşması, ve batırması 5 dk alır. Biden her şeye haberi varmış gibi, bilgiyi ABD devletinden alıyormuş gibi atlıyor. Ama Pentagon sürekli Biden'ı yalanlıyor. 1964 'te Abd başkanı Johnson'a posta koyan " Yeni bir dünya kurulur, herkes yerini alır" diyen İnönü gibi bir lider lâzım. 2 tane atom bombası atmış, uzaya çıkma projeleri yürüten zamanın süper gücüne posta koyabilecek liderlerden, ve ülkelerden, bugün Biden gibi ne dediği ve ne yaptığı belli olmayan, kendi hükümeti tarafından sürekli yalanlanan, uzaktan kumandalı, belki de orta doğudan kontrollü olarak çekilmeye uğraşan adamlara hiç bir şey diyemeyen, karşı koyamayan duruma düştük. İran İsrail'e karşı petrol ambargosu diyor, hiç bir İslam ülkesi yanaşmıyor, yer değiştirecek Filistin'lilere kimse kapısını açmıyor. Uzaktaki Irak'lı gruplar güya becerebilecekmiş gibi savaşa meydan okuyor. Boş hikayeler bunlar, ucuz numaralar...

  • yorum avatar
    Düşünen Adam
    20-10-2023 08:19

    Hocam siz aslında tam bir kara kutusunuz, inşallah tüm yaşadıklarınızı bir kitap haline getirip - Allah gecinden versin - vefat ettikten sonra yayınlamak üzere bir yerlerde saklasaniz da belini incitmediginiz ya da incitemediginiz karıncaların beli o zaman incinse. Gerçi o zaman da tıpkı şimdi Biden'ın yaptığı gibi üste çıkarlar ya da iktidarın depremde yaptığı gibi suçu bastırmak için hedef saptırma için fenomenlere ona buna yüklendiği gibi şeyler olabilir. Sizin takipçiniz eşiniz dostunuz gerek sermaye bazen de gerek kültür eğitim olarak yüksek seviye insanlar olunca bizler zayıf kullar olarak buralara kendimizce yorumlar yazabiliyoruz sadece. Bazen inzivada güçlü dualar edip haramdan uzak kalabilirsek Allah dilediğimiz kişinin ruhunda ruyasinda onun emir ve yasaklarını bildirme yetkisi veriyor da işte hiçbir şeyden uzak kalmasak bile bir şeyden alkol alıyoruz domuz yağı faiz haram karışıyor sonuçta ilaçtan şuradan buradan etkileniyoruz ve aciz ve adi kullardan oluyoruz. Peygamberimiz gibi cenneti görüp gelmiş olsak dunyaligi tamah etmez karnımiza taş bağlar otururuz. Neyse işte beni deli yerine koysanız da bazen Biden'ın, Elon Musk'ın rüyasına girip onlara kelime-i Şahadet getirtmeye çalışıyorum sonuç ne olur, Müslüman olsalar ne değişir bilemiyorum yani bizdeki siyasal İslamcilar gibi görgüsüz dünyaya tapanlar gibi olurlarsa daha da acımasız olurlar diye korkmaktayim.Konumuza tekrar dönecek olursak, Teoman Duralı da söylerdi ingiliz yahudi sermayeci medeniyeti diye hep ve bunun önünde sadece askeriye durdurur diye eklerdi. Şehrin en güzel yerleri birkaç yüz kişi haric hiç haketmeyen vahşi insnalrin elinde heba olup gidiyor ve para hırsı en çok da kadınları yoldan çıkarıyor. Yeni yeni reklamlar tüketim kalemleri hepsi gereksiz şeyler. Kulturparka arada gider otururum, Müslüman gibi görünen kadınlarin yaptıklarina bakınca peygamberimizin haşa şöyle hadisleri olması gerekirdi diye düşünüyorum. Ben ümmetimin sevgili sayısının malının mülkünün cokluguyla ovunurum. Kadın ve erkek yalnız gezip üçüncünun şeytan olmamasi için en az 200 kişi görürken sevişiniz çünkü belki zina yapma ihtimaliniz oluşur. Mutlaka sayisiz sevgili yapınız ki 30-35 yaşına gelmeden evvel vucudunuzun en güzel en diri hallerini birbirinize sayısız kişiye sununuz. Ümmetim her zaman en güzel prens prensesler gibi gorunmeli ve kazandığı parayla birbirine nispet yapmak için en pahalı şeyleri alıp kullanmalı, her kelimenin sonunda mutlaka amk gibi küfürleri kullanmalıdir. İşte sadece yetersiz öğretim ve nerdeyse hiç eğitim sisteminin sonuçları bunlar. Tiktokta açıp izlerseniz yenı nesil öğrencileri geçtim öğretmenlerin ne halde olduğunu görürsünüz. Hadi diyorum eskiden çapkın terbiyesiz kiro erkek der toplumdan dislardik ahlaksız olanları oysa şimdi bunu yapan bütün kadınlar el üstünde tutuluyor. Rahmetli peder bey derdi hep, pu.t pezevnk fahise şimdi el üstünde baş köşede oturur derdi. Küresel ve yerel sermayeye hizmet etmek için kadının kutsalligi namusu gibi kavramlar bitirilmeli ve Filistinde Afganistan da yaşayanlar gibi olmamalidir ki azıcık paraya bile her türlü ülkenin hegomonyasi kabul edilebilsin savaşmadan kadınlar ülke vs teslim edilsin.Neyse işte kendimizce kurgu şeyler yazıyoruz. Sermayecilik ile ilim bilim gelişsin derken kadınların dünyalık ve para hırsıni siyasal İslam ile birlesmesiyle şuursuz bir millet haline gelmenin sıkıntısını daha çok çekeceğiz böyle giderse. Bunun geçmişten gelen sebepleri de başta herkesi hor gören liberal burjuva sınıfı.Şimdi insan dönüp bakıyor dejenere kelimesi ne anlama gelir diye. Atasiz soysuz anlamlarına geliyor. Ataerkil aile yapısı bitirilince herkes atasını unutuyor ve birkaç yüzyıllık Atasiz Amerikan kültürü ile büyüyüp her yönden fethedilir hale geliyor. Neyse çok uzattık.Biden neden İsrail ile görüştükten sonra farklı açıklama yaptı bence masada birçok şeyi elde etti diye düşünüyorum. Filistin İsrail sahasında petrol yatakları çoksa ya da Akdenizde daha çok söz sahibi olmak istiyorlarsa elbette müttefik bir ülkeye hem AB hem de ABD destek çıkacaktır. Rusya gazı keserse kessin umurlarında olmayacaktır. Rusya da bölgeden bir şeyler almak istemez mi peki ya İngiltere. Bu arada Ukrayna savaşında tıkanan ve Ukraynadaki dikkati başka yöne çekmek isteyen Rusyanin da işine yeni bir cephe açılması gelmez mi acaba diye düşünüyorum. Milletler arası dostluk değil çıkar ilişkisi vardır diye İngilizlerin dünyalık görüşleri mevcuttur. Sonuç olarak bizden faydalanamazlarsa kimsenin umrunda olmayız. Dünyayı ticaret ve çeşitli araçları ile yonetirlerken maalesef tarım ve hayvancılık bizde sirketlestigi için tüm dünyadan sadaka bekleyerek saçma gereksiz işlerde calistiriliyoruz.Mustafa kabakci da kuzularla kirkilacam diye uğraşıyor. Böyle bir bürokrat sınıfı var her işe atlayıp başarılı iş adamı oluyorlar oysa bunun sebebi network ve sahip oldukları imkanlar. Mesela ben yüksek lisans yapıyorum isgde ktunde. Sinıfta milletvekili var bir tane, Ermenekte çöken madenin sahibi imiş. Hapisten nasıl çıkmış ve bizim sınıfta ne yüzle nasıl eğitim alabiliyor merak ediyorum. Bu yorum aramizda kalsın, yayınlamaya pek gerek yok diye düşünüyorum Uğur abi. Umarım bir gün tanışmak mümkün olur. Aslında vicdanını kaybetmemiş bu yüzden kendini harap etmislerden birisiniz siz de diye düşünüyorum.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.