Konya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63290.548$

DEVLET BAHÇELİ ALİ BABACAN VE SELÇUK ÖZTÜRK

07 Ekim 2022, Cuma 00:00

Bu hafta sonu itibari ile Konya’da bizleri yine hareketli günler bekliyor. Aman olsun hayırlısı neyse olsun şehre güzellikler olsun insanlar ne güzellikler olsun dolayısıyla hepimize iyi güzel hayırlı şeyler olsun.

Hafta sonu Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Konya’da. Yanılmıyorsam ve büyük bir aksilik olmaz ise gelecek hafta sonu MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli Konya’da. Bu gelişler Konya için hep hayırlı ve güzel şeylerdir. Konya için güzel olan her şeye çalışanlarına yöneticilerine teşkilatlarına biz de teşekkür ediyoruz.

Bu arada Konya için yine güzel bir bilgiyi sizlerle paylaşalım Konya Ticaret Odası, Karatay Üniversitesi, belki sade vatandaşlar olarak hepimizi ilgilendirmeyebilir. Ama ucundan kıyısından Tıp fakültesi ile öğretmeni öğrencisi ile çalıştırdığımız insanlarla selam verdiğimiz insanlarla Konya Ticaret Odası ve Karatay Üniversitesi Konya’nın bir gerçeği ve belki de hala gücünü tam olarak hissettirmeyen büyük bir potansiyeli.

Konya Ticaret Odasında seçim startı verildi. Başta siyasiler olmak üzere yerel yöneticilerin ve iş dünyasının merakla beklediği Selçuk başkan yeniden aday olacak mı olmayacak bu tartışmaları dün itibari ile sona erdi.

Başta Sayın Başkan ve ekibine olmak üzere Konya’ya hayırlı uğurlu olsun inşallah.

Selçuk Bey’in resmini açıklamasına prosedür gereği daha belli bir süre var, ancak gene ilk söyleyen biz olalım ve sizlerle paylaşalım sayın Selçuk Öztürk yeniden Konya ticaret odası başkanlığına aday.

Ticaret odası ve tabii ki Karatay Üniversitesi ile ilgili gelişmeleri bundan sonra daha detaylı olarak paylaşırız.

Şimdi gelelim şehrin yerel meselelerine.

HER ŞEYDEN ÖNCE KURUM’UN ADI AİLE

Bize böyle bir bilgi ulaştı. Adında bile aile geçen kurumda, bize yazılanlar ve bize yazılanlar inşallah yanlıştır.

Bize gelen bilgiyi izninizle şöyle paylaşalım,

“Konya Aile İl Müdürlüğüne bağlı

Rehabilitasyon merkezinde.

Çalışma sistemi 12-12 den 8-8-8 e geçirildi.

Bu sistemde çalışanların işe giriş çıkış saatleri,

07.00 - 15.00,

15.00 - 23.00,

23.00 - 07.00,

Bu merkeze ulaşım çok sıkıntılı.

Servis de verilmiyor.

Gecenin 11.00 inde çalışan bayan arkadaşların sıkıntıya sokulması Aile Bakanlığına yakışmıyor.

Kurumun müdiresi çalışanların cep telefonlarını içeriye almıyor,

Çalışanlar telefon etmeleri gerektiğinde izin alıp, güvenliğe gidip telefon edip geri geliyorlar.

Özellikle gece vardiyasında çalışanlar,

Koltukta otururken kameradan izlediklerini ve 5 dakika kımıldamadan dururlar ise uyudu diye tutanak tutulacağına dair tehdit ediliyorlar.

Her açıdan bir mobing ve baskı uygulanan bir kurum haline dönmüş durumda.”

…..

Tekrar ifade edelim bu bir iddia doğru ve olmuştur diye asla bir şey demiyoruz, ama gerektiği zamanda bununla ilgili iddiaları başka türlü ve kişilere bağlı olarak çoğaltabiliriz.

Elbette yapılan işten ya da yapıldığı iddia edilen işten Sayın Müdürün ve üst düzey yöneticilerin haberi olmayabilir. Sadece iyi niyetli olarak, varsa bir hata küçük bir eksiklik bunu giderelim ve adı üzerinde Aile olan kurumun iç huzurunun da aile gibi huzurlu samimi güzel olmasını dileyelim.

BU YOLUN ADI MERAM YAKA YOLU

Maalesef sizden gelenlerle veya bizim görüp duyduklarımızda paylaştığımız şehrin en büyük sorunu hatta çekilmez hale gelen sıkıntısı trafik.

Bu trafik adı ulaşım olan zıkkım her halükarda normal insanı yoldan çıkartan ayarlarını bozan bir hal alıyor.

Buyrun Çarşamba günü bizzat yaşadığım ve maalesef son anda çekebildiğim bir fotoğraf karesini sizlerle açmaya çalışacağım.

Burası Meram Yaka yolu ikindi saatleri, yol iki şerit, gidiş iki şerit, geliş olarak yapılmış vakti zamanında inşallah, Ruslardan kalma değildir dünkü yazdığım gibi.

Hani Dünya’ya örnek şehiriz ya ve bu şehrin en önemli turizm tanıtım bölgesi Meram‘a merkezden üç ana şeritten bağlanırız ya içinde üç ana şeritten biri Meram Yaka yolu.

Zaten yolun en sağ şeridi tamamen yasak uygun olmayan bir şekilde otomobillerle kapatılmış durumda.

Belediyemizin otobüsü geliyor Burak da yolcu indirmesi ve bildirmesi yapacak.

Ama durakta araçlar park etmiş.

Şoför arkadaş ne yapacak mecburen yolun en sol şeridinde yani tam da ortasında duracak.

Yolcular inecek binecek.

Bu işlemler olurken de tek şeritli yol birkaç dakika da olsa duracak.

İnsanlar bekleyecek araçlar benzin mazot yakacakmış.

Yolun üzerindeki trafik ışıkları yeşil yandı zaman araçların geçmesine engel olacak.

Kızan sürücü kırmızıda geçecek.

Sonuçta kötü kötü şeyler olacak.

Biz de her fırsatta değerli yöneticilerimiz gibi diyoruz. Konya gerçekten yaşanılacak şehir.

Ben buna küçük bir ilave yapayım, bu kafayla Konya gerçekten yaşanılacak bir şehir kimin için mi?

Benim gibi emekliler için.

Hatta yaş itibari ile artık araç dâhil kullanamayan otobüs ve dolmuşa zar zor binip inen yaşlılar için Konya gerçekten büyük nimet bir şey.

Bu konuda sorumlu vebali olanlara çok ama çok kızıyorum.

Dahası insanların duasını değil ve bedduasını alıyorsunuz.

Ve hiç kimse yıllardır parmağını oynatmıyor sadece susuyor.

Yalan yanlış diyen yok.

Çözüm bulan da yok.

O zaman Konya işte tam da dediğiniz gibi yaşanacak şehir.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Dert bir değil ki ağlayasın deli bir değil ki bağlayasın.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ

Yeşil ışıkta geçerken frene basmadığımız zaman daha iyi adam oluruz.

Yorumlar

  • yorum avatar
    SİNAN
    10-10-2022 11:27

    Uğur Bey aşağıda alıntılamış olduğum cümlenizi tekrar tekrar okumanızı tavsiye ederim. Türkçe yazım konusunda daha hassas olmanız temennisi ile..."Belediyemizin otobüsü geliyor Burak da yolcu indirmesi ve bildirmesi yapacak."

  • yorum avatar
    kenan usta
    07-10-2022 15:04

    yav bu şehirde yarım asırdır yaşarım bu tür yerlere ne hikmetse sen ben bizim oğlandan başkasının geldiğini seçildiğini göremeden ölüp gidecem.oysa eskiden bir heyecan vardı hüseyin seçilsin diye uğraştığım günler aklıma geldi bileydim oraları çiftlik yapacaklarını valla billa özkaymak otursun arkadaş derdim.koca şehirde binlerce işletme var içinden bir adam çıkıp gardaşım 10 senedir ne yaptıon ki bida istiyon diyip sormuyor.ülen yaşım 40 larda olsa ben çıkarım emin ol lakin bizden geçti fakat yazık oluyor şehre bırakıvırın selçuğu filan onlar sizin sesiniz nefesiniz olmaz onlar dümen suyundan ayrılmadan katırı ürkütmeden değirmeni çevirelim derdindedir.yazık koca şehre.

  • yorum avatar
    Oguz Oguz
    07-10-2022 12:40

    benzine 3 günde 17% tıkladılar, kuyudan çıkan Allah'ın suyuyla bize tekrar tıklayacaklar merak etmeyin, zevk almaya bakın..

  • yorum avatar
    Oguz Oguz
    07-10-2022 12:32

    Yav hakkaten bu yazıları okuyup okuyup tekrar gülüyorum. Çaycıya verdiği maaşla aynı paraya tornacı arayanların şehri Konya. Satın, savın, yeyin için, israf ta edin, hakkınızdır. Iktidarın son kalesi, bu halktan daha ne bekliyorsunuz, puhahhaa ha.

  • yorum avatar
    Oguz Oguz
    07-10-2022 11:54

    "Gerçek şu ki, insan kendini kendine yeterli görerek azar. " Alak suresi 6-7 ayetler. Kimse bindiğim at benden akıllı olamaz zannetmesin. Öbür tarafta sorgu sual yok, varsa da o zamana daha çoook var, meşrebimiz belli, kötü insanların eline geçmesin madem, ben götüreyim, dünya bizi bekliyor, en azından hayır hasenatta harcarım diyor herkes, Allah muhafaza.

  • yorum avatar
    Oguz Oguz
    07-10-2022 11:00

    Yav hakkaten komiksiniz. Konya yaşaaz hale geldi, başkanların tırrığında deil. M yeni yol Necmettin Erbakan universitesini kazanan çocuğa Kosova mh Farabi Hastanesinin yanından yurt çıkıyor. Nasıl gidecek bu cocuk Bosna ya. 52 numaraya mı binecek. Koyun da bi gidin hele. Ne ticareti,uretimi yapiliyor da ticaret odasina baskan seciyoruz, ne siyaseti yapiliyorda Bahçeli, Babacan Konya'ya geliyor. Memleketin hangi sorununu çözdüler.

  • yorum avatar
    trafiten banane rant şahane
    07-10-2022 10:53

    Sevgili Selçuklu başkanı Bosnadan Japonya'ya uçarak dünyaya umut saçacağına biraz da kendi personeli, iş arkadaşları ile ilgilensin. Şeker Tekke caddesi eski pazar yeri kavşağına bir bakın lütfen. Selçuklu zabıtası olay yerine gittk, ruhsattan ceza kestik ama (7-8 aydır ana yolda yatan ve halen çekilmeden ve milim devinmemiş olan ) 4-5 tane üst üste istiflenmiş araba lastiğini ve kaldırımı işgal eden koskacaman BMW 7 bilmem kaç otoyu, ve kaldrıımdaki kanepe koltuğunu görmedik diyor. 8-10 mt manav tabelasının önünde lastik tamirhane işgaliyesi var. Bu işler için sanayiler ve petrol istasyonları yok mu ? Neden kullanılmıyor.

  • yorum avatar
    Oguz Oguz
    07-10-2022 10:38

    3 günde benzine 17% tıkladılar Nuri abi. Bizim kifayetsizle durmaz Allah'ın verdiği suyla vatandaşa tekrar kitlerler merak etme..

  • yorum avatar
    nuri
    07-10-2022 09:59

    elimdeki su faturasına göre eylül ekim döneminde koski suya %10 tıkılamış olup bahçe sulamalarında kademeyide düşürmüş az birazda oradan tıkılamıştır.hayırlı olsun inşallah.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.