Konya
28 Nisan, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63688.203$

DEVENİN ÜZERİNDE İT DALAR MI? DALAR ….

01 Aralık 2022, Perşembe 00:00

Birkaç gündür Konya’da değiliz hatta dahası Türkiye’de bile değiliz.

Ne var ki sosyal medya ve internet denilen illet yüzünden şehirden kopamıyoruz.

Şu köpek meselesine girmek istemiyorum sadece ve sadece maalesef bu işten zarar gören yaralan Konya, dolayısıyla da bu kötü olayda en az en kusursuz insan Başkanı Uğur İbrahim Altay yıpranıyor.

Naçizane buradan bir defa daha söylemek istiyorum bu iş köpürtüledikçe İstanbul işin içine sokuldukça inanın Konya zarar görecek, Uğur başkan zarar görecek.

Olan oldu dönüp geriye bakmanın suçlu kabahatli aramanın başka yerlere gitmenin kimseye bir faydası olmayacak.

 Ha belki birilerine faydası oluyor ama Konya’ya ve Uğur başkana bundan sonra hiçbir çalışmanın faydası olmayacak diye düşünüyorum ve bu konuda da oldukça iddialıyım.

Çünkü bu benim şahsi görüşüm düşüncem değil şehrin ve Türkiye’nin her yerindeki aklıselim insanlarla görüşüyorum, bırakın herkes kendi yolunda ilerlemeye devam etsin en güzel ilaç zamandır bunu unutmayalım.

Bu işten gerçekten sıkıldım Tahir başkanın döneminde başlayan ve Uğur başkan ile zirve tırmanışını sürdüren bu barınak, hayvanlara sahiplenme hayvan dostları ailelere maddi ve manevi destek olma tahmin ediyorum ki 6000 köpeğin sahiplendirilmesi olayı Türkiye’de başka bir yerde yok ama hani bizde bir söz vardır devenin üzerinde it dalar mı daladı, dönüp bir daha geriye bakmayalım.

A2 EHLİYET SINAVI İÇİN

ÇUMRA’YA GİDENLER

Dün Konya’dan bize ulaşan ve üzücü durumlardan birisi de A2 ehliyet sınavı için Çumra’ya giden kursyerlerinden.

Yaklaşık on tane kursiyer kendilerine belirtilen saatte hiçbir yetkilinin sınavın yapılacağı okulda bulunmadı ilçe milli eğitim müdürüne ulaşıldığı zaman da sınavın iptal edildiği yönündeydi.

Konya’dan Çumra’ya giden yaklaşık on tane sürücü adayı o andaki videoları da çekip bize gönderiyorlardı işte o videolardan sadece karanlıktan bir kare.

Anladığımız kadarıyla sınava girecek adaylarla kurslar arasında bir irtibat eksikliği ya da noksanlığı olmuş, ama gerçekten Konya’dan Çumra’ya giden bu insanlara da o saatte yazık olmuş.

KARATAY BELEDİYESİNE

HASSASİYETLERİ İÇİN

TEŞEKKÜR EDERİZ

Dün Meram ve Selçukludaki dönüşüm katı atıkların dönüşümü çöplerin dönüşüm olarak ayrılıp daha sonra yeniden kazandırılması konusunda küçük bir not düşünce sağ olsunlar Karatay Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı bu konuda bizi bilgilendirdiler.

Gerçekten Tahir Akyürek’in yanında dahası Halil üründen bu yana Büyükşehir Belediyesinde belediyecilik anlamında bütün kademelerden başarı ile geçen ve artık belediye hizmetleri alanında Karatay Belediye Başkanı olarak ustalık dönemini yaşayan bu katı atıklar ve dönüşüm konusunda 10.000’lere ulaşmış bir çalışma yapmışlar.Bu konudaki çalışmaları bize özetleyerek gönderen görevli arkadaşlarımız Karatay’da ev iş yeri iş yeri dükkân ofis demeden kapı kapı bu işi yapmışlar ve bence bu çalışmalar içerisinde en güzeli Hasan Başkanın hassas olduğu eğitimde, eğitim gören çocuklarımıza bu konuda eğitimler veriliyormuş.

Hep söylüyorum Karatay’da kulakları çınlasın Hançerli başkan ile başlayan hizmet yarışı ve özellikle de para sıkıntısının olmaması Hasan başkanla tam gaz süratle devam ediyor. Karatay’ın şekli ve çevresi böyle değişiyor ne mutlu Karataylılara.

FATİH ÖZGÖKÇEN’İ

KUTLUYORUM

Bosna-Hersek de Konyaspor’umuzun Zeljeznicar İle oynadığı hazırlık maçını da izleme şansını bulduk. Çok soğuk havada oynanan ve tamamen dostluk kardeşlik havası içerisinde geçen bu özel müsabakanın futboldan ötesi güzel gelişmeleri vardı. 

Konyaspor’un başkanı Fatih bey gerçekten bir spor kulübü başkanı olmanın çok daha fazlasını sadece Konya’da ve Türkiye’deki ikili görüşmelerinde ortaya koymuyor, Uluslararası boyutta da en güzel şekilde bu işi yapıyor.

Fatih bey Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Bosna’da özel bir futbol maçında takımının yanında olmanın ötesinde bu kulüp ile gelecek adına anlamlı ve tarihi protokol görüşmelerinde yaptı.

Malum Balkanlar ve özellikle de Bosna yetenekli futbolcuları ile Türk futboluna özellikle son yıllarda büyük katkılar sağlıyor işte Konyaspor kulübü artık Bosna’da gönül bağı olan kardeşleri ile ileriye dönük temeller attı.

Fatih başkan yanındaki Nuh Kaygusuz, Sami Pirinç, Targun Polat, Hakkı Polat , Kazım Küçükçöğen Sertaç Tuza, Mehmet Akcan, Burak Dağlı, Ömer Demirhan ve benim göremediğim veya unuttuğum diğer isimler varsa da onlarla Bosna’ya yapmış olduğu bu çıkartmada Konyaspor kulübünü Konya’yı ve Türkiye’ye resmi görüşmelerde en güzel şekilde temsil etti.

Spor işte böyle sihirli bir olaydır spor futbol sadece sahada olmaz bizim yıllardır eksikliğini hissettiğimiz en büyük konu da buydu.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Başta dönüp koşan nice bilgiler, nice hünerler vardır ki, insan onunla baş olmak isterse, baş elden gider. Başının gitmesini istemiyorsan ayak ol.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ ?

Tek yönlü yolda caddede dörtlüleri yakarak geri geri gelmeye çalışmadığımız zaman daha iyi adam olur

Yorumlar

  • yorum avatar
    Abdurrahman Özkaynak
    01-12-2022 15:02

    Saray Bosna ya gitmişken Çok iyi bildiğiniz gibi Saraybosna’da, şehir merkezinde Başçarşı’da bir çeşme var. Kardeşlik çeşmesi de denilen bu İki musluklu çeşme’nin ilginç özelliği ise şu; bir musluğundan içerseniz bir Boşnak ile evleniyormuşsunuz, diğerinden içince ise Bosna’ya tekrar geliyormuşsunuz. Bu güzel bilgi dışında esas söylemek istediğim Kültürpark otobüs bekleme alanının hemen yanında çeşmeleri kırık, çeşmelerinden su akmayan bu çesmenin bir an önce çeşmelerinden su akar hale getirilmesidir. Sayın Belediye yetkilileri Ya hiç yapmayın ya da yapıyorsanız devamında da gereğini yapın

  • yorum avatar
    bir bilen
    01-12-2022 14:07

    devenin üstünde it dalamakla kalmaz bu ülkede aslanı kediye boğdururlar ayrıca menfaati gerekirse çakalı besler köpeği taşlarlar.daha dur taşları bağlayıp köpekleri salanlar gelene ağam gidene paşam ddedikleri gibi bedava sirke baldan tatlıdır deyip keyiflerine bakarlar.ülkede herkes isme sıfata elbiseye arabaya bakınca insan insanlığının kıyneytini bilemez olmuş.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.