Konya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63976.378$

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI

04 Ekim 2018, Perşembe 08:31

Diyanet İşleri Başkanlığımızca her yıl 1-7 Ekim tarihlerinde kutlanan camiler ve din görevlileri haftası münasebetiyle camiler haftanızı ve bütün dün görevlisi meslektaşlarımın haftasını tebrik ediyorum.

Bu hafta vesilesiyle Başkanlığımızca ve İl ve İlçe müftülüklerimizce pek çok etkinlik tertip ediliyor. Bu yıl bu haftanın teması "camiler ve din hizmetine adanmış ömürler" olarak belirlendi. Müftülerimizin, vaizlerimizin, imam-hatip ve müezzinlerimizin örnek hizmetleri üzerinde durulacak.

Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak beyin yeni yayın dönemine başlayan, milletimize ve tüm insanlığa yüce dinimiz İslam'ı en güzel şekilde sunmayı hedefleyen ve tüm halkımıza izlemelerini tavsiye ettiğimiz Diyanet TV'ye yaptığı açıklamada:

"Hafta kapsamında en önemli randevu 4 Ekim’de Beştepe’de gerçekleşecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan külliyede din görevlileriyle buluşacak;

"Milletin evinde muhterem Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle beraber din görevlilerimiz ülkemizin 81 ilinden bütün ilçelerinden hizmet kollarımızın her bir erinden müftülerimizden, vaizimizden Kur'an kursu hocamızdan İmam Hatip, Müezzinimizden, Memur, Şef, Hizmetli ve Şoför kadromuza kadar bütün arkadaşlarımız Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde muhterem Cumhurbaşkanımızla bu hafta vesilesiyle bir araya geleceğiz."

Camiler ve din görevlileri haftasında din görevlilerine geçmişteki örnek şahsiyetlerin dini hizmeti anlatılacak

"Anadolunun her ilinde ilçesinde her kasabasında hatta her köyüne varıncaya kadar dini mübini İslam'a hizmet etmiş hasbi olarak samimi olarak bu hizmetlerin fetret devri yaşamaması için elinden gelen gayreti göstermiş ve gerçekten millet nezdinde büyük intiba hatıralar oluşturmuş millet nezdinde saygınlık kazanmış hoca efendilerimiz var, biz bunları bu hafta vesilesiyle hocalarımızın gündemine getirip mihrabımızda minberimizde kürsümüzde hizmet eden camiyi bir okula bir üniversiteye görünmeyen bir üniversiteye çeviren bu hoca efendilerin bizim örneğimiz olduğunu bugün geldiğimiz noktada artık din hizmetimizin ulaşamayacağı hiçbir alanın kalmadığını görevlilerimizle bir kez daha paylaşacağız."

Özel haftada camilerin önemi de anlatılacak, gençlik buluşmaları yapılacak

"Bu hafta hem din görevlilerimize yönelik konferanslar hem de vatandaşlarımıza yönelik camiyi, camiye devamın, caminin birlik ve beraberliğimize katkısını paylaşacaklar. Bu hafta vesilesiyle tabiiki cami gençlik buluşmalarımız devam ediyor. Yine bu haftanın bir gününü gençlerimize ayıracaklar, yani camiyi hayatın merkezine alan, ailece camiye katılma programları yapılacak." ifadelerini kullanmış, böylece bu haftanın etkinliklerini özetlemiştir.(https://www.diyanet.tv/camiler-ve-din-gorevlileri-haftasi)

Bu hafta vesilesiyle camilerimizin ve din görevlilerimizin önemi ve değeri hatırlatılmış ve özellikle gençlerimize yönelik etkinlikler artırılmış olacak. Allah hayırlı hizmetler yapmayı hepimize nasip eylesin. Millet olarak bu etkinliklere destek vermemizin ne kadar önemli ve kıymetli olduğunu unutmayalım.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.