Konya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63976.378$

ÇALIŞAN ANNELER

18 Kasım 2017, Cumartesi 14:37

Bu hafta çalışan kadınların yaşadığı bir sıkıntıyı daha dillendirelim dedim.
Günümüzde çalışan kadın sayısı az denmeyecek kadar fazla. Bu durum bizleri gururlandırıyor elbette ama çalışan kadınların yaşadığı sıkıntılar da ortaya çıkıyor maalesef ki…

Bu hafta ki sıkıntımız çalışan annelerle ilgili.

Çalışan annelerin hepsi olmasa da büyük bir kısmının ortak sorunu, işe giderken evde ya da kreşlerde bıraktıkları çocukları. Hepsini demiyorum çünkü bu sıkıntıyı yaşamayan annelerin güvenilir destek timi olarak anneleri ya da kayınvalideleri var. Ya peki olmayanlar. İşte destek timine sahip olmayan anneler, büyük sıkıntı içinde kalıyorlar. Kariyer ya da maddiyat hiç önemli değil, çalışırken ki amacı, bizim için çalışıyor olması yeterli. Sabah mesaiye başlıyor evet ama düşünce olarak çocuk odaklı günü bitirmeye uğraşıyor. Çünkü sabah işe giderken çocuğunu, ya bir kreşin kapısından içeri bırakıp gidiyor yada tam anlamıyla olmasa da tanıdık bildik veya tavsiye edilen bir yardımcı gözetiminde evde bırakıyor. Teknoloji ilerliyor evet belki kameralar sayesinde çocuğunu istediği anda görme imkanı var. Var da iş verenler buna ne kadar sıcak bakar bilmiyorum. Düşünün ki telefonunuzda ya da bilgisayarınızda sürekli evi yada kreşi izliyorsunuz. Belli bir zamandan sonra bu davranışınız sizi potansiyel iş yapmayan eleman durumuna getirir.

Kamera olayını iptal etsek, her gün okullarda, kreşlerde yaşlı bakım evlerinde yaşanan şiddet ve darp olaylarını televizyonlarda izliyoruz.

Evde ki yardımcı çalışanlardan da şüphe etmemek elde değil çünkü para için bu işi yapıp vicdanını cebine koyan insanlar maalesef ki günlük hayatta karşılaştığımız  sıradan insan gibiler artık. Hal böyle olunca çalışan anneler tüm bunları göz önüne alıp ellerinden geldiğince çocuklarını uzaktan takip ederek, çalışmaya devam ediyorlar yada ücretsiz olayına giriyorlar.

Gerçi çalışmaya devam eden annelerde aldıkları maaşları kreş yada yardımcılarına geri vererek maddi bir kazancı sağlamamış oluyorlar. Oysa çalışan anneler için çalıştıkları kurumlarda açılan kreşler ne kadar da faydalı olurdu.

Hem anneler çocuklarıyla aynı çatı altında olduklarının bilinciyle daha verimli çalışır, hem en küçük bir problemde çocuklarının yanlarında olmaları kolay olurdu.

Yani çalışan anneler maddi olarakta manevi olarakta rahatlamış olurlardı. Tabi bu durumu hayata geçirmiş kurum ve kuruluşlar var. Ama yeterli değil. Temennimiz başta resmi kurumlar olmak üzere tüm işverenlerin böyle bir faaliyeti hayata geçirmeleri ki çalışan anneler de ‘çalışan mutlu huzurlu anneler’ olsun.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.