Konya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63976.378$

BİR YOL HİKAYESİ

17 Eylül 2021, Cuma 08:01

Bugün direk laflamadan dört ayrı konuya ayrı ayrı değinmek istiyoruz.

MİSTİK MÜZİK FESTİVALİNDE DEĞİŞİKLİKLER VAR

İlk yapıldığında bu da neyin nesi dememin üzerinden tam 18 yıl geçmiş. Sağ ve sağlıklı olana nasılda güzel geçiyor günler yıllar değil mi?

İşte dün Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar bu yılki festival ile ilgili olarak bilgilendirme toplantısı yaptı.

Toplantının detaylarını gazetemizden ve internet sitemizden takip edebilirsiniz.

Tek diyeceğim ilgi artık öyle artıyormuş ki bazı bölümlerin ücretleri 25 TL den başlayıp 100 TL ye kadar gidiyormuş.

Gerisini siz anlayın artık.

Haaa birde yeni Müdür yardımcısı dostumuz Murat Pekergin’in yeni imajını beğendim   

KAVUŞ VE EKİBİNDEN MUHTEŞEM HAMLE

Konya merkezde tüm Belediye Başkanları son iki yıldır miniklerimiz, çocuklarımız, yavrularımız için gerçek anlamda kalıcı ve ciddi projeler üretiyorlar.

Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Uğur İbrahim Altay Selçuklu’da ilk seçildiği zaman eğitim ve spor adına çok güzel projeler ortaya koymuştu. Şehrin ve siyasetin belli bir kısmı bunu anlayamamıştı.

Ama bugün geldiğimiz noktada Selçuklu, Karatay, Meram Başkanları ciddi hamleler yapıyorlar.

Meram Belediye Başkanı Sayın Kavuş’un dün açıkladığı projede gerçekten her yönü ile dört dörtlük bir çalışma.

Bu arada törene katılan ve tören öncesi ayaküstü de olsa kısa kısa şehir değerlendirmeleri yaptığımız benim biricik Baş Vekilim Sayın Hasan Angı’ya da özel bir teşekkür etmek isterim,

Ayrıca Sayın Valimiz Vahdettin Özkan Beyin o her zamanki olgun samimi duruşu, Selçuklu Belediye Başkanı Sayın Ahmet Pekyatırmacı’nın güler yüzü, KOP Başkanı Mahmut Sami Şahin Bey, Milli Eğitim Müdürümüz Seyit Ali Büyük hocam, Meram AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Dolular ile kısa süreli görüşme ve aldığımız ışıklar güne moral depolayarak başlamamıza neden oluyordu.

Bu vesile ile bir kez daha Meram Belediye Başkanı Sayın Mustafa Kavuş ve ekibini MERAM GELİŞİM AKADEMİSİ projesini yürekten ayakta alkışlıyoruz.    

GÜLVEZİR KORKMAZ VE EKİBİNİ KUTLUYORUM

Genç iş adamı, genç spor adamı güler yüzlü nezaket sahibi Gülvezir Korkmaz’ın daveti üzerine Ereğli’den koştura koştura KONYA GENÇ İŞ ADAMLARI DERNEĞİ’nin toplantısına yetiştim. Toplantı ve detayları inşallah gazetemizin sayfalarında ve internet sitemizde görebilirsiniz.

Benim söylemek istediğim sadece Gülvezir Korkmaz’ın Başkanlığında iki yıl gibi hem de pandemi sürecinde bu kadar genç işadamını bir araya getirebilmek gerçekten yürek ister, güç isterdi.

Gülvezir Bey o akşam Genel Başkanının da ve gelen konukların önünde büyük güç gösterisinde bulundu. Ayrıca geceye katılan Başkanlar Hasan Kılca, Selçuk Öztürk, Memiş Kütükçü gibi isimlerde bu derneğe gösterilen ilginin bir işareti idi.  

……….

BİR YOL HİKAYESİ

Bu şehrin çok hassas, duyarlı şehir ve ülke sever temiz samimi insanları var. İşte onlardan benimde yakın dostum defalarca yetkili makamlara yazarak fotoğraf çekerek ve bir kaz defada bize ilettiği konuyu şöyle özetliyordu; 

“Değerli Uğur ağabeyciğim;

Yaklaşık 1 yıldır çözüme kavuşturamadığımız bir yol hikayemiz var...

Daha önce Halil Ürün Caddesi Otogar Camii Kavşağı ile ilgili belirsiz olan, trafik işaretleri olmayan bisiklet yolunda araçların habersiz ceza yediğini sizlere kanıtları ile sunmuştuk. Sizlerde sağ olun konuyu gündeme getirdiniz, bizlerde ilgililere defalarca yazdık.

Daha sonra Konya Büyükşehir trafik ulaşım planlamadan 2021 Mart ayında tarafımıza resmi yazı geldi.

Yazıda bölgenin ilgililerce tetkik edildiği, haklı olduğumuzu ve o bölgedeki bisikleti yolunun bizimde önerdiğimiz gibi geniş kaldırım tarafına veya arka bölgeye kaldırılması yönünde Nisan ayı içerisinde çalışma yürütüleceğini ifade ettiler.

Sürekli aynı bölgeyi kullandığımız için takip ettik Nisan, Mayıs, Haziran Temmuz derken Ağustos ayında 3,5 tane iş bilmez arkadaş işin kolayına kaçarak fotoğrafta görülen bisiklet yolu levhası ve dubaları yolun sadece 20 metresine çakarak kendilerince sorunu çözdüklerini sandılar. 

Aslında bu olayı çözme şekli, son günlerin fazla kullanılan kelimesi ile açıklamak gerekiyor.

Bu olayın "oksimoron" bir durum olduğu çok açık.  

Aslında Bisiklet yolunun 1 ve 2 numaralı işaretlediğimiz yerlerden bir tanesine alınması gerekmekteydi. Gelen yazıda da bu belirtilmişti.

Şimdi bu anlamsız çalışma yüzünden eski adese binası önüne kadar uzayan araç trafiği, yeni oksimoron düzenleme ile Selçuklu Belediyesi önüne kadar uzamaktadır. İnsanlar boşuna zaman ve yakıt harcamakta, ayrıca bisiklet yolunun gerisinde de herhangi bir işaret ve uyarı olmadığı için geriden bisiklet yoluna giren araçlar dubalara geldiklerinde ya dubaları ezmek zorunda kalıyor ya da trafiği zora sokarak bir sonraki şeride geçmeye çalışarak bir çok kazaya sebep olabilmektedirler. 

Kavşakta bekleyen trafik polislerinden yedikleri ceza ise cabası...   

Şimdi ben soruyorum tüm bunların sorumlusu kim???

Tüm bu yaşananların vebali kimin? 

Bu kadar zor olmamalı planlama yapmak. 

Uğur abi umarım sesimize kulak verirsiniz bu bölgenin sorununa hep beraber çözüm bulur ve bu caddeyi kullanan insanların hayır duasını alırız inşallah.

Yetkililerinde kendilerini ve ekiplerini artık bir sorgulama zamanı geldiğini umarım ANLARLAR...!!! 

BİSİKLET YOLU YAPTIK DENİLİNCE BİSİKLET YOLU YAPILMIŞ OLMUYOR...!!!

Son olarak yazdığın (Ak Parti Neden Oy Kaybediyor?) konu başlığına da bir gönderme yapalım bu araçların içindeki insanlar Belediye Başkanlarına ve yetkililere iyi niyet göstergesinde maalesef bulunmuyorlar.  

(SELÇUKLU BELEDİYE BAŞKANIMIZIN İŞE GEÇİŞ GÜZERGAHI OLMASI SEBEBİYLE ODA NASİBİNİ ALIYOR)

Sadece dile getirmeye zaman ayırmıyorlar. 

Bu insanlar saf değiller, yetkililerin artık halkın da uyanık ve olanları yapılanları objektif gözle gördüğünü bilmeleri lazım. 

Yapılacak olan çalışma ise aşağıdaki fotoğraftaki kadar kolay ve güzel.

Sağlıcakla”

…………………

Anlayan anlamıştır diyorum ve inşallah bu konuyu bir kez daha yazmak zorunda kalmayız diye ümit ediyoruz.

…………..

Not: Selçuklu Belediyesinin güzel çalışmasını da yarın değerlendireceğiz inşallah

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bir insan huysuzsa idare edin, cahilse akıl verin, sinirliyse sabredin ama nankörse yol verin gitsin. Çünkü huysuz bir insan düzelebilir, cahil insan akıllanabilir, sinirli insan sakinleşebilir ama nankör insan asla değişmez.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

İstanbul yolu trafiğinde sadece hız kontrol merkezlerinde kameraların olduğu noktalarda ayağımızı gazdan çekip daha sonra zikzaklar yaparak magandalık yapmadıkları zaman daha iyi ADAM oluruz.

Yorumlar

  • yorum avatar
    Oguz Oguz
    17-09-2021 13:51

    Dun yururken ekonomi tube kanalinda degerli büyüğümüz Memis Kutukcu yu dinledim. Tarimsal istihsasli organize sanayi bolgeleri dedi. Cok mutlu oldum. Enerji tuketimlerinin Agustos ta bir onceki senenin Aguatos ayina göre ust uste 2 sene 15-18% arasinda artis gosterdigini, ust teknoloji uretimde Konya nin TR ortalamasinin altinda olmasina ragmen hizla yukseldiğini ve potansoyelinin devam ettigini anlattı. Bir kac sene daha sikintı yasayabiliriz ama onumuzdeki 5-10 sene sonrasinin bizim icin cok iyi olacagıni hissediyorum Tebrik ederim.

  • yorum avatar
    Oğuz Oğuz
    17-09-2021 12:00

    yav boş verin, çocuğu üniversiteyi kazanamadığı için sevinen ana-babalar var... löp löp götürenlerin de bir gün hesabı kesilir merak etmeyin.

  • yorum avatar
    Ferid
    17-09-2021 09:53

    Uğur abicim bı yıkama yağlama dükkanı açsak

  • yorum avatar
    Tuncer
    17-09-2021 09:14

    Abi selçuklu belwdiyesi sattığı arsanın imarını 22 kata çıkarmış doğrumu alanda bir vekilimizin akrabası imiş. Bunu yazabilirsen helal olsun sana yoksa yazık aksakalına

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.