Konya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    62827.550$

“BİR BİLEN”E SORU VE CEVAPLAR    

02 Ekim 2019, Çarşamba 08:46

Kendisi son çeyrek yıldır aktif siyasetin önemli bir aktörü.

Kritik süreçlerde, istemediği halde kritik görevlere getirildi.

Öğrencilik yıllarında çırak olarak başladığı siyaset mesleğinde kalfa oldu, usta oldu. Şimdi o usta ve profesyonel bir siyasetçi olarak başarılı bir şekilde mesleğini sürdürüyor.

Siyasetin çamurlu yollarının kirletemediği ve yaptığı kritik görevler sırasında üzerine herhangi bir çamur bulaşmayan, siyasetin ustası “Bir bilenle” konuştuk. Aksini düşününler için önemli bulduğumuz şu hususu da söyleyelim: Çamur atmak dünyanın en eski mesleklerinden birisi olup, mevcudiyetini sürdürüyor. Böyle durumlarda resmi belge, dosya var mı ona bakmak lazım. Bir de Mevlana’nın dediği gibi “Bir lafa bakarım laf mı diye, bir de lafı söyleyen adama bakarım adam mı?” diye, düşünmek lazım.

Peki “Bir bilen”le ne konuştuk?

Ali Babacan’ın kurmaya çalıştığı yeni partiyi konuştuk..

Ahmet Davutoğlu’nun kuracağı yeni partiyi konuştuk..

ADESE’yi konuştuk..

Ak Parti il eski başkanı Musa Arat’ı konuştuk..

Kamuoyunun bilmediği meğer ne kadar saklı/gizli ilişkiler varmış.. Sorularımıza  aldığımız bazı cevaplar karşısında doğrusunu isterseniz hayretler için de kaldık..

İşte o sorular ve cevaplar.

SORU: Sizin de mensubu olduğunuz Ak Parti’den istifa edenlerin yeni parti kurma hazırlıkları sürüyor. Ali Babacan’ın kurmayı düşündüğü partiye şans tanıyanlar var. Kendisi bu konuda yalnız değil. Arkasında parti kurma tecrübesi olan eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül var. Bir dönem Ak Parti’nin önemli adamlarından olan Beşir Atalay ve daha başka eski bakan, milletvekili ve bürokratlar var. Ne diyorsunuz Ali Babacan parti kurabilecek mi?

CEVAP : Bu arkadaşların yeni  bir parti kurabileceklerine  ihtimal vermiyorum. Elleri zayıf. Aslına bakacak olursanız yeni bir parti kurma kararında olan bir yapıda değiller.  Arkalarında kamuouyu desteği yok. Umdukları desteği bulamadılar. Görünen o ki her an bırakabilirler. “Kurmayacağız” diyebilirler. Ayrıca Ak Parti içindeki siyasi ortam buna müsait değil.

SORU: Ali Babacan ve yanındaki arkadaşları yeni bir parti kuramayacaklarsa, partiden neden istifa ettiler? Yönetimi neden eleştiriyorlar?

CEVAP: Kendilerini gündeme taşımak istiyorlar. Unutulmak istemiyorlar..

 SORU: Ali Babacan Konya’da kiminle çalışıyor? Adamı ya da adamları kim?

CEVAP: Latif Cem Baran’mış.

SORU: Bu kadar mı? Yani yalnız Baran mı?

CEVAP: Evet, bu kadar başkası yok.

SORU: Ahmet Davutoğlu ne yapar? Parti kurabilecek mi?

CEVAP: Açık söylüyorum. Davutoğlu bir parti kuramayacak. Kendisine yakın arkadaşları Davutoğlu’nu ikaz etmişler. Böyle olmayacağını söylemişler. Dolayısıyla Davutoğlu parti kurmaktan her an vazgeçebilir.

SORU: Yeni parti kurma noktasında Davutoğlu’nun elinin de zayıf olduğunu mu söylemeye çalışıyorsunuz.

CEVAP : Doğru.. Hem de çok zayıf. Bir zamanlar yola çıktığı ve güvendiği arkadaşları bir kenarda durup ona bakıyorlar. Ayrıca kendisinin kamuouyu desteği falan da yok. Eskiden olduğu kadar da konuşturmuyorlar artık .

SORU: İsimlere girmeyeceğim ama  2015’de Davutoğlu’nun kenardan köşeden  toplayıp milletvekili yaptığı adamlar vardı. Onlar nerde? Ayrıca burdaki adamı kim?

CEVAP: Burdaki en sadık adamı Musa Arat. Diğerleri beklemede.

SORU: Siyaset konusunu bir kenara bırakalım. Başka bir önemli konuya geçmek istiyorum. Bildiğiniz gibi ADESE yönetimi el değiştirdi. Sivaslı bir iş adamının Borsa’da, ADESE’nin hisselerini topladıktan sonra yönetimi ele aldığı açıklandı..Sonra da farklı şeyler  konuşuldu. Burada sizin bildiğiniz durum ne?

CEVAP: Sanki arada bir finansör varmış gibi görünüyor.              

SORU: Nasıl yani?

CEVAP: Arada başka birileri adına işlem yapılan bir adam olabilir.

SORU: Mesela kim?

CEVAP : O  ismi bilmiyorum ama sanki öyle gibi.           

SORU : Bir de Ak Parti il eski  başkanı Musa Arat  meselesi var. Arat, konuşulmaya devam edilen bir insan. Konuşuluyor ve tartışılıyor. Söyledikleriyle de kafa  karıştıraya devam ediyor.Sizin bu konuda görüşünüz ne ?

CEVAP: Musa Aarat’ın söyledikleri inandırıcı değil. Davranışları, jest ve mimikleri samimiyetten çok uzak. Biliyorsunuz Konyaspor’la bir sorunu var ve devam ediyor.

SORU: Konuyu biraz açabilir misiniz?

CEVAP: Birisinin Ak Parti’nin il başkanı, birisinin de Konyaspor’un başkanı olduğu bir dönem. Bu iki insandan birisi KOMPEN gibi büyük bir şirketin genel müdürü, diğeri de reklamcısı. Musa Arat’ın reklam şirketiyle kendisinin il başkanı olduğu dönemde Konyaspor’un stad reklamlarıyla ilgili bir protokol yapılıyor. Stad reklamlarını Musa Arat’ın şirketi alsın ya da almasın, Arat’ın şirketine yüzde bilmem kaç komisyon ödeniyor. Burada hukuken ve ahlaken sakat bir durum var. Bu durumun ortadan kaldırılması lazım.

SORU: Kim kaldıracak? 

CEVAP: Musa Arat’la Konyaspor bir araya gelecek ve kaldıracak. Ama Arat yanaşmıyor. Çünkü Konyaspor yönetiminin söz konusu protokolü tek taraflı fesh etmesi halinde, Musa Arat’ın reklam şirketine 5 milyon lira tazminat ödeme şartı var. Anlayacağın Musa Arat havadan bir 5 milyon daha kazanmanın peşinde.

SORU : Yani havadan bir para..

CEVAP : Evet, öyle.. Dönemin Konyaspor başkanı ile, dönemin Ak Parti İl başkanı olan Musa Arat arasında maalesef böyle bir protokol yapılmış.

SORU: Bu nasıl nasıl çözülür?

CEVAP: Musa Arat dürüst ve haksız kazanç elde etmek istemiyorsa, sözünde dursun ve o protokolü şartsız fesh etsin.

SORU: Musa Arat il başkanı olduğu 15 Temmuz gecesi önemli görevde bulunan bir Ak Partiliyi ne yapmak gerektiği konusunda aradığını ve aradığı şahsın da “Bekleyelim, görelim. Ona göre hareket ederiz” anlamına gelen sözler söylediğini söylüyor. O üst düzey görevde bulunan partili kim olabilir? Sizce o kim?

CEVAP : Bilmiyorum.. Arat’ın hiç kimseyi töhmet altında bırakmaya hakkı yok. Çıksın adam gibi  söylesin.. O şahıs şu belediye başkanı ya da şu partiliydi desin.         Gizemli konuşmalarla olayı dağıtmasın ve herkesi şüphelenen adam göstermesin.

 SON SORU: Önem ve güncelliği nedeniyle yeni parti olayına tekrar dönmek istiyorum. Bu konuda en son ne söylemek istersiniz?

CEVAP :  O iş olmaz gibi görünüyor. Havluyu en erken atan da Ahmet Davutoğlu olacak sanki. Ötekiler de atacak.

 Biz “Bir bilen”e sorduk. O da sorularımıza cevap verdi.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.