Konya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63976.378$

BATI BUNU HEP YAPIYOR (1)

03 Aralık 2016, Cumartesi 08:59

 

Öğrenme ve etkilenme hususunda yapılan bazı araştırmalar şunu gös­ter­miştir: İnsan % 1 tadarak, % 1,5 dokunarak, % 3,5 koklayarak, % 11 işiterek,  % 83 görerek öğreniyor.([1]) Görerek ve işiterek öğrenmenin % 94’ lere vardı­ğını görünce TV’lerin yani medyanın ne kadar etkili bir araç ol­duğunu takdir etmek daha ko­lay olur. Geçmiş tarihte bir medya pat­ronunun: “İhtilâli ordu yapar ama bizi okuyarak ve dinleyerek  ya­par” demesi ve bütün iktidarla­rın medyaya göz kırpması,  bu gücün önemine delildir.

Dünya medyası büyük devletlerin,  o memleketlerde de Yahudilerin elin­dedir. Dünya kamuoyunu istedikleri gibi yönlendiriyorlar ve kendi emelleri doğ­rultusunda kandırıyorlar. Fakat nadir de olsa bazen açık veri­yorlar. O doğru,  dürüst,  insancıl,  hakperest dediği­miz Haçlının gerçek yüzü ortaya çıkıyor ama yine de ibret alan pek olmuyor,  kapanıp gidiyor. Bunlardan bir­kaç tanesini sıralaya­lım:

ABD 1993 yılında NATO’yu dolayısıyla bizi de kullanarak güya ora­daki insanları ve demokrasiyi kurtarmak amacıyla, So­mali’ye çıkarma yaptı! Dünya kamuoyu aylarca bu olayı seyretti ve konuştu. Sam Amcaya minnet ve şükran duygularını arz etti. “İyi ki varsın Çarli” diye naralar atıldı.

 Ama Hürriyet Gazetesi­nin yazdığına göre: Somali’ye çıkışının 25. günü 30 tane petrol kuyusu açıp devreye soktuğu ve çalıştırmaya başladığı ortaya çıktı.([2]) Üstelik bu çıkarmayı çok az denebilecek 200 kişilik bir zayi­atla yaptı­ğını dünyaya duyurmuştu. Daha sonra İngiliz The Observer Gaze­tesinin yazdığına göre, kadın ve çocuklar da dâhil 1000 kişiden fazla So­malili insanın öldüğü ortaya çıktı.([3])

 

Bir ABD askerini (doğruysa) öldü­rüp sokak­larda sürüyen Soma­lililerin fotoğrafını çeken     muha­bire dünya ödülü ve­rildi ama Yerli bir kızı askerlerin önünde çı­rılçıplak soyan,  üç askerin tecavüz etmesine göz yuman,  Müslü­man Somalililere zorla do­muz eti ye­diren,  bir çocuğu askeri cipe bağlatıp sürüten ve bunlar videoyu alınıp ispatlı olduğu halde Bel­çikalı Çavuş Dick Nasli’ye buna benzer daha bir­çok olayın mü­sebbiplerine hiçbir cezanın verilmediğini,  mahkemede suçsuz        bulun­duğunu,([4]) o meşhur dünya medyası hiç ver­medi.

 

Hafızalarımızı biraz yoklayacak olursak Münih Olimpiyatları olmuş,  Fi­listinli birkaç kişi İsrailli atletlerin kaldığı oteli basıp, 11 atleti öldür­müşlerdi. Daha doğrusu dünyaya böyle duyurulmuştu. Hâlbuki bunlardan ikisini Filis­tinliler öldürmüş,  9 tanesini de Al­man polisi baskın esnasında öldürmüş. Ama dünya medyası,  Al­man adâlet makamları bunu yıllarca gizlemiş,  dünya mil­letlerinin Filistinlilerden nefret etmeleri sağlanmıştır. Olay daha sonra İmpecat İnternasyonal dergisinde yayınlanmıştır.([5]) 

Birkaç ay dünya medyası Zimbabwe de siyahların guruplar ha­linde beyazlara ait çiftlikleri bastıklarını,  bazılarını öldürüp mallarına el koy­dukla­rını işliyor. Ama bu memlekette nüfusun % 2’lik bölümü olan ve ço­ğunluğu İngilizlerden oluşan Beyazların,  tarım arazilerinin % 70’lik bölü­münü  elle­rinde tuttuklarını ve fakir halkın kanını emdiklerini hiç gündeme getirmiyor.([6])  

Yakın tarihteki Bosna Savaşında Zepa,  Gorajde ve Serebrenitsa gibi bölgelerde BM güvenli bölgeler oluşturmuş ve TV,  Radyo,  Gazete,  bro­şürler ve anonslarla buralara giden insan­ların BM güvencesi altında ola­cakları duyurulmuştu. Buna inanan on binlerce insan oralarda top­lanmıştı. Fakat bu insan­ları Hollandalı General Hans Coozy kendi elle­riyle Sırplara teslim etmiş,  bu teslimi şampanyalarla kutlamışlar([7]) tabii ki bu insanlar katledilip toplu mezarlara gömülmüş, sebebi          soruldu­ğunda da “Ne yapalım elimizde değil. Müslümanlardan nefret ediyo­ruz” de­mişler­dir.([8]) Tabi Yahudi güdümlü malum dünya medyası bunu hiç dile getir­medi. ABD deki terör saldırısına sevinen Filistinliler! Gibi dönüp dönüp göstermedi.

 

Dipnotlar:

1- Zafer Dergisi, sayı 236, s. 13.

2- Hürriyet Gazetesi, 05. 01. 1993; Zaman Gazetesi, 06. 01. 1993.

3- Milliyet Gazetesi, 23. 03. 1998.

4- Milliyet Gazetesi, 01. 04. 1998.

5- Zaman Gazetesi, 15. 09. 1992.

6- Milliyet Gazetesi, 19. 04. 2000.

7- Milliyet Gazetesi 15. 07. 1995.

8- Türkiye Gazetesi, 03. 12. 1995.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.