Konya
28 Nisan, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63852.630$

BAŞKAN KAVUŞ İNSANLARI AĞLATMAK ZORUNDA MISIN?

01 Kasım 2023, Çarşamba 00:04
Bugün hem iyi hem kötü hem de duygusal bazı konulara küçük küçük dokunuşlar yapmak zorunda kalacağız.
HER ŞEY BİTER
TOPRAK OLUR
AMA İNSANLIK ASLA
Ne yazık ki hayatın, şehrin pek çok noktasına giriş çıkışlar yaparken siyasetten spora, ticaretten ne bileyim eğitime diyelim her konuda bazı acı gerçeklere şahitlik ederken artık insanlığımdan da utanıyordum daha kendimden bile zaman zaman nefret ediyordum.
bu durum maalesef bu durumda.
YANİ İNSANLIK SIFIR NOKTASINDA.
………..
Böyle bir durumda hafta sonu şöyle bir olaya şahitlik yapınca insanlığın hala ölmediğini can çekişse de bazı yüreklerde şahit oldum.
Murat Yolcu.
Biz Konyaspor ve Selçuk Üniversitesi takımlarında yöneticilik yaparken 1. Ligde 2. Ligde iken takımın kaptanı, abisi Murat Yolcu idi.
Dolayısıyla bizim Murat’ı 20 yıldır tanır bilirim.
Murat Yolcu hafta sonu Konyaspor’un rakibi olan Kocaeli Kağıtspor’un koçu olarak rakip takımın başında idi ve bize rakipti.
…………
Bir dönem bu takımın sağlık ekibinde de İBRAHİM TUNÇ diye bir kardeşimiz vardı
Murat ben İbrahim ailecek görüşürdük.
Ve İbrahim Tunç Atletizm Milli takım kampında görevli iken 44 yaşında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti.
Ve işte bizim Murat Yolcu maçtan sonra o dönemde ki Konyaspor’un menajeri Yaşar Berber abimiz ile bizim İbrahim’in kabrini ziyaret ederek Fatiha gönderiyordu.
Demek ki insanlık ölmemişti.
Ve hala yürekleri olan vicdanları olan dahası insan olan insanlar vardı.
Bir kez daha mekanın cennet olsun İbrahim hocam.
Nur içinde yat güzel insan.
Murat iyi ki varsın bir tanem.
Yaşar abi sana da teşekkürler.
DÜNYA BELEDİYELER
BİRLİĞİ’NİN O BAŞARILI
ORGANİZASYONUNUN
ARDINDAN
Uğur İbrahim Altay Başkanın Cumhuriyet’in 100. yılında dünyanın en büyük yerel yönetim teşkilatı olan Dünya Belediyeler Birliği’nin başkanı olması programını zaman zaman finali ile izledik.
Bu gurur, bu onur tarihe altın harflerle geçti.
Hani yorgan gitti kavga bitti denir ya
Şimdi programın detayları daha da gün yüzüne çıkmaya başladı.
Bugünde bu organizasyonun teknik işlemlerini gerçekleştiren görüntüden sese emek veren İstanbul, Ankara ve Konya ekibinde ki tüm dostları tebrik ediyoruz. 
TÜRK BAYRAĞI ASMAYAN
HOLDİNGLER, ATATÜRK
DAHİ DİYEMEYEN ODALAR 
Cumhuriyet’in ikinci yüzyılının ilk günlerinde hala törenlerin önü arkası ve dedikodusu ile uğraşıyoruz.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan o akşam yaptığı tarihi konuşmada sık sık Atatürk dedikten sonra bu yüzyılda Atatürk isminin siyasi kimliği görüşü ve derinliği kim olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yöneticileri tarafından artık anılacağına inanıyorum.
Tabii geçen haftadan bu yana bizlere şehirle ilgili çok üzücü bilgiler geldi. 
Mesela emekli bir üst düzey bürokratımız koskoca holdingimizin binasında tek bir Türk bayrağının asılı olmamasından yakınırken bazı okuyucularımızda bayram mesajı yayınlayan oda ve derneklerin ATATÜRK diyememesinden şikayetçi idiler.
Biz millet olarak çok hassas bir durumdayız.
Karpuz gibi ikiye bölünmüş durumdayız.
Yöneticiler iyi niyetli ne yaparlarsa yapsınlar bir diğer kesim mutlaka bu işi suistimal etme pozisyonundalar.
Mesela bayram akşamı yapılan Cumhuriyet yürüyüşünde de “Mustafa Kemal Atatürk’ün askerleriyiz”, Türkiye laiktir laik kalacaktır” sloganları diğer kesimi rahatsız ediyordu.
Bu derin sularda fazla yüzmek istemiyorum.
Suyun derinliği bizim boyumuzu aşar.
Ama Sayın Cumhurbaşkanımızın vereceği ince mesajlar ile bu milletin hiç değilse milli, dini konularda ortak bir kıblesi olacağına inanıyorum.
MUSTAFA KAVUŞ
VE EKİBİNİN TARİHİ
MİSYONU
Dün yine oradan oraya koşturuyorduk.
Bir ara Meram Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile hayata geçirdiği Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi DOSD Meram’ı ziyaret ettik.
Bugün için birinci dereceden hiçbir yakınım Down sendromlu değil.
Çok şükür.
Ama bu yarın olmayacağının garantisi de değil.
Yıllar önce Uğur İbrahim Altay bu çocuklarımız için bir SOBE diye bir şey kuracağını ve burada da otizmli çocuklarımızın eğitimine başlayacakları hayal olarak anlatırken o odada ikimizin de gözlerimizden yaşlar süzülüyordu.  
Zaman içerisinde SOBE’nin nerelerden nerelere geldiğini birlikte izliyoruz. 
Ve şimdi Başkan Mustafa Kavuş ve ekibi DOSD adı altında Down sendromlu evlatlarımız için Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyorlar.
Şimdi bana kızmaz iseniz biraz elimizi vicdanımıza koyarak bir şeyler söyleyebilirim.
AK Parti iktidarlarının bazı uygulamalarını hala eleştiriyorum.
O büyük yanlışları hala kabullenemiyorum.
Ama dün DOSD önceki gün SOBE’de bu özel çocuklarımıza belediyeler sahip çıkıyorsa bu AK Parti iktidarlarının özel insanlarımız, özel çocuklarımız için yaptığı devrim niteliğinde ki DEVLET BABA,
SOSYAL DEVLET icraatlarıdır.
Dün Mustafa başkan ve ekibine söz verdim.
Bundan sonra tanıdığım, bildiğim, inandığım tüm zengin varlıklı dostlarımdan zekatlarını DOSD’a vermeleri için yalvaracağım.
Buraya verilen ve verilecek emek için Mustafa Kavuş Başkan ve ekibi, ilgililer, çalışanlar bana göre dünyalıklarını inşallah kurtarmışlardır diye düşünüyorum ve buna da yürekten inanıyorum.
 
GÜNÜN OKKALI SÖZÜ
Çocuklarımıza verilecek en güzel şey zamandır.
 
NE ZAMAN ADAM OLURUZ? 
Otogar kavşağında dönen araçlara yol verme kuralını bilip ona göre hareket ettiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz

Yorumlar

  • yorum avatar
    Salih hoca
    01-11-2023 13:20

    Kazım isimli yorum yazan arkadaş senin ölmüş gitmiş dediğin adam Türkiye Cumhuriyetini kuran kişidir sen bu sözünle Çanakkale de bu topraklar için canlarını vermiş Şehitlerimizin arkadasindan konuşamazsın yazamazsın bu şekilde Kendi adına konuş % 90 Konyalı benim gibi düşünüyor şeklinde yorum yaparak Konya yi kendi yanlış fikirlerine alet edemezsin şu an bu ülkede özgür bir şekilde yaşıyorsan Çanakkale de Şehitlerimiz sayesinde çok üzüldüm yazık gerçekten yazık böyle birinin bu şekilde yazması beni derinden üzdü çünkü benim büyük dedem Çanakkale şehit olmuş Konya li bir Çavuşdu zoruma gitti yazma ihtiyacı hissettim umarım yanlışınızdan dönersiniz

  • yorum avatar
    ABDULLAH VURAL
    01-11-2023 11:50

    Çok Şükür Dovn Sendromlu bir oğlum var.

  • yorum avatar
    VATANDAŞ
    01-11-2023 10:42

    İyi ki varsın Uğur abiciğim. 29 Ekim Cumhuriyet Mitingi Kılıçarslan meydanında başladı. Ama Kılıçaslan meydanı ve yollar hınca hınç CUMHURİYET YÜRÜŞÜ için doluyken ne yazık ki bu dolulukta KONYA BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİNİ göremedik. Çünkü bir ses yayını bile bu milletin Cumhuriyet coşkusunda çok gördüğü için ses yayını yapmadılar ve kurmadılar. Ben burada suçu Uğur İbrahim ALTAY' a bulmuyorum. Her şeyi düşünemeyebilir. Ama bu işlerden sorumlu olan birimleri de vardır. Acaba bunun nedenini onlardan öğrendi mi ? Bunun hakkında vatandaş olarak bilgilendirilmemiz hakkımız sanırım.

  • yorum avatar
    Seyfi ATAMER
    01-11-2023 10:33

    İbrahim TUNÇ benim sporcumdu. Her yönü ile örnek bir sporcumdu. Allah Mekanını Cennet Kılsın ve Nurlar İçinde Yatsın

  • yorum avatar
    kazım
    01-11-2023 10:29

    “Mustafa Kemal Atatürk’ün askerleriyiz”, Türkiye laiktir laik kalacaktır” sözü konyanın%90'nını rahatsız eder, demek sen yüzde 10'luk kesimdensin ki günlerdi taktın ölmüş gitmiş bir adamın peşinden, salıvır ya sevmek zorunda mıyız, sevmeyecez işte!! Geçenkini yayınlamadın.Bunu yayınla!

  • yorum avatar
    meczubun biri
    01-11-2023 09:40

    haydi ben meczubum arkadaşım hepinizin mi ruh sağlığı bozuk.adam bayrağa takmış öbürü atatürk demediler diye takmış.arkadaşım güzel abim bu toplumun neyi diyip neyi demeyeceğini en iyi yöneten bilir.cumhuriyet mitinglerinde iktidara sövenler bu gün her akşam ekranda iktidarı övüyor.fetönün teşkilatlarında kurucu olup methiye düzenler bu gün hergün fetöye sövüyor.mehmetcik gazzeye diyene bakıyon askere bile gitmemiş paralı yapmış.osmanlıyı eleştirene bakıyorsun kendi hanedanlık kurmuş.cumhuriyete sövene bakıyorsun adam cumhuriyetin tüm nimetlerinden sonuna kadar faydalanmış.bayrak asana baksan suriyeli çıkıyor asmayanı kınıyorsun oğlu ırakta çatışmada şehit olmuş.namaz kılana bakıyon bankada kredi arar kılmayana bakıyorsun köpeklere cebinden parayla yiyecek alır.bence yanlış şeyi yanlış yerde arıyorsunuz bu toplumda edep ahlak saygı sevgi hoşgörü yani insana dair ne sıfat varsa hiçbiri kalmamış.günü yaşayan günü kurtaran menfaati icabı her renge girebilen bundanda gocunmayan garip ucube bir şey ortada geziyor.ben diyom size bu günler iyi günleriniz halinize şükredin.

  • yorum avatar
    Meram'lı
    01-11-2023 00:52

    Başlıktaki ironi ve ağlatan başkan Sn. Kavuş'a alkış!!!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.