Konya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63827.657$

BAKAN KURUM: SÖZÜMÜZ YERDE KALMAYACAK

09 Mart 2020, Pazartesi 09:38

Yapılırken  nedeni tartışılan, “Gerekli miydi, gerekiyor muydu?” soruları ile kafaların bulandırılmaya çalışıldığı Selçuklu Kongre Merkezi’ndeydik.

Aradan geçen kısa zaman  Selçuklu Kongre Merkezi’nin (SKM) şehir için gerektiğini ortaya koydu. Günümüzde  SKM’de çok sayıda sosyal, sanatsal  ve kültürel etkinlik yapılıyor. SKM çok farklı boyutlardaki modern salonları ile farklı  toplantılara da ev sahipliği yapıyor. Demek ki 665 bin nüfuslu Selçuklu Bölgesi’nde böyle üst düzey bir mekan gerekiyormuş. 

Bu konuyu bir kenara koyalım.

SKM’ye Cumartesi sabahı  gazetedeki arkadaşlarımızla birlikte“Konya Basın Buluşması” kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un talimatları doğrultusunda teptip edilen toplantıya  katılmak için gittik.

Geniş ve büyük bir salona alındık.

U şeklinde ve uzunluğu  70-80 metre olduğunu tahmin ettiğimiz salona yerleştirilen protokola yakın masalardan birisine oturduk.

SKM’ye ve salona girişte  Büyükşehir Belediyesi Basın ve  Protokol Müdürü Ahmet Bilgiç ve yardımcısı Anıl Beyin  davetlileri tek tek karşıladığını ve  gelenleri oturacakları masalara  kadar götürüp yer gösterdiklerini gördük. Kahvaltılı toplantı her ne kadar bakan bey tarafından tertip edilmiş olsa da salondaki  düzen ve intizam Büyükşehir Belediyesi  tarafından titizlikle sağlanmıştı. Doğrusunu söylemek gerekirse bu ekip, bu işi iyi yapıyor.

Biz Yazı İşleri Müdürümüz Zekeriya Sağlık’la salonun büyüklüğü ve masaların çokluğu karşısında ‘bu masalar acaba dolacak mı?’ diye, konuşurken bir de baktık ki masalar dolmuş. Hatta ayakta kalanlar ve kahvaltı yapamayanlar bile oldu.

Salona önce milletvekilleri girdi.

Milletvekili Orhan Erdem ilk gelen milletvekiliydi.

Orhan bey herkesle tokalıştı. Muhtemelen salonda bulunan  150-200 civarında insanın elini sıktı.Bu arada Orhan bey gerçekten son derece nezaketli bir insan. Hani derler ya “Tam bir beyefendi” diye. O da öyle. Anlayacağınız  tam bir beyefendi. Ayrıca Ak Partinin  kurulduğu ilk günden beri           siyasi tavrını hiç değiştirmeyen, duruşunu bozmayan bir siyasetçi.

Orhan Erdem’den sonra milletvekili Hacı Ahmet Özdemir salona girdi. Özdemir’de herkesle tokalaştı ve hal hatır sordu.

Sonra Selman Özboyacı’yı gördük.  O da  herkesle tokalaştı ve hal hatır sordu.

Daha sonra Ziya Altunyaldız’ı gördük. Ziya bey de  herkesle  tokalaştı.

Salonda diğer  Konya Milletvekilleri’nin ise başka programlar  nedeniyle bu toplantıya gelemedikleri söylendi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum bekleniyordu..             

Bakan bey geldi.

Bakan beyin yanında Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, Vali Cüneyit Orhan Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İl Başkanı Hasan Angı ve merkez ilçe belediye başkanları bulunuyordu. Onlar da herkesle  tokalaştı ve doğal olarak karşılıklı hal hatır soruldu.            

Samimi bir ortam oluştu.Herkes rahattı.            

Neredeyse  herkes birbirini yıllardır tanıyor gibiydi.

Kahvaltı, bir aile içi kahvaltısı havasında sona erdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahm Altay kısa bir açış konuşması yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

Leyla Şehin Usta aynı şekilde gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.           

Bizim arkadaşlar tarafından sorulan sorular oldu.

Kısacası bakan Murat Kurum , Leyla Şahin Usta salonda bulunan milletvekilleri ve başkan Uğur İbrahim Altay beyle birbirimize dertlerimizi anlattık. Dertleştik. Hepimizin derdi de bu şehrin ve ülkenin derdiydi. Bu ortamın bakan beyin bizlere güven ve cesaret veren samimiyet ve  içtenliği sayesinde gerçekleştiğini söylememiz lazım.

Bakan Murat Kurum’a ayrı bir paragraf açmak istiyorum.

Bakan bey görebildiğimiz kadarıyla bu şehre  kendisinin vefa borcu olduğunu düşünüyor.Ayrıca kendisi bu şehri  çok seviyor ve hatta şehre  hasret. Bu yüzden olmalı ki ülkede görevi gereği  bir çok yere gidiyor, geliyor ve  bulduğu ilk fırsatta da Konya’ya geliyor. Doğduğu topraklarla kucaklaşıyor ve hasret gideriyor. Öte yandan yetkilerini sonuna kadar kullanarak geçmişte örneğine rastlanmayan hizmetleri  Konya’ya getiriyor. Sevmek işte tam da böyle bir şey. İnsan aşkla ve samimiyetle seviyorsa, sevdiğine elinde ne varsa verir.

Peki Murat Kurum henüz iki yılı doldurmadığı bakanlık döneminde Konya’ya hangi hizmetleri getirdi.

Hatırladıklarımızı yazalım..

Cumhurbaşkanın güvendiği ve sözüne itibar ettiği bir bakan olarak, METRO’nun Konya’ya gelmesini sağladı.

Konya’ya banliyöyü getirdi.

Okul arkadaşı Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile kafa kafaya vererek, şehrin içinde kalan sanayi alanlarının dönüşümünü sağladı.           

Karapınar, Beyşehir, Akören, Hüyük, Hadim, Yunak ve daha  başka ilçelerde sosyal konut projelerini hayata geçirdi. 

Şehir merkezinde yeni sosyal konut projelerini büyük bir hızla uygulamaya koydu.

ASELSAN’ı getirdi. ASELSAN için Milli Emlak’tan 1.5 milyon metrekare arsa temin etti. 700 miliyon dolara mal olacak ASELSAN tamamlandığında  beş bin insan çalışacak. Konya ekonomisi için ASELSAN büyük ve itibarlı bir değer. Bu tesis şehrin ekonomisine farklı ve çok boyutlu bir canlılık getirecek.

Demem o ki Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum çok çalışan ve hizmet etmeyi seven bir bakan. Dolayısıyla Konya için, ülke için büyük bir şans. Bakan bey sözünü ettiğimiz  toplantıda “Hiç bir sözümüz yerde kalmayacak” dedi. Doğru! Bakan beyin çalışmaları, tarzı ve tavrı  onun verdiği sözlere bağlı olacağını gösteriyor aslında. Şüphe ve tereddüte gerek yok.

Bir söz de İl Başkanı Hasan Angı için söyleyelim.            

Bizim bir yazımızda kendisi için ‘Kaptan Hasan Angı’ dediğimiz Hasan Bey, toplantıda son derece rahat ve keyfliydi. Takım arkadaşlarının çalışmalarından ve kalitesinden emin olan kaptanın arkadaşlarını gururla dinlediğini gördük. Siyasetin ustası Hasan bey bize göre bütün siyasi hayatının en  rahat ve sorunsuz dönemini yaşıyor olmalı. Çalışan ve kazanan bir takımı var. Sonra 1. Kaptan sayın Cumhurbaşkanı var. Bu durumda  Konya’da  Hasan kaptan rahat olmayacak da kim rahat olacak?

Ne denebilir ki çalışıyorlar ve kazanıyorlar.                                                                     

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.