Konya
28 Nisan, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63357.010$

BAKAN KOCA PROF. MEHMET KOÇ VE SAĞLIK DURUMUMUZ

04 Mayıs 2023, Perşembe 00:00

Bugün yazımıza isterseniz başlığımızın son cümlesi ile başlayalım.

SAĞLIK DURUMUM!!!

Biyolojik olarak şimdilik bir sıkıntı görülmüyormuş gibi olsam da bu gidişle akıl sağlığımdan kendimde büyük endişe duyuyorum.

Bunu patronuma da çalışma arkadaşlarıma da söylüyorum.

Buradan siz değerli dostlarımıza yalvarıyorum.

Eğer bildiğiniz bir hoca varsa şöyle nefesi kuvvetli beni bir okutun GAZETECİLİK denilen ve sadece sözde kalan mesleği bırakayım.

Ya da bir akıl verin elimden tutun GAZETECİLİK işinden vazgeçeyim.

Ya da bu milletin kafasını iyi eden hapın adını söyleyeyim bende sizler gibi bir kafa ile yaşayayım.

………………

Gelelim tekrar kendi çöplüğümüze, tilki dükkanına.

Bugün izninizle önce SAĞLIKtan bir şeyler yazmak istiyorum.

SAĞLIK BAKANI KOCA

YİNE KENDİ BÖLGESİNDE

Sağlık meselelerini yazmadan şöyle bir baktım bizim hemşerimiz Sayın Bakanımız Koca dünde Konya’da Cihanbeyli, Kulu seçim bölgesinde.

Vallahi Sayın Koca’yı buralarda gördükçe hem seviniyorum hem korkuyorum.

Sayın Bakanımız son beş yılda gelmediği kadar Konya’da.

Buna seviniyorum Bakanımız Konya’da.

Diğer taraftan tedirginliğim var, korkuyorum.

Neden?

Sayın Koca’yı koskoca Bakanı kendi seçim bölgesine çeken güç nedir?

Yoksa… Yoksa… benim de korktuğum gibi, duyumlarım gibi, denildiği gibi buranın bir vekil adayı(!) güçlü de onu sandığa girerken gömmek için mi?

………….

Neyse yine biz iyi şeyler düşünelim ve Sayın bakanımız ile gurur duymaya devam edelim.

PROF. DR. MEHMET

KOÇ BU ŞEHRİN EN

KALİTELİ İSİMLERİNDENDİR

Göreve geldiği günden bu yana hatta bu makama geleceğini duyduğumuz andan bu yana Prof. Dr. Mehmet Koç ile Konya’nın Sağlık meselesi adaletli, seçici, düzgün, olabildiğince yasal ve helal olarak ilerlemektedir.

Sağlık, eğitim gibi en hassas ve sıkıntılı bir sektördür.

Olmazsa olmazlarımızın başındadır.

Ama Sayın Koç, öyle bir duruş sergilemektedir ki Allah şahit güç, kuvvet, makam kim ne olursa olsun doğrudan haktan haklıdan yana olmanın, o ince çizgisinden sapmamanın çabasını yaşamaktadır.

Mehmet Hoca’ya çok büyük saygı duyuyorum ve takdir ediyorum.

Aman bunu da siyasi olarak yorumlamayalım çünkü hoca Allah’tan vekil adayı filan olmadı.

İyi ki de olmadı.

Mehmet Koç Hoca dua almak istiyorsa, hizmet etmek istiyorsa Yüce Rabbim şu anda kendisine en iyisi için bir fırsat vermiş durumda zaten.

Sağlık Bakanlığı’nın SAĞLIK YATIRIMLARINDA KONYA MODELİ isimli bir çalışması elime geçti.      

Tek tek satırların altlarını okuyarak inceleyemedim,

Şöyle kabaca bakıp bazı yerlere göz attığımız zaman sağlıkta Konya’nın ne kadar isabetli ayakları yere basan projelerle nerelere geldiğini okuyabiliyorduk. 

Yine burada vatandaş ile devlet iş birliği konusunda göstermelik, şovmenlik değil birebir el birliğinin rakamlarını görüyorduk.

Değerli hocam Allah razı olsun.

Allah güç kuvvet vermesin.

Cenab-ı Allah’ım şaşırtmasın.

Yolunuz açık olsun.

İyi ki varsınız.

MERAM DEVLET HASTANESİ LAVABOSUNUN EVYESİ!

Dün bir okurumuzun bizi uyarması ve durumu fotoğraflaması ile bu hastanemizin durumunu göstermiştik.

Dün hastaneden yeni fotoğraflar geldi.

Hastane yönetimi sağ olsun duyarlılık göstererek sorunu çözmüş.

Zaten burada bir vatandaşımızın abdest alırken yüklenmesi ile kırıldığını ve yapıldıktan sonra da iki gün beklendiğini öğrendik.

Sonuçta biz de doğruyu yazıyorduk, hastanenin duyarlı yöneticileri de görevlerini en iyi yapmış oluyorlardı.

Sağ olun var olun.

Allah sizlere de güç kuvvet versin.

Hasta ile hasta yakını ile uğraşmak en çileli mesleklerden birisidir.

Bizde bunu biliyoruz alıp kabul ediyoruz.

SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN

KONYA MİTİNGİ ÜZERİNE

Sayın Cumhurbaşkanımızın Konya mitingi gerçekten harika idi.

Muhteşemdi.

Bu miting için AK Partili teşkilatlar başta il tam geçerli notu aldı.

……….

Dün sabah Konya dışından arayıp fotoğraflar gönderen inanılmaz Reisci ve Sayın Cumhurbaşkanımıza yakın çalışan bir üst düzey bürokrat şöyle diyordu;

“Uğur abi Selamünaleyküm hayırlı günler.

Allah kolaylık versin.

Bugünkü köşe yazınızı okudum.

Sayın Cumhurbaşkanımızın Konya mitingini yarınki yazınızda değerlendireceğinizi belirtmişsiniz.

Fotoğraflardan görüleceği üzere miting alanı kalabalıktı. Ancak benim dikkatimi bir husus çekti. Sayın Cumhurbaşkanımız Konya’dan önce Antalya, Ankara, İzmir ve Manisa illerinde düzenlemiş olduğu miting alanlarında, Sayın Cumhurbaşkanımız ile Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün dev posterleri yan yana binalara veya vinçlere asılmıştı.

Konya’da göremeyince açıkçası üzüldüm. Saygılar sunarım.”

…………..

Bizim dostlarımız, büyüklerimiz, yaşıtlarımız, gençlerimiz… yani iyi niyetle samimi olarak bizi takip edip bizimle dertleşen insanlarımız gerçekten çok samimidirler.

Ama onlar şu gerçeği de kabul edemiyorlar.

Partiniz AK Parti de olsa GÖK Parti de olsa.

Konya genel anlamda Atatürk’ü sevmez.

………..

Daha acısını da yazarım bunlara da gerek yok.

Arkasından Allah rahmet eylesin bile demediğimiz gibi alçak sesle, kapalı kapılar ardından neler söyleriz neler.

Bu bizim Konya’nın gerçeğidir.

Onun için kendinizi fazla yormayın ve üzmeyin.

BİZ BUYUZ.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Kuş konduğu dalın kırılmasından korkmaz çünkü güvendiği o dal değil kendi kanatlarıdır.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Aklımız başımıza geldiği zaman daha iyi ADAM oluruz

Yorumlar

  • yorum avatar
    KONEVİ
    04-05-2023 12:11

    Uğur Abi işin zor tabi Allah kolaylık versin tanıdığım bir doktor yok ama belki haleti ruhiyenize faydası olur diye aşağıda yaşanmış bir kaç kıssayı paylaşıyorum.Bir filozof ile yanında ki konuşuyormuş. Filozof ne derse yanında ki onu tasdik ediyormuş.Nihayet sabrı tükenen filozof haykırmış:- Birader, hiç olmazsa bir kez olsun dediğime itiraz et de iki kişi olduğumuzu anlayalım.Önemli mevkide bulunan bir devlet adamı yanındakine birine - Sıfır nedir? diye sormuş.Cevap tam beklenildiği gibi olmuş:- Sizin huzurunuzda ben.Kral ördek avında... Av uşakları çevredeki ördekleri kışkırtıp, kralın önüne getiriyorlar. Sonunda hazret önünden geçen bir ördeğe ateş ediyor, heyecanla soruyor:- Nasıl? Vurdum mu? Vurdum mu ?Yanında ki:- Majesteleri zavallı ördeğin hayatını bağışlamak alicenaplığında bulundular.Padişahın biri patlıcan yemeğini çok severmiş.Bir gün yemekte:- Şu patlıcan ne güzel sebzedir. demiş.Dalkavuğu hemen:- Haklısınız Sultanım. Bu patlıcan öyle lezizdir ki, kırk çeşit yemeği olur, tatlısı olur, turşusu olur, yemeğe doyamazsınız. diye methiyeler düzmüş.Derken birkaç gün sonra yemekte yine patlıcan varmış. Padişah da o gün tersinden kalkmış- Ne bu yahu, yine patlıcan, yine patlıcan. Bari bir şeye de benzese. diye kükremiş.Dalkavuk da ele almış:- Yaa evet Sultanım. Zaten kara kuru bir şey, tadı yok, kekremsi, yemeği yemek değil, tatlısı tatlı, turşusu turşu.Padişah da:- Sana da bir şeyler oluyor. Daha iki gün önce patlıcanı öve öve bitiremedin. Bugün de yerin dibine batırdın. deyince, dalkavuk hemen atılmış:- Aman Sultanım, ben sizin dalkavuğunuzum, patlıcanın değil.

  • yorum avatar
    Konyalı
    04-05-2023 11:21

    1) Sağlıkta durumumuz net. Görsellikte şahane binalar yapıp, en yakın randevuyu 1 ay sonraya veriyorlar. Sonra utanmadan 20 sene önce kuyruklarda bekliyordunuz diyorlar. 20 sene önce kuyrukta beklerken aynı gün muayene olabildiğimizi şimdi ise 1 ay muayene olamadığımızı söylemiyorlar ama. 2) Konya Valiliğince yapılan duyuruya göre; Kılıçarslan Şehir Meydanı Toplantı Alanı Yüzölçümü/Kapasitesi : Alan: 22.000 m2 – Kapasite: 88-90 Bin Kişi. Muhteşem dediğiniz mitingi basına servis edilen drone fotoğraflarından ölçün, 16.000 m2 alanda miting yapılmış. Cumhurbaşkanının miting esnasındaki açıklamasına göre resmi rakam 140.000 kişi. Hangi rakama itibar edersiniz o sizin tercihiniz. 3) Salı günkü yazınızda ziyaretinize gelen Akparti heyeti 11 vekil garanti 12yi zorluyoruz demişler ya, "Kılıçarsan Meydanı kapasitesi"/"Akparti mitingine katıldığı açıklanan kişi" oranı ile heyetin garanti dediği vekil sayısını çarpın, kaç vekil garanti bulursunuz.Matematik asla yalan söylemez...Saygılar...

  • yorum avatar
    Rgndgd
    04-05-2023 11:07

    Keşke herkes işini yapsada sizler daha geniş ufku olan misal çevre yolu metro ve eski köylerin yeni mahallelerin sorunlarıyla ilgilenilse diyeceğim ama geçen gün bir mahalle sorununu anlatayım dedim Siyasi yetkili ne dese zaten 3,5 oyunuz var olsa ne olur olmasa ne olur diyebiliyor

  • yorum avatar
    Ahmet oztemel
    04-05-2023 11:06

    Abi elinize sağlık, hastane yöneticileri için küçük, vatandaş için büyük bir sorunun halli sayenizde oldu her zamanki gibi. Abi abdest almak ihtiyaç, vatandaş k8rmis peki abdest almaya uygun armaturlu bir yer ayarlamak çok mu zor. Bu normal lavaboda abdest almak vatandaşa da zor o zaman yönetici yöneticiye bunu uygun sistemle çözecek Abi hosgorunuzle

  • yorum avatar
    Oguz Oguz
    04-05-2023 09:39

    Fotodaki kalabalığın yarısı, dedikodulara göre batmakta olan sistem bankalarından dolarını, altınını cekip kendisine kurtarmak icin basvuran ama olumsuz yanıt aldığı icin, bekleme liatesine yazıldığı için sinirlenen, kızan adamlar degilse, bende bir sey bilmiyorum.

  • yorum avatar
    KONYALI HASAN
    04-05-2023 09:35

    BEN DEMİŞTİM, İYİ Kİ VARSIN DİYE, BAK YAZDIĞIN LAVOBA BİLE YAPILIYOR. HİÇMİ GÖREN OLMADI SEN YAZINCAYA KADAR. ALLAH SAĞLIK SIHHAT VERSİN SANA. YALNIZ BİR KONUDA BEN BELİRTMEK İSTERİM. GECENİN 2 SİNDE KAĞIT TOPLAYICILAR IŞIKLARI OLMAYAN ARAÇLAR İLE EVLERİN ARASINDA NİYE DOLAŞIR. SİLLE AK MAH. İSMAİL KAYA CADDESİ, NEDEN BİR TRAFİK EKİPLERİ BUNLARI GÖRMEZ.

  • yorum avatar
    Oguz Oguz
    04-05-2023 09:06

    Konya'nın Hizbullah'tan, Taliban kafasindaki Afganistan'dan, Molla yonetimindeki iran'dan , geri kalmış, bedevi Arap ulkelerinden tek farkı, Ataturk ilke ve inkilapları yolunda Cumhuriyet sayesinde her turlü gericilege ve engele ragmen 100 yilda kat ettiği/ edebildiği mesafedir. Inkâr eden haindir.

  • yorum avatar
    oguz oguz
    04-05-2023 09:01

    sn Koç ağabeyimizi Selçuk Üniversitesi Tıp fakültesinin yataklı servislerdeki hasta, refakatçi ve ziyaretçilere hizmet veren daracık asansörleri ile halkın arasında 11 kata kadar çıkıp inmesini rica edelim.

  • yorum avatar
    Kamil şeker
    04-05-2023 08:51

    Dinlen dayım üç günlük dünya amma senin gastecilik Allah gecinden versin işte o zaman biter.

  • yorum avatar
    Dagli
    04-05-2023 08:35

    Bu işin ilacı kendin ol yeter Hz pirin dediği gibi hayatını birilerinin gönlünü hoş tutmak için çaba sarfetme ugur kardeşim işin zor ama bu insanlar alişmiş sizden devamli methiyeler duymaya bunu yapma bazı kişileri o kadar çok övüyorsun ki isim vermeyelim tövbe haşa peygamber gibi gösteriyorsun. Bunun blrtanesi Akparti mv aday adayı geçen bir konuşmasında. Vatandaşa abi abi öv beni yüçelt beni diye bağırıyor halk duysun diye izleyince zaten görürsünüz ne kadar samimiyetsiz olduğunu yıllardır siyaset yaptım Akparti içerisinde bu tür insanlar yüzünden Soğudum Kendi partimden Reis de bu tür insanlar yüzünden yoruldu Akparti de Hala çok değerli insanlar var ama sayıları çok azaldı Allah herkesin gönlüne göre versin Reis e güç kuvvet versin

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.