Konya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.47
  • EURO
    34.79
  • ALTIN
    2441.9
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63998.57$

Aziz Barnabas İncili (2)

24 Nisan 2019, Çarşamba 09:26

Hz. İsa; Aziz Barnabas İncilinin 43. Ve 44. Bölümünde, Hz. Mu­hammed için şöyle diyor:

 “…Ben; benden önce yaratılmış(1) ve benden sonra gelecek ve inancı (dini) son bulmasın diye gerçeğin sözlerini getirecek olan Allah'ın Elçisi’nin ayakkabılarının iplerini veya çorapları­nın bağlarını çözecek değerde değilim.”, “Allahın Elçisi Mu­hammed Yaratılan hemen her şeye mutluluk getirecek bir nur­dur." diyor ve 97. bölümde Hz. Muhammed’in geleceğini Hz. İsa açıkça haber vermektedir. Sonradan Teslisi reddedip, tevhidi savunan Hıristiyan din adamı İrenaus (M.S. 130-200) gibi bir­çok kişiler Barnabas İncilini kaynak göstermişlerdir.

1983 yılında Hakkârili köylüler tarafından bir mağarada bir İncil bulunduğu ve Genel Kurmay Özel Harp Dairesi tara­fından el konulduğu basına yansımıştır. Yapılan incelemelerde bu İnci­lin Barnabas İncilinin 4. Nüshası olduğu anlaşılır. Aziz Barnabas anlaşıldığına göre 4 nüsha İncil yazmıştır.

Hamza Hocagil adında 16 dil bilen ilim adamı bir zatın delaletiyle diğer İncillerin biri 2002 yılında İsrail’de kısa bir müddet sonra da ikincisi Suudi Arabistan’da bulunuyor.

Bilahare işin içine Ergenekon Örgütü ve Mossad karışır. İs­rail’deki İncilin bulunması işine İsrail Cumhurbaşkanlarından İzhak Rabin’in torunu Viktoria Rabin de karışır. Bulunan İn­cil’in muhtevasını okuyup Hz. Muhammed’le ilgili bilgilere muttali olunca Müslüman oluyor, fakat Mossad tarafından 27 yaşında iken öldürülüyor.(2)

Bu gerçeklerin gün yüzüne çıkma­ması için Vatikan devreye giriyor ve büyük meblağlar verip kitapları alıp saklıyor. Bu İncil’e sahip olabilmek için can atan Vatikan’dan Kardinal Mario: “Gökten İsa’da gelse biz sistemi­mizi değiştirmeyiz. Başkalarının eline geçmesin, insanların ka­fası bunlarla karışmasın ve kalpleri bunlarla ifsad olmasın diye alacağız.” demiştir.(3)

Bu İncillerden başka Hıristiyanlığın ilk dönemlerine ait yazmalarda bulunmakta, büyük devletlerin güvenlik örgütleri CIA, Mossad, M-16 ve benzerlerinin gayreti ile bunlar dünya gündeminden gizlenmektedirler. Çünkü Papa ve papazların kuşa çevirdikleri Hıristiyanlık ile o nüshalarda anlatılan İsevilik çok farklı şeylerdir.

Barnabas İncili ve ondan alıntı yapan ve temelde tevhidi destekleyip teslisi reddeden İncillerin okunmasının, yazılması­nın, bulundurulmasının yasaklanması M.S. 366 yılından itibaren başlanmıştır. Hz. Muhammed’in geleceğini müjdeleyen, onu taltif ve takdir eden, açıkça onun büyüklüğünü ve son peygam­ber olduğunu haber veren Barnabas İncili de o tarihlerden itiba­ren “yasak İnciller” listesine alınmıştır.

Hz. Muhammed’in dün­yaya gelişinden 75 yıl önce (M.S. 496) Papa l. Gêlasius döne­minde “yanlış ve dinî düşüncelere aykırı kitaplar” adı altında Hıristiyanların okuması, yazması, evlerinde bulundurmaları bile şiddetle yasaklanan listede (Decretum Gêlasianum), Barnabas İncili’nin de adı bulunmaktadır. Ayrıca 7. Yüzyıl öncesinden günümüze gelen ikinci ve farklı bir belgede yasaklanan 60 kitap içinde (List of the Sixty Books), Barnabas İncili de yer almakta­dır.

Barnabas İncilinin İslâmla bu denli örtüşmesi, onun zuhu­runu haber vermesi, Hz. Muhammed’den sitayişle bahsetmesi yani bir yerde Müslümanlığın teyidi ve tescili olması hasebiyle;  bugün Haçlı âleminde üzerinde tereddütler yaratılmaya, yok sayılmaya, inkâr edilmeye, “böyle bir İncil yok, bunu Müslü­manlar ihdas ettiler.” denmeye başlanmıştır. Saltanatları salla­nan, dünya devleti hayalleri sarsılan Vatikan ve papazlar, Hıris­tiyan âlemini Barnabas İncilinin etki ve tesirinden kurtar­mak için her zaman kullandıkları bir metodu vizyona sürmekte ve “bu İncil Müslümanların uydurması.” diye iftira atmaktadır.

Peki bu iddia edildiği gibi Müslümanların uydurması olsa, İslâm’ın zuhurundan onlarca sene önceki belgelerde, hem de Vatikan vesikaları arasında, karbon testi ve benzeri ilmî yön­temlerle doğrulukları ve zamanları tespit edilmiş evraklarda Barnabas İncilinin ismi ne arıyor? İslâm ve Hz. Muhammed’le ilgili bilgiler daha onlar gelmeden nasıl o belgelerin içine gir­miş?

1947 yılında Ölü Deniz yakınlarında Kumran’da bulunan yazmaları tercüme etmekle görevli uluslararası komisyonun başkanı Peder Dö Vaux 40 yıl bunları yayımlamamış ve dünya insanlarından gizlemiştir.

Dipnotlar:

1- Hadisi şeriflerde belirtildiğine göre; Allah her şeyden önce Hz.

      Muhammedin ruhunu yaratmıştır. Hz. İsa’da buraya işaret ediyor.

2- Aydoğan Vatandaş, a. g. e. s. 41.

3- Aydoğan Vatandaş, a. g. e. s. 69.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.