Konya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    62799.054$

ANKARA’DAKİ GÖRÜNMEYEN GÜÇ “MUSTAFA AKIŞ”

15 Kasım 2022, Salı 17:59

Ne dersiniz bugün yollardan havadan çevre kirliliğinden ekonomik sıkıntılardan uzaklaşıp şehrin güzel insanlarından bahsedelim mi?

O zaman izninizle Yavuz Erence Bey’den başlayalım.

KONYA’DAN UZAK OLSADA

YÜREĞİ HEP KONYA’DA

OLAN YAVUZ ERENCE

Birkaç hafta oldu galiba.

Uzun bir aradan sonra bir ortak dostumuzun düğün töreninde Sayın Yavuz Erence ile karşılaştık.

Yavuz Bey bilindiği gibi belli bir dönem Sayın Recep Konuk ile omuz omuza çalışmış şekerden spora pek çok alanda TORKU’nun marka olmasında büyük emek vermişti.

Siyaseten de özellikle son Başbakan Sayın Binali Yıldırım Beye olan yakınlığı münasebeti ile Ankara Külliye merkezli çok derin bağları vardı.

Kendisinden söz edilirken “Şeker sektörünün duayeni” diyorlardı.

Mesela Recep Konuk Beyin belki de öbür dünyasını kurtaracak en büyük projelerden birisi olan TORKU ORMANLARI, Şehirlerarası yolların ilçe yollarının ağaçlandırılması, bu ağaçların korunmasından sulanmalarına kadar geçen sürenin kısaca Konya Şeker ağaçlandırma kampanyasının fikir önderleri emekçilerinden birisiydi Sayın Yavuz Erence

Çumra ve Torku özelinde çiftçinin faydasına yapılan birçok merkezi hükümet yatırımının gizli kahramanı idi Yavuz Bey.

Spora olan yine bilinmeyen tutkusu Şekerspor’da yöneticiliği ile geçmişiyle eski efsane TORKU Şeker Spora büyük hizmetleri olmuştu.

Her ne kadar Erzincanlı olsa da “YİRLİ KONYALIDAN DAHA YİRLİ” idi.

Haddini sınırını duracağı yeri çok iyi bilen mütevazi bir Anadolu insanı olarak asla çizgisinin ötesine geçmeyen Sayın Yavuz Erence’nin Konya’ya inanılmaz bir gönül bağı vardır.

O akşam bizimle birlikte olan isimlere herkesin içinde yüksek sesle Ankara’da, Kırşehir’de, Erzincan’da, İstanbul’da nerede olursa olsun bizim köşe yazılarımızı günlük olarak okuduğunu takip ettiğini anlatıyordu.

Düşünsenize bu kadar büyük işlerle uğraşıyorsunuz hadi diyelim ki Konya Şekerle, TORKU’ nun birimleri ile ya da Gıda Üniversitesi ile ilgilenebilirsiniz.

Ama Allah aşkına sektirmeden Uğur Özteke’nin yazılarını niye okursunuz ki?

O akşam Yavuz abimiz ile açık söyleyeyim Konya üzerine TORKU üzerine çok samimi analizler yaptık.

Yavuz abimiz TORKU’NUN GELECEĞİNİ kendi bize gördüğü pencereden çok net ifade etti.

Başkan Konuk’un yanında da görünen değil görünmeyen Yavuz Erence’yi çok sever sayardım buralardan uzaklaşınca Yavuz Beyin gücünü, derinliğini çok daha iyi görüp anlayabiliyordum.

Konya sevdalısı Yavuz Beye bundan sonraki projelerinde de üstün başarılarının devamlını dilerken kendisine olan sevgi ve saygımızı bir kez daha buradan tekrarlıyoruz.

GÜLER YÜZLÜ ÇALIŞKAN

İDDİALI İSİM

MEHMET ALİ GÖRGÜLÜ

Mehmet Ali Bey’i yıllar önce ilk tanıdığım zaman inşaat sektörünün idealist bir ismi aynı zaman da yerel bir siyasetçi idi.

Aradan yıllar geçti yıllar.

Siyaset cephesinde galiba artık eskisi gibi hızlı değil.

Ama genç vizyoner isim inşaat sektöründe durmuyor ve durmadığı gibi de şehrin göbeğine yaptığı projeler ile imzasını atıyor.

Mesela en son Dedeman’dan Fatih Caddesine giden yolun üzerinde dev bir inşaatta çalışan vinçler dikkatimi çekmişti.

Şimdi o bina bitti ve hava kararınca bu binada öyle farklı bir ışıklandırma var ki o canlı yolda adeta hep ben varım diyor.

Kimse yanlış anlamasın Mehmet Ali bey ile ne ev ne dükkan işim olur.

Çünkü bende öyle bir para asla yok ve olamazda. 

Ben sadece sektörde kriz var denirken, sektör durdu duruyor yavaşladı deniyor iken insanların yaptıklarına bakarım.

Babası ile 40 yılı aşkın bir süre sektörde olan Görgülü Grup inşaat sektöründe ki marka zincirlerine şimdi Ankara yolu üzerinde bir yenisini daha ekliyor.

Ankara caddesi üzerinde Emniyet Müdürlüğü yakınlarında inşaatı hızla devam eden projede ofis, homeofis ve Konya’nın yeni yıldızlı Alışveriş merkezi olarak yükseliyor. Proje ofis ve rezidans bloğunda toplum 140 bağımsız bloktan oluşuyor.

O inşaat şantiyesine gittim.

Mehmet Ali Bey’den birebir bilgi aldım.

Yeni yıldız proje plazada insanların tüm imkanlarını karşılayacak yepyeni vizyonlu bir çalışma gerçekleşirken sosyal alanları ile 105 metrekarelik ve 250 metrekareler arasında ofisler her şeyi ile içleri yapılmış olarak sahiplerine teslim edilecekmiş.

Vallahi inşaatın gördükçe yapılanları ve yapılacakları dinledikçe bu işin akıl işi değil yürek ve gönül işi olduğunu görebiliyordum.

Bu şehir için bu ülke için kritik dönemlerde böyle risk alan her girişimci her yatırımcı bana göre yerli bir kahramandır.

ANKARA, KONYA

DEMİŞKEN MUSTAFA AKIŞ’I

ASLA ATLAYAMAM

Kim ne derse desin büyüyen gelişen ve hedefleri olan şehrimizin maalesef bazı projelerinde, iş dünyasının güzel insanlarının yaptıkları yatırımlarda risk aldıkları çalışmalarında beklenmedik aksilikler çıkabiliyor engeller oluşabiliyor.

Ve bazı durumlarda da yerel siyaset ile Ankara’daki siyasilerimiz kapanan kapının açılmasında çaresiz kalabiliyorlar.

Kapanan kapıların pek çoğu da sorun olarak biz lüzumsuza geliyor(!).

Bana ulaşan sorunlarda kapanan kapılarda aşılamayan duvarlarda en zor ve sıkıntılı konularda tereddütsüz ALO diyerek selam verdiğim insan Sayın Mustafa Akış’tır.

Ve Cumhurbaşkanlığı Baş Danışmanı olarak birebir Mustafa Bey’in kapısını çalan insanlara sadece çay kahve ikramı ve gereken yerlere ALO dediğinin çok ötesinde birebir aracına atlayarak o açılamayan kapıları nasıl zorladığını Konya ve Konya insanı için mücadele edip yerine göre yumuşak yerine göre de bizleri bile korkutan sert haline şahitlik ettim.

Kapıların yasal zeminde hak hukuk adalet kavramında nasıl açıldığını gördüm.      

Haaa hala da bu şahitliğim de devam ediyor.

Siz sanıyor musunuz biz insanımızın şehrin her aşılayan sorununu derdini sıkıntısını köşemizde ya da gazetemizde yazıyoruz.

Ya da yazabiliriz.

……………..

Kendi adıma söylüyorum asla yazamam.

Genel anlamda şehri yönetenleri ve bazı siyasileri seviyorum.

(Bazılarını da çapsızlıkları hayal kırıklıkları yüzünden sevmiyorum)

Ama vekillikten sonra Külliye’de şehir için bu kadar sessiz derinden toz kaldırmadan kendini feda eden insanda göremedim desem yanlış bir şey söylememiş olurum.

Allah mahcup etmesin Sayın Akış.

Tuttunuz altın olsun inşallah

HAVAİ FİŞEK

MESELESİNİN

YASAL YÖNÜ

Hani şu rastgele havai fişek atma melesine gıcık oluyorum yaaa.

Bir değerli dostumuz bizi dün sabah şöyle uyarıyordu;

“Bugünkü köşe yazınız ile ilgili olarak;

“Genel güvenlik, asayiş ve kamu düzenini korumak amacıyla; havai fişekler ve diğer piroteknik maddeleri satan, bulunduran ve kullanan kişiler hakkında TCK’nun 170’inci ve 174’üncü maddelerine göre adli tahkikat yapılması, bununla birlikte, Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliğinin 26. Maddesi gereğince izin alınmadan ve belirlenmiş alanlar dışında havai fişek kullananlar hakkında da 2872 sayılı Çevre Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince idari işlem yapılması hüküm altına alınmıştır.”

………….

Yasa ne güzel yazılmış söylenmiş değil mi?

Peki ya icraat konusu !!!

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bir insan çok seviyorsa ona hiçbir şey yetmez. Vakitler yetmez. Yollar yetmez. Duyduğu yetmez. Söylediği yetmez. Cebindeki yetmez. Kalbindeki yetmez. Sevmek yetmemektir aslında.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Tek yönlü yollarda ısrarla geri geri ilerlemeye çalışmadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz. 

Yorumlar

  • yorum avatar
    Mustafa
    16-11-2022 16:22

    Gıda Üniversitesine de yönetimin kendi getirdiği REKTÖR bile 3 ay dayanamadı gitti. Bu nasıl bir yönetim beceriksizliğidir pess!!!

  • yorum avatar
    Mustafa
    16-11-2022 14:22

    O kadar ağaç ekildi de ne oldu yol boylarındaki ağaçları, torku ormanlarındaki ağaçları kuruttular, markaya çevreci değeri katan torku ormanlarındaki geyikleri ortalıktan kaybettiler

  • yorum avatar
    Ordan Şordan Burdan
    16-11-2022 13:31

    Hacım, yazdığına sen de inanmıyorsun ya neyse...

  • yorum avatar
    Doğru Davut
    15-11-2022 23:23

    Hacı abi , ağır ol , seçime çok vakit var daha , yalamaya erken başlamışsın. Şimdi diğer siyasiler arar kulağını çekerler, bir kaç hafta da sırasıyla onları övecem diye uğraşırsın

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.